ИНТЕЛИГЕНТЕН СПЪТНИК.

Асистиращите системи на BMW X5.

Най-добрият спътник, за който можете да мечтаете. Асистиращите системи на BMW X5 имат една цел: да пътувате спокойно и да пристигнете без проблеми.

Изображенията на контролния дисплей показват новия дизайн на потребителския интерфейс, който се очаква да бъде наличен от октомври 2016 година.

АСИСТЕНТ ЗА ЗАДРЪСТВАНИЯ

АСИСТЕНТ ЗА ЗАДРЪСТВАНИЯ

Подпомагане на водача.

Асистентът за задръствания ви облекчава в монотонните ситуации по магистралите и другите монотонни ситуации на пътя. При скорости до 60 км/ч системата позволява на автомобила просто да се „плъзга“ заедно с другите автомобили в натоварения трафик и така по-лесно да преодолеете задръстването. Тя автоматично поддържа желаната дистанция до предния автомобил и регулира скоростта до пълно спиране, както и активно се намесва в кормилното управление. Това помага на водача да поддържа правилната лента, стига поне едната ви ръка да е на волана. Освен ако автомобилът е спрял за до 30 секунди (за разлика от 3-те секунди досега), той отново потегля автоматично. Това е следващият крайъгълен камък по пътя към високо автоматизираното шофиране.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира важната информация директно в зрителното поле на водача и му позволява напълно да се концентрира върху случващото се на пътя.
В зависимост от оборудването на автомобила тази информация включва указанията на навигационната система, както и данните на Speed Limit Info вкл. забраните за изпреварване или контролните съобщения. Освен това могат да бъдат изобразявани и данни за развлекателната система като информация за радиостанции или имена на песни, както и телефонния указател и списъците с обаждания.
Проектираните на предното стъкло символи се изобразяват пълноцветно и с брилянтна резолюция, а символите на пътните знаци са реалистични. Индикациите се изобразяват на особено ергономична позиция на предното стъкло и могат да бъдат регулирани индивидуално. С поляризационни слънчеви очила изображението на пълноцветният BMW Head-Up дисплей не се вижда пълноценно.
Яркостта на проектираното изображения автоматично се адаптира към външните светлинни условия, системата разполага и с нощен и дневен режим. Настройката на яркостта може да се извършва чрез менюто на iDrive. Освен това можете да изберете каква допълнителна информация да се изобразява освен актуалната скорост и предупрежденията на асистиращите системи.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителния си дизайн и богатата гама от възможности. Това е лесна за управление, перфектно интегрирана в BMW навигационна система, включително концепция за управление iDrive и iDrive Touch контролер.
Системата включва устройство Свободни ръце с USB-интерфейс и гласово управление, радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 Гб памет за музикални файлове. Освен това може да се ползва и Real Time Traffic Information (само с ConnectedDrive Services). Вграденият 8,8-инчов LCD цветен дисплей с функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност.

iDrive Touch контролер.

iDrive Touch контролер.

Контролерът iDrive Touch, част от навигационната система Professional, ви позволява удобно управление на системата iDrive с една ръка. Благодарение на интегрирания в контролера Touchpad можете например да въвеждате адреси в навигационната система, изписвайки го със собствения си почерк. Освен това имате достъп до голям брой функции и настройки, както и до прелистване на списъци. Управлението е лесно и интуитивно, с докосване – което е голямо облекчение за водача, защото почти не отвлича вниманието му от случващото се на пътя. Всички управлявани с контролера функции могат удобно да се следят на контролния дисплей.

BMW NIGHT VISION С ДИНАМИЧНО ОСВЕТЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИ.

BMW Night Vision с Динамично осветяване на пешеходци разпознава хора и по-големи животни в тъмнината още от голямо разстояние – и целенасочено ги осветява.
Инфрачервена камера в бъбрековидната радиаторна решетка с обхват до 300 метра подава изображенията на хора и животни директно върху контролния дисплей. Интелигентна система за ранно предупреждение: когато инфрачервената камера разпознае пешеходци или по-големи животни по вашия курс в тъмнината, тя насочна два отделно контролирани динамични светлинни лъчове към тях, без да ги заслепява неприятно. По този начин както водачът, така и пешеходците, биват предупреждавани много ефективно за потенциално опасната ситуация.
Допълнителни предупреждения при активирана инфрачервена камера може да получите и върху мултифункционалното арматурно табло или пълноцветния BMW Head-Up Дисплей. Освен това при непосредствена опасност се чува звуков предупредителен сигнал, а спирачките се поставят в максимална готовност. BMW Night Vision с Динамично осветяване на пешеходци е иновация на BMW ConnectedDrive.

АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ.

АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ.

Последното поколение на комфортното паркиране.

Асистентът при паркиране облекчава паркирането в паркоместата, разположени успоредно на пътното платно. Той управлява автомобила с волана, докато водачът следи процеса.
Напълно автоматичният асистент при паркиране е представител на новото поколение комфорт при паркиране на BMW. Тази система избира предна или задна предавка, контролира завиването и автоматично подава газ респ. спира при необходимост. Преди паркирането, водачът трябва само да включи мигача и да задържи натиснат бутона на PDC, както и да наблюдава пространството около автомобила с помощта и на автоматично активиращата се камера за обратно виждане. В края на маневрата системата автоматично превключва трансмисията в режим P. При скорост до 35 км/ч и максимално отстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили ултразвуковите сензори на вашето BMW ви показват на контролния дисплей всяко подходящо за вас паркомясто, разположено успоредно на пътното платно, което бихте могли да използвате.

СИСТЕМИ ОТ КАМЕРИ.

Насладете се на видимостта: интегрираните системи от камери на BMW X5 ви осигуряват по-добър обзор, например на кръстовища и в трудни ситуации на пътя.

  • Камери „Птичи поглед“

    Камерите „Птичи поглед“ асистират при паркиране и маневриране в тесни пространства. За тази цел площите отстрани и зад автомобила са показани на контролния дисплей.

  • Странични камери

    Системата включва и Странични камери за подобрена видимост при трудни участъци (например излизане от тесни улици и кръстовища). Камера в бъбрековидната радиаторна решетка следи ситуацията отстрани и подава изображение на контролния дисплей. Това ви дава възможност своевременно да видите идващите автомобили и да реагирате.

  • Камера за обратно виждане

    амерата за обратно виждане ви позволява да следите зоната зад автомобила при маневриране и паркиране върху контролния дисплей. Камерата за обратно виждане ви дава по-добра видимост при движение на заден ход и паркиране при скорост до 20 км/ч. Интерактивните линии ви показват дали желаното паркомясто е достатъчно голямо за автомобила и ви подпомагат при паркиране чрез цветно маркираните повърхности върху контролния дисплей. В комбинация с теглич камерата за обратно виждане е оборудвана с практична функция за увеличение на изображението, която облекчава доближаването и закачането на ремаркето. Можете да превключвате между трите възможности: камера за обратно виждане, Камери „Птичи поглед” и Странични камери според необходимостите. Избраните изображения се показват на контролния дисплей.

BMW SELECTIVE BEAM

BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) прави пътуванията през нощта още по-приятни и сигурни за вас – като осигурява най-добра видимост в тъмнината, без да заслепява останалите водачи.
Системата разпознава другите участници в движението и целенасочено променя разпределението на светлината на дългите светлини. Обсегът на фаровете от над 400 метра осигурява своевременно разпознаване на опасностите и подобрена стабилност по курса.