ПРИВЛИЧА ПОГЛЕДИТЕ. ОСВОБОЖДАВА МОЩНОСТТА.

Динамиката на управлението на BMW X4.

ПРИВЛИЧА ПОГЛЕДИТЕ. ОСВОБОЖДАВА МОЩНОСТТА.

Динамиката на управлението на BMW X4.

Достатъчно е едно натискане на педала на газта - и BMW X4 навлиза в собствения си свят. 8-степенната трансмисия Steptronic Sport напълно оползотворява потенциала на двигателите: BMW X4 xDrive35d ускорява от 0 до 100 км/ч за само 5,2 секунди. Интелигентното двойно задвижване BMW xDrive пренася мощността до пътя с ненадминато сцепление. Серийни са и променливото спортно кормилно управление и Performance Control.

ПРИВЛИЧА ПОГЛЕДИТЕ. ОСВОБОЖДАВА МОЩНОСТТА.Динамиката на управлението на BMW X4.

Достатъчно е едно натискане на педала на газта - и BMW X4 навлиза в собствения си свят. 8-степенната трансмисия Steptronic Sport напълно оползотворява потенциала на двигателите: BMW X4 xDrive35d ускорява от 0 до 100 км/ч за само 5,2 секунди. Интелигентното двойно задвижване BMW xDrive пренася мощността до пътя с ненадминато сцепление. Серийни са и променливото спортно кормилно управление и Performance Control.

ПРОМЕНЛИВО СПОРТНО КОРМИЛНО УПРАВЛЕНИЕ.

Променливото спортно кормилно управление със Servotronic позволява пъргаво поведение на пътя, при по-малко усилия за въртене на волана. То реагира на завъртането на волана с различни предавателни числа независимо от актуалната скорост. Това намалява необходимите големи завъртания на волана при големи ъгли на завиване. По този начин значително се повишава пъргавината, подобрява се управляемостта (при спортен стил на шофиране) в остри завои, както и при избягване на препятствия. Повишава се и комфорта при паркиране, завиване и маневриране. При малки ъгли на завъртане на волана кормилното управление осигурява висока стабилност по курса и много висока прецизност.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

Със специално конструираното си окачване, мощните двигатели и богатото серийно оборудване BMW X4 осигурява впечатляваща пъргавина.

PERFORMANCE CONTROL.

При движение по завои, Performance Control целенасочено разпределя задвижващите и спирачните сили между отделните колела. Тъй като в завоите външните колела изминават по-дълъг път от вътрешните, BMW Performance Control целенасочено се намесва в управлението на двигателя и прилага спирачни намеси: външните колела получават повече мощност, вътрешните по-малко, с което се увеличава до максимум сцеплението на всяко колело. По този начин автомобилът практически се завърта в завоя, което повишава сигурността на пътя и динамиката на управлението.

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC SPORT С ЛОСТЧЕТА ЗА ПРЕВКЛЮЧВАНЕ.

8-степенната трансмисия Steptronic Sport се адаптира към индивидуалния стил на шофиране. Тя е перфектна за всякакви ситуации – от комфортно пътуване до много динамичен стил на шофиране.
Освен автоматичния избор на предавките, водачът винаги има възможност да превключва и ръчно. Предавките се сменят от скъсения селектор на трансмисията или от лостчетата на спортния кожен волан.
С режим Sport превключванията на предавките са насочени към максимална динамика. Благодарение на особено финото степенуване на 8-те предавки се оптимизира процеса на ускорение. Освен това двигателят винаги работи с такава мощност, при която оптимално да разгърне тягата и ефективността си. Launch Control осигурява максимално ускорение: с тази функция трансмисията превключва автоматично така, че да използва оптималните обороти на двигателя.
Допълнителната 8-ма предавка понижава оборотите, разхода на гориво и шума на двигателя при висока скорост. За това допринася и новоразработеният, по-ефективен съединител за блокиране на хидротрансформатора. С 8-степенната трансмисия Steptronic Sport се постига максимална ефективност при най-висок комфорт на пътуване.

ОКАЧВАНЕ.

Окачването е настроено специално за BMW X4 и впечатлява с превъзходното си поведение на пътя, перфектната управляемост и високата пъргавина. В същото време то гарантира комфорт по всяко време.
Динамичният контрол на амортисьорите с режими Comfort, Sport и Sport+ позволява индивидуални настройки за поведението на автомобила на пътя. Широката следа на BMW X4 и петраменното му задно окачване позволяват високи скорости в завоите при слабо наклоняване на каросерията.

 • Динамичен контрол на амортисьорите

  Динамичният контрол на амортисьорите позволява идеално адаптиране на характеристиките им към съответната ситуация на пътя, което води до повишаване на комфорта на водене и на динамиката на управлението. Освен стандартната настройка Comfort, при която дразнещите движения на автомобила са намалени до минимум, на разположение са още два режима: Sport и Sport+. При тях амортисьорите се настройват по-стегнато, което позволява по-спортен стил на шофиране.

BMW xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive перфектно се адаптира към най-тежките ситуации на пътя и винаги осигурява перфектно сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги е стабилен по курса си. xDrive за части от секундата разпределя гъвкаво мощността между двете оси за оптимално сцепление. По този начин xDrive комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя – с типичната за едно BMW пъргавина.

 • xDrive статус

  Ясни съобщения дори и в сложни ситуации: xDrive Status ви осигурява точна информация. Дори и когато се движите извън пътя, винаги имате достъп до важна информация за шофирането офроуд на арматурното табло и централния контролен дисплей. Освен лесния за разчитане компас за ориентация (само в комбинация с навигационна система) се изобразява и надлъжния и страничния наклон на автомобила – не само като цифрови стойности, но и графично с триизмерно изображение на автомобила.

КОНТРОЛ НА ШОФИРАНЕТО.

Контролът на шофирането ви позволява да избирате между режимите Comfort със стандартни настройки на двигателя и трансмисията, насочения към висока ефективност режим ECO PRO или режима Sport, който позволява още по-динамичен стил на шофиране.
Икономичният режим ECO PRO интелигентно адаптира настройките на педала на газта, трансмисията, отоплението и климатизацията.
Режимът ECO PRO понижава разхода на гориво с до 20 процента. Още по-голям потенциал за икономии осигуряват функцията „безмоторно движение” (само с трансмисия Steptronic), предвиждащият асистент и ECO PRO Route (само с навигационна система Professional). Предвиждащият асистент ползва данните от навигационната система за локалните пътни условия и дава съвети своевременно. Ако зад следващия завой започва ограничение на скоростта, системата ви препоръчва да отнемете газта още преди завоя.
ECO PRO Route също ви помага да използвате горивото по-ефективно. В зависимост от ситуацията на пътя, индивидуалния стил на шофиране и локалните условия тя предлага маршрути с оптимизирана ефективност. С функцията „безмоторно движение” при скорост до 160 км/ч двигателят се отделя от задвижването и автомобилът се движи по инерция, когато водачът отнеме газта и не натисне спирачката. В режим Sport автомобилът реагира по-директно и позволява още по-спортен стил на шофиране.

 • Режим Sport

  Въпрос на настройки: в режим Sport на контрола на шофирането, задвижването и динамиката на управлението на BMW реагират още по-директно и позволяват още по-спортен стил на шофиране.
  Режимът Sport се активира от превключвателя на контрола на шофирането в средната конзола. Това е предварително дефинирана настройка, с доста по-динамични характеристики на задвижването и окачването в сравнение с базовите настройки, която е в зависимост от избраното оборудване. С нея двигателят реагира още по-бързо. В комбинация с трансмисията Steptronic превключванията на предавките са доста по-спортни. В режим Sport актуалната мощност (кВт) и въртящият момент (Нм) могат да бъдат изобразявани на централния дисплей. Тази функция работи само в комбинация с налична навигационна система Professional.
  В комбинация с адаптивното окачване, автомобилът е настроен значително по-пъргаво. При оборудването с променливо, спортно, кормилно управление, сервоусилването на волана е намалено, което осигурява на водача още по-директно усещане при завиване.