ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ROCK AND SOUL.

BMW X4 M40i: 360 к.с., 265 кВт.

BMW M Performance

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ROCK AND SOUL.

BMW X4 M40i: 360 к.с., 265 кВт.

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ROCK AND SOUL.BMW X4 M40i: 360 к.с., 265 кВт.

При BMW X4 M40i динамиката и гъвкавостта са в уникална комбинация. Едно Sports Activity Coupé, което се задвижва от 6-цилиндров двигател с мощност 360 к.с. и което предлага по-голяма свобода във всяко отношение. Неговият фино усъвършенстван дизайн, перфектното задвижване и максималната динамика на управлението подчертават М произхода му. Поведението му на пътя въодушевява с чиста динамика, висок комфорт и голяма пригодност за всекидневието.

Данни за BMW X4 M40i:
Среден разход на гориво: 8,6 л/100 км
CO2 емисии: 199 г/км

Design

M PERFORMANCE ДИЗАЙНЪТ НА BMW X4 M40i.

Благодарение на М гените при дизайна BMW X4 M40i излъчва чиста динамика още на пръв поглед. Спортната визия се дефинира от множество индивидуални и особено ексклузивни детайли, като частите от серийния М спортен пакет и специфичните промени на предната и задната броня. Спортната атмосфера в интериора се осигурява от множество детайли на оборудването. Висококачествените материали и специфичният за М дизайн с особено внимание към детайли допълнително повишават радостта от шофирането.

ЕКСКЛУЗИВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА BMW X4 M40i.

Дизайнерски елементи в акцентиращ цвят.

Специфичните пластини на въздухозаборниците, лакирани в цвят Ferric Grey, широката предна броня и пластините на бъбрековидната радиаторна решетка придават на BMW X4 M40i още по-внушително излъчване.

20-инчови М с двойни спици 680 М.

BMW X4 M40i веднага се разпознава по ексклузивния дизайн на опционалните 20-инчови алуминиеви джанти с двойни спици и Bicolour визия. Върху джантите с размер 8,5 J x 20 (отпред) и 10 J x 20 (отзад) са монтирани Ultra High Performance гуми.

Корпуси на външните огледала в акцентиращ цвят.

Извитите корпуси на външните огледала са в цвят Ferric Grey. Аеродинамичният им дизайн не създава почти никакво въздушно съпротивление.

Лого на М в тъмен хром.

Логото на М в тъмен хром по елегантен начин акцентира, че BMW X4 M40i е M Performance автомобил.

Спортна изпускателна система в черен хром.

Ексклузивната изпускателна система с интелигентно управление с клапи се разпознава по разположените от двете страни ауспухови тръби в изискан черен хром.

Означение на модела в тъмен хром.

Специфичното означение на модела отзад в акцентиращ цвят подчертава близките връзки между BMW X4 M40i и моделите на BMW M.

Лайстни на праговете с означение на модела.

Ексклузивните алуминиеви лайстни на праговете с означение на модела събуждат предчувствие за предстоящата радост от шофирането както за водача, така и за пътника до него.

Означение на модела в кокпита.

Дигиталното означение на модела под оборотомера поставя ексклузивен спортен акцент директно в зрителното поле на водача.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO РЕДОВИ 6-ЦИЛИНДРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ.

За да отговори на високите динамични изисквания към M Performance автомобилите, 6-цилиндровият двигател е оптимизиран с компоненти от представените през 2014 година BMW M3 и BMW M4. Агрегатът с кован стоманен колянов вал развива максимален въртящ момент от 465 Нм между 1 350 и 5 250 об/мин. 3-литровият двигател развива максималната си мощност от 265 кВт (360 к.с.) между 5 800 и 6 000 об/мин. BMW X4 M40i ускорява от 0 до 100 км/ч за само 4,9 секунди.

 • Емоционален M Performance звук

  Специфичната изпускателна система на BMW X4 M40i се разпознава на пръв поглед по разположените от двете страни ауспухови тръби в черен хром. Освен интелигентното управление с клапи значителните модификации включват и двойно отвеждане на отработените газове с оптимизирано обратно налягане и в дъното на автомобила и специфични за M Performance настройки на резонатора. В зависимост от режима на шофиране и ситуацията на пътя харизматичният звук подчертава характера на най-спортния BMW X4 модел.

M PERFORMANCE ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА BMW X4 M40i.

Благодарение на множеството адаптации BMW X4 M40i впечатлява с динамика, каквато могат да предложат само M Performance автомобилите. Всеобхватните нови настройки на окачването повишават страничната и надлъжната динамика на това ексклузивно Sports Activity Coupé до още по-високо ниво. Много системи са адаптирани за постигането на типичната за M Performance динамика. Сред тях за задвижването на четирите колела BMW xDrive, което подава повече мощност към задните колела, електронно регулируемите амортисьори и променливото спортно кормилно управление.

 • Повече динамика: спортното окачване

  Специфично настроеното спортно окачване на BMW X4 M40i обещава динамика на управлението на най-високо ниво. Пружините и стабилизаторите са усилени, а страничният наклон на предните колела е увеличен. Адаптивните амортиьори и задвижването на четирите колела са с по-динамични параметри, като резултатът е усещане при шофиране, впечатляващо близко до това на спортно купе. Неутралните реакции при завиване и намаленото наклоняване на каросерията осигуряват максимална радост от шофирането.

 • По-висока пъргавина: променливото спортно кормилно управление

  За директно и пъргово поведение на пътя независимо от актуалната скорост променливото спортно кормилно управление реагира към завъртането на волана с различни предавателни отношения. При голям ъгъл се намалява въртенето на волана и особено при спортен стил на шофиране се подобрява управляемостта в остри завои. То разгръща качествата си и при паркиране, завиване и маневриране: при малки ъгли на завъртане на волана кормилното управление осигурява превъзходна стабиност по курса и много висока прецизност.

 • Повече сцепление: BMW xDrive

  BMW M550d xDrive Туринг серийно се оборудва с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive с Performance Control. Интелигентната система за задвижване управлява безстепенното разпределение на мощността между двете задни колела. По този начин се постига уникално ниво на динамиката, пъргавината и сцеплението. Независимо от пътната настилка автомобилът следва прецизно всяка промяна на посоката с осезаемо по-малко корекции с кормилното управление. За постигане на типичната за M Performance динамика на управлението системата подава по-висока мощност към задните колела.

 • Повече спорт: Ultra High Performance гумите

  Гумите също има решаващо значение за спортните качества при шофиране. По желание се предлагат 20-инчови алуминиеви М джанти с двойни спици 680 М с Bicolour визия и гуми Michelin Pilot Super Sport. Ultra High Performance гумите с различен размер на предната и задната ос (отпред 245/40 R20, отзад 275/35 R20) осигуряват осезаемо повишение на динамиката на управлението.

  Серийно автомобилът се оборудва с 19-инчови гуми Michelin Primacy Runflat с различен размер на предната и задната ос. М алуминиевите джанти с двойни спици 622 М (отпред 245/45 R19, отзад 275/40 R19) позволяват мощността на BMW X4 M40i да достигне до пътя без почти никакви загуби.

Steptronic

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC SPORT.

Серийната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport с лостчета за превключване на волана позволява избор между комфортни или особено спортни смени на предавките. Задвижването е свързано директно и в комбинация със серийния Launch Control позволява спиращи дъха ускорение от място. От друга страна, големите спирачни дискове на предната ос и оптимизираните спирачни накладки на всички колела осигуряват великолепно отрицателно ускорение дори и при най-спортни ситуации на пътя.

СЕМЕЙСТВОТО НА M PERFORMANCE.

Фино подобрен дизайн, перфектно задвижване, максимална динамика на управлението. M Performance автомобилите олицетворяват перфектно тези три качества. Като ексклузивни предложения на BMW M GmbH те комбинират най-доброто от съответното моделно семейство на BMW с динамичните гени на BMW M и така създават свой собствен клас.

Още по-интензивна радост от шофирането.

Насладете се на цялата палитра на M Performance автомобилите.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, за СО2 емисиите и за разхода на електроенергия са в зависимост от избрания размер джанти и гуми. Данните за разхода на гориво са измерени при тестовия цикъл на ЕСЕ.

  Пробегът зависи от различни фактори, най-вече индивидуалния стил на шофиране, особеностите на трасето, външната температура, отоплението/климатизацията и предварителната климатизация.

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.