СИЛАТА ДА ПРЕМЕСТИШ ГРАНИЦИТЕ.

Динамиката на управлението и ефективността на BMW X1.

СИЛАТА ДА ПРЕМЕСТИШ ГРАНИЦИТЕ.

Динамиката на управлението и ефективността на BMW X1.

BMW X1 е в стихията си навсякъде и впечатлява с прецизната си управляемост както на пътя, така и извън него. Това се дължи на множеството перфектно съгласувани компоненти. В основата е почти оптималното разпределение на теглото от 57:43 (отпред/отзад) между двете оси. Опционалната интелигентна система за двойно задвижване BMW xDrive прецизно разпределя мощността на BMW X1 към колелото, където тя е необходима – независимо от пътната настилка. Окачването, конструирано за максимална динамика, винаги ви осигурява прецизна обратна връзка. В същото време благодарение на всеобхватните технологии на BMW EfficientDynamics се намаляват разхода на гориво и вредните емисии. В резултат вие винаги се наслаждавате на чистата радост от шофирането.

СИЛАТА ДА ПРЕМЕСТИШ ГРАНИЦИТЕ.Динамиката на управлението и ефективността на BMW X1.

BMW X1 е в стихията си навсякъде и впечатлява с прецизната си управляемост както на пътя, така и извън него. Това се дължи на множеството перфектно съгласувани компоненти. В основата е почти оптималното разпределение на теглото от 57:43 (отпред/отзад) между двете оси. Опционалната интелигентна система за двойно задвижване BMW xDrive прецизно разпределя мощността на BMW X1 към колелото, където тя е необходима – независимо от пътната настилка. Окачването, конструирано за максимална динамика, винаги ви осигурява прецизна обратна връзка. В същото време благодарение на всеобхватните технологии на BMW EfficientDynamics се намаляват разхода на гориво и вредните емисии. В резултат вие винаги се наслаждавате на чистата радост от шофирането.

Read more

ТЕХНОЛОГИЯ BMW EFFICIENTDYNAMICS.

ТЕХНОЛОГИЯ BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Комбинацията между икономичните BMW TwinPower Turbo двигатели, интелигентната олекотена конструкция и иновативната аеродинамика оформя основата за повишената радост от шофирането при понижен разход на гориво. Тя е допълнена с технологиите на BMW EfficientDynamics като серийното управление на енергията с автоматична функция Старт/Стоп и регенерация на спирачната енергия. Опциите като 8-степенната трансмисия Steptronic позволяват допълнително повишаване на ефективността и динамиката на BMW X1.

BMW X1 sDrive16d.

BMW X1 sDrive16d.

Благодарение на иновативните технологии BMW sDrive16d с новия BMW TwinPower Turbo 3-цилиндров дизелов двигател разполага с достатъчно висока мощност от 85 кВт (116 к.с.) при особено висока ефективност. В комбинация с напречния монтаж на двигателя предното задвижване е компактно техническо решение за постигане на по-просторен интериор при компактни външни размери на автомобила.

BMW xDrive.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive се адаптира перфектно и към най-тежките ситуации на пътя, като винаги предлага ненадминато сцепление. С xDrive и динамичния контрол на стабилността (DSC) автомобилът винаги остава стабилен по курса. Контролирано от сензора на DSC, xDrive своевременно разпределя задвижващата мощност между осите, за да предотврати презавиването и недозавиването в завоите още в зародиш, с което повишава стабилността по курса. Освен това се гарантира пъргаво и сигурно потегляне при хлъзгава настилка и наклони. Дори и при критични ситуации на пътя се налагат по-редки намеси на DSC.


Намесите на DSC се налагат само при критични ситуации на пътя. По този начин xDrive ефективно комбинира преимуществата на двойното задвижване – сцепление, стабилност по курса и сигурност на пътя - с типичната за BMW пъргавина.

STEPTRONIC.

Трансмисиите Steptronic поставят стандарти по отношение на комфорта, динамиката и ефективността. Те са централен елемент от BMW EfficientDynamics. Особено финото степенуване на предавките позволява оптимално разгръщане на мощността при всякакви скорости. Така значително се понижава и разхода на гориво, докато в същото време вие се наслаждавате на още по-висок спортен дух и динамика.

 • 8-степенна трансмисия Steptronic.

  8-степенната трансмисия Steptronic осигурява значително по-плавни превключвания на предавките и по-висок комфорт на возене благодарение на малките разлики в оборотите на двигателя и бързото превключване. Така най-високият комфорт се съчетава с впечатляваща динамика при намален разход на гориво.

 • 8-степенна трансмисия Steptronic Sport

  Автоматичната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport се адаптира към индивидуалния стил на шофиране. Тя осигурява както комфортно пътуване, така и много динамичен стил на шофиране. в режим Sport превключванията на предавките са насочени към постигането на най-висока динамика. Възможно е и ръчно превключване чрез селектора или лостчетата на спортния кожен волан.

 • Трансмисия Steptronic с два съединителя

  7-степенната трансмисия Steptronic с два съединителя комбинира най-високата ефективност с висок комфорт при шофиране и на превключване благодарение на малките разлики между предавателните числа и минималните промени на оборотите. По този начин високият комфорт се съчетава с впечатляваща динамика и нисък разход на гориво.

 • Трансмисия Steptronic Sport с два съединителя

  Автоматичната 7-степенна трансмисия Steptronic Sport с два съединителя позволява много спортни превключвания на предавките. Освен автоматичен избор на предавка има възможност и за динамично ръчно превключване. Индикаторът за оптимално превключване дава съответните препоръки, а предавките могат да се сменят чрез селектора на трансмисията или лостчетата на спортния кожен волан. В автоматичен режим изборът на предавка се адаптира към индивидуалния стил на шофиране. Обхватът е от комфортно и спокойно шофиране до много динамичен стил на управление.

  В режим SPORT и селектор на трансмисията в лявата лента S/M превключванията на предавките са насочени към максимална динамика. Малките разлики в оборотите между отделните предавки помагат за по-мощно ускорение. Освен това двигателят винаги се поддържа във висок оборотен диапазон, където може да осигури висока мощност. Функцията Launch Control регулира идеалните обороти за потегляне и позволява максимално ускорение от място. При високи скорости 7-та предавка понижава оборотите и разхода на гориво. В комбинация с двигателя особено ефективната 7-степенна трансмисия Steptronic Sport с два съединителя осигурява изключителна ефективност, разгръщане на мощността и комфорт при превключване.

РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО – НАВСЯКЪДЕ.

Насладете се на динамиката на управлението на BMW X1.

РАДОСТ ОТ ШОФИРАНЕТО – НАВСЯКЪДЕ.

Насладете се на динамиката на управлението на BMW X1.

РЕЖИМ ECO PRO.

В зависимост от индивидуалния стил на шофиране режимът ECO PRO позволява понижаване на разхода на гориво с до 20 процента, както бе установено при вътрешно измерване на BMW. Допълнителен потенциал за икономии от 5 процента предлагат функциите Безмоторно движение и ECO PRO Route.

 • Безмоторно движение

  Функцията безмоторно движение отделя двигателя от задвижването и той се движи „безмоторно”, когато при скорост между 50 и 160 км/ч водачът отнеме газта и не натисне спирачката. При необходимост предвиждащия асистент може интелигентно да деактивира безмоторното движение.

 • ECO PRO Route

  В зависимост от ситуацията на пътя, индивидуалния стил на шофиране и даденостите по трасето режимът ECO PRO Route предлага най-ефективния маршрут. На бордния компютър се изобразява колко процента гориво могат да бъдат спестени чрез маршрута ECO PRO.

ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА.

Също като всяко BMW и BMW X1 серийно се оборудва с технологиите на BMW EfficientDynamics като автоматична функция Старт/Стоп, регенерация на спирачната енергия или електрическо сервоуправление. Всички тези технологии работят заедно като интелигентно управление на енергията и осигуряват още днес мобилността на бъдещето.

 • Автоматична функция Старт/Стоп

  При престои, например на светофари и в задръствания, Автоматичната функция Старт/Стоп изключва двигателя и по този начин понижава разхода на гориво. При натискане на съединителя (механична скоростна кутия) или отпускане на спирачката (трансмисия Steptronic) двигателят стартира автоматично за части от секундата.

 • Регенерация на спирачната енергия

  Регенерацията на спирачната енергия позволява на алтернатора да произвежда електрическа енергия основно когато водачът отпуска газта или спира. Неизползваната досега кинетична енергия се превръща в електрическа и се съхранява в акумулатора. По този начин не се налага алтернаторът да работи постоянно, разходът на гориво се намалява, а при ускорение на ваше разположение е пълната мощност на двигателя.

 • Електрическо сервоуправление

  За разлика от хидравличните системи, електрическото сервоуправление работи само когато водачът върти волана и завива. Това означава, че се изразходва по-малко енергия – а съответно и гориво.

 • Индикатор за превключване на предавките

  Чрез оптималното своевременно превключване на предавките може да бъде спестено много гориво – особено при движение из града или по междуградските пътища. Оптимално превключване, понижаване на разхода – в зависимост от ситуацията на пътя и оборотите на двигателя електрониката изчислява най-ефективната в момента предавка, а светеща стрелка на информационния дисплей ви показва най-ефективния момент за възходящо или низходящо превключване. Системата разпознава и ситуациите, когато ускорявате бързо, и в съответствие с това подходящият момент за превключване се препоръчва при по-високи обороти. При сравнителни тестове на BMW е установено, че автомобилите с индикатор за превключване на предавките изразходват около 4% по-малко гориво.

РАЗХОД НА ГОРИВО И CO₂ ЕМИСИИ.

 • Разход на гориво и СО2 емисии за всички модели BMW X1 с бензинови и дизелови двигатели:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 7,7-5,0
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 174-132

  Разход на гориво и СО2 емисии на BMW X1 xDrive25i:
  Среден разход на гориво в л/100 км: 6,5 до 6,3
  CO2 емисии в г/100 км: 149 до 144

  Разход на гориво и СО2 емисии за BMW X1 xDrive20d:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 161-154
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 6,2-5,9

  (1) Стойностите са валидни до 01.06.2018. Моля проверете наличността с вашият BMW дилър.

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.