УСКОРЯВАНЕ ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.

BMW I

BMW i Визии.

УСКОРЯВАНЕ ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.

BMW i Визии.

УСКОРЯВАНЕ ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.BMW i Визии.

За да се тръгне по нов път, понякога трябва да се скъса със старите навици и да се започне с мислене в съвсем нови посоки. Чрез визиите на BMW i за бъдещето това твърдение придобива конкретни форми. Мечтаните идеи и иновативните технологии предстоят да бъдат показани за първи път. Така мобилното бъдеще става с една стъпка по-реално. Всяко BMW i Vision не само загатва за по-нататъшните развойни дейности - те са също така импулс и източник на вдъхновение за мобилността на утрешния ден - без вредни емисии и с устойчиви характеристики.

Read more
BMW i

BMW CONCEPT iX3 И BMW i VISION DYNAMICS

Бъдещето е електрическо и с BMW Concept iX3 BMW представя на Auto China 2018 един дизайнерски прототип на първия напълно електрически Sports Activity Vehicle (SAV). Оборудван с технология BMW eDrive от пето поколение и мощна батерия с капацитет над 70 кВтч, бъдещият сериен автомобил предлага пробег от над 400 километра при време за зареждане под 30 минути. Електрическо шофиране на едно ново ниво – без компромиси по отношение на функционалността и комфорта.

Концепция от бъдещето се превръща в реалност: BMW i Vision Dynamics е олицетворение на електрическата мобилност в нейния динамичен и същевременно практичен вид. С максимален пробег от 600 км (373 мили), скорост над 200 км/ч (120 мили/ч) и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,0 секунди, BMW i Visions Dynamics пренася е-мобилността в ново измерение. Прогресивното, четириврато Гран Купе е комбинация между BMW i3 и BMW i8. Хармоничното взаимодействие между обемни повърхности и фино изработени детайли подсказва за есенцията на автомобила - иновативна технология от нов вид.

Свързани с бъдещето.

BMW i визии за бъдещо взаимодействие

ЕДНА ИСТОРИЯ НА УСПЕХА: BMW i.

2008: PROJECT i.

През пролетта на 2008г. на топ-секретно място в Мюнхен се срещат най-добрите умове на BMW да обмислят следната амбициозна цел: преоткриването на градската мобилност. Мюнхенчаните основаха един мозъчен тръст, наричайки го „project i“ и му задават едно единствено задание: “Забравете това, което беше. Мислете по нов начин.”
Read more

2009: BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

За първи път е създадена цялостна концепция за пестене на енергия - досега само са били вграждани енергоспестяващи техники в съществуващите модели. Проектирането на каросерията и на задвижването се извършва съобразно енергоспестяващи възгледи. Концепцията стана носител на технологии за много следващи разработки, извършвани от BMW.
Read more

2010: LAUNCH BMW i.

Born Electric: BMW i е новата марка на компанията BMW и тя въодушевява със своята концепция за мобилност, което прави възможно нашето ежедневие да бъде напълно електрическо: преди, по време и след пътуването. Защото BMW i мисли и отвъд превозното средство и така подсигурява своите иновативни услуги за мобилност, които не остават несбъднати желания.
Read more

2011: BMW CONCEPT i8 И BMW CONCEPT i3.

Това е следващото стъпало в еволюцията на BMW Vision EfficientDynamics - концепцията BMW i8, комбинирайки впечатляващо представяне на спортен автомобил с висока степен на ефективност. Едновременно с това бе представена и концепцията BMW i3. Това е първият напълно мрежово свързан електрически автомобил, който е специално съобразен с изискванията на електрическата мобилност.
Read more

2012: BMW i8 CONCEPT SPYDER.

По-малко баласт, по-голяма свобода - това е BMW i8 концепция Spyder: Този взимащ дъха роустер с олекотена конструкция с хибридно задвижване е без покрив и залага безкомпромисно на карбонов композит, алуминий и литий. Конструкцията на рамата му по такъв начин обединява осите, задвижването и акумулаторите, че теглото остава правилно и равномерно разпределено.
Read more

2012: BMW i3 CONCEPT COUPÉ.

Да се измисли наново мобилността означава да се разсъждава задълбочено относно едно екологично осъзнато и динамично шофиране. Резултатът: BMW i3 концепция Coupe, което със своя визионерски дизайн ни дава възможност за поглед към автомобила на утрешния ден. Неговото иновативно задвижване eDrive е не само без емисии, но и предлага несравнима радост от шофирането и в същото време едно спокойно, почти безшумно усещане по време на шофиране.
Read more

2013: ВЪВЕЖДАНЕ НА ПАЗАРА НА BMW i3.

Преоткриване на градската мобилност: BMW i3 е резултат от една визия, която е насочена към екологично осъзнато и динамично шофиране. BMW i3 е колата на бъдещето: с неговия визионерски дизайн и иновативно задрижване BMW eDrive. Той не е само без емисии в пробега си, но е и напълно свързан с града.
Read more

2013: ВЪВЕЖДАНЕ НА ПАЗАРА НА BMW i8.

Спортен автомобил на бъдещето - с разход на гориво и емисии на кола от компяктния клас. Силата на plug-in хибрида се състои е перфектната синхронизация на електромотора и на двигателя с вътрешно горене, която се представя чрез голяма ефективност и динамика на пътя. Вече не е визия, а напълно заредена интелигентност. Първият спортен автомобил, който ускорява дори духа на времето.
Read more

2016: BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

Бъдещето бе представено през 2016г. в Лас Вегас: На изложението Consumer Electronics Show BMW i Vision Future Interaction показа виждането си за мрежово съвързаното арматурно табло на бъдещето. И именно един от акцентите за това бе AirTouch, една напълно нова система, която дава възможност широка гама от функции да бъде управлявана чрез жестове.
Read more

2016: BMW i3 (94 Ah).

Историята на успехите на BMW i продължава или по-точно-продължава движейки се. Съобразно новата директива NEFC (Нов европейски цикъл на движение) за измерване на разхода на гориво, със своя обсег до 312 км (200 км при ежедневна употреба) новото BMW i3 (94 Ah) и при по-дълги пътувания е един надежден придружител, а с ускорението си от 7,3 секунди от 0 до 100 км / ч също така проявява и спринтьорски качества.
Read more

2017: BMW i3s (94 Ah).

Ако спортното шофиране без емисии означава бъдещето, то BMW i3s отдавна вече е пристигнало там. Максимално спортно, максимално електризиращо. BMW i3s комбинира изключителната динамика на управлението с най-модерни технологии. С впечатляващите си 3,7 секунди от 0 до 60 км/ч, типичното One-Pedal усещане и прогресивния си дизайн то разгръща динамиката на спортен автомобил.

Read more

2017: BMW i8 Роудстър.

Бъдещето се оформя – под формата на първото BMW i8 Роудстър. Въодушевяващо, вдъхновяващо и готово да интерпретира по нов начин свободата. За безусловна радост от шофирането, до края на пътя. Нивото на адреналина се повишава още когато видите неговия иконичен дизайн. Със същата скорост се увеличават и оборотите: иновативният Plug-in хибриден двигател развива 374 к.с. и 250 Нм. С тях новото BMW i8 Роудстър ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди.

Read more

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i3 (94 Ah):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 0
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,3-15,3

  Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i3s (94 Ah):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 0
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 16,5-16,2

  Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i8 Купе с Plug-In хибрид BMW Plug-in хибрид (94 Ah):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2-2,1
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 49-48
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 13,9-13,8

  Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i8 Роудстър с Plug-In хибрид BMW Plug-in хибрид (94 Ah):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,2
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 52-51
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км (комбинирано): 14

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.