ЗА ЕДНО ИЗЯВЛЕНИЕ СА ДОСТАТЪЧНИ НЯКОЛКО СЕКУНДИ.

BMW TwinPower Turbo двигателите на BMW X4.

Достатъчно е едно натискане на стартовия бутон, за да доловите енергията на BMW X4. Впечатляващата динамика и изключителната ефективност са интегрална част от всички BMW TwinPower Turbo двигатели на BMW X4. Те се характерни за новото семийство двигатели на BMW EfficientDynamics, което съчетава най-новите технологии на впръскването и напълно променливото управление на мощността с иновативни технологии при турбокомпресорите. Резултатът е висока мощност при удивително нисък разход на гориво и нива на вредните емисии.

M PERFORMANCE TWINPOWER TURBO РЕДОВИ 6-ЦИЛИНДРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ.

M Performance TwinPower Turbo редовият 6-цилиндров двигател се отличава с изключителното разгръщане на мощността, нежния като коприна ход и забележителната си динамика. Освен това мощният 3-литров агрегат впечатлява и с въодушевяващия си спортен звук благодарение на оптимизираната изпускателна система с иновативна концепция с управляеми клапи.Двигателят съчетава напълно променливо управление на клапаните Valvetronic вкл. двоен VANOS, High Precision Injection и един TwinScroll турбокомпресор за оптимално пълнене на цилиндрите. Резултатът: върхова мощност от 265 кВт (360 к.с.) и максимален въртящ момент от 465 Нм. Турбобензиновият двигател ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за спиращите дъха 4,9 секунди и осигурява максимална скорост от 250 км/ч. В същото време благодарение на интелигентните технически иновации средният разход на гориво е намален до само 8,6 литра на 100 километра при емисии на СО2 от само 199 г/км.Впечатляващо ефективно, мощно и със спонтанни реакции още от ниски обороти – точно за такова уверено задвижване си мечтае водачът на един M Performance автомобил.Всички данни са измерени при тестовия цикъл на ЕС и са в зависимост от избрания размер гуми.

BMW TWINPOWER TURBO БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ.

BMW TwinPower Turbo бензиновите двигатели от най-ново поколение впечатляват с темпераментното си разгръщане на мощността и спонтанни реакции още при ниски обороти. В същото време те са по-икономични, по-екологични и по-мощни от предшествениците си. За да се повиши ефективността и динамиката, този пакет от иновации – крайъгълен камък на стратегията BMW EfficientDynamics – комбинира най-новите технологии при впръскването и напълно променливото управление на клапаните Valvetronic вкл. двоен VANOS с иновативни технологии на турбокомпресорите. Резултатът е особено ефективно задвижване, което убедително демонстрира всепризнатата компетентност на BMW по отношение на двигателите. Така например отличаваният многократно с наградата „Engine of the Year Award“ редови 6-цилиндров BMW TwinPower Turbo бензинов двигател е получил признание по целия свят за динамичното си разгръщане на мощността, изключително спокойния си ход и впечатляващата си ефективност. Наложилата се технологична концепция на двигателите от семейството на EfficientDynamics се прилага при почти всички бензинови двигатели.

BMW TWINPOWER TURBO ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ.

BMW TwinPower Turbo дизеловите двигатели от ново поколение са олицетворение на последователното прилагане на основния замисъл на BMW EfficientDynamics: комбинирането на най-висока мощност и най-спокоен ход с нисък разход на гориво. Дизеловите двигатели се отличават със спонтанни реакции и темпераментно разгръщане на мощността при всички оборотни режими, както и със своята икономичност. Освен това те работят особено екологично и с ниско вътрешно триене, като всичко това гарантира максимална радост от шофирането. Олекотените нови алуминиеви дизелови двигатели от семейството EfficientDynamics се оборудват с един, два или три турбокомпресора и променлива геометрия на турбината. Директното впръскване CommonRail от най-ново поколение осигурява оптимизирано изгаряне и има допълнителен принос за понижаването на разхода на гориво и СО2 емисиите.