ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ROCK AND SOUL.

BMW X5 M50d: 381 к.с., 280 кВт.

BMW M Performance

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ROCK AND SOUL.

BMW X5 M50d: 381 к.с., 280 кВт.

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ROCK AND SOUL.BMW X5 M50d: 381 к.с., 280 кВт.

В BMW X5 M50d е съчетан целият опит на инженерите на BMW M, който е използван за особено фини настройки на задвижването, окачването и кормилното управление. Резултатът е M Performance автомобил, който въодушевява с впечатляващата комбинация между чиста динамика, комфорт и гъвкавост. Той безкомпромисно съчетава качествата на един BMW X модел с динамичната готовност на BMW M GmbH и така създава свой собствен клас.

Данни за BMW X5 M50d:
Среден разход на гориво: 6,6 л/100 км
CO2 емисии: 173 г/км

Design

M PERFORMANCE ДИЗАЙНЪТ НА BMW X5 M50d.

В допълнение към ексклузивните елементи на M Performance BMW X5 M50d впечатлява и с подбрани компоненти на М спортния пакет. Специфичните въздухозаборници в широката предна броня придават на Sports Activity Vehicle още по-впечатляващо излъчване. Иновативният подпис на M GmbH проличава ясно и от перфектното взаимодействие на компонентите на този M Performance автомобил, безкомпромисно насочен към динамика както визуално, така и технически.

ЕКСКЛУЗИВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА BMW X5 M50d.

BMW X5 M50d има гарантирано уникално излъчване. Както корпусите на външните огледала във Ferric Grey и логото на М в тъмен хром, така и ексклузивните елементи на М аеродинамичния пакет във Ferric Grey правят автомобила неподражаем. Трапецовидните накрайници на ауспуховите тръби са в черен хром. Означението на модела в тъмен хром подчертава близките връзки с M GmbH, които личат и в интериора: водачът и пътника до него биват посрещнати от лайстни на праговете с означение на модела, а при всяка смяна на предавките погледът попада върху логото на М на селектора на 8-степенната трансмисия Steptronic Sport.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO РЕДОВИ 6-ЦИЛИНДРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ.

Агрегатът комбинира директно впръскване CommonRail и тристепенно свръхпълнене с турбокомпресор с променлива геометрия. За този уникален двигател са характерни спонтанните реакции, високият въртящ момент още при ниски обороти и широкият използваем оборотен диапазон.

Тези характеристики на двигателя осигуряват много спонтанна динамика – с вълнуващи 740 Нм въртящ момент, максимална мощност от 280 кВт (381 к.с.) и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди. Тези впечатляващи динамични характеристики са комбинирани със среден разход на гориво от 6,6 литра на 100 километра и СО2 емисии от 173 г/км, което показва изключителното съотношение между динамика и ефективност и за пореден път подчертава иновативната сила на BMW.

M PERFORMANCE ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА BMW X5 M50d.

Концепцията на динамиката на управлението на BMW X5 M50d е насочена към максимална динамичност. Целта е постигането на повишена радост от шофирането при неограничена пригодност за всекидневието. Високата пъргавина и прецизната управляемост, както и балансираните настройки на всички компоненти се усещат при всяко излизане от завой. С всеобхватните си модификации инженерите на BMW M GmbH са оптимизирали характеристиките на окачването и кормилното управление на този ексклузивен Sports Activity Vehicle до най-малките детайли.

 • Повече спорт: адаптивното М окачване

  Адаптивното М окачване гарантира, че типичната за BMW X5 пъргавина ще е още по-спортно ориентирана при BMW X5 M50d. Включените в това оборудване Динамичен контрол на амортисьорите и въздушно окачване на задната ос са настроени към особено спортно поведение на пътя. Един от положителните резултати от това е прецизно контролируемата управляемост.

 • Повече пъргавина: Адаптивния пакет за окачването Dynamic

  С адаптивния пакет за окачването Dynamic BMW X5 M50d постига максимална пъргавина, прецизност и странична динамика. Настроеният специфично за модела Dynamic Performance Control и оборудването Dynamic Drive гарантират неутрални реакции при завиване и минимално странично наклоняване на каросерията при движение по завои.

 • Повече сцепление: BMW xDrive

  BMW X5 M50d серийно се оборудва с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive с Performance Control. По този начин се постига уникално ниво на динамиката, пъргавината и сцеплението. Независимо от пътната настилка Sports Activity Vehicle следва прецизно всяка промяна на посоката с осезаемо по-малко корекции с кормилното управление. За постигане на типичната за M Performance динамика на управлението системата подава по-висока мощност към задните колела.

Steptronic

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC SPORT.

Пренасянето на мощността на BMW X5 M50d е поверено на серийната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport. Специфичните за M Performance настройки на програмите за превключване са специално адаптирани към особения потенциал на мощността на двигателя. Предавките могат да се превключват особено спортно чрез лостчетата на волана. Освен това трансмисията разполага и с Launch Control, който осигурява оптимално ускорение при всякакви условия. Компактната конструкция, ниското тегло и перфектното взаимодействие с автоматичната функция Старт/Стоп имат значителен принос за понижаването на разхода на гориво и емисиите.

СЕМЕЙСТВОТО НА M PERFORMANCE.

Фино подобрен дизайн, перфектно задвижване, максимална динамика на управлението. M Performance автомобилите олицетворяват перфектно тези три качества. Като ексклузивни предложения на BMW M GmbH те комбинират най-доброто от съответното моделно семейство на BMW с динамичните гени на BMW M и така създават свой собствен клас.

Още по-интензивна радост от шофирането.

Насладете се на цялата палитра на M Performance автомобилите.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, за СО2 емисиите и за разхода на електроенергия са в зависимост от избрания размер джанти и гуми. Данните за разхода на гориво са измерени при тестовия цикъл на ЕСЕ.

  Пробегът зависи от различни фактори, най-вече индивидуалния стил на шофиране, особеностите на трасето, външната температура, отоплението/климатизацията и предварителната климатизация.

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.