Три четвърти снимка отпред на BMW Vision iNEXT пред каменнен зид

МОЕТО ЛЮБИМО ПРОСТРАНСТВО.

BMW Vision iNEXT.

МОЕТО ЛЮБИМО ПРОСТРАНСТВО.BMW Vision iNEXT.

Най-красивото място, в което можете да шофирате: BMW Vision iNEXT. То представя визията за един автомобил на бъдещето, на който водачите знаят, че могат да се доверят. За да се почувстват сякаш са у дома си по всички пътища. Изцяло електрическо, високо автоматизирано и напълно свързано, като автомобил на бъдещето BMW Vision iNEXT разкрива неподозираните възможности на пътуването. Автономното шофиране и дори интериорът са дефинирани по нов начин. Той е не само по-иновативен и естетичен, той е уютно място, където сами решавате как да прекарате времето си. Визионерска радост от шофирането, която превръща всеки път във ваше любимо място.

Прочети повече

4 ВИЗИОНЕРСКИ ПОСЛАНИЯ

 • 01 Индивидуална свързана мобилност – фокусирана върху човека
 • 02 Моето любимо пространство – ново място за качеството на живот
 • 03 Изцяло електрическо, високо автоматизирано и напълно свързано
 • 04 Shy Tech – сдържана и интуитивна технология
Интериорна снимка на BMW Vision iNEXT с мястото на водача и масичка за кафе
Интериорът на BMW Vision iNEXT с волана и арматурното табло
Жена с тъмна коса на седалката до водача в BMW Vision iNEXT се обръща към задните седалки

МЯСТО НА УЮТ.

Напълно нова идея за интериора: BMW Vision iNEXT целенасочено къса с традициите, за да даде нова интерпретация на мобилното качество на живот. Особено гостоприемната атмосфера на интериора се дължи на взаимодействието между изискано дърво и ръчно тъкан жакард, както и Alcantara в цвят Purus Rosé, който перфектно допълва подобното на мебели, отворено оформление на елементите. Особен акцент е масичката за кафе, която сякаш се рее в пространството. Фината повърхност от дърво с отворени пори и жакард лежи върху черупка от изискано осветено кристално стъкло, която достига до задната част и допълнително подчертава спокойния Lounge характер.

BMW Vision iNEXT отгоре до езеро с дърво
Снимка на BMW Vision iNEXT отзад на слънце
Странична снимка на BMW Vision iNEXT в парк пред разклоняващи се алеи
Предна снимка на BMW Vision iNEXT пред къща
Снимка на BMW Vision iNEXT отзад с червени задни светлини през нощта
Снимка на BMW Vision iNEXT отпред с бъбрековидна радиаторна решетка

СЪЗДАДЕНО ОТ ЕДНА ВИЗИЯ.

Още на пръв поглед става ясно, че линиите на BMW Vision iNEXT са изпреварили времето си. С разточителните повърхности и прецизни линии, които частично са със сини акценти, автомобилът изглежда като изваян от едно цяло. При това редуцираният език на формите е във вълнуващ контраст с впечатляващите детайли и екстравагантното лаково покритие: цветът Liquid Greyrose Copper прелива от топъл меден цвят до тъмна роза и придава динамика на този SAV още в покой. Предното стъкло прелива плавно в големият панорамен покрив, така че тялото на автомобила изглежда особено леко, а интериорът – още по-отворен. Голямата, свързана двойна бъбрековидна радиаторна решетка, иконичната графика на страничните прозорци, както и сините акценти ясно подчертават гените на BMW i.

ОТ HIGH-TECH КЪМ SHY TECH.

Иновативните технологии на BMW Vision iNEXT.

Практически невидими – и въпреки това винаги на разположение. На пръв поглед единствените дисплеи са само в зоната около водача: не се виждат други дисплеи или бутони. Защото в бъдеще на преден план няма да бъдат технологиите, а човекът. Повърхностите като дърво или текстил могат да се управляват с жестове или гласови команди, а дигиталните технологии се виждат само тогава, когато водачът или спътниците му желаят да ги ползват. Една интелигентна стъпка към бъдещето.

Прочети повече
Задна седалка на BMW Vision iNEXT с ръка и зелен текстил

Интелигентен материал.

BMW Vision iNEXT може да прочете нуждите ви от върховете на пръстите ви. В режим „Boost“ контролният дисплей може да бъде управляван чрез докосване. В режим “Ease” допълнително може да бъде ползвана и дървената повърхност на масичката за кафе на средната конзола. При това при всяко въвеждане светлинни точки по магичести начин следват пръстите ви и по този начин създават визуална обратна връзка. Жакардовата тъкан отзад също оживява при докосване и позволява управлението на възпроизвеждането на музика чрез различни жестове, които визуално изпъкват чрез светещи под текстила LED. Благодарение на Shy Tech неочаквано повърхностите внезапно се превръщат в необикновенни уреди за управление.

Прочети повече
BMW Vision iNEXT отстрани с жена до отворена врата и мъж на заден план

Intelligent Personal Assistant.

Винаги на ваше разположение: Intelligent Personal Assistant ви подпомага по всички пътища – съвсем лесно чрез гласови команди. Визионерската технология познава всички функции на автомобила и ви съветва интерактивно. В същото време тя се учи от вас и се адаптира към вашите навици. Освен това Intelligent Personal Assistant е напълно свързан с дигиталната екосистема на BMW, което ще дава възможност на водачите са управляват своите Smart Home системи. По този начин в бъдеще водачите ще работят в перфектна хармония със своите автомобили.

Прочети повече
Жена в BMW Vision iNEXT със светлинна графика

Intelligent Beam.

Прожектиране на бъдещето: Intelligent Beam в BMW Vision iNEXT е революционното развитие на модерните екрани. Той създава интерактивни проекционни повърхности в интериора, като тази технология скоро може би ще замени стандартните дисплеи. Интелигентната светлина разпознава обектите и ги следва. Текстът в отпечатана книга например може да бъде допълнен със снимки, движещо се съдържание и интерактивни графики, като всички те могат да бъдат управлявани с жестове. Динамичното Projection Mapping гарантира, че съдържанията винаги се изобразяват правилно, дори когато повърхността се движи.

Прочети повече
Мястото на водача в BMW Vision iNEXT с волана и арматурното табло

УСЕТЕТЕ РАЗЛИКАТА.

Режимите за шофиране “Ease” и “Boost” на BMW Vision iNEXT.

Благодарение на иновативната технология BMW Personal CoPilot в BMW Vision iNEXT вие сами решавате дали искате да шофирате или воланът да бъде поет от автономното шофиране. В режим „Boost“ вие сами държите волана, а в режим “Ease” BMW Vision iNEXT поема управлението. При гласова команда или докосване на логото на BMW на волана интериорът се променя като воланът се отдръпва и създава повече простор, а педалите потъват, за да се осигури равна повърхност в пространстовото за краката. Сега водачът и пътникът до него могат да се обърнат с лице към спътниците си на задната седалка. Освен това дисплеите показват информативни детайли за непосредственото обкръжение.
Пръсти докосват зелен плат със светеща окръжност
Ръце държат многоцветен кристал
Ръце рисуват скица на BMW Vision iNEXT върху Post-it
Мъж пред стена със скици на BMW Vision iNEXT
Дизайнер на BMW и Адриан ван Хойдонк в BMW Vision iNEXT

В НАДПРЕВАРА ЗА БЪДЕЩЕТО.

Родено от различни визии: BMW Vision iNEXT е резултат на мечтата за създаване на напълно нов автомобил, който съчетава футуристичните технологии в едно новаторско жизнено пространство. Дизайнът е създаден след вътрешен конкурс. Дизайнерите на BMW се изправиха един срещу друг с нарисуваните си на ръка скици и визуализации. След много кръгове бяха избрани най-добрите дизайнерски решения, докато на финала едно от тях бе избрано да бъде реализирано. Процесът от първата идея до готовия визионерски автомобил продължи до 18 месеца. Адриан ван Хойдонк, Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design: „BMW i разработва креативни и иновативни идеи, които ще променят из основи начина, по който мислим за мобилността. BMW Vision iNEXT е следващата голяма стъпка по този път на трансформации и показва как интелигентните автомобили ще направят живота ни по-лесен и по-хубав.“