ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.

BMW Personal CoPilot асистиращите системи на BMW X6.

Перфектният партньор. При желание BMW X6 може значително да ви облекчи. С интелигентни системи, които ви подпомагат по най-различен начин. Така например напълно автоматичният асистент при паркиране и камерите "Птичи поглед" ви облекчават при маневриране в непрегледни ситуации. За максимален комфорт. За най-висока сигурност. За вашата радост от шофирането.

Изображенията на контролния дисплей показват новия дизайн на потребителския интерфейс, който се очаква да бъде наличен от октомври 2016 година.

Read more

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ PLUS.

Оборудването Асистент за шофиране Plus комбинира не само оборудването Асистент за шофиране, но и предупреждението при напускане на лентата, предупреждението за сблъсък с лека спирачна функция при градски условия, но и активния автопилот с функция Stop&Go и асистента за задръствания.

Активният автопилот поддържа постоянна скорост в диапазона до 210 км/ч, както и зададената от водача дистанция до движещия се отпред автомобил. Автомобилът поема потеглянето и спирането, като избраната дистанция се поддържа дори и при бавен трафик и задръствания до пълно спиране. Когато движещият се отпред автомобил спре рязко, при активирано предупреждение за опасност от сблъсък, BMW реагира веднага. Първо чрез предупредителен символ, след това с мигане на предупредителния символ и акустичен сигнал и накрая с рязко активиране на спирачките.

Асистентът за задръствания ви облекчава в монотонните ситуации по магистралите и другите монотонни ситуации на пътя. При скорости до 60 км/ч системата позволява на автомобила просто да се „плъзга“ заедно с другите автомобили в натоварения трафик и така по-лесно да преодолеете задръстването. То автоматично поддържа желаната дистанция до предния автомобил и регулира скоростта до пълно спиране, както и активно се намесва в кормилното управление.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира важната информация за пътуването директно в зрителното ви поле и така повишава вашата концентрация върху случващото се на пътя. Дисплеят показва актуалната скорост, указанията на навигационната система, Speed Limit Info вкл. забраните за изпреварване, списъци на телефонната и развлекателната система, както и указанията и предупрежденията на асистиращите системи. Проектираните на предното стъкло символи се изобразяват пълноцветно и с брилянтна резолюция. Информацията се разпознава бързо и комфортно, при минимално отклоняване на вниманието, като се проектира пред водача, все едно е на разстояние от около 2,3 метра пред автомобила. В комбинация с оптималното позициониране това позволява бързо и надеждно разчитане на информацията при минимално отклоняване на вниманието. Яркостта на проектираното изображения се адаптира автоматично към външните светлинни условия, системата разполага с нощен и дневен режим, височината на дисплея също може да бъде регулирана. Освен това можете да изберете каква допълнителна информация да се изобразява освен актуалната скорост и предупрежденията на асистиращите системи.

АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ.

Напълно автоматичният асистент при паркиране е представител на новото поколение комфорт при паркиране на BMW. Тази система избира предна или задна предавка, контролира завиването и автоматично подава газ респ. спира при необходимост. Преди паркирането, водачът трябва само да включи мигача и да задържи натиснат бутона на PDC, както и да наблюдава пространството около автомобила с помощта и на автоматично активиращата се камера за обратно виждане. В края на маневрата системата автоматично превключва трансмисията в режим P. При скорост до 35 км/ч и максимално отстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили ултразвуковите сензори на вашето BMW ви показват на контролния дисплей всяко подходящо за вас паркомясто, разположено успоредно на пътното платно, което бихте могли да използвате.

BMW NIGHT VISION С ДИНАМИЧНО ОСВЕТЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИ.

BMW Night Vision с Динамично осветяване на пешеходци разпознава хора и по-големи животни в тъмнината още от голямо разстояние – и целенасочено ги осветява.
Инфрачервена камера в бъбрековидната радиаторна решетка с обхват до 300 метра подава изображенията на хора и животни директно върху контролния дисплей. Интелигентна система за ранно предупреждение: когато инфрачервената камера разпознае пешеходци или по-големи животни по вашия курс в тъмнината, тя насочна два отделно контролирани динамични светлинни лъчове към тях, без да ги заслепява неприятно. По този начин както водачът, така и пешеходците, биват предупреждавани много ефективно за потенциално опасната ситуация.
Допълнителни предупреждения при активирана инфрачервена камера може да получите и върху мултифункционалното арматурно табло или пълноцветния BMW Head-Up Дисплей. Освен това при непосредствена опасност се чува звуков предупредителен сигнал, а спирачките се поставят в максимална готовност. BMW Night Vision с Динамично осветяване на пешеходци е иновация на BMW ConnectedDrive.

КАМЕРА „ПТИЧИ ПОГЛЕД”.

Камерата „Птичи поглед” е система, която включва системите от камери Top View, камера за обратно виждане и Panorama View. Камерите в страничните огледала, широкоъгълната предна камера и широкоъгълната камера за обратно виждане осигуряват 360° панорамен обзор напред и назад.
Top View осигурява 360° панорамен изглед около автомобила и за комфортно маневриране създава компютърно генерирано изображение от перспектива „Птичи поглед”. Широкоъгълната камера на Side View в двойната бъбрековидна радиаторна решетка отпред, както и широкоъгълната камера за обратно виждане, позволяват панорамен изглед както пред, така и зад автомобила. Предупреждението за движещи се напречно автомобили за пръв път предупреждава с помощта на жълти ленти в страничните области на изображението, както и с жълт предупредителен триъгълник за пресичащ пътя на автомобила трафик.
Системите от камери се активират при включване на задна предавка, натискане на бутона на PDC или на Side View. Изображението се появава на контролния дисплей. Водачът може да избира между три възможности: камера за обратно виждане, Top View и Panorama View. При скорост над 15 км/ч функцията Side View се деактивира автоматично.

Навигационна система Professional с iDrive Touch контролер.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителния си дизайн и богатата гама от възможности. Това е лесна за управление, перфектно интегрирана в BMW навигационна система включително концепция за управление iDrive и iDrive Touch контролер.Системата включва USB-интерфейс, гласово управление, радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 GB памет за музикални файлове. Вграденият 10,25-инчов LCD цветен дисплей с функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност. Управлението е интуитивно чрез iDrive Touch, върху чиято чувствителна на допир повърхност адресите на целите могат да бъдат въвеждани в навигационната система със собствения почерк, с бутоните за директен достъп и осемте бутона за директен достъп, чрез гласови команди или чрез тъчскрийн. Шестте интерактивни панела изобразяват лайф-съдържание. Благодарение на триизмерната визия и сателитните снимки като фон, както и подбраните забележителности във фотореалистично качество навигацията се превръща в вълнуващо визуално изживяване.

Актуализациите на картите се предлагат безплатно от дилърите на BMW през първите 3 години. В рамките на BMW ConnectedDrive в подбрани държави в Европа системата актуализира автоматично до четири пъти годишно картите за домашния пазар в продължение на три години.

Навигационна система Professional

  • iDrive Touch контролер.

    Управлението чрез iDrive Touch контролера е интуитивно, върху неговата чувствителна на допир повърхност въвеждането на целите за навигационната система може да се извършва със собствения почерк. Като алтернатива системата може да бъде управлявана от бутоните за директен достъп респ. осемте бутона за любими функции или чрез гласови команди. Благодарение на триизмерното изобразяване на картите, както и на сателитни снимки като фон и подбрани забележителности с фотореалистично качество, навигацията се превръща във вълнуващо визуално преживяване.