НАЕЛЕКТРИЗИРАЩИ ПАРТНЬОРСТВА.

BMW I

Партньорства на BMW i с други марки.

BMW i е пионер в насочените към бъдещето и визионерски технологии. И се чувства привлечен от единомишленици: Дали вълнуващи проекти с партньори от сферата на изкуство, култура, дизайн и архитектура или партньорства с други премиум марки, предлагащи продукти, пригодени за BMW i - BMW i винаги търси идеи и отвъд идеята за превозно средство.

НАЕЛЕКТРИЗИРАЩИ ПАРТНЬОРСТВА.Партньорства на BMW i с други марки.

BMW i е пионер в насочените към бъдещето и визионерски технологии. И се чувства привлечен от единомишленици: Дали вълнуващи проекти с партньори от сферата на изкуство, култура, дизайн и архитектура или партньорства с други премиум марки, предлагащи продукти, пригодени за BMW i - BMW i винаги търси идеи и отвъд идеята за превозно средство.

Прочети повече

TED.

BMW i си партнира с TED, за да основе Next Visionaries: глобална инициатива, която мотивира иноваторите, радетелите за промяна, мечтателите и мислещите за бъдещето да дефинират по нов начин бъдещето на мобилността. За да проучи как мечтите и визиите могат да променят нашата мобилност след 30, 50 и след 200 години.

За конкурса Next Visionaries, ограничен до няколко седмици, бяха подадени над 180 визии. Най-многообещаващите приноси бяха публикувани в редактирана форма за обсъждане на www.nextvisionaries.com. Жури, съставено от експерти от BMW i и TED, избра шест участника за финала във Франкфурт. Към всички тях бяха прикрепени опитни наставници – самите те говорители на TED , които им помогнаха да се подготвят за конкурса по време на автомобилното изложение IAA през 2017 година.

Шестте финалисти в конкурса Next Visionaries представиха своите идеи на живо пред поканените 500 гости от творческата сцена, бизнеса и медиите. Журито присъди първото място на Сандра Филипс благодарение на нейната визия за Carsharing, която обръща особено внимание на социалните и извънградските фактори. "Както всички останали финалисти идеите на Сандра Филипс се простират далеч отвъд заданието. Нейната концепция вече е доста напреднала и също така разглежда аспекта на социалната промяна ", казва Хилдегард Вортман, старши вицепрезидент на марката BMW и член на журито Next Visionaries, давайки информация за мотивите на решението.

Наградата на победителя - и следващата стъпка за Сандра Филипс - е зелената светлина за подготовката й за сцената на TED в Ню Йорк, където през ноември 2017 г. тя ще представи своята идея в пълноценен TED Talk.

Прочети повече

ИНОВАЦИИ ЗА БЪДЕЩЕТО. BMW i В ШАМПИОНАТА FIA FORMULA E.

FIA FORMULA E CHAMPIONSHIP. #ELECTRICITEMENT – в най-големите градове на света.

Хонг Конг, Мексико сити, Париж, Берлин, Ню Йорк, Монреал: Formula E електризира някои от най-големите градове на света. Иновативната състезателна серия за едноместни електрически състезателни автомобили гостува по градските трасета по целия свят.

BMW много рано разпозна потенциала на шампионата FIA Formula E – и вдъхнови феновете с гамата си от BMW i Support Car автомобили в рамките на състезателните уикенди. Най-впечатляващият модел, предоставен от BMW i като „Official Vehicle Partner“, е Qualcomm BMW i8 Safety Car.

Зад Andretti Autosport стои звездата на американските моторни спортове Майкъл Андрети. Освен това MS Amlin Andretti е един от основателите на Formula E. BMW внася своята компетентност, подпомагайки американския отбор. С началото на Сезон 4 този Race Team Engagement ще бъде разширен, преди от Сезон 5 BMW да навлезе със заводски отбор във FIA Formula E Championship.

SOHO HOUSE.

От октомври 2014 г. BMW i и Soho House Group (SHG) съвместно създават общи събития, представления в Европа и САЩ поставайки акценти върху съвременното изкуство, иновации и дизайн. Като глобален автомобилен партньор на Soho House Group, BMW i ще предоставя на разположение на членовете и гостите на представителствата на SHG както и при културни събития, своите модели BMW i3 за едни много специални изживявания от шофиране. Soho House и BMW i също така си сътрудничат в една международна културна програма в представителствата на Soho House в Европа и САЩ. Историята на Soho House започна през 1995 г. на “Грик стриит” в Лондон. Две десетилетия по-късно портфолиото им включва многобройни клубове, както и хотели, ресторанти и спа-центрове във Великобритания, континенталната част на Европа, в САЩ и Канада.

 • Великобритания

  Лондон. Метрополисът на Англия - както и по отношение на представителствата на Soho House. Точно зад ъгъла при Soho House на “Гриик стриит” е “Дийн Стрийт Tаунхаус”, голям хотел с 39 стаи за гости. В известната източна част на центъра се намира Шроредич Хау, в посока на Западен Лондон се намира Литъл хаус в луксозния Мейфейр, уютната Електрик хаус в Нотинг Хил както и Роуд хаус в тихия квартал Чисуик. Всички тези къщи предлагат отлични възможности за настаняване, здравословно хранене, фитнес и почивка. Предпочитащите провинциялния начин на живот също така имат възможност да се възползват от предимствата на Сохо хаус. В разположения в югозападна Англия град Съмърсет, само на два часа път от Лондон, се намира Бабингтън Хаус. Това “място за убежище” се разпростира върху седем хектара площ и предлага 32 стаи с индивидуално изпълнение, денонощен ресторант и Флагман Каушед спа .

 • Континетална Европа

  Първата локация на Сохо Хаус в континенталната част на Европа е в Берлин. В средата на оживената немска столица през месец май 2010 г. Сохо Хаус Берлин отвори своите врати. На осем етажа клубът предлага басейн на покрива, бар, комплекс за фитнес, Каушед спа център с турска баня, както и кино. Европейският тур продължава в южна посока: през 2015г. Сохо хаус Истанбул отвори врати, а в началото на 2016г. Сохо хаус Барселона приветства първите си гости.

 • Северна Америка

  Сохо хаус постави началото си в Северна Америка през 2003 г., и то в един бивш универсален магазин в квартал Мийтпакинг Дискрит. Сохо хаус Ню Йорк се простира на шест етажа и разполага с 30 просторни стаи, ресторант, бар, кино с 44 места, плувен басейн на покрива както и Каушед Спа. Следващия адрес за установяване на представителство бе не друг, а Сънсет булевард. През пролетта на 2010г. в една впечатляваща офис сграда бе открит Соно хаус Уест Холиуд. Половин година по-късно Сохо Бийч Хаус се установи в Маями представляващ клуб с южноамериканско излъчване с два басейна и частен плажен клуб.

  Две години по-късно беше пресечена зелената граница към Канада. И така през 2012г. Сохо хаус Торонто отвори вратите си и предложи още в началото поредица от организирани събития в рамките на филмовия фестивал в Торонто. Под мотото "Най-доброто за накрая" през август 2014г., Soho House Чикаго посрещна първите си гости. Разположен върху 10 000 кв. метра площ на бивша фабрика за колани, този клуб е с най-голямата площ от цялата верига на SHG.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i3 (94 Ah):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 0
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,3-15,3

  Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i3s (94 Ah):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 0
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,5-16,2

  Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i8 Купе с Plug-In хибрид BMW Plug-in хибрид (94 Ah):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2-2,1
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 49-48
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 13,9-13,8

  Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i8 Роудстър с Plug-In хибрид BMW Plug-in хибрид (94 Ah):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 52-51
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 14

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.