BMW i Vision Circular 2021 видео

BMW i VISION CIRCULAR.

BMW i VISION CIRCULAR.

BMW i Vision Circular е олицетворение на плана на BMW Group да се превърне в най-устойчивият производител на индивидуална премиум мобилност. В целия си дизайнерски, развоен и производствен процес визионерският автомобил е проектиран според принципите на кръговата икономика. Дизайнерската визия осигурява поглед към един компактен, напълно електрически автомобил за 2040 година, фокусиран върху устойчивостта и лукса.

Прочети повече
RE:BMW Circular Lab устойчивост Circular Design

RE:BMW CIRCULAR LAB – МИСИЯ УСТОЙЧИВОСТ.

Потеглете с нас в RE:BMW CIRCULAR LAB на едно пътуване в устойчивото бъдеще - и се насладете на детайлите и подробната информация за Circular Design и неговите основни принципи Re:think, Re:duce, Re:use und Re:cycle.
BMW i Vision Circular 2021 дизайн акценти видео

ВИЗИОНЕРСКИЯТ ДИЗАЙН НА BMW i VISION CIRCULAR.

ВИЗИОНЕРСКИЯТ ДИЗАЙН НА BMW i VISION CIRCULAR.

ЕКСТЕРИОРНИТЕ АКЦЕНТИ НА BMW i VISION CIRCULAR.

Екстериорният дизайн на BMW i Vision Circular олицетворява привлекателната естетика на устойчивостта. Монолитният обем е съставен от малко части, броят на материалите е намален до минимум. Езикът на формите е ясен и разбираем. Чистите материали и опростените облагородявания на повърхностите създават модерно и луксозно излъчване.
BMW i Vision Circular 2021 визионерски автомобил Външен дизайн
BMW i Vision Circular 2021 визионерски автомобил Външен дизайн три четвърти изглед отпред

Нова интерпретация на класическите икони - предната част.

Със своя ясен Onebox Design, подчертаните рамене и широката си стойка BMW i Vision Circular е едновременно високо емоционално, спортно и елегантно. Пуристката предна част на BMW i Vision Circular е силен символ за Circular Design. Сложността е редуцирана последователно, липсват декоративни елементи като рамка и пластини на бъбрековидната решетка или допълнителни надписи. Неподражаем акцент е бъбрековидната решетка, която е интерпретирана по нов начин като дигитална повърхност и със светлинната графика е съчетана в една двойна икона. Дигиталната повърхност става видима едва при “събуждане” на автомобила и осигурява графичен интерфейс, който пренася иконите на BMW в дигиталната ера.
BMW i Vision Circular 2021 визионерски автомобил Външен дизайн изглед отстрани

Нов силует за BMW – страничната част.

BMW i Vision Circular се простира като един обем между предната и задната ос и предлага разточително просторен интериор върху малка площ. Извивката на Хофмайстер е оформена чрез анимирана площ, която изпълнява ролята не само на дизайнерски елемент, но и на интерактивна площ. Двуцветната концепция на автомобила подчертава претенциите за естетика и устойчивост. Каросерията е изработена от вторичен алуминий и вторична стомана. Още на пръв поглед прави впечатление, че в екстериора не е използвано класическо лаково покритие. И докато елоксираният в бронзов цвят алуминий подчертава елегантността, обработената при различни температури стомана създава уникална визия в задната част.
BMW i Vision Circular 2021 визионерски автомобил Външен дизайн три четвърти изглед отзад

Монолитна и модерна - задната част.

Ясната и пуристка задна част на BMW i Vision Circular отговаря на нашия подход за Circular Design. Също като при предната част, индикациите и светлинните функции са интегрирани в задната част като дигитална повърхност. Непрекъснатите стъклени повърхности от вторично стъкло, които преминават от покрива през задната част до дигиталната повърхност, подчертават редуцираното, монолитно излъчване - което допълнително се подчертава от Black Panel ефекта на дисплея, когато не е активен. Минималистичната и аеродинамично оптимизирана черна броня от рециклирана пластмаса допълва оформлението на задната част към пътя. Гумите са изработени от сертифициран, устойчиво добит каучук и са с леко прозрачна визия. За подсилване в каучуковата смес са добавени цветни гумени частици, което осигурява вълнуващ Terrazzo ефект.

ИНТЕРИОРНИТЕ АКЦЕНТИ НА BMW i VISION CIRCULAR.

Целта на BMW i Vision Circular в интериора е да създаде луксозна атмосфера, чиито материали и производствени процеси отразяват отговорно отношение към околната среда и ресурсите.  

BMW i Vision Circular 2021 визионерски автомобил Вътрешен дизайн
BMW i Vision Circular 2021 визионерски автомобил Вътрешен дизайн насочена към бъдещето естетика на материалите

Насочена към бъдещето естетика на материалите.

BMW i Vision Circular се отличава с последователна редукция на елементите, групите от материали и обработката на повърхностите. Използвани са само рециклати или възобновяеми суровини като дърво, без това да е за сметка на луксозното усещане при допир и за високо качество. Така например кожата е заменена с текстил и повърхностите са обработени така, че да въодушевяват с естетиката си и да разказват своя собствена история. Интериорът ясно демонстрира бъдещите възможности по отношение на циркулярността и целенасочения избор на материали – и каква вълнуваща естетика може да бъде постигната при това.
BMW i Vision Circular 2021 визионерски автомобил Вътрешен дизайн реещо се арматурно табло като скулптура

Рееща се скулптура като интелигентен акцент.

Арматурното табло на BMW i Vision Circular е под формата на свободно рееща се, изпъкваща V-образно в интериора скулптура и при това е изработен от по-малко материали. Визуален акцент е изработената чрез 3D печат прозрачно тяло, през което преминават подобни на нерви структури и с вълнуващи светлинни графики. Но арматурното табло не е само магнит за погледите в интериора. То служи и като интерактивна повърхност и позволява да видите интелигентността.
BMW i Vision Circular 2021 визионерски автомобил Вътрешен дизайн лесен демонтаж бързи връзки

Лесно демонтиране.

Важен аспект на BMW i Vision Circular е терминът „Joyful Fusion“ като целенасочено показване на демонтажа. Множество детайли на автомобила могат чрез бързи връзки бързо и лесно да бъдат разглобени до отделни мономатериали и да бъдат върнати в кръговрата на материалите. Бързите връзки са важни не само за края на жизнения цикъл на продуктите. Тези бързи връзки значително опростяват и замяната на материалите.
BMW i Vision Circular 2021 визионерски автомобил Вътрешен дизайн Shy Tech

Shy Tech от следващо поколение.

Всички важни информации се проектират по цялата широчина на автомобила в долната част на арматурното табло. По желание информациите могат да се представят директно в зрителното поле или целенасочено да се затъмняват. По този начин чрез интелигентното използване на технологии предното стъкло се превръща в информационен носител и прави излишни другите дисплеи в интериора. Това е нашето разбиране за Shy Tech - невидимата интелигентност стои на заден план, докато не бъде ползвана или пожелана изрично.

SMART TRAFFIC – ИНТЕЛИГЕНТНОТО БЪДЕЩЕ НА ГРАДСКАТА МОБИЛНОСТ.

BMW Smart Traffic бъдещето на мобилността