НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.

BMW I

BMW i.

НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.

BMW i.

НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.BMW i.

BMW i е всеобхватна концепция за една устойчива и насочена към бъдещето мобилност. Той стои зад мечтата за електрически превозни средства и мобини услуги, вдъхновяващ дизайн и едно ново разбиране за премиум, което силно се дефинира чрез неговата устойчивост.. И тази идея се превъплъщава чрез вълнуващи и иновативни превозни средства: BMW i3 изцяло електрически, устойчиво проектиран градски автомобил и BMW i8 - най-прогресивния спортен автомобил.

BMW i

МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ АВТОМОБИЛ.

BMW i.

Нашият свят се променя бързо. Големите градове се превръщат в мегаградове и все повече хора все по-често се придвижват от едно място на друго. Едновременно с това нараства и желанието за поддържане на автентичните ценности и за водене на един устойчив, съзнателен начин на живот. Така ние чрез BMW i се насочваме последователно и всеобхватно към тези променящи се изисквания.

ПРЕОСМИСЛЕНА МОБИЛНОСТ.

При разработването на BMW i ние поставихме под въпрос всичко, което досега знаехме за мобилността. И така концепцията “превозно средство” бе напълно преосмислена: чрез построяването на нови производствени помещения и използването на нови производствени процеси, чрез високо производително и без вредни емисии електрическо задвижване, чрез един съобразен с бъдещето устойчив дизайн. И резултатът е BMW i3 и BMW i8, които са една съвременна концепция за мобилност, която се нагажда към индивидуалните потребности.

ПИОНЕРЪТ НА МОБИЛНОТО БЪДЕЩЕ.

Електрически и наелектризиращ - BMW i3 е едно усъвършенствано високотехнологично превозно средство, което сочи към бъдещето. Той дефинира мобилността по нов начин, с поглед към бъдещето, иновативен и последователно устойчив като продукт. BMW i3 е повече от едно превозно средство, той е отношение към живота.

СМЕЛОСТ ЗА ВИЗИЯ.

Като Plug-in хибрид BMW i8 обединява представянето на спортен автомобил със стойности на разход на гориво и емисии на компактен автомобил. Неговият дизайн, неговата динамика и стилни детайли са посветени на една функция. Устойчивост и ефективност срещат динамика и атлетизъм.

LIFE DRIVE КОНСТРУКЦИЯ.

BMW LifeDrive е първата концепция на дизайн на превозно средство, предназначен изцяло за електрическата мобилност. В алуминиевия модул Drive всичките компоненти на каросерията и на задвижването, както и акумулатора, са вградени напълно безопасно. С това модулът Life осигурява използваемо жизнено пространство в интериора. Така за първи път купето за пътниците е в серийно производство от високоустойчив карбонов композит. Въглеродните влакна са десет пъти по-фини от човешки косъм.Те са по-здрави от стомана, но и два пъти по-леки. Това означава повече сигурност, по-малко тегло и повече пъргавина на пътя.

НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.

BMW I

НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.

От 2013 година насам хората от цял свят са “наелектризирани” от BMW i. А по какъв неповторим начин се усеща радостта от шофиране на електрически автомобил, това никой не знае по-добре от първите пионери на новото време.THE BORN ELECTRICS. Тук са вашите истории.

ИНТЕЛИГЕНТНА УСТОЙЧИВОСТ.

Устойчивост при BMW i не е просто само дума, тя е нашият водещ принцип. Ето защо, ние сме проектирали целия жизнен цикъл на BMW i3 съобразен с принципа на максимално запазване на ресурсите и устойчивостта.

НАПРЕДЪК.

Вместо само да се инсталира електрическа задвижваща система в съществуващ вече модел, цялата концепция на BMW i за превозно средство е проектирана специално за електрическата мобилност. Това се отнася не само за аеродинамичен дизайн на превозното средство, но също така и материалите, които са използвани. Където е било възможно, ние сме използвали устойчиви или рециклирани материали.

ПРОИЗВОДСТВО.

Нова енергия за нови идеи: Заводът на BMW i в Лайпциг е снабден на 100% с енергия от възобновяеми източници, включително четири вятърни турбини, специално инсталирани върху заводските площи. Въглеродните нишки на карбоновия композит на 100% се произвеждат с помощта на водна енергия.

ПОЛЗИ.

Нулеви емисии – и при това почти без шум и без миризми. Управлението на BMW i вече не е само удоволствие, то също така намалява и замърсяването на въздуха, например в градовете. Иновациите като например режимът на работа ECO PRO допълнително намалят потреблението на ток и така увеличават електрическия пробег.

РЕЦИКЛИРАНЕ.

Времето за нови стойности дойде: 95% от вградените в едно BMW i3 материали могат да бъдат рециклирани. Например излишъците от въглеродни влакна може да се включат обратно в производствения процес или да бъдат използвани в други области. Модулите на батериите също могат да бъдат използвани наново за слънчеви или вятърни турбини.

МОБИЛНОСТ С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО.

СВЪРЗАНИ, ЗА ДА БЪДЕТЕ СВОБОДНИ.

Благодарение на BMW ConnectedDrive, BMW i автомобилите са най-добре свързаните в своя клас. С помощта на вградената SIM карта, вие винаги сте свързани с всичко, което ви е важно. И с всички онези, които са скъпи за вас.

BMW i VENTURES.

BMW i Ventures инвестира в иновативни решения, които се фокусират върху мобилните нужди на населението в градовете. Ние подкрепяме ориентираните към развитие фирми с голям потенциал, за да проправим пътя към глобалната мобилност в бъдещето.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ – ВСЕКИ ДЕН.

EЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ ЗА ВСЕКИ ДЕН.

Като първото превозно средство създадено изцяло за електромобилност, BMW i3 допринася ежедневно да изживявате устойчива мобилност. Със своята концепция BMW i8 въплъщава визията за един модерен и устойчив спортен автомобил. Чрез превозните средства от серията BMW i вие ще демонстрирате стил и характер.

ОБНОВЕНА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

BMW i3 и BMW i8 са пионерите на една нова епоха. Където преди се чуваше шум от двигатели, мощността им сега се разгръща почти безшумно. Така изведнъж ние започваме да възприемаме динамика в големите градове по един нов, напълно спокоен начин. Защото BMW i предефинира електромобилността по един нов последователен и устойчив начин.

УДОБНО ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА.

Един автомобил престоява паркиран средно по 22 часа на денонощие. Това време може оптимално да го използвате за удобно зареждане на вашето BMW i3 или BMW i8. Например със стандартен кабел за зареждане, или чрез станциите за зареждане BMW i Wallbox или BMW Wallbox Pro.

ЗАРЕЖДАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТ.

Дори и по време на път има много начини за зареждане на вашето BMW i3 или BMW i8.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Консумация на ел. енергия и CO2 емисии за i3 BMW (60 Ah):
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 0
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 12.9

  Консумация на ел.енергия и CO2 емисии за i3 BMW (94 Ah):
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 0
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 12.6* / 13.1**

  Консумация на ел.енергия и емисии на CO2 за BMW i3 (60 Ah) с Range Extender::
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 13
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100 км (комбиниран): 13.5
  Разход на гориво в литри / 100 км (комбиниран): 0.6

  Консумация на ел.енергия и емисии на CO2 за BMW i3 (94 Ah) с Range Extender::
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 12* / 13**
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100 км (комбиниран): 11.3* / 11.9**
  Разход на гориво в литри / 100 км (комбиниран): 0.6

  BMW i8 плъг-ин хибридно задвижване BMW eDrive:
  Разход на гориво в литри / 100 км (комбиниран): 2.1
  CO2 емисии в г / км (комбиниран): 49
  Консумация на ел.енергия в кВтч / 100 км (комбиниран): 11.9