РАЗЧИТАЙТЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.

BMW Personal CoPilot асистиращи системи в BMW X1.

Тези асистенти са професионалисти: в BMW X1 ви подпомагат множество асистиращи системи. Те гарантират максимална сигурност и комфорт по всяко време. Така вие можете да се концентрирате върху най-важното – неограничената радост от шофирането.

Read more

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PLUS

Навигационната система Plus вкл. BMW Head-Up дисплей комбинира множество полезни функции: навигационна система със свободно стоящ 8,8-инчов LCD цветен дисплей, радио, MP3 плеър, двоен RDS тунер и арматурно табло с 5,7” TFT дисплей с висока резолюция. Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира свързаната с пътуването информация директно в зрителното поле на водача, за да може той да се концентрира по-добре върху случващото се на пътя. Воденето към целта се осигурява от стрелки или изображения на карти, както и чрез гласови указания. Навигационната система се управлява интуитивно чрез iDrive Touch контролера с бутони за директен достъп и осем функционални бутона, с гласови команди (в зависимост от оборудването) или чрез тъчскрийн с интерактивни панели, които изобразяват лайф-съдържание. Освен това системата е оборудвана с USB и Bluetooth интерфейси, както и устройство Свободни ръце.

Навигационната система Plus показва на водача бърз и директен маршрут в множество европейски държави, а в някои случаи и извън тях.

 • iDrive Touch контролер

  Контролерът iDrive Touch ви позволява удобно управление на системата iDrive с една ръка. Благодарение на интегрирания в контролера Touchpad можете например да въвеждате адреси в навигационната система, изписвайки го със собствения си почерк. Освен това имате достъп до голям брой функции и настройки, както и до прелистване на списъци. Управлението е лесно и интуитивно, с докосване – което е голямо облекчение за водача, защото почти не отвлича вниманието му от случващото се на пътя. Всички управлявани с контролера функции могат удобно да се следят на контролния дисплей.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира важната информация за пътуването директно в зрителното поле на водача и така повишава концентрацията му върху случващото се на пътя. Освен актуалната скорост на движение се изобразяват и указанията на навигационната система, както и телефонния указател и списъците на развлекателната система.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ.

Пакетът за сигурност Асистент за шофиране е комбинация между работещите с камера системи асистент за дългите светлини, Speed Limit Info и предупреждението при опасност от сблъсък, както и предупреждението за опасност от сблъсък и за пешеходци със спирачна функция при градски условия.


Асистентът за дългите светлини осигурява най-добра видимост през нощта, като целенасочено променя разпределението на светлината на дългите светлини, за да не заслепява останалите участници в движението. Интелигентната Speed Limit Info разпознава с камера и чрез сравнение с данните от навигационната система актуалните ограничения на скоростта, като ползва и данни от други системи като GPS и сензора за дъжд, за да се съобрази с определени часови пояси или указания „при мокра настилка“. Предупреждението за напускане на лентата активира вибрация на волана при неволно напускане на платното при скорост над 70 км/ч. При ситуации, в които има опасност от сблъсък, предупреждението работи на две степени.


При предупреждението за пешеходци, което работи между 10 и 60 км/ч, при непосредствена опасност се активира едностепенно предупреждение. В същото време и спирачките се подготвят за по-бърза реакция. В аварийна ситуация, системата автоматично активира спирачките и значително понижава скоростта на сблъсъка. Ако движещия се отпред автомобил намали скоростта си рязко, на степени се активират все по-силни предупреждения до леко задействане на спирачките.

АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ.

Асистентът за паркиране ви помага при маневрирането в паркоместа, успоредни на пътното платно. Независимо дали е активирана, системата измерва размера на паркоместата при преминаване с ниска скорост (под 35 км/ч) и максимално отстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили. Когато бъде открито достатъчно голямо паркомясто, водачът трябва само да включи мигача и асистента при паркиране поема завиването, докато водачът подпомага маневрирането чрез избор на подходяща предавка, подаване на газ и натискане на спирачката. При това системата подпомага водача с указания на контролния дисплей и допълнителни акустични сигнали. Резултатът: винаги спокойно паркиране при по-висока сигурност.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ.

Камерата за обратно виждане осигурява и по-добра ориентация при шофиране на заден ход и маневриране при скорост до 15 км/ч. Тя изобразява пространството зад автомобила върху контролния дисплей. Интерактивните линии за измерване на дистанцията и на диаметъра на завой подпомагат водача при маневриране, а препятствията се маркират в цвят.

КОНТРОЛ НА ДИСТАНЦИЯТА ПРИ ПАРКИРАНЕ.

Контролът на дистанцията при паркиране (PDC) отпред и отзад облекчава паркирането и изкарването на автомобила от тесни пространства. Приближаването на автомобила до препятствие се индикира с предупредителни звуци и се изобразява на контролния дисплей.

РАЗХОД НА ГОРИВО И CO₂ ЕМИСИИ.

 • Разход на гориво и СО2 емисии за всички модели BMW X1 с бензинови и дизелови двигатели:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 7,7-5,0
  CO2 емисии в г/км (комбинирано): 174-132

  (1) Стойностите са валидни до 01.06.2018. Моля проверете наличността с вашият BMW дилър.

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.