ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ ОТ BMW i.

Plug-in хибриди с ноу-хау на BMW i.

BMW iPerformance

ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ ОТ BMW i.

Plug-in хибриди с ноу-хау на BMW i.

ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ ОТ BMW i.Plug-in хибриди с ноу-хау на BMW i.

Опитът винаги е бил важен фактор при реализирането на иновативни автомобилни концепции. А при BMW Plug-in хибридите това влияние е особено важно. Задвижващата им система се състои от ефективен двигател с вътрешно горене и мощен електромотор. По този начин типичните за BMW качества се комбинират с преимуществата на електрическото шофиране и се възползват директно от опита на инженерите на BMW i, поради което заслужават и собствено означение: BMW iPerformance автомобили.

Read more

РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО, БЕЗ ЕМИСИИ.

При BMW iPerformance автомобилите се ползва разработената от BMW i технология за електрическо задвижване BMW eDrive. Благодарение на иновативната комбинация между електромотор, литиево-йонен акумулатор и интелигентно управление на енергията късите до средно дълги отсечки могат да бъдат изминати чисто електрически. При нужда се включва TwinPower Turbo бензиновият двигател. В момента BMW eDrive се предлага за BMW Серия 2, BMW Серия 3, BMW Серия 5, BMW Серия 7 и BMW X5 (към март 2017 година).

BMW eDrive.

Интелигентният и динамичен начин да шофирате електрически.

ПЕРФЕКТНО ЗА КЪСИ, СРЕДНИ И ДЪЛГИ ОТСЕЧКИ.

При BMW iPerformance моделите ефективният двигател с вътрешно горене и мощният електромотор работят в перфектна хармония. Конвенционалното задвижване осигурява пробега, докато електрическото задвижване впечатлява най-вече в града с нулевите си емисии и почти безшумната динамика на управлението. BMW 530e например може да измине чисто електрически до 50 километра (NEDC New European Driving Cycle). Литиево-йонният акумулатор може да бъде зареден от BMW i Wallbox, обществена станция за зареждане или от всеки стандартен контакт в домакинството.

BMW 530e iPerformance:
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,4-2,0
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 54-45
Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 15,2-14,3

 • AUTO eDRIVE

  В режим AUTO eDRIVE интелигентното управление на енергията определя най-ефективната комбинация между електромотора и двигателя с вътрешно горене – в зависимост от скоростта и степента на заряд на акумулатора.

 • MAX eDRIVE

  В зависимост от модела в режим MAX eDRIVE можете да шофирате чисто електрически със скорост до 140 км/ч. При по-висока скорост или необходимост от максимално ускорение автоматично се включва двигателят с вътрешно горене.

 • SAVE BATTERY

  В режим SAVE BATTERY респективно Battery Control (при BMW Серия 7) акумулаторът се зарежда ефективно от двигателя с вътрешно горене или се поддържа неговия заряд. По този начин капацитетът на акумулатора може активно да се запази за по-късно, чисто електрическо шофиране.

iPERFORMANCE НАКРАТКО.

BMW Plug-in хибридните модели последователно продължават стратегията на BMW EfficientDynamics. Освен по„e“-то в означението на модела следните визулни елементи веднага ви подсказват, че пред вас е модел на BMW iPerformance.

Сини пластини.

Сините пластини на бъбрековидната радиаторна решетка в типичния за BMW i син цвят акцентират предната част на BMW iPerformance моделите.
Read more

Сини капачки на главините.

Ексклузивните сини капачки на главините на колелата на BMW iPerformance моделите са реминисценция към BMW i8.

Разход на гориво, електроенергия и СО2 емисии за BMW i8 Купе с Plug-In хибрид BMW iPerformance (94 Ah):
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2-2,1
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 49-48
Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 13,9-13,8

Read more

Лого на BMW i.

На предните странични панели зад арката на калника е разположено логото на BMW i, което подсказва за директния трансфер на ноу-хау от BMW i.
Read more

Надпис eDrive.

Надписът eDrive на задната колона зад извивката на Хофмайстер подсказва за електрическата технология на задвижването.
Read more

ЗАРЕЖДАНЕ.

BMW iPerformance е повече от означение за Plug-in хибридните модели, то е част от устойчивата стратегия за мобилност. Също като при BMW i3 или BMW i8 може да бъде ползвана програмата 360° ELECTRIC. Тя предлага решаващи преимущества – от инсталацията на BMW i Wallbox, през осигуряването на подходящ договор за доставка на екологична електроенергия до достъп до най-голямата в света мрежа от обществени станции за зареждане. Другите функции, предлагани за всеки BMW iPerformance модел, са BMW Connected App, както и най-ефективните маршрути, показвани чрез ECO ROUTE на навигационната система.

BMW i3s (94 Ah):
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 0
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 0
Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,5-16,2

BMW i8 Купе:
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2-2,1
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 49-48
Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 13,9-13,8

BMW i8 Роудстър:
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 52-51
Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 14

* Размер на джантите 1: 19-инчови джанти
** Размер на джантите 2: 20-инчови джанти, зимни гуми

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect са домашни зарядни станции, с които можете сигурно, бързо и лесно за презаредите своето BMW.

  BMW i Wallbox осигуряват лесен и надежден процес на зареждане. Когато автомобилът бъде свързан чрез заряден кабел с BMW i Wallbox, процесът на зареждане стартира автоматично. BMW i3 например може да бъде заредено до 80% от своя капацитет за по-малко от 3 часа*.

  Освен това BMW i Wallbox Connect ви дава и допълнителната възможност да използвате екологична електроенергия собсвено производство, например под формата на слънчева енергия, за бързо и устойчиво зареждане.

  *В зависимост от локалната инфраструктура на електрозахранването. Времето на други BMW Battery Electric Vehicles (BEV) и BMW Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV) може да е различно.
   

 • BMW Дигитална услуга за зареждане

  С BMW Digital Charging Service (DCS) зареждането на вашето BMW i8 от BMW i Wallbox е още по-индивидуално и ефективно. На базата на предварителна настроената тарифа за електроенергията DCS винаги изчислява най-ефективният по отношение на разходите период и след това самостоятелно контролира процеса на зареждане. При това DCS винаги ви гарантира напълно зареден автомобил към момента на зададеното от вас време за потегляне. Интегрирано в гамата на ConnectedDrive Services, DCS може лесно да се управлява чрез мобилно крайно устройство или обичайните методи (iDrive, CDP, BMW Connected App).

Данни за BMW i3 (60 Ah):
Среден разход на гориво в л/100 км: 0
CO2 емисии в г/км: 0
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 12,9

 

Данни за BMW i3 (94 Ah):
Среден разход на гориво в л/100 км: 0
CO2 емисии в г/км: 0
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 12,6* / 13,1**

 

Данни за BMW i3 (60 Ah) с Range Extender:
CO2 емисии в г/км: 13
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 13,5
Среден разход на гориво в л/100 км: 0,6

 

Данни за BMW i3 (94 Ah) с Range Extender:
CO2 емисии в г/км: 12* / 13**
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 11,3* / 11,9**
Среден разход на гориво в л/100 км: 0,6

 

Данни за BMW i8:
Среден разход на гориво в л/100 км: 2,1
CO2 емисии в г/км: 49
Среден разход на електроенергия в кВтч/100 км: 11,9

 

* Размер на джантите 1: 19 инча
** Размер на джантите 2: 20 инча, зимни гуми

Read more

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • BMW 225xe iPerformance Актив Турър:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 3,2-2,7
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 72-62
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 12,6-11,7

  Данни за BMW 530e iPerformance:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,4-2,0
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 54-45
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 15,2-14,3

  Данни за BMW Серия 740е iPerformance:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 3,0-2,3
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 68-53
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,0-14,6

  Данни за BMW Серия 740Lе iPerformance:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 3,1-2,4
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 70-54
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,1-14,8
   

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.