ВПЕЧАТЛЯВАЩО. С ВСЯКО ДВИЖЕНИЕ.

Динамиката на управлението на BMW X6.

ВПЕЧАТЛЯВАЩО. С ВСЯКО ДВИЖЕНИЕ.

Динамиката на управлението на BMW X6.

Впечатляващият дизайн на BMW X6 е наистина непозражаем. Но на финала най-важно е друго: как се управлява този пакет от мускули? Серийното окачване на BMW X6 поставя стандарти. BMW xDrive гарантира ненадминато сцепление, по всеки път, при всякакви метеорологични условия. Това е комбинирано с най-висока стабилност по курса и пъргавина, която веднага ще ви възхити. Като опция се предлагат и адаптивните пакети за окачването и активно кормилно управление - за още повече радост от шофирането.

ВПЕЧАТЛЯВАЩО. С ВСЯКО ДВИЖЕНИЕ.Динамиката на управлението на BMW X6.

Впечатляващият дизайн на BMW X6 е наистина непозражаем. Но на финала най-важно е друго: как се управлява този пакет от мускули? Серийното окачване на BMW X6 поставя стандарти. BMW xDrive гарантира ненадминато сцепление, по всеки път, при всякакви метеорологични условия. Това е комбинирано с най-висока стабилност по курса и пъргавина, която веднага ще ви възхити. Като опция се предлагат и адаптивните пакети за окачването и активно кормилно управление - за още повече радост от шофирането.

Read more

МАКСИМАТА: МАКСИМУМЪТ.

Насладете се на дизайна и динамиката на управлението на BMW X6.

МАКСИМАТА: МАКСИМУМЪТ.

Насладете се на дизайна и динамиката на управлението на BMW X6.

BMW X6 M50d.

В BMW X6 M50d целият опит на инженерите на BMW M е съчетан с типичната за М хармония на задвижването, окачването и дизайна. Крайният резултат е автомобил, който се отличава с впечатляваща комбинация между чиста динамика, комфорт и пригодност за всекидневието.

 • M Performance TwinPower Turbo редови 6-цилиндров дизелов двигател.

  M Performance TwinPower Turbo редовият 6-цилиндров дизелов двигател с три турбокомпресора комбинира впечатляваща мощност с тяга, която се запазва до най-високите обороти на двигателя.
  Директното впръскване Common-Rail на този двигател от семейството на EfficientDynamics и тристепенното каскадно свръхпълнене с променлива геометрия на турбината осигуряват светкавични реакции и много висок въртящ момент още при ниски обороти. Максималният въртящ момент от 740 Нм е на разположение между 2 000 и 3 000 об/мин. 3-литровият двигател развива максималната си мощност от 280 кВт (381 к.с.) между 4 000 и 4 400 об/мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч на BMW X6 M50d отнема само 5,2 секунди. Тези впечатляващи динамични характеристики при среден разход на гориво от само 6,6 литра на 100 километра и СО2 емисии от 174 г/км демонстрират ненадминатото съотношение между динамика и ефективност – и за пореден път подчертават легендарната компетентност на BMW при конструирането на двигатели.

 • Адаптивно М окачване

  Адаптивното М окачване окачване гарантира още по-спортни характеристики на типичната за BMW X моделите пъргавина. Динамичният контрол на амортисьорите и въздушното окачване на задния мост са насочени към особено спортно поведение на пътя и осигуряват още по-прецизно контролируема управляемост.
  С адаптивният пакет за окачването Dynamic BMW X6 M50d постига максимална пъргавина, предизност и устойчивост в завоите. Настроените специфично за модела Dynamic Performance Control и Dynamic Drive гарантират още по-неутрални реакции и минимално наклоняване на каросерията в завоите.

 • Екстериор

  Гените на М още на пръв поглед осигуряват динамичното надмощие на BMW X6 M50d. Спортният дизайн изпъква благодарение на множеството изискани и особено ексклузивни детайли. Това се осигурява от елементите на серийния М Спортен пакет, който включва и специфични предна и задна броня, както и BMW Individual high-gloss Shadow Line.
  BMW X6 M50d изпъква сред останалите автомобили дори отдалеч и лесно се разпознава по специалния дизайн на опционалните 20-инчови алуминиеви джанти. Специфичните пластини в цвят Ferric Grey на въздухозаборниците на широката предна броня повишават присъствието на автомобила. Впечатляващите спортни корпуси на страничните огледала в цвят Ferric Grey посрещат насрещния вятър. На предните странични панели е разположено лого на М в тъмен хром. Впечатляващите елементи в задната част са надписът „X6 M50d“ в тъмен хром и уникалната визия на ауспуховите накрайници в черен хром, които допълнително подчертават динамичното излъчване.

 • Интериор

  В интериора на BMW X6 M50d детайлите от оборудването М Спортен пакет създават атмосфера на симбиоза между спортния дух и ексклузивността.
  При отваряне на вратата на водача погледът веднага попада върху надписа M50d върху лайстната на прага. Интериорът на BMW X6 M50d подчертава чистата радост от шофирането с висококачествените си материали и неподражаемата си атмосфера. Особен акцент е електронният надпис на модела под оборотомера. Удобният за хващане М кожен волан лежи сигурно в ръцете, а благодарение на специфичните за M Performance настройки на кормилното управление автомобилът се управлява изключително прецизно. 8-степенната трансмисия Steptronic Sport с лостчета за превключване на волана позволява както комфортно, така и особено спортно превключване за още повече радост от шофирането. При наситено с адреналин шофиране по завои, перфектната ергономия на спортните седалки с тапицерия Alcantara/кожа в цвят антрацит осигурява оптимална опора на тялото.

BMW xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага ненадминато сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензора на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC.

Намесите на DSC се налагат само при критични ситуации на пътя. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.

 • xDrive Status

  Ясни съобщения дори и в сложни ситуации: xDrive Status ви осигурява точна информация. Дори и когато се движите извън пътя, винаги имате достъп до важна информация за шофирането офроуд на арматурното табло и централния контролен дисплей. Освен лесния за разчитане компас за ориентация (само в комбинация с навигационна система) се изобразява и надлъжния и страничния наклон на автомобила – и то не само като цифрови стойности, но и с графично, триизмерно изображение на автомобила.

ОКАЧВАНЕ.

Величествено: благодарение на широката следа и петраменната конструкция отзад окачването на BMW X6 осигурява превъзходно поведение на пътя. И в същото време е изключително комфортно - без компромиси по отношение на динамиката.

ПАКЕТИ АДАПТИВНО ОКАЧВАНЕ.

Адаптирайте окачването на вашето BMW X6 към личните си предпочитания. Имате на разположение общо 4 различни режима.

 • Comfort

  "Максимален комфорт на возене при типичната за BMW динамика на управлението: адаптивният пакет за окачването Comfort ви позволява по всяко време индивидуално да променяте характеристиките на пружините и амортисьорите.

  Централните елементи на адаптивният пакет за окачването Comfort са Адаптивното окачване и въздушното окачване на задната ос. Насочените към висок комфорт на возене и пружиниране базови настройки могат да бъдат адаптирани още по-прецизно към индивидуалните ви предпочитания, чрез превключвателя на контрола на шофирането. Така например чрез Адаптивното окачване променяте характеристиките им. Включеното в оборудването въздушно окачване на задната ос гарантира константно висок комфорт на возене независимо от натоварването на автомобила.

  Ако междувременно пожелаете една по-скоро динамична настройка на окачването, имате избор между двата допълнителни режима Sport и Sport+, които се активират от превключвателя на контрола на шофирането. При тях амортисьорите са с по-твърди настройки, което води до по-директни реакции на автомобила при завиване и като цяло осигурява още по-спортна управляемост.

 • Dynamic

  Динамика на управлението на най-високо ниво: адаптивният пакет за окачването Dynamic ви позволява допълнително да оптимизирате динамичния потенциал на автомобила на пътя. Пакетът включва Dynamic Performance Control и оборудването Dynamic Drive, които гарантират много спортна динамика на управлението, която се изразява с много неутрално поведение при завиване и минимално наклоняване на каросерията при движение по завои – и то при много висок комфорт на возене.
  Dynamic Performance Control разпределя гладко задвижващата сила на задната ос между лявото и дясното колело. Така например, към външното за завоя колело с по-добро сцепление, целенасочено се подава по-висока мощност. Резултатът: максимална динамика и оптимална стабилност. С активните си стабилизатори на предната и задната ос, Dynamic Drive осигурява намаляване до почти неосезаем минимум на наклоняването на каросерията.
  При BMW X6 M50d адаптивният пакет на окачването Dynamic се отличава с индивидуални, още по-спортни настройки.

 • Professional

  Най-доброто от двата свята: адаптивният пакет за окачването Professional, който комбинира функциите на пакетите Comfort и Dynamic, осигурява най-висок комфорт на возене при максимална динамика на управлението. Вие можете по всяко време, чрез превключвателя на контрола на шофирането, да адаптирате настройките на окачването към индивидуалните си предпочитания.

  Ако желаете да шофирате особено динамично, можете да разчитате на множеството иновативни технологии, които са на ваше разположение. Dynamic Performance Control разпределя гладко задвижващата сила на задната ос между лявото и дясното колело. В завоите мощността, подавана към външното за завоя колело с по-добро сцепление, целенасочено се повишава. Резултатът: максимална динамика и оптимална стабилност. С активните си стабилизатори на предната и задната ос, Dynamic Drive осигурява намаляване до почти неосезаем минимум на наклоняването на каросерията.

  Намаленото до минимум наклоняване на каросерията има много положителен ефект, когато желаете комфортни настройки. Колкото по-слаби са страничните движения на каросерията, толкова по-комфортно ще пътувате. При неравни пътни настилки с помощта на Адаптивното окачване можете да адаптирате характеристиките им към още по-висок комфорт на возене. Включеното в оборудването въздушно окачване на задната ос ви гарантира константно висок комфорт на возене, независимо от натоварването на автомобила.

 • Адаптивно М окачване

  Повишена динамика на управлението: Адаптивното М окачване разгръща максимално динамичния потенциал на BMW X6. Адаптивното окачване и въздушното окачване на задния мост са насочени към особено спортно поведение на пътя.

  С помощта на превключвателя на контрола на шофирането можете да активирате и двата режима Sport и Sport+. Те осигуряват високодинамична управляемост благодарение и на по-стегнатите настройки на амортисьорите. Така автомобилът реагира още по-директно на командите с волана и педала на газта. В режим Sport+ допълнително се активира и Динамичния контрол на сцеплението (DTC), който позволява на водачите да правят контролирани дрифтове. При BMW X6 M50d допълнителните режими се отличават със специфични, още по-спортни базови настройки.

  За спокойно шофиране на дълги разстояния може да бъде избран режимът Comfort.

АКТИВНО КОРМИЛНО УПРАВЛЕНИЕ.

Ново измерение на комфорта при завиване – активното кормилно управление предлага прецизност, пъргавина и комфорт при всякакви ситуации на пътя. При ниска скорост, например в града, при паркиране или по остри завои, активното кормилно управление увеличава завъртането на волана.
Това ви позволява с по-малки движения и без да местите ръцете си по волана да се справите с най-острите маневри – пъргавината на вашето BMW X6 се увеличава значително, а паркирането се облекчава.
За да се увеличи увереността при високи скорости, от около 120 до 140 км/ч (в зависимост от модела и настройките) предавателното отношение на активното кормилно управление става по-индиректно. По този начин активното кормилно управление намалява необходимостта от въртене на волана. Преимуществото: можете да управлявате колелата по-прецизно с повече завъртания на волана – а резултатът е по-висока стабилност и комфорт.
Активното кормилно управление се намесва в критични ситуации, като недозавиване и спиране на различни настилки, намалявайки опасността от отклоняване на автомобила от правилния курс – и то по-бързо, отколкото би се справил дори и опитен водач.
Тъй като активното кормилно управление е допълваща система и не прекъсва директната връзка между водача и колелата, управляемостта на BMW X6 се запазва дори и при пълен отказ на системата, тъй като при разпознати неизправности активният механизъм за регулиране на кормилното управление веднага се блокира с щифт. Така че вие винаги имате пълен контрол над ситуацията.