ИЗВЛИЧА МАКСИМУМА.

Динамиката на управлението и ефективността на BMW X5.

ИЗВЛИЧА МАКСИМУМА.

Динамиката на управлението и ефективността на BMW X5.

ИЗВЛИЧА МАКСИМУМА.Динамиката на управлението и ефективността на BMW X5.

Динамиката на управлението на BMW X5 ще ди достави радост от шофирането всеки път, когато седнете зад волана – във всеки завой и при всяка скорост. Асистиращите системи гарантират перфектен контакт с пътя както в острите завои, така и при спускане по наклон и висока скорост. В същото време BMW X5 впечатлява с изключителна ефективност благодарение на интелигентната аеродинамика, икономичните двигатели и множеството мерки на BMW EfficientDynamics – особено при BMW X5 xDrive40e iPerformance с технология eDrive.

Снимките на BMW X5 xDrive40e iPerformance показват новия BMW iPerformance Design, който се очаква да бъде наличен през второто полугодие на 2016 година.

Изображенията на контролния дисплей показват новия дизайн на потребителския интерфейс, който се очаква да бъде наличен от октомври 2016 година.

ТЕХНОЛОГИИ BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Независимо дали целта е максимална динамика или минимален разход на гориво - за нас основното е типичната за BMW радост от шофирането. BMW EfficientDynamics е стратегията на BMW за намаляване на разхода на гориво и вредните емисии до минимум при максимално увеличаване на динамиката и радостта от шофирането.

Това е пакет от технологии, който обхваща задвижването, управлението на енергията и концепцията на автомобила - и то серийно при всяко BMW. По-високата мощност при по-нисък разход на гориво при Plug-in хибрида се осигурява от интелигентната комбинация между BMW TwinPower Turbo двигател и електромотор. Допълнителен принос за повишаването на ефективността имат оптимизираната аеродинамика, както и BMW EfficientLightweight, която чрез използване на подходящите материали на подходящите места понижава теглото и в същото време повишава здравината на автомобила. С това BMW по впечатляващ начин демонстрира иновативната си сила. Всеобхватният пакет от функции включва и интелигентното управление на енергията, както и опционалния режим ECO PRO, който подпомага шофирането при оптимизиран разход на гориво.

 • Норма за вредни емисии EU6.

  Иновативните технологии при двигателите на BMW X5 още днес серийно отговарят на строгите изисквания на нормата EU6.
  Двигателите на BMW винаги са изпреварвали времето си, защото моторите са ключовата компетентност на BMW още от 1917 година. Това особено убедително се доказва от двигателите на BMW X5. С изключителната им мощност, спонтанните реакции и несравнимо спокойния си ход те отговарят на най-високите изисквания за комфорт при пътуване.
  Друга причина за увереността в бъдещето е и серийната при всички дизелови двигатели технология BluePerformance. Благодарение на нея е възможно още по-значително оптимизиране на емисиите на дизеловите двигатели. Освен филтъра за твърди частици и оксидационния катализатор допълнителното намаление на съдържащите се в отработените газове азотни оксиди се осигурява от NOx-катализатор. В допълнение към него се използва и друг вариант за понижение на азотните оксиди: SCR-катализатор (SCR = Selective Catalytic Reduction) с впръскване на AdBlue. Химичната реакция, която се получава при впръскването на разтвора на сарбамид AdBlue, осигурява допълнително понижаване на емисиите на азотни оксиди. По този начин можете да бъдете уверени, че управлявате един от най-чистите дизелови автомобили на света, които с последователно понижените си вредни емисии покриват изискванията на нормата за вредни емисии EU6.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

В разгара на силите си: насладете се на ненадминатата динамика на BMW X5 .

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

В разгара на силите си: насладете се на ненадминатата динамика на BMW X5 .

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC.

8-степенната трансмисия Steptronic поставя нови стандарти по отношение на динамиката и ефективността и е ключов елемент на BMW EfficientDynamics.
Особено финото степенуване на предавките осигурява оптимално разгръщане на мощността – от много ниски до високи скорости. Това значително понижава разхода на гориво, докато вие се наслаждавате на повишени спортен дух и динамика.
Допълнителните предавки понижават оборотите, а с това и разхода на гориво и шума на двигателя особено при високи скорости. За това допринася и съединителят за блокиране на хидротрансформатора – дори и когато превключвате предавките ръчно. В комбинация с ниските разлики в оборотите между отделните предавки и прецизното им степенуване се постига особено висок комфорт на превключване и значително понижение на шума.

BMW X5 M50d.

В BMW X5 M50d е съчетан целия опит на инженерите на BMW M, който е използван за особено фини настройки на задвижването, окачването и кормилното управление. Крайният резултат е автомобил, който се отличава с впечатляваща комбинация между чиста динамика, комфорт и пригодност за всекидневието.

 • Двигател.

  M Performance TwinPower Turbo редовият 6-цилиндров дизелов двигател на BMW X5 M50d комбинира впръскване Common Rail с уникално тристепенно каскадно свръхпълнене и променлива геометрия на турбините. За този уникален двигател са характерни спонтанните реакции, високият въртящ момент още при ниски обороти и широкия използваем оборотен диапазон.
  Тази характеристика на двигателя осигурява много спонтанна динамика с неудържимите 740 Нм въртящ момент, високата мощност от 280 кВт (381 к.с.) и ускорението от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди. Тази впечатляваща динамика при среден разход на гориво от 6,6 л/100 км и емисии на СО2 от 173 г/км демонстрира изключителното съотношение между динамика и ефективност и още веднъж подчертава иновативната сила на BMW.

 • Окачване

  Адаптивното М окачване гарантира още по-спортни характеристики на типичната за BMW X моделите пъргавина. Динамичният контрол на амортисьорите и въздушното окачване на задния мост са насочени към особено спортно поведение на пътя и осигуряват още по-прецизно контролируема управляемост.
  С адаптивният пакет за окачването Dynamic BMW X5 M50d постига максимална пъргавина, прецизност и устойчивост в завоите. Настроените специфично за модела Dynamic Performance Control и Dynamic Drive гарантират още по-неутрални реакции и минимално наклоняване на каросерията в завоите.

100 % СПОРТНО

Опциите като активното кормилно управление и пакетите адаптивно окачване ви позволяват да повишите спортния дух и комфорта на вашето BMW X5. Активното кормилно управление осигурява още по-висока пъргавина и прецизно шофиране. Когато изберете един от пакетите адаптивно окачване, вие залагате или на по-висок комфорт на возене, или на повишена динамика на управлението – или на най-ефективната комбинация от двете.

 • Активно кормилно управление

  Ново измерение на комфорта при завиване – активното кормилно управление предлага прецизност, пъргавина и комфорт при всякакви ситуации на пътя.
  При ниска скорост, например в града, при паркиране или по остри завои, активното кормилно управление увеличава завъртането на волана. Това ви позволява с по-малки движения и без да местите ръцете си по волана да се справите с най-острите маневри – пъргавината на вашето BMW се увеличава значително, а паркирането се облекчава.
  За да се увеличи увереността при високи скорости, от около 120 до 140 км/ч (в зависимост от модела и настройките) предавателното отношение на активното кормилно управление става по-индиректно. По този начин активното кормилно управление намалява необходимостта от въртене на волана. Преимуществото: можете да управлявате колелата по-прецизно с повече завъртания на волана – а резултатът е по-висока стабилност и комфорт. Активното кормилно управление се намесва асистиращо и в критични ситуации като недозавиване или спиране на различни настилки, то намалява тенденцията към завъртане на автомобила – и то по-бързо, отколкото би се справил дори и опитен водач.
  Тъй като активното кормилно управление е допълваща система и не прекъсва директната връзка между водача и колелата, управляемостта на BMW се запазва дори и при пълен отказ на системата, тъй като при разпознати неизправности активният механизъм за регулиране на кормилното управление веднага се блокира с щифт. Така че вие винаги имате пълен контрол над ситуацията.

 • Пакети адаптивно окачване

  BMW X5 се управлява също толкова величествено, колкото изглежда: особено с опционалните пакети Адаптивно окачване. Спортни или комфортни, опционалните пакети Адаптивно окачване винаги гарантират оптимален контакт с пътя при всякакви ситуации.

 • Comfort

  Адаптивният пакет за окачването Comfort осигурява най-висок комфорт при запазване на типичната за BMW динамика на управлението. Динамичният контрол на амортисьорите ви позволява по всяко време индивидуално да настройвате характеристиките на окачването и амортисьорите, а въздушното окачване на задната ос гарантира постоянно висок комфорт на возене независимо от натоварването на автомобила.
  Ако желаете по-динамични настройки на окачването, контролът на шофирането ви позволява да изберете допълнителните режими Sport и Sport+.

 • Dynamic

  Адаптивният пакет за окачването Comfort ви позволява още по-пълно да оптимизирате динамичния потенциал на автомобила. Dynamic Performance Control и Dynamic Drive гарантират много спортна динамика на управлението, която се изразява в много неутрални реакции при завиване и минимално наклоняване на каросерията в завои – и то при много висок комфорт на возене.

 • Professional

  Най-доброто от двата свята е съчетано при адаптивния пакет за окачването Professional, който оптимално комбинира функциите на пакетите Comfort и Dynamic. За най-висок комфорт на возене при максимална динамика на управлението.

 • Адаптивно М окачване

  Повишена динамика на управлението: Адаптивното М окачване разгръща максимално динамичния потенциал на вашия автомобил. Включените в оборудването Динамичен контрол на амортисьорите и въздушното окачване на задната ос са настроени за особено спортно поведение на пътя. Адаптивното М окачване се предлага само като част от опционалния М Спортен пакет.

BMW xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага ненадминато сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензора на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC.

Намесите на DSC се налагат само при критични ситуации на пътя. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.

АЕРОДИНАМИКА.

Дизайнът на автомобила е подчинен на философията BMW EfficientDynamics. Оптимизираната предна броня и дъното на автомобила впечатляват с иновативни подобрения, които намаляват аеродинамичното съпротивление и разхода на гориво.

 • Air Curtain и Air Breather

  Предната броня е видимият дизайнерски елемент, който олицетворява философията BMW EfficientDynamics. През два вертикални въздуховода интегрираната Въздушна завеса отвежда въздуха покрай арките на предните колела. По този начин ускореният въздушен поток образува „завеса” от външната страна на колелата. Насрещният въздушен поток около колелата се направлява и от Air Breather. Тези иновативни технологии намаляват завихрянията и въздушното съпротивление, като по този начин допринасят и за понижаването на разхода на гориво.

 • Управление на въздушните клапи

  Автоматичното управление на въздушните клапи работи със сензори, които постоянно следят нуждата от въздух за охлаждане на двигатели при движение и в зависимост от това отварят или затварят клапите пред радиатора. Така се подобрява аеродинамиката и се съкращава времето за загряване на двигателя с цел понижение на разхода на гориво.

 • Заден спойлер и Air Blades

  Задният спойлер на ръба на покрива и разположените встрани Air Blades заедно образуват особено ефективен т. нар. „аеродинамичен ръб”. Прецизно направляваният въздушен поток отзад намалява до минимум завихрянията и спиращия ефект от зоната с понижено налягане зад автомобила.

РЕЖИМ ECO PRO.

В зависимост от индивидуалния стил на шофиране режимът ECO PRO позволява понижаване на разхода на гориво с до 20 процента, както бе установено при вътрешно изследване на BMW. Допълнителни 5 процента потенциал за икономии осигуряват функциите „безмоторно” движение, Предвиждащият асистент и режима ECO PRO Route.

Функцията „безмоторно“ движение отделя задвижване от двигателя и автомобилът се движи по инерция, когато в диапазона между 50 и 160 км/ч водачът отнеме газта и не натисне спирачката. Въз основа на данните от навигационната система Предвиждащият асистент разпознава завоите, населените места, ограниченията на скоростта и изходите от автомагистралите и дава своевременни съвети за отнемане на газта. В зависимост от трафика, стила на шофиране и състоянието на пътя ECO PRO Route показва най-ефективния маршрут. На бордовия компютър се изобразява колко процента гориво може да бъде спестено при избор на ECO PRO Route.