СЕМЕЙТВОТО НА M PERFORMANCE. ОЩЕ ПО-ИНТЕНЗИВНА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

Още по-впечатляващ дизайн, мощно задвижване, въодушевяваща динамика на управлението.

СЕМЕЙТВОТО НА M PERFORMANCE. ОЩЕ ПО-ИНТЕНЗИВНА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.

Още по-впечатляващ дизайн, мощно задвижване, въодушевяваща динамика на управлението.

СЕМЕЙТВОТО НА M PERFORMANCE. ОЩЕ ПО-ИНТЕНЗИВНА РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО.Още по-впечатляващ дизайн, мощно задвижване, въодушевяваща динамика на управлението.

Като ексклузивни предложения на BMW M GmbH M Performance автомобилите комбинират най-доброто от съответното моделно семейство на BMW с динамичните гени на BMW M и по този начин създават свой клас. Безкомпромисните комбинации между спортен дух, пригодност за всекидневието и комфорт са доведени до съвършенство при всеки M Performance автомобил: от компактното BMW M140i чрез гъвкавите X модели до уникалното BMW M760Li xDrive. Те се отличават с индивидуални интерпретаци на интензивната радост от шофирането.

Read more
BMW M

Данни за BMW M140i (5 врати) (1):
Среден разход на гориво: 7,8 до 7,1 л/100 км
CO2 емисии: 179 до 163 г/км


Данни за BMW M140i (3 врати) (1):
Среден разход на гориво: 7,8 до 7,1 л/100 км
CO2 емисии: 179 до 163 г/км


Данни за BMW M760Li xDrive
Среден разход на гориво: 12,6* л/100 км
CO2-Emission kombiniert: 299* г/км


* Данните са предварителни и все още не са потвърдени.

Read more

СОБСТВЕН КЛАС.

M Performance е перфектния синтез между чиста естетика, абсолютна максимална мощност и уникален комфорт. Резултатът е безкомпромисно спортно изживяване при шофиране на M Performance автомобил, вдъхновено от BMW M и изпълнено с адреналин. Насладете се на въодушевяващото M Performance усещане във филма - след като ви завладее, то няма да ви пусне.

Read more

Данни за BMW M240i Купе (1):
Среден разход на гориво: 7,8 до 7,1 л/100 км
CO2 емисии: 179 до 163 г/км


Данни за BMW M760Li xDrive (1):
Среден разход на гориво: 12,8 л/100 км
CO2 емисии: 294 г/км


Данни за BMW X4 M40i (2)(3):
Среден разход на гориво: 8,6 л/100 км
CO2 емисии: 199 г/км


** Най-ниската стойност се постига с опционалното допълнително оборудване SA 2AM 17-инчови алуминиеви джанти Streamline 306.

Read more

ДИЗАЙНЪТ НА M PERFORMANCE АВТОМОБИЛИТЕ.

M Performance автомобилите серийно се оборудват с М спортен пакет. Освен М спортното окачване той предлага и М аеродинамичен пакет. Пакетът включва по-големи въздухозаборници на предната броня за охлаждане на двигателите и дифузор отзад в контрастен цвят. Но M Performance автомобилите предлагат и много друго: както отвън, така и отвътре те са оборудвани с ексклузивни опции, които категорично ги различават от тяхното моделно семейство. Както визуално, така и технически те майсторски изпълняват ролята си на пригодни за всекидневието автомобили с перфектна гаранция за адреналин и по този начин запълват нишата между върховите модели на сериите си и High-Performance автомобилите на BMW M GmbH.

СТИЛНИ И СПОРТНИ. ЕКСКЛУЗИВНИТЕ ДЕТАЙЛИ.

Дизайнерски акценти отпред.

Сред неподражаемите дизайнерски акценти на M Performance автомобилите са допълнителните апликации в акцентиращ цвят в предната броня.
Read more

Бъбрековидна радиаторна решетка в акцентиращ цвят.

Ексклузивен магнит за погледите е акцентиращият цвят на подбрани елементи на бъбрековидната радиаторна решетка. При BMW M760Li xDrive бъбрековидната радиаторна решетка е подчертана цветово, при BMW M550i xDrive е оградена със стилна рамка, докато при BMW X4 M40i са акцентирани пластините на бъбрековидната радиаторна решетка.
Read more

Ексклузивни алуминиеви джанти.

Подбрани M Performance автомобили се оборудват с ексклузивни джанти в акцентиращ цвят. С впечатляващите си размери тези разработени специално за M Performance джанти са най-големите в съответната гама.
Read more

Лого на М на страничните панели.

Логото на М в цвят Dark Chrome или Cerium Grey, в зависимост от модела, по елегантен начин акцентира, че това е M Performance автомобил.
Read more

Корпуси на външните огледала в акцентиращ цвят.

В зависимост от модела извитите корпуси на станичните огледала са в цвят Ferric Grey или Cerium Grey. Аеродинамичният им дизайн почти не оказва въздушно съпротивление.
Read more

Накрайници на ауспуховата система от двете страни.

M Performance автомобилите още на пръв поглед се разпознават по накрайниците на ауспуховата система от двете страни, които са със специфичен дизайн за всеки модел. Резултатът е мощна визия на задната част.
Read more

Означение на модела отзад.

Специфичното означение на модела в акцентиращ цвят с интегрирано “M” отзад подчертава близките роднински връзки между M Performance автомобилите и моделите на BMW M.
Read more

Лайстни на праговете с означение на модела.

При M Performance автомобилите водачът и пътникът до него се посрещат от лайстните на праговете с означение на модела. При BMW M760Li xDrive това е особено стилно изразено: отзанечието на модела е заместено от ексклузивно “V12”.
Read more

Означение на модела в кокпита.

Предварително усещане за очакваната радост от шофирането се гарантира и от арматурното табло с означение на модела. При показаното BMW M760Li xDrive този признак на M Performance е допълнен с ексклузивен километраж, разграфен до 330 км/ч.
Read more

Данни за BMW M550i xDrive Седан (1):
Среден разход на гориво: 9,1 до 8,9 л/100 км
CO2 емисии: 209 до 204 г/км г/км
 

Данни за BMW X5 M50d (3):
Среден разход на гориво: 7,9-7,8 л/100 км
CO2 емисии: 209-205 г/км

Данни за BMW X6 M50d (3):
Среден разход на гориво: 7,9-7,8 л/100 км
CO2 емисии: 209-205 г/км

 

* Данните са предварителни и все още не са потвърдени.

Read more

ДВИГАТЕЛИТЕ НА M PERFORMANCE АВТОМОБИЛИТЕ.

M Performance автомобилите са оборудвани с най-мощните, но и ефективни двигатели на моделната серия. Всеки един от тях подчертава изключителността на съответния модел: при BMW Серия 1 и 2 се монтира единственият 6-цилиндров двигател. 8-те цилиндъра и впечатляващото ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,0 секунди превръщат BMW M550i xDrive в изключителен спортист. Но това не е всичко: оборудваното за пръв път с 4 турбокомпресора BMW M550d xDrive с M Performance TwinPower Turbo редови 6-цилиндров дизелов двигател предлага екстремно спортно ускорение. Безгранична динамика на управлението предлага и BMW X3 M40i, чиито M Performance TwinPower Turbo редови 6-цилиндров бензинов двигател от най-ново поколение развива 265 кВт (360 к.с.) и максимален въртящ момент от 500 Нм. Алуминиевият двигател на BMW X4 M40i е оборудван с кован стоманен колянов вал и детайли от мощните агрегати на актуалните BMW M3 и M4. Единственият V12 бензинов двигател с мощност 610 к.с. е запазен за BMW M760Li xDrive. Впечатляващи агрегати, чиито динамични характеристики допълнително се подчертават още по-интензивно от емоционалния им звук.

Данни за BMW X3 M40i (2)(3):
Среден разход на гориво: 8,4 до 8,2 л/100 км
CO2 емисии: 193 до 188 г/км г/км
 

Данни за BMW M550d xDrive Седан (3):
Среден разход на гориво: 6,6 до 6,5 л/100 км
CO2 емисии: 173 до 171 г/км
 

Данни за BMW M550d xDrive Туринг (3):
Среден разход на гориво: 6,8-6,7 л/100 км
CO2 емисии: 178-176 г/км

Read more

ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА M PERFORMANCE АВТОМОБИЛИТЕ.

Уникална динамика на управлението и висока пригодност за всекидневието – това, което звучи като противоречие, при M Performance автомобилите е комбинирано в безкомпромисно изживяване при шофиране. Всеобхватното ноу-хау и иновативната сила BMW M GmbH са използвани директно при разработката, за да се постигне впечатляваща прецизност на пътя. В зависимост от съответния характер на автомобила типичните зинамични характеристики на M Performance автомобилите са осезаемо по-спортни. Резултатът може да бъде измерен в усмивките на всяко излизане от завой.

 • По-добро сцепление: BMW xDrive

  M Performance автомобилите опционално или серийно са оборудвани с интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive. В зависимост от актуални стойности на сцеплението тя постоянно разпределя задвижващата сила между четирите колела. Това осигурява осезаемо подобрение на динамиката, сцеплението и пъргавината при всякакви ситуации на пътя. За да отговори на специалните изисквания на динамиката на управлението на M Performance автомобилите системата е настроена да подава повече мощност към задните колела и има по-спортен характер.

 • Спортно настроено: окачването

  За да може изключителната мощност толкова въодушевяващо и уверено да се превърне в динамика на управлението, M Performance автомобилите имат специфични настройки на окачването. Сред тях са индивидуално конфигурираните системи на пружините и амортисьорите, както и специфичната еластокинематика на предната ос. При BMW X5 M50d и BMW X6 M50d адаптивното окачване с интегриран контрол на амортисьорите осигуряват прецизен контрол над управляемостта. BMW M760Li xDrive е оборудвано със специално настроената към спортния характер на автомобила система на окачването - Executive Drive Pro - серийното електромеханично стабилизиране срещу наклоняване осигурява на лимузината особено спортни възможности на пътя.

 • За прецизни маневри/ кормилното управление

  Усещането от кормилното управление на един M Performance автомобил е уникално. Прецизната информативност при всяка маневра и увереното усещане при завиване в остри завои събуждат апетита за още по-спортни изживявания при шофиране. Сервоусилването и моментът за самоцентриране са модифицирани индивидуално за всеки модел. Освен това при BMW M760Li xDrive серийно се монтира интегрално активно кормилно управление за повишаване на пъргавината и сигурността на пътя. От друга страна, BMW X4 M40i е един от M Performance автомобилите със специфично настроено променливо спортно кормилно управление, което допълнително повишава прецизността благодарение на оптимизираната си информативност за пътното платно.

 • Чиста динамика: гуми и спирачки

  M Performance автомобилите се оборудват с най-големите предлагани М джанти. На подбрани модели се монтират специфично настроени Performance гуми. Екстремно устойчивите на натоварване нишки осигуряват максимална стабилност на протектора и максимално сцепление дори и при ниманично движение по завои. Великолепните възможности при спиране допълнително се подобряват от спирачните системи с възможно най-големите спирачни дискове. Част от M Performance моделите, например BMW M240i или BMW M550i xDrive, серийно се оборудват с М спортни спирачки.

    

 

Read more

BMW M PERFORMANCE АКСЕСОАРИ.

И докато M Performance автомобилите ексклузивно и цялостно са създадени от експертите на BMW M GmbH като особено динамични автомобили, BMW M Performance Аксесоарите се предлагат отделно за множество автомобили на BMW и BMW M в категориите аеродинамика, задвижване, кокпит и окачване. От особено впечатляващия звук до комплетките за повишаване на мощността всеки отделен аксесоар дава ясна формулировка на спортната радост от шофирането.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  (1) Данните са валидни до 15.04.2018 г. За по-точна информация се обърнете към вашия BMW Partner.

  Данните за автомобилите, означени с (2), са предварителни.
  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.