НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.

BMW I

BMW i.

НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.

BMW i.

НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.BMW i.

BMW i е всеобхватна концепция за една устойчива и насочена към бъдещето мобилност. Тя стои зад мечтата за електрически превозни средства и мобини услуги, вдъхновяващ дизайн и едно ново разбиране за премиум, което силно се дефинира чрез неговата устойчивост.. И тази идея се превъплъщава чрез вълнуващи и иновативни превозни средства: BMW i3 изцяло електрически, устойчиво проектиран градски автомобил и BMW i8 Роудстър и BMW i8 Купе като спортните автомобили на бъдещето.

Read more
BMW i

МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ АВТОМОБИЛ.

BMW i.

Нашият свят се променя бързо. Големите градове се превръщат в мегаградове и все повече хора все по-често се придвижват от едно място на друго. Едновременно с това нараства и желанието за поддържане на автентичните ценности и за водене на един устойчив, съзнателен начин на живот. Така ние чрез BMW i се насочваме последователно и всеобхватно към тези променящи се изисквания.
Read more

ПРЕОСМИСЛЕНА МОБИЛНОСТ.

При разработването на BMW i ние поставихме под въпрос всичко, което досега знаехме за мобилността. И така концепцията “превозно средство” бе напълно преосмислена: чрез построяването на нови производствени помещения и използването на нови производствени процеси, чрез високо производително и без вредни емисии електрическо задвижване, чрез един съобразен с бъдещето устойчив дизайн. И резултатът е BMW i3 и BMW i8, които са една съвременна концепция за мобилност, която се нагажда към индивидуалните потребности.
Read more

ПИОНЕРЪТ НА МОБИЛНОТО БЪДЕЩЕ.

Електрически и наелектризиращ - BMW i3 е едно усъвършенствано високотехнологично превозно средство, което сочи към бъдещето. Той дефинира мобилността по нов начин, с поглед към бъдещето, иновативен и последователно устойчив като продукт. BMW i3 е повече от едно превозно средство, той е отношение към живота.
Read more

СМЕЛОСТ ЗА ВИЗИЯ.

Като Plug-in хибриди BMW i8 Роудстър и BMW i8 Купе съчетават динамиката на спортен автомобил със стойности на разход на гориво и емисии на компактен автомобил. Техният дизайн, аеродинамика и стилни детайли доказват: устойчивостта не означава лишения – тя е позиция.
Read more

LIFE DRIVE КОНСТРУКЦИЯ.

BMW LifeDrive е първата концепция на дизайн на превозно средство, предназначен изцяло за електрическата мобилност. В алуминиевия модул Drive всичките компоненти на каросерията и на задвижването, както и акумулатора, са вградени напълно безопасно. С това модулът Life осигурява използваемо жизнено пространство в интериора. Така за първи път купето за пътниците е в серийно производство от високоустойчив карбонов композит. Въглеродните влакна са десет пъти по-фини от човешки косъм.Те са по-здрави от стомана, но и два пъти по-леки. Това означава повече сигурност, по-малко тегло и повече пъргавина на пътя.
Read more

НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.

BMW I

НАЕЛЕКТРИЗИРАЩО УСЕЩАНЕ.

От 2013 година насам хората от цял свят са “наелектризирани” от BMW i. А по какъв неповторим начин се усеща радостта от шофиране на електрически автомобил, това никой не знае по-добре от първите пионери на новото време.THE BORN ELECTRICS. Тук са вашите истории.

Read more

ИНТЕЛИГЕНТНА УСТОЙЧИВОСТ.

Устойчивост при BMW i не е просто само дума, тя е нашият водещ принцип. Ето защо, ние сме проектирали целия жизнен цикъл на BMW i3 съобразен с принципа на максимално запазване на ресурсите и устойчивостта.
Read more

НАПРЕДЪК.

Вместо само да се инсталира електрическа задвижваща система в съществуващ вече модел, цялата концепция на BMW i за превозно средство е проектирана специално за електрическата мобилност. Това се отнася не само за аеродинамичен дизайн на превозното средство, но също така и материалите, които са използвани. Където е било възможно, ние сме използвали устойчиви или рециклирани материали.
Read more

ПРОИЗВОДСТВО.

Нова енергия за нови идеи: Заводът на BMW i в Лайпциг е снабден на 100% с енергия от възобновяеми източници, включително четири вятърни турбини, специално инсталирани върху заводските площи. Въглеродните нишки на карбоновия композит на 100% се произвеждат с помощта на водна енергия.
Read more

ПОЛЗИ.

Нулеви емисии – и при това почти без шум и без миризми. Управлението на BMW i вече не е само удоволствие, то също така намалява и замърсяването на въздуха, например в градовете. Иновациите като например режимът на работа ECO PRO допълнително намалят потреблението на ток и така увеличават електрическия пробег.
Read more

РЕЦИКЛИРАНЕ.

Времето за нови стойности дойде: 95% от вградените в едно BMW i3 материали могат да бъдат рециклирани. Например излишъците от въглеродни влакна може да се включат обратно в производствения процес или да бъдат използвани в други области. Модулите на батериите също могат да бъдат използвани наново за слънчеви или вятърни турбини.
Read more

МОБИЛНОСТ С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО.

СВЪРЗАНИ, ЗА ДА БЪДЕТЕ СВОБОДНИ.

Благодарение на BMW ConnectedDrive, BMW i автомобилите са най-добре свързаните в своя клас. С помощта на вградената SIM карта, вие винаги сте свързани с всичко, което ви е важно. И с всички онези, които са скъпи за вас.
Read more

BMW i VENTURES.

BMW i Ventures инвестира в иновативни решения, които се фокусират върху мобилните нужди на населението в градовете. Ние подкрепяме ориентираните към развитие фирми с голям потенциал, за да проправим пътя към глобалната мобилност в бъдещето.
Read more

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ – ВСЕКИ ДЕН.

EЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ ЗА ВСЕКИ ДЕН.

Като първото превозно средство създадено изцяло за електромобилност, BMW i3 допринася ежедневно да изживявате устойчива мобилност. Със своята концепция BMW i8 въплъщава визията за един модерен и устойчив спортен автомобил. Чрез превозните средства от серията BMW i вие ще демонстрирате стил и характер.
Read more

ОБНОВЕНА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

BMW i3 и BMW i8 са пионерите на една нова епоха. Където преди се чуваше шум от двигатели, мощността им сега се разгръща почти безшумно. Така изведнъж ние започваме да възприемаме динамика в големите градове по един нов, напълно спокоен начин. Защото BMW i предефинира електромобилността по един нов последователен и устойчив начин.
Read more

УДОБНО ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА.

Един автомобил е паркиран средно 22 часа на ден. Вие можете оптимално да оползотворите това време, за да заредите удобно своето BMW i3 или BMW i8. Например със стандартния кабел за зареждане или с BMW i Wallbox.
Read more

ЗАРЕЖДАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТ.

Дори и по време на път има много начини за зареждане на вашето BMW i3 или BMW i8.
Read more

Наелектризиращо усещане.

Коопериране на BMW i с други марки.

BMW i визии за бъдещето.

BMW i3.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Разход на електроенергия и CO2 емисии за BMW i3 (94 Ah) (3):
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0
  CO2 емисии в г/км: 0
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 13,6* / 13,1**

  Разход на електроенергия и CO2 емисии за BMW i3 с Range Extender (94 Ah) (3):
  CO2 емисии в г/км: 14,0* / 13,0**
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 11,9* / 11,5**
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0,6

  Разход на електроенергия и CO2 емисии за BMW i3s (94 Ah) (3):
  CO2 емисии в г/км: 0
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 14,3

  Разход на електроенергия и CO2 емисии за BMW i3s с Range Extender (94 Ah) (3):
  CO2 емисии в г/км: 14,0
  Среден разход на гориво в л/100 км: 0
  Среден разход на електроенергия в кВтч/100км: 12,5

  BMW i8 с Plug-in хибридно задвижване BMW iPerformance (3):
  Среден разход на гориво в л/100 км: 1,9
  CO2 емисии в г/км: 42
  Консумация на ел.енергия в кВтч/100км (комбинирана): 14

  BMW i8 Роудстър с Plug-in хибридно задвижване BMW iPerformance (3):
  Разход на гориво в л/100 км (комбиниран): 2,1
  Консумация на ел.енергия в кВтч/100км (комбинирана): 14,5
  CO2 емисии в г/км (комбинирани): 46

  * Размер на джантите 1: 19-инчови джанти
  ** Размер на джантите 2: 20-инчови джанти, зимни гуми

  Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  (1) Данните са валидни до 15.04.2018 г. За по-точна информация се обърнете към вашия BMW Partner.

  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.