УСКОРЯВАНЕ ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.

BMW I

BMW i Визии.

УСКОРЯВАНЕ ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.

BMW i Визии.

УСКОРЯВАНЕ ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.BMW i Визии.

За да се тръгне по нов път, понякога трябва да се скъса със старите навици и да се започне с мислене в съвсем нови посоки. Чрез визиите на BMW i за бъдещето това твърдение придобива конкретни форми. Мечтаните идеи и иновативните технологии предстоят да бъдат показани за първи път. Така мобилното бъдеще става с една стъпка по-реално. Всяко BMW i Vision не само загатва за по-нататъшните развойни дейности - те са също така импулс и източник на вдъхновение за мобилността на утрешния ден - без вредни емисии и с устойчиви характеристики.

BMW i

BMW I ВИЗИИ ЗА БЪДЕЩО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ.

На своята премиера по време на изложението Consumer Electronics Show 2016 в Лас Вегас, BMW i Vision Future Interaction представи своето виждане за мрежовата свързаност на арматурното табло на бъдещето. Потребителският интерфейс с дисплеи с висока разделителна способност, обслужването чрез тъчскрин, управлението с гласови команди или дори с жестове - AirTouch, предоставят на водача един нов свят. И всичко това - в един завладяващ роудстър от екстра класа.

Свързани с бъдещето.

BMW i визии за бъдещо взаимодействие

ЕДНА ИСТОРИЯ НА УСПЕХА: BMW i.

ПРОЕКТ i.

През пролетта на 2008г. на топ-секретно място в Мюнхен се срещат най-добрите умове на BMW да обмислят следната амбициозна цел: преоткриването на градската мобилност. Мюнхенчаните основаха един мозъчен тръст, наричайки го „project i“ и му задават едно единствено задание: “Забравете това, което беше. Мислете по нов начин.”

BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

За първи път е създадена цялостна концепция за пестене на енергия - досега само са били вграждани енергоспестяващи техники в съществуващите модели. Проектирането на каросерията и на задвижването се извършва съобразно енергоспестяващи възгледи. Концепцията стана носител на технологии за много следващи разработки, извършвани от BMW.

НАЧАЛОТО НА BMW i.

Born Electric: BMW i е новата марка на компанията BMW и тя въодушевява със своята концепция за мобилност, което прави възможно нашето ежедневие да бъде напълно електрическо: преди, по време и след пътуването. Защото BMW i мисли и отвъд превозното средство и така подсигурява своите иновативни услуги за мобилност, които не остават несбъднати желания.

BMW i8 КОНЦЕПЦИЯ И BMW i3 КОНЦЕПЦИЯ.

Това е следващото стъпало в еволюцията на BMW Vision EfficientDynamics - концепцията BMW i8, комбинирайки впечатляващо представяне на спортен автомобил с висока степен на ефективност. Едновременно с това бе представена и концепцията BMW i3. Това е първият напълно мрежово свързан електрически автомобил, който е специално съобразен с изискванията на електрическата мобилност.

BMW i8 КОНЦЕПЦИЯ SPYDER.

По-малко баласт, по-голяма свобода - това е BMW i8 концепция Spyder: Този взимащ дъха роустер с олекотена конструкция с хибридно задвижване е без покрив и залага безкомпромисно на карбонов композит, алуминий и литий. Конструкцията на рамата му по такъв начин обединява осите, задвижването и акумулаторите, че теглото остава правилно и равномерно разпределено.

BMW i3 КОНЦЕПЦИЯ COUPÉ.

Да се измисли наново мобилността означава да се разсъждава задълбочено относно едно екологично осъзнато и динамично шофиране. Резултатът: BMW i3 концепция Coupe, което със своя визионерски дизайн ни дава възможност за поглед към автомобила на утрешния ден. Неговото иновативно задвижване eDrive е не само без емисии, но и предлага несравнима радост от шофирането и в същото време едно спокойно, почти безшумно усещане по време на шофиране.

ВЪВЕЖДАНЕ НА ПАЗАРА НА НОВОТО BMW i3.

Преоткриване на градската мобилност: BMW i3 е резултат от една визия, която е насочена към екологично осъзнато и динамично шофиране. BMW i3 е колата на бъдещето: с неговия визионерски дизайн и иновативно задрижване BMW eDrive. Той не е само без емисии в пробега си, но е и напълно свързан с града.

ВЪВЕЖДАНЕ НА ПАЗАРА НА НОВОТО BMW i8.

Спортен автомобил на бъдещето - с разход на гориво и емисии на кола от компяктния клас. Силата на plug-in хибрида се състои е перфектната синхронизация на електромотора и на двигателя с вътрешно горене, която се представя чрез голяма ефективност и динамика на пътя. Вече не е визия, а напълно заредена интелигентност. Първият спортен автомобил, който ускорява дори духа на времето.

BMW i ВИЗИИ ЗА БЪДЕЩО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ.

Бъдещето бе представено през 2016г. в Лас Вегас: На изложението Consumer Electronics Show BMW i Vision Future Interaction показа виждането си за мрежово съвързаното арматурно табло на бъдещето. И именно един от акцентите за това бе AirTouch, една напълно нова система, която дава възможност широка гама от функции да бъде управлявана чрез жестове.

BMW i3 (94 Ah).

Историята на успехите на BMW i продължава или по-точно-продължава движейки се. Съобразно новата директива NEFC (Нов европейски цикъл на движение) за измерване на разхода на гориво, със своя обсег до 312 км (200 км при ежедневна употреба) новото BMW i3 (94 Ah) и при по-дълги пътувания е един надежден придружител, а с ускорението си от 7,3 секунди от 0 до 100 км / ч също така проявява и спринтьорски качества.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Консумация на ел. енергия и CO2 емисии за i3 BMW (60 Ah):
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 0
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 12.9

  Консумация на ел.енергия и CO2 емисии за i3 BMW (94 Ah):
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 0
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 12.6* / 13.1**

  Консумация на ел.енергия и емисии на CO2 за BMW i3 (60 Ah) с Range Extender::
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 13
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100 км (комбиниран): 13.5
  Разход на гориво в литри / 100 км (комбиниран): 0.6

  Консумация на ел.енергия и емисии на CO2 за BMW i3 (94 Ah) с Range Extender::
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 12* / 13**
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100 км (комбиниран): 11.3* / 11.9**
  Разход на гориво в литри / 100 км (комбиниран): 0.6

  BMW i8 плъг-ин хибридно задвижване BMW eDrive:
  Разход на гориво в литри / 100 км (комбиниран): 2.1
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 49
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100 км (комбиниран): 11.9