ПЕСТИ ГОРИВОТО. НО НЕ И ДИНАМИКАТА.

BMW EfficientDynamics при BMW X6.

BMW X6 знае как да оползотворява ресурсите. Доказателството: неустоима динамика – при нисък разход на гориво и емисии. Чистата радост от шофирането се гарантира от иновативните технологии на BMW EfficientDynamics като интелигентната олекотена конструкция и изключителната аеродинамика.

Изображенията на контролния дисплей показват новия дизайн на потребителския интерфейс, който се очаква да бъде наличен от октомври 2016 година.

Read more

ИНТЕЛИГЕНТНА ОЛЕКОТЕНА КОНСТРУКЦИЯ.

Всеки грам намаление на теглото на автомобила повишава радостта от шофирането – благодарение на интелигентната олекотена конструкция. Колкото по-малко тегло трябва да задвижвате, толкова по-малко гориво ви е необходимо за това. Още от 30-те години на миналия век BMW последователно прилага това правило при конструирането на автомобили и постоянно ги подобрява. Въпросът, с който нашите инженери се сблъскват: къде намаляването на теглото има смисъл и къде не? Отговорът е: интелигентна олекотена конструкция. Използват се ултралеки материали, като например магнезий за основата на арматурното табло и алуминий за предния капак. Ефективните акустични покрития на дъното от текстилни материали също имат принос за понижаването на теглото. Като цяло, автомобилът е значително по-лек от предшественика си.

АЕРОДИНАМИКА.

Дизайнът на BMW X6 е подчинен на философията BMW EfficientDynamics. Аеродинамично оптимизираната предна броня и дъното на автомобила впечатляват с иновативните подобрения, които понижават въздушното съпротивление и разхода на гориво.
През два вертикални въздуховода, интегрираната Air Curtain отвежда въздуха покрай арките на предните колела. По този начин ускореният въздушен поток образува „завеса” от външната страна на колелата. Насрещният въздушен поток около колелата се направлява и от Air Breather. Тези иновативни технологии намаляват завихрянията и въздушното съпротивление, като по този начин допринасят и за понижаването на разхода на гориво.
Автоматичното управление на въздушните клапи работи със сензори, които постоянно следят нуждата от въздух за охлаждане на двигателя при движение и в зависимост от това отварят или затварят клапите пред радиатора. Така се подобрява аеродинамиката и се съкращава времето за загряване на двигателя с цел понижение на разхода на гориво.

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC SPORT.

8-степенната трансмисия Steptronic поставя стандарти по отношение на динамиката и ефективността и е ключов елемент от BMW EfficientDynamics.
Особено финото степенуване на предавките осигурява оптимално пренасяне на мощността – от много ниски до високи скорости. Това значително понижава разхода на гориво, докато вие се наслаждавате на повишени спортен дух и динамика.
Допълнителните предавки понижават оборотите, а с това и разхода на гориво и шума на двигателя особено при високи скорости. За това допринася и съединителят за блокиране на хидротрансформатора – дори и когато превключвате предавките ръчно. В комбинация с ниските разлики в оборотите между отделните предавки и прецизното им степенуване се постига особено висок комфорт на превключване и значително понижение на шума.
Вече е възможно активно да повишите динамиката и чрез Контрола на шофирането при автомобилите с новото предвиждащо задвижване. В режим Sport управлението на трансмисията ползва данни от навигационната система, за да постигне още по-спортни и динамични реакции в зависимост от характеристиките на трасето. Както може да се очаква от името, режимът Comfort предлага ориентирана към още по-висок комфорт програма за превключване с по-малко смени на предавките.

РЕЖИМ ECO PRO.

В зависимост от индивидуалния ви стил на шофиране, режимът ECO PRO ви помага да намалите разхода на гориво с до 20%, както бе установено при вътрешно изследване на BMW. Допълнителен потенциал за икономии осигуряват функциите „безмоторно” движение, предвиждащият асистент и режимът ECO PRO Route.

 • Безмоторно движение

  Функцията безмоторно движение отделя двигателя от трансмисията и автомобилът се движи по инерция „безмоторно”, когато водачът отнеме газта при скорост между 50 и 160 км/ч, без да натиска спирачката и предвиждащият асистент не предвижда адаптиране на скоростта.

 • Предвиждащ асистент

  Въз основа на данните от навигационната система предвиждащият асистент разпознава завоите, навлизането в населените места, ограниченията на скоростта и изходите на магистралите и своевременно дава съвети за отнемане на газта.

 • ECO PRO Route

  В зависимост от ситуацията на пътя, стила на шофиране и състоянието на пътя ECO PRO Route показва най-ефективния маршрут. Бордният компютър изобразява колко процента гориво ще спестите по ECO PRO Route.

ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА.

Интелигентното управление на енергията на BMW X6 включва серийните технологии на BMW EfficientDynamics като автоматична функция Старт/Стоп, електрическо сервоусилване и регенерация на спирачната енергия. Взаимодействието на тези технологии осигурява устойчива мобилност и максимална ефективност още днес.

 • Автоматична функция Старт/Стоп

  Автоматичната функция Старт/Стоп гарантира, че вашият автомобил ще изразходва гориво само когато се движи. При престой, например на светофар и в задръстване, Автоматичната функция Старт/Стоп използва наличния потенциал за икономии и просто изключва двигателя, когато автомобилът спре напълно.
  Индикатор на информационния дисплей показва кога автоматичната функция Старт/Стоп е активна. Когато отпуснете спирачката, двигателят стартира отново за части от секундата.
  Автоматичната функция Старт/Стоп не допуска никакви компромиси с комфорта и сигурността и не се активира, докато двигателят не е достигнал оптималната си работна температура, интериорът не е затоплен/охладен до желаната степен, ако акумулаторът не е зареден достатъчно или вие въртите волана. Управляващият блок стартира двигателя при необходимост дори и когато автомобилът е спрял. Например при потегляне леко по инерция или ако предното стъкло се изпоти.
  Автоматичната функция Старт/Стоп може винаги да бъде изключена с натискане на бутон.

 • Електрическо сервоуправление

  Всяко завъртане на волана изразходва енергия. Защото тогава трябва да се изразходва енергия, когато не завивате? Поради това електрическото сервоуправление на BMW работи само когато е необходимо. За разлика от конвенционалните хидравлични системи, това техническо решение на BMW изразходва енергия само по време на завиване. При неподвижен волан електромоторът не е активен.

 • Регенерация на спирачната енергия

  При всяко спиране се освобождава енергия, която дълго време оставаше неоползотворена. Регенерацията на спирачната енергия ползва този подценяван досега потенциал и произвежда електричество от освободената при движение по инерция или спиране кинетична енергия. С тази електроенергия се зарежда акумулаторът. Благодарение на тази система за интелигентно управление на енергията, алтернаторът не трябва да работи постоянно, което намалява натоварването върху двигателя. Разходът на гориво намалява, а мощността се увеличава – напълно в духа на BMW EfficientDynamics.