BMW NEXT 100.

Създаваме мобилността на бъдещето днес.

За 100-годишния си рожден ден BMW поглежда към успешното си минало и в същото време създава своята визия за бъдещето: BMW VISION NEXT 100. През 2016 година визионерският автомобил обиколи света – в рамките на изложението на бъдещето „Iconic Impulses“ на BMW Group. По пътя си от Мюнхен през Пекин и Лондон до Лос Анджелис всяко от изложенията представяше нови аспекти на визиите на BMW Group за бъдещето и за градската мобилност.

Прочети повече
BMW NEXT 100.Създаваме мобилността на бъдещето днес.
„Убеден съм, че индивидуалната мобилност отново навлиза в една вълунуваща фаза! За BMW Group тази фаза стартира днес: THE NEXT 100 YEARS!“
Харалд Крюгер, Председател на Борда на директорите на BMW AG

BMW VISION NEXT 100.
РАДОСТТА ОТ ШОФИРАНЕТО – ПРЕОСМИСЛЕНА.

Визионерският автомобил на BMW е олицетворение на типичната за BMW радост от шофирането. И ни осигурява впечатляващи прозрения за бъдещето. Изходната точка за дизайнерския процес бе интериорът – защото в бъдеще уютът на водача ще бъде все по-важен. За да изпитва усещането, че седи в машина, създадена специално за него. Поради това размерите на пътническата клетка са особено разточителни в сравнение с общия размер на автомобила. Визуално той има спортните линии и типичния силует на лимузина на BMW – въпреки подобния на купол интериор. При производството на BMW VISION NEXT се използват предимно рециклирани материали или възобновяеми суровини. Всички видими и невидими карбонови елементи са от излишъците при нормалното производство на карбон.

„Мобилността на бъдещето ще възстанови връзките между всички области на живота. В това виждаме нови възможности за премиум мобилността.“
Харалд Крюгер, Председател на Борда на директорите на BMW AG

ВИЗИЯТА:
ФОКУСЪТ Е ВЪРХУ ВОДАЧА.

В бъдеще фокусът ще е поставен върху едно: водачът. BMW VISION NEXT 100 се адаптира автоматично към стремежите и очакванията на съответния собственик. Така той се превръща в едно със собствения си автомобил. Голям принос за това имат и постоянната свързаност, дигиталната интелигентност и най-модерните технологии. А освен всичко друго този технологичен прогрес осигурява съвършенство на собствениците – превръщайки ги в „Ultimate Driver“. Но BMW VISION NEXT 100 не само подпомага шофирането, но и позволява на водача да отклони погледа си от пътя – благодарение на автономното шофиране. Автомобилът поема управлението, докато вие можете да се концентрирате върху други неща.

Създаването.

BMW VISION NEXT 100 – една визия става реалност.

„Това, което ще се запази и в бъдеще: автомобилите трябва да имат емоционален дизайн и да предлагат много емоционални изживявания при шофиране.“
Адриан ван Хойдонк, Senior Vice President BMW Group Design

ГОСТУВА НИ БЪДЕЩЕТО:

ICONIC IMPULSES WORLD TOUR.

Мюнхен.

„Постоянното търсене на по-добро решение е заложено в гените ни.“ С Тези думи Харалд Крюгер, Председател на борда на директорите на BMW AG, откри на 7 март изложението „Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience“. Събитието стартира със завладяваща мултимедийна презентация, което преведе зрителите през най-важните моменти в историята на фирмата и премиум мобилността на утрешния ден. Кулминацията бе представянето на BMW VISION NEXT 100.
Прочети повече

Лондон.

На гости на концертния и културен център Roundhouse в сърцето на Лондон: втората спирка на платформата за събития „Iconic Impulses“ с интерактивни експонати и вълнуващи дискусионни панели за ключови въпроси на бъдещето бе и сцена за премиерата на две други визии на BMW Group: MINI VISION NEXT 100 и Rolls-Royce VISION NEXT 100.
Прочети повече

Пекин.

В „Ullens Center for Contemporary Art“ на 6 май Харалд Крюгер, Председател на борда на директорите на BMW AG, и Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design, за пръв път представиха визионерския автомобил на китайската общественост. „Това е началото на една нова вълнуваща ера – в която Китай ще играе съществена роля“, каза Крюгер, подчертавайки значението на спирката на обиколката в Китай.
Прочети повече

Лос Анджелис.

Showdown в Калифорния: на 11 октомври „Iconic Impulses. BMW Group Future Experience” гастролира в Лос Анджелис. Тук BMW представи бъдещето на премиум мобилността на две колела: BMW Motorrad VISION NEXT 100. Мотоциклетът на бъдещето допълва картината на устойчивата индивидуална премиум мобилност и представя новото разбиране за управлението на мотоциклет в един свързан свят.
Прочети повече

BMW COLLECTIVE MEMORY.

Ние събрахме моделите на BMW от пътищата по света и съвместно създадохме най-голямата колекция от снимки на всички времена. Всеки имаше шанса да изпрати своето BMW и така да стане част от тази акция.

BMW FESTIVAL NIGHT.

Обратно в Мюнхен, BMW VISION NEXT 100 бе представено пред широката общественост в Олимпийския парк. Много специален акцент бе BMW Festival Night – вълнуващите и развлекателните светове на приключенията в миналото, настоящето и бъдещето на марката BMW и нейните автомобили.

ОБРАТНО У ДОМА.
BMW VISION NEXT 100 В МУЗЕЯ.

Автомобилният звезден час в музея на BMW в Мюнхен: като част от световната си обиколка BMW VISION NEXT 100 се завърна в Мюнхен през септември. В двойния конус на BMW Welt изложението на бъдещето на BMW Group впечатли с новаторския и насочен към бъдещето автомобил BMW VISION NEXT 100 и четирите интерактивни свята на марките. Освен това в музея на BMW посетителите ги очакваха 100 шедьовъра от 100 години BMW. Вечерта BMW Festival Night в Олимпийския стадион на Мюнхен представи историята на успеха на марката BMW през различните епохи и обяви навлизането в следващия век.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

  • Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и енергията са в зависимост от избрания размер джанти и гуми. Данните за разхода са определени при тестовия цикъл на ЕС.

    Повече информация за официалния разход на енергия и гориво, както и специфичните емисии на СО2 може да получите от брошура, която се разпространява безплатно от дилърите на BMW.