BMW Concept 4 Forbidden Red екстериорен дизайн, в движение, три четвърти изглед отпред

ПОВЕЧЕ РЪБОВЕ. ПО-СИЛЕН ХАРАКТЕР.

BMW Concept 4.

Очарованието купе: това винаги е била най-страстната черта на характера на марката BMW. Защото нищо друго не олицетворява по този начин любовта към спортно-динамичното шофиране в комбинация с уникалната елегантност като купето. BMW Concept 4 е резултат на именно този ентусиазъм. Неговият високо емоционален дизайн не само комбинира всички елементи и добродетели на едно истинско купе на BMW – то самоуверено ги интерпретира по нов начин. Като неподражаем акцент, впечатляващата двойна бъбрековидна радиаторна решетка на BMW с филигранен дизайн и мистериозна дълбочина в комбинация с перфектното и съвършено лаково покритие, разкрива една нова глава в историята на динамичните купета.

Прочети повече
ПОВЕЧЕ РЪБОВЕ. ПО-СИЛЕН ХАРАКТЕР.BMW Concept 4.

ВЪОДУШЕВЛЕНИЕ В НАЙ-СТРАСТНАТА МУ ФОРМА.

Акцентите на BMW Concept 4.

Вертикална BMW бъбрековидна радиаторна решетка с елементи от огледално стъкло, BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн

САМОУВЕРЕНО. НА ПРЪВ ПОГЛЕД.

Впечатляващата вертикална двойна бъбрековидна радиаторна решетка на BMW Concept 4 веднага привлича вниманието като характерен елемент и е във фокуса на вниманието като категорично изявление. Тя доминира в цялата предна част като скъпоценно бижу. Сложните детайли във вътрешността й и придават особена дълбочина и ексклузивност: хоризонталните елементи от огледално кристално стъкло са интегрирани като бижута във вентилационната решетка и създават особени ефекти от всякаква перспектива. Зад тях, и само при втори, по-внимателен поглед, се вижда деликатната мрежа, както и въздухозаборниците, съставени от множество повторения на цифрата 4. Със своя фин и ексклузивен характер, този много специален акцент е във вълнуващ и впечатляващ контраст с динамичния език на дизайна на цялата предна част на автомобила.

Емоционален дизайнерски език, BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн, изглед отстрани

ЕСЕНЦИЯ НА СТРАСТТА.

Езикът на формите на BMW Concept 4 демонстрира типичните за BMW пропорции по най-модерен и емоционален начин: плавни, динамични и елегантни. Есенцията на купе на BMW. С ниската си позиция над пътя, атлетичната каросерия се подчертава от внушително оформените арки на задните калници, мускулестата област на раменете и големите, триизмерни алуминиеви джанти. Впечатляващата задна част с изразени повърхности подчертава стабилната стойка в комбинация с широката област на раменете и тесните LED светлини.

Вълнуващото лаково покритие Forbidden Red BMW Concept 4, външен дизайн, от перспектива птичи поглед

ПРИВЛЕКАТЕЛЕН ХАРАКТЕР.

Вълнуващото лаково покритие Forbidden Red подчертава характера и динамиката на BMW Concept 4 и в същото време му придава особено елегантна естетика. Нанесеното на пет слоя лаково покритие създава изживяване, което разказва своя собствена история. Благодарение на вълнуващите си нюанси и впечатляващата си дълбочина наситеният червен цвят подчертава емоционалните повърхности и им придава изключителна динамика. Под светлината извивките греят в наситено ярко червено, докато сенките обвиват контурите и повърхности в тонове, вариращи от наситено тъмно червено до черно. Рядко се случва лаково покритие толкова перфектно да подчертава симбиозата между спортен дух и елегантна красота с такова съвършенство.

НОВА ФОРМА НА ВЪЛНЕНИЕТО.

Дизайнерските акценти на BMW Concept 4.

Нищо не е по-привлекателно от чистата радост от шофирането. BMW Concept 4 доказва това с всеки милиметър от пропорциите си, с редуцирания дизайнерски език и изключителното лаково покритие Forbidden Red. Фактът, че това не е обикновено купе, се демонстрира ясно от ексклузивната вертикална бъбрековидна радиаторна решетка на BMW, която привлича вниманието върху предната част на автомобила в комбинация с тесните, отворени LED фарове с лазерни светлини. На втори поглед в бъбрековидната радиаторна решетка зад хоризонталните декоративни елементи откривате цифрата 4 от огледално кристално стъкло, която сякаш се повтаря безкрайно, същият елемент се вижда и в модерно интерпретираните странични въздухозаборници. Елегантната страна на автомобила се подчертава от елементите от полиран алуминий. Издължената линия на покрива и атлетичната линия на раменете в комбинация с тесните триизмерни задни светлини и внушителния черен дифузор придават на задната част изключително привлекателна, спортна визия.
BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн, три четвърти изглед отпред
BMW двойна бъбрековидна радиаторна решетка, BMW Concept 4, Forbidden Red, външен дизайн
Видео BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн
BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн, три четвърти изглед отзад
BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн, три четвърти изглед отпред
BMW двойна бъбрековидна радиаторна решетка, BMW Concept 4, Forbidden Red, външен дизайн
Видео BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн
BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн, три четвърти изглед отзад

ДИЗАЙН, КОЙТО ПЛЕНЯВА. ДИНАМИКА, КОЯТО СЪБУЖДА ЖЕЛАНИЕ.

BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн, изглед отпред
BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн, изглед отстрани
BMW Concept 4 Forbidden Red, външен дизайн, изглед отзад

 

 

ДИЗАЙНЕРСКИЯТ ПРОЦЕС.

BMW Concept 4, дизайнерски процес, скица на екран
BMW Concept 4, дизайнерски процес, оформяне на дизайна на екран
BMW Concept 4, дизайнерски процес, оформление на детайлите на прототипа
BMW Concept 4, дизайнерски процес, размери на прототипа