ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ИНОВАТИВНО.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

BMW iPerformance

ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ИНОВАТИВНО.

BMW X5 xDrive40e iPerformance.

ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ИНОВАТИВНО.BMW X5 xDrive40e iPerformance.

Най-доброто от два свята, комбинирано в изключително комфортен Plug-in хибрид с двойно задвижване: BMW X5 xDrive40e iPerformance. Иновациите срещат лукса и гъвкавостта на едно BMW X5. Впечатляваща динамика на управлението, ненадмината ефективност и екологичност - уникална концепция, перфектно адаптирана към качествата на един Sports Activity Vehicle.

Снимките на BMW X5 xDrive40e iPerformance показват новия BMW iPerformance Design, който се очаква да бъде наличен през второто полугодие на 2016 година.

Изображенията на контролния дисплей показват новия дизайн на потребителския интерфейс, който се очаква да бъде наличен от октомври 2016 година.

АВТОМОБИЛНА КОНЦЕПЦИЯ.

BMW X5 с разхода на гориво на малък автомобил. Оптимално сцепление и пъргавина благодарение на двойното задвижване xDrive и динамични характеристики във всички режими на шофиране. Със своята гъвкавост и динамика BMW X5 xDrive40e iPerformance отговаря на всички очаквания. Външно iPerformance моделът се различава от варианта с конвенционално задвижване по двата надписа eDrive на задните колони, както и надписа i на предните странични панели. За иновативната задвижваща технология подсказват и сините пластини на радиаторната решетка и сините главини на колелата. Но това, което го отличава най-много, е пробегът в чисто електрически режим. Можете да шофирате около 30 километра с нулеви локални емисии и без разход на гориво. Високоволтовият акумулатор е разположен сигурно под пода на багажника, който е разточително голям и с вместимостта си до 1 720 литра е подходящ и за особено обемисти предмети. Автомобилна концепция, която няма равна на себе си.

ИНДИВИДУАЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРИ ШОФИРАНЕ.

Като Plug-in хибрид BMW X5 xDrive40e iPerformance разполага с различни режими на задвижването, с които водачът може значително да влияе на реалния разход на енергия. Той зависи както от избрания режим на задвижването, така и от индивидуалното поведение на водача. Когато акумулаторът е зареден напълно, автомобилът може да измине около 30 километра, без да изразходва капка гориво. В режим AUTO eDrive оптималната комбинация между електромотора и двигателя с вътрешно горене е фокусирана върху максималната ефективност.

 • Шофиране в града

  При шофиране в града BMW X5 xDrive40e iPerformance може напълно да разгърне силните страни на електрифицираното си задвижване. При напълно зареден акумулатор късите отсечки (до 31 км) могат да бъдат изминати чисто електрически при нулеви локални емисии – през града, без да изгорите и една капка бензин.

 • Шофиране във всекидневието

  BMW X5 xDrive40e е оптималният автомобил и за онези, които всекидневно пътуват до работното си място. При отсечки от 50 до 60 километра средният разход на гориво от 6,5 до 6,0 литра е доста по-нисък от този на другите автомобили в този клас. Накратко: насладете се на комфортния лукс на BMW X модел при нисък разход на гориво.

 • Шофиране на дълги разстояния

  Насладете се на радостта от шофирането при нисък разход на гориво – дори и при дълги пътувания. Комбинираният общ пробег на BMW X5 xDrive40e е 830 километра. Това означава среден разход от 11 до 10,5 литра при дълги пътувания.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО ВМЕСТО ЕМИСИИ.

Акценти: насладете се на BMW X5 xDrive40e iPerformance.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО ВМЕСТО ЕМИСИИ.

Акценти: насладете се на BMW X5 xDrive40e iPerformance.

ЗАДВИЖВАНЕ.

BMW X5 xDrive40e iPerformance се задвижва от мощен BMW TwinPower Turbo 4-цилиндров бензинов двигател и високо ефективен eDrive електромотор. Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive гарантира оптимално сцепление. От тази комбинация от технологии на EfficientDynamics е създаден иновативен автомобил, който има не само нисък разход на гориво, но в същото време осигурява пълна динамика на управлението и стабилност при всякакви условия на пътя.

ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА

Интелигентното управление на енергията е една от основните колони на концепцията BMW iPerformance. Тази система координира взаимодействието между всички компоненти на задвижването, за да комбинира най-високата възможна ефективност с изключителна динамика на управлението.

Независимо дали при всекидневното пътуване до работното място или при екскурзията през почивните дни: късите отсечки от около 30 километра могат да бъдат изминати чисто електрически, тоест при нулеви емисии и без разход на гориво. При по-дълги отсечки и при необходимост от по-висока мощност интелигентното управление на енергията осигурява най-ефективната комбинация между електромотора и двигателя с вътрешно горене.

С бутона eDrive водачът може да избира един от трите eDrive режима: базовия AUTO eDRIVE, чисто електрическия MAX eDRIVE и пестящия енергията в акумулатора SAVE BATTERY.

 • Режим AUTO eDRIVE

  В режим AUTO eDRIVE интелигентното управление на енергията определя най-ефективната комбинация между електромотора и двигателя с вътрешно горене – в зависимост от скоростта и заряда на акумулатора. Този режим е разделен на две фази: когато степента на зареждане на акумулатора е между 12 и 100%, можете да се движите чисто електрически със скорост до 80 км/ч. При по-високи скорости или нужда от по-висока мощност двигателят с вътрешно горене се включва автоматично. Когато зарядът на акумулатора падне под 12 %, при умерено ускорение BMW X5 xDrive40e iPerformance може при леко ускорение може да се движи чисто електрически със скорост до 55 км/ч .

 • Режим MAX eDRIVE

  Максимална радост от електрическото шофиране: в режим MAX eDRIVE можете да шофирате чисто електрически при скорост до 120 км/ч. При по-висока скорост или когато се нуждаете от пълния потенцал на автомобила при ускорение, двигателят с вътрешно горене се включва автоматично.

 • Режим SAVE BATTERY

  Когато степента на зареждане на акумулатора е ниска, чрез избор на режима SAVE BATTERY водачът може да зареди акумулатора ефективно чрез двигателя с вътрешно горене респективно да поддържа нивото на зареждане. По този начин водачът може активно да съхрани капацитета на акумулатора за по-късно, чисто електрическо шофиране.

 • Предвиждащо управление

  След като въведете целта на пътуването в навигационната система, предвиждащото управление на енергията анализира планирания маршрут въз основа на константните данни като ограниченията на скоростта и информацията за трафика в реално време. По този начин системата използва чисто електрическия режим на движение ефективно, съобразено със ситуацията и най-вече за онези участъци, при които той е най-подходящ (например шофиране в града).

ЗАРЕЖДАНЕ.

Независимо дали от конвенционален домакински контакт или чрез BMW i Wallbox от всеобхватната гама от продукти и услуги 360° ELECTRIC – зареждането на високоволтовия акумулатор не може да бъде по-лесно. За зареждане по време на пътуване на ваше разположение са множеството обществени станции за зареждане на ChargeNow.

 • Зареждане у дома.

  У дома автомобилът може удобно да бъде зареден от конвенционален 230-волтов контакт, като след по-малко от 4 часа е готов за пътуване с „пълен резервоар”. Буксата за зареждане на автомобила е разположена под капак на левия преден страничен панел. За зареждане ви е необходим единствено специфичния кабел, който е разположен удобно и компактно под пода на багажника. Благодарение на специалното уплътнение буксата за зареждане и щепселът за защитени от метеорологичните условия. LED пръстените около буксата за зареждане информират визуално за степента на зареждане. Вместо конвенционален контакт на стената може да бъде монтирана BMW i Wallbox като зарядна станция. Тя предлага по-висока мощност, с което значително се съкращава времето за зареждане. Индикатор на специфичното арматурно табло информира за актуалното ниво на зареждане на високоволтовия акумулатор.

  В зависимост от различните условия, например силата на тока в зарядния кабел, активните електрически консуматори в автомобила по време на зареждането или използването на Wallbox пълното зареждане на изтощения високоволтов акумулатор може да отнеме 3-4 часа. Освен това при външно зареждане интериорът може да бъде затоплен или охладен, без това да се отрази на степента на зареждане на високоволтовия акумулатор. Благодарение на високия дял на електрическия пробег текущите разходи за пътуване могат да бъдат намалени значително.

 • Зареждане по време на пътуване

  Освен от конвенционален контакт в домакинството автомобилът може да бъде зареден лесно и бързо и по време на пътуване от обществени станции за зареждане. Така например след пазаруване може да продължи пътуването си електрически, без емисии и с „пълен резервоар”. За зареждане е необходим единствено серийният кабел, който е разположен сигурно и компактно под пода на багажника. LED пръстените около буксата за зареждане информират визуално за степента на зареждане. С помощта на навигационната система и My BMW Remote App за Plug-in хибриди водачът получава информация за наличните и подходящи станции за зареждане.
  Заверката на зарядната станция и плащането на месечната сметка за разходите за електроенергия се извършват чрез картата ChargeNow на мобилната услуга ChargeNow на BMW. Автомобилът може да бъде зареждан с променлив ток с различна сила. Времето за зареждане зависи от външни фактори, например силата на тока и броя електрически консуматори в автомобила.

КОМФОРТ.

Иновативен автомобил като BMW X5 xDrive40e iPerformance естествено предлага и най-високо ниво на комфорт. Серийният адаптивен пакет за окачването Comfort осигурява максимална динамика на управлението, стабилност и приятно усещане дори и при дълги пътувания, когато автомобилът е натоварен с тежък товар. Напълно променливите амортисьори и задното окачване с регулиране на нивото осигуряват превъзходна стабилност дори и при високо натоварване на автомобила.