ПОВЕРЕТЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.

BMW ConnectedDrive асистиращите системи на BMW X6 M.

Повдигната позиция на седене, спортна ергономия: в BMW X6 M всичко е под ваш контрол. Някои неща не трябва да вършите сами - можете да ги поверите на асистиращите системи. Паркирането, например. Или управлението на дългите светлини. Иновациите на BMW ConnectedDrive ви подпомагат в много различни ситуации. За максимален комфорт. И още по-висока сигурност.

Изображенията на контролния дисплей показват новия дизайн на потребителския интерфейс, който се очаква да бъде наличен от октомври 2016 година.

BMW X6 M : КАМЕРИ „ПТИЧИ ПОГЛЕД”

Камери „Птичи поглед” включват системите от камери Top View, камера за обратно виждане и Panorama View. Камерите в страничните огледала и двете широкоъгълни камери отпред и отзад осигуряват 360° панорамен изглед във всички посоки, както и панорамен изглед на зоната пред и зад автомобила.
Top View осигурява 360° панорамен изглед около автомобила и за комфортно маневриране създава компютърно генерирано изображение от перспектива „Птичи поглед”. Широкоъгълната камера на Side View в двойната бъбрековидна радиаторна решетка отпред, както и широкоъгълната камера за обратно виждане, позволяват панорамен изглед както пред, така и зад автомобила. Предупреждението за движещи се напречно автомобили за пръв път предупреждава с помощта на жълти ленти в страничните области на изображението, както и с жълт предупредителен триъгълник за пресичащ пътя на автомобила трафик.
Системите от камери се активират при включване на задна предавка, натискане на бутона на PDC или на Side View. Изображението се появава на контролния дисплей. Водачът може да избира между три възможности: камера за обратно виждане, Top View и Panorama View. При скорост над 15 км/ч функцията Side View се деактивира автоматично.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ С М ИНДИКАТОР.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей с M индикатор проектира важната информация за пътуването директно в зрителното ви поле и така повишава вашата концентрация върху случващото се на пътя. Дисплеят изобразява данни като актуалната скорост, указанията на навигационната система, Speed Limit Info вкл. забраните за изпреварване, както и имена на песните или телефонния указател и списъците с обаждания и предупрежденията на асистиращите системи. С натискане на бутон може да бъде избран по-спортен, специфичен за М дисплей. Освен дигитален скоростомер се изобразява и включената предавка, както и многоцветен символ на оборотомер със светлини за превключване.
Проектираните на предното стъкло символи се изобразяват пълноцветно и с брилянтна резолюция. Те се появяват все едно са на 2,3 метра пред автомобила и така информацията се разпознава бързо и комфортно от водача, при минимално отклоняване на вниманието му.
Яркостта на проектираните изображения автоматично се адаптира към външните светлинни условия. Системата разполага с нощен и дневен режим. Настройката на яркостта може да се извършва чрез менюто на iDrive. Освен това можете да изберете каква допълнителна информация да се изобразява освен актуалната скорост и предупрежденията на асистиращите системи.

BMW NIGHT VISION С ДИНАМИЧНО ОСВЕТЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИ

BMW Night Vision с Динамично осветяване на пешеходци разпознава хора, както и по-големи животни през нощта – дори и от голямо разстояние. Инфрачервена камера в бъбрековидната радиаторна решетка предава изображение от пространството пред автомобила върху контролния дисплей. На изображението, пешеходците и животните могат да бъдат разпознати на разстояние до 300 метра.
Когато инфрачервената камера разпознае пешеходци или по-големи животни в тъмнината, тя насочва единия от двата отделно контролирани динамични светлинни лъчове към регистрирания обект, без да го заслепява неприятно.
По този начин както водачът, така и пешеходците, биват предупреждавани много ефективно за потенциално опасната ситуация. В критични ситуации водачът получава допълнителни предупредителни указания на дисплея и на BMW Head-Up дисплея. При непосредствена опасност се изобразява мигащ червен символ (на животно или човек). Допълнително се чува и акустичен предупредителен сигнал, а спирачките се поставят в готовност за спиране. Предупредителният символ се активира автоматично при стартиране на автомобила. Системата предупреждава и когато изображението не е активно. BMW Night Vision с Динамично осветяване на пешеходци е една иновация на BMW ConnectedDrive.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ

Оборудването Асистент за шофиране комбинира работещото с камера предупреждение при напускане на лентата, предупреждение при опасност от сблъсък и предупреждение за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия.


Системата разпознава маркировката на пътното платно и предупреждава с вибрация на волана и съобщение на арматурното табло при опасност от неволно напускане на лентата при скорост над около 70 км/ч. При включен мигач, тоест когато напускането на лентата е целенасочено, предупреждението не се активира.


И докато предупреждението за опасност от сблъсък с лека спирачна функция при градски условия разпознава автомобили, то предупреждението за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия реагира и на хора. Ако движещият се отпред автомобил намали скоростта рязко, при активирано предупреждение от сблъсък BMW реагира веднага. Първо светва символ на арматурното табло, след това той започва да мига, след което прозвучава и акустичен сигнал, а при скорост до 60 км/ч леко се активират и спирачките. При предупреждението за пешеходци, което работи между 10 и 60 км/ч, при непосредствена опасност се активира едностепенно предупреждение. Когато системата предупреждава за опасност от сблъсък, се подготвят и спирачките за по-бърза реакция. В аварийна ситуация, системата автоматично активира спирачките. При тъмнина и мъгла функциите на системата могат да бъдат ограничени.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ СМЯНА НА ЛЕНТАТА

При скорост над 20 км/ч радарното предупреждение при смяна на лентата разпознава автомобилите, които се приближават в мъртвия ъгъл или в съседната лента. Водачът била предупреден за автомобили, намиращи се в критичната зона чрез триъгълен символ в страничните огледала. Когато водачът сигнализира намерието си да смени лентата с включване на мигач, системата го предупреждава за критичната ситуация с вибрации във волана и мигащ предупредителен символ в страничните огледала.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителния си дизайн и богатата гама от възможности. Това е лесна за управление, перфектно интегрирана в BMW навигационна система включително концепция за управление iDrive и iDrive Touch контролер.

Системата включва устройство Hands-free USB-интерфейс и гласово управление, радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 GB памет за музикални файлове. Тя също така улеснява и ползването на Real Time Traffic Information (RTTI). Вграденият 10,25-инчов LCD цветен дисплей с функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност.

Навигационна система Professional.

  • iDrive Touch контролер

    Управлението чрез iDrive Touch контролера е интуитивно, върху неговата чувствителна на допир повърхност въвеждането на целите за навигационната система може да се извършва със собствения почерк. Като алтернатива системата може да бъде управлявана от бутоните за директен достъп респ. осемте бутона за любими функции или чрез гласови команди.

    Благодарение на триизмерното изобразяване на картите, както и на сателитни снимки като фон и подбрани забележителности с фотореалистично качество, навигацията се превръща във вълнуващо визуално преживяване.

АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ.

Напълно автоматичният асистент при паркиране е представител на новото поколение комфорт при паркиране на BMW. Тази система избира предна или задна предавка, контролира завиването и автоматично подава газ респ. спира при необходимост. Преди паркирането, водачът трябва само да включи мигача и да задържи натиснат бутона на PDC, както и да наблюдава пространството около автомобила с помощта и на автоматично активиращата се камера за обратно виждане.
В края на маневрата системата автоматично превключва трансмисията в режим P. При скорост до 35 км/ч и максимално отстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили ултразвуковите сензори на вашето BMW ви показват на контролния дисплей всяко подходящо за вас паркомясто, разположено успоредно на пътното платно, което бихте могли да използвате.

BMW SELECTIVE BEAM.

С BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) пътуванията през нощта са още по-сигурни и комфортни. Това оборудване осигурява най-добра видимост през нощта, без да заслепява останалите водачи. Системата разпознава другите участници в движението и целенасочено променя разпределението на светлината на дългите светлини. Обсегът на фаровете от над 400 метра осигурява своевременно разпознаване на опасностите и подобрена стабилност по курса.