УСКОРЯВАНЕ ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.

BMW I

BMW i Визии.

УСКОРЯВАНЕ ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.

BMW i Визии.

УСКОРЯВАНЕ ПУЛСА НА ВРЕМЕТО.BMW i Визии.

За да се тръгне по нов път, понякога трябва да се скъса със старите навици и да се започне с мислене в съвсем нови посоки. Чрез визиите на BMW i за бъдещето това твърдение придобива конкретни форми. Мечтаните идеи и иновативните технологии предстоят да бъдат показани за първи път. Така мобилното бъдеще става с една стъпка по-реално. Всяко BMW i Vision не само загатва за по-нататъшните развойни дейности - те са също така импулс и източник на вдъхновение за мобилността на утрешния ден - без вредни емисии и с устойчиви характеристики.

BMW i

BMW CONCEPT iX3 И BMW i VISION DYNAMICS

Бъдещето е електрическо и с BMW Concept iX3 BMW представя на Auto China 2018 един дизайнерски прототип на първия напълно електрически Sports Activity Vehicle (SAV). Оборудван с технология BMW eDrive от пето поколение и мощна батерия с капацитет над 70 кВтч, бъдещият сериен автомобил предлага пробег от над 400 километра при време за зареждане под 30 минути. Електрическо шофиране на едно ново ниво – без компромиси по отношение на функционалността и комфорта.

Концепция от бъдещето се превръща в реалност: BMW i Vision Dynamics е олицетворение на електрическата мобилност в нейния динамичен и същевременно практичен вид. С максимален пробег от 600 км (373 мили), скорост над 200 км/ч (120 мили/ч) и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,0 секунди, BMW i Visions Dynamics пренася е-мобилността в ново измерение. Прогресивното, четириврато Гран Купе е комбинация между BMW i3 и BMW i8. Хармоничното взаимодействие между обемни повърхности и фино изработени детайли подсказва за есенцията на автомобила - иновативна технология от нов вид.

Свързани с бъдещето.

BMW i визии за бъдещо взаимодействие

ЕДНА ИСТОРИЯ НА УСПЕХА: BMW i.

2008: PROJECT i.

През пролетта на 2008г. на топ-секретно място в Мюнхен се срещат най-добрите умове на BMW да обмислят следната амбициозна цел: преоткриването на градската мобилност. Мюнхенчаните основаха един мозъчен тръст, наричайки го „project i“ и му задават едно единствено задание: “Забравете това, което беше. Мислете по нов начин.”

2009: BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

За първи път е създадена цялостна концепция за пестене на енергия - досега само са били вграждани енергоспестяващи техники в съществуващите модели. Проектирането на каросерията и на задвижването се извършва съобразно енергоспестяващи възгледи. Концепцията стана носител на технологии за много следващи разработки, извършвани от BMW.

2010: LAUNCH BMW i.

Born Electric: BMW i е новата марка на компанията BMW и тя въодушевява със своята концепция за мобилност, което прави възможно нашето ежедневие да бъде напълно електрическо: преди, по време и след пътуването. Защото BMW i мисли и отвъд превозното средство и така подсигурява своите иновативни услуги за мобилност, които не остават несбъднати желания.

2011: BMW CONCEPT i8 И BMW CONCEPT i3.

Това е следващото стъпало в еволюцията на BMW Vision EfficientDynamics - концепцията BMW i8, комбинирайки впечатляващо представяне на спортен автомобил с висока степен на ефективност. Едновременно с това бе представена и концепцията BMW i3. Това е първият напълно мрежово свързан електрически автомобил, който е специално съобразен с изискванията на електрическата мобилност.

2012: BMW i8 CONCEPT SPYDER.

По-малко баласт, по-голяма свобода - това е BMW i8 концепция Spyder: Този взимащ дъха роустер с олекотена конструкция с хибридно задвижване е без покрив и залага безкомпромисно на карбонов композит, алуминий и литий. Конструкцията на рамата му по такъв начин обединява осите, задвижването и акумулаторите, че теглото остава правилно и равномерно разпределено.

2012: BMW i3 CONCEPT COUPÉ.

Да се измисли наново мобилността означава да се разсъждава задълбочено относно едно екологично осъзнато и динамично шофиране. Резултатът: BMW i3 концепция Coupe, което със своя визионерски дизайн ни дава възможност за поглед към автомобила на утрешния ден. Неговото иновативно задвижване eDrive е не само без емисии, но и предлага несравнима радост от шофирането и в същото време едно спокойно, почти безшумно усещане по време на шофиране.

2013: ВЪВЕЖДАНЕ НА ПАЗАРА НА BMW i3.

Преоткриване на градската мобилност: BMW i3 е резултат от една визия, която е насочена към екологично осъзнато и динамично шофиране. BMW i3 е колата на бъдещето: с неговия визионерски дизайн и иновативно задрижване BMW eDrive. Той не е само без емисии в пробега си, но е и напълно свързан с града.

2013: ВЪВЕЖДАНЕ НА ПАЗАРА НА BMW i8.

Спортен автомобил на бъдещето - с разход на гориво и емисии на кола от компяктния клас. Силата на plug-in хибрида се състои е перфектната синхронизация на електромотора и на двигателя с вътрешно горене, която се представя чрез голяма ефективност и динамика на пътя. Вече не е визия, а напълно заредена интелигентност. Първият спортен автомобил, който ускорява дори духа на времето.

2016: BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

Бъдещето бе представено през 2016г. в Лас Вегас: На изложението Consumer Electronics Show BMW i Vision Future Interaction показа виждането си за мрежово съвързаното арматурно табло на бъдещето. И именно един от акцентите за това бе AirTouch, една напълно нова система, която дава възможност широка гама от функции да бъде управлявана чрез жестове.

2016: BMW i3 (94 Ah).

Историята на успехите на BMW i продължава или по-точно-продължава движейки се. Съобразно новата директива NEFC (Нов европейски цикъл на движение) за измерване на разхода на гориво, със своя обсег до 312 км (200 км при ежедневна употреба) новото BMW i3 (94 Ah) и при по-дълги пътувания е един надежден придружител, а с ускорението си от 7,3 секунди от 0 до 100 км / ч също така проявява и спринтьорски качества.

2017: BMW i3s (94 Ah).

Ако спортното шофиране с нулеви емисии означава бъдещето, то BMW i3s отдавна е пристигнало там. Максимално спортно, максимално електризиращо. BMW i3s съчетава изключителната динамика на управлението с най-модерни технологии. С впечатляващого ускорение за 3,4 секунди от 0 до 60 км/ч, типичното One-Pedal усещане и прогресивния си дизайн то разгръща динамиката на спортен автомобил.

2017: BMW i8 Роудстър.

Бъдещето продължава да се оформя – като първото BMW i8 Роудстър. Ентусиазиращо, вдъхновяващо и готово да даде нова интерпретация на свободата. Най-характерният дитайл – внушителните крилати врати от лек карбон, което се отварят комфортно. Също толкова бързо се движи и стрелката на оборотомера: иновативният Plug-in хибриден двигател развива 374 к.с. и 570 Нм. И ускорява BMW i8 Роудстър за само 4,6 секунди от 0 до 100 км/ч.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Консумация на ел. енергия и CO2 емисии за BMW i3 (94 Ah):
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 0
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
  Консумация на ел.енергия в кВтч/100км (комбинирана): 13,6* / 13,1**

  Консумация на ел. енергия и CO2 емисии за BMW i3 (94 Ah) с Range Extender:
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 14,0* / 13,0**
  Консумация на ел.енергия в кВтч/100км (комбинирана): 11,9* / 11,5**
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 0,6

  Консумация на ел. енергия и CO2 емисии за BMW i3s (94 Ah):
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 0
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 0
  Консумация на ел.енергия в кВтч/100км (комбинирана): 14,31

  Консумация на ел. енергия и CO2 емисии за BMW i3s (94 Ah) mit Range Extender:
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 14,01
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 0
  Консумация на ел.енергия в кВтч/100км (комбинирана): 12,51

  BMW i8 с Plug-in хибридно задвижване BMW iPerformance(2)(3):
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 2,1
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 49
  Консумация на ел.енергия в кВтч/100км (комбинирана): 11,9

  BMW i8 Роудстър с Plug-in хибридно задвижване BMW iPerformance(2)(3):
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 2,1
  Консумация на ел.енергия в кВтч/100км (комбинирана): 14,5
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 46

  * Размер на джантите 1: 19-инчови джанти
  ** Размер на джантите 2: 20-инчови джанти, зимни гуми

  Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  (1) Данните са валидни до 15.04.2018 г. За по-точна информация се обърнете към вашия BMW Partner.

  Данните за автомобилите, означени с (2), са предварителни.

  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на енергия и гориво и официалните специфични СО2 емисии на новите автомобили можете да получите от брошура, която се разпространява безплатно от дилърите на BMW.