УНИКАЛНО ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ

Като BMW ние вярваме преди всичко в едно: смелостта. Особеност, заложена дълбоко в нашата ДНК, която личи от всичко, което правим. Ние разчупваме нормите и създаваме нови. Работим независимо и непреклонно. Имаме смелостта да проверяваме всичко – и никога да не приемаме „Не“ за отговор. Това е смелостта винаги да продължаваме напред и винаги да преоткриваме себе си. За да достигнем до едно ново ниво в луксозния клас. И да накараме пионерите на нашата ера да предизвикат статуквото на утрешния ден. Като премиум автомобилен партньор ние създаваме уникални и вдъхновяващи моменти по пътя си. Защото така се ражда една нова форма на лукса.

Прочети повече
УНИКАЛНО ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ

НОВА ФОРМА НА ЛУКСА

Научете как продължаваме да преоткриваме себе си

BMW Individual M850i NIGHT SKY, три четвърти снимка отпред в покой
20-инчови BMW Individual алуминиеви джанти 730i с V-образни спици на BMW Individual M850i NIGHT SKY, снимка отблизо
Средната конзола на BMW Individual M850i NIGHT SKY в мозаичен дизайн
BMW Individual M850i NIGHT SKY, лайстна на прага в мозаичен дизайн, снимка отблизо
BMW Individual спортните седалки на BMW Individual M850i NIGHT SKY, снимка отблизо
BMW Individual M850i NIGHT SKY, снимка в профил в покой
BMW Individual спортните седалки на BMW Individual M850i NIGHT SKY, снимка отблизо

ОТ ОРБИТАТА ДО МАГИСТРАЛАТА

При търсенето на уникалност бе създаден автомобил, който не е от този свят: BMW Individual M850i NIGHT SKY. Основата за уникалния проект, подпомогнат със съвети от института Макс Планк, бе най-старият железен метеорит в света. Симбиозата между този изключително рядък материал и BMW Individual роди едно невиждано досега ниво на ексклузивност. Екстериорът с двуцветно лаково покритие е посветено на „синия час“. Един феномен, който се вижда на небето при смрачаване и се простира от цианово син, през лазурно син до нощно син и черен цвят. Впечатляващите елементи като предния спойлер, Air Breather, корпусите на външните огледала и спирачните дискове са с характерната ортогонална форма на железните метеорити, т. нар. видманщетова структура. Уникалният автомобил е оборудван с 20-инчови BMW Individual алуминиеви джанти 730i с V-образни спици. Още при отварянето на вратата ви посреща филигранно осветеният надпис NIGHT SKY на лайстните на праговете, ограден от две шлифовани от метеорит мозайки. В интериора ядрото на автомобилния дизайн и инженерство е средната конзола: панелите, бутонът Старт/Стоп, контролерът на iDrive, както и селекторът на трансмисията са облагородени с мозаечния дизайн на общо 600 грама от редкия метеоритен материал. Първото използване на пълна кожена тапицерия BMW Individual в общо три изискани цвята и с контрастираща видманщетова структура дефинира новите стандарти в тапицерското изкуство. Така извънземното се среща с абсолютно изключителното – и дефинира по нов начин границите на възможното.

BMW M850i xDrive Dravit Grey metallic, три четвърти изглед отзад отляво

СЕРИЯ 8 КАБРИОЛЕТ

СЕРИЯ 8 КАБРИОЛЕТ

СТРЕМЕЖЪТ КЪМ ВДЪХНОВЕНИЕ

Прогресивни, креативни, вдъхновяващи: това са качествата, които ние като марка BMW сме си поставили за цел за повече от столетие. Независимите и насочени към бъдещето личности ни служеха като мотивация и вдъхновение – креативният елит, чиито дела и идеи създават уникални моменти и неочаквани перспективи. Пионерите на нашето време и гласовете на бъдещето, които вдъхновяват прогреса на технологиите и дизайна. Изваждат наличното от употреба и превръщат своята визия в една нова реалност.  

Прочети повече

СТРЕМЕЖЪТ КЪМ ВДЪХНОВЕНИЕ

Рем Колхас, снимка в профил

ФИЛОФОСИЯТА НА АРХИТЕКТУРАТА

Ремент "Рем" Колхас, роден в Ротердам през 1944 г., оформя своя бранш като никой друг. С въведените от него термини - като "Generic City" и "XL Architecture" - световноизвестният архитект популяризира идеята, че градът вече не може да бъде планиран - той просто се създава. Иманно защото това е културата на нашето време. През 2000 г. печели наградата за архитектура Pritzker за философските си възгледи и мислене, които формират творческото ядро на неговите шедьоври. С "Office for Metropolitan Architecture", който основава през 1975 г., той планира и реализира уникални проекти в Европа, Азия и Америка. Най-известните му сгради включват Casa de Música в Порто, седалището на CCTV в Пекин и "De Rotterdam" - най-голямата сграда в Холандия - създадена за родния му град.

Прочети повече

ФИЛОФОСИЯТА НА АРХИТЕКТУРАТА

Рем Колхас: страничен изглед на China Central Television Headquarters

НЯМА СТРУКТУРА БЕЗ ХАОС

За да осъществите новите планове, трябва да отхвърлите старите. Рем Колхас рано се научава да създава свои собствени структури от безпорядъка. Той прилага този специален подход и в архитектурата. Разрушаването на сгради е необходимо за постоянното преоткриване на идентичността на градовете. Освен работата си като архитект той публикува и трудове, в които отразява ролята на хаоса в обществото и архитектурата. Така например през 1995 г. той публикува манифеста „S, M, L, XL“. Колхас твърди, че традиционните архитектурни принципи като композицията, мащабите и пропорциите вече не важат при проектирането на големи сгради. Той демонстрира това по впечатляващ начин при планирането на новия център Eurolille в Лил, Франция.

ПИОНЕР СРЕД ДИЗАЙНЕРИТЕ

Реномираният графичен дизайнер и художествен директор Щефан Загмайстер е смятан за креативен пионер. Роденият през 1962 година в Брегенц австриец днес живее в Ню Йорк, където управлява креативната агенция „Sagmeister & Walsh“. От 1993 година тук се създават иконични шедьоври във всичките им форми – от малки илюстрации, през впечатляващи инсталации и изложби до глобални кампании. Сред най-важните му творби са визуални идентичности и характерни оформления на обложките на албумите на музиканти като Rolling Stones, Talking Heads, Lou Reed или The Guggenheim Museum – за които освен другите награди е отличен и с две Grammy.

Прочети повече

ПИОНЕР СРЕД ДИЗАЙНЕРИТЕ

ИЗКУСТВОТО ДА ПРЕОДОЛЕЕШ СТРАХОВЕТЕ СИ

Който не познава страха, няма никакви визии – и никога няма да намери смелост да се развива. Благодарение на тази нагласа легендарният дизайнер Щефан Загмайстер е лидер в професията си със своите ярки и вдъхновяващи творби. Той винаги изненадва с неочаквани творби и например оживява ръкописите или превръща хората в живописни платна. При това той винаги се опитва да върви по собствени пътища, да създава невиждани досега перспективи и да провокира, вместо да аксептира. Със своите екстровертни, иновативни и ентусиазирани творби той създава нови светове и ни отваря вратата към своето уникално и смело въображение.  

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

M8 GRAN COUPÉ CONCEPT

X7 CONCEPT IPERFORMANCE

X7 CONCEPT IPERFORMANCE

ВДЪХНОВЕНО ОТ УНИКАЛНОСТТА.

Насладете се на съвършената уникалност с BMW Individual.

Цветовете и материалите на BMW Individual, които моментално идентифицират BMW M760Li xDrive като луксозно изявление с максимална ексклузивност, демонстрират категорично индивидуалния израз на личността. Позволете си да бъдете вдъхновени от богатото разнообразие от възможности и се насладете на изкуството на BMW Individual.

Прочети повече

ОКЕАН ОТ ЕКСКЛУЗИВНИ ОПЦИИ

Днес, точно както в момента на създаването му преди 25 години, BMW Individual все още прилага принципа на ръчно изработеното съвършенство. В чест на 25-годишнината си BMW Individual изненадва със специален модел: BMW Individual M760Li, вдъхновен от Nautor’s Swan. Това произведение на изкуството, създадено в сътрудничество с финландския строител на яхти Nautor's Swan, е ода на лукса и екскузивността. Този автомобилен шедьовър с изключителен морски дизайн създава усещането за взаимодействие между пътя и океана, благодарение на специалните дървени елементи в интериора и мощния си 12-цилиндров двигател.

РАЗХОД НА ГОРИВО И СО₂ ЕМИСИИ

Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с тестовиия цикъл VO (EU) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.


Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

Данните вече са измерени на базата на новия тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.

 

Прочети повече

Посетете най-близкия оторизиран BMW дилър или изпратете запитване, като попълните формата за контакт, за да научите повече за BMW Luxury Class моделите и резервирате среща.