BMW X4 M АВТОМОБИЛИ.

Четири мощни модела на BMW X4 за спортната разлика.

BMW X4 M COMPETITION.

Максимална динамика на управлението и ексклузивност.
 • High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател
 • M xDrive с Активен M диференциал и 8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic
 • Ексклузивни дизейнерски елементи и оборудване
 • 375 кВт/510 к.с., 600 Нм, 0-100 км за 4,1 сек
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор.

BMW X4 M.

Динамика на управлението на най-високо ниво.
 • High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател.
 • M xDrive с Активен M диференциал
 • 8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic
 • 353 кВт/480 к.с., 600 Нм, 0-100 км за 4,2 сек
BMW X4 M в цвят Alpine White, екстериор.

BMW X4 M40i.

Изключително балансирана динамика и пригодност за всекидневието.
 • M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател
 • BMW xDrive
 • 8-степенна трансмисия Steptronic
 • 260 кВт/354 к.с., 500 Нм, 0-100 км за 4,8 сек
BMW X4 M40i в цвят Black Sapphire metallic, екстериор.

BMW X4 M40d.

Мощност и динамика без компромиси.
 • M TwinPower Turbo 6-цилиндров дизелов двигател
 • BMW xDrive
 • 8-степенна трансмисия Steptronic
 • 240 кВт/326 к.с., 680 Нм, 0-100 км за 4,9 сек
BMW X4 M40d в цвят Phytonic Blue metallic, екстериор.
 • BMW X4 M COMPETITION.
 • BMW X4 M.
 • BMW X4 M40i.
 • BMW X4 M40d.

BMW X4 M COMPETITION И BMW X4 M.

Динамични компоненти.

Два модела, уникална динамика: всички компоненти на задвижването и окачването подчертават произхода от моторните спортове на BMW M. Допълнени от истинския Х характер, те осигуряват типичната за М радост от шофирането по всеки маршрут.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, в движение, екстериор, три четвърти изглед отзад.
BMW X4 M Competition и BMW X4 M, High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател.

High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател.

M TwinPower Turbo 6-цилиндровият бензинов двигател се отличава с ненадминато разгръщане на мощността и мек като коприна ход със спортен звук. Благодарение на двойния VANOS, Valvetronic, High Precision Injection и двата турбокомпресора той развива 353 кВт (480 к.с.), при модела Competition дори 375 кВт (510 к.с.).
BMW X4 M Competition и BMW X4 M, двигател, M Carbon усилваща греда.

M Carbon усилваща греда.

М Карбон усилващата греда повишава здравината на предната част на автомобила и допринася за по-висока прецизност на кормилното управление и прецизност по курса. Висококачественият детайл от армирана с въглеродни нишки пластмаса е екстремно лек и осигурява истинска атмосфера от моторните спортове при отворен преден капак. С това тя особено ярко подчертава спортната атмосфера и в моторния отсек.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор, странична снимка отблизо отзад, специфично за М окачване.

Специфично за М окачване.

Специфичното за М окачване перфектно подчертава високия динамичен потенциал на автомобила. Освен трите режима на шофиране COMFORT, SPORT и SPORT+ водачът може да избере три настройки на Динамичния контрол на стабилността (DSC), за да адаптира степента на стабилизиращите намеси към предпочитания стил на шофиране.
BMW X4 M Competition и BMW X4 M, интериор, контролен дисплей, M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive и Активният М диференциал гарантират максимално сцепление и динамика на управлението както при спортно шофиране, така и във всекидневието. Благодарение на специфичните за М технологии автомобилът може да се управлява прецизно и да се контролира сигурно дори и при мощно ускорение на излизане от остри завои.
BMW X4 M Competition и BMW X4 M, интериор, М селектор на трансмисията, 8-степенна трансмисия M Steptronic.

8-степенна трансмисия M Steptronic.

8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic предлага множество възможности за превключване: от екстремно спортни и динамични до особено комфортни и нежни или икономични. Водачът може да превключва предавките ръчно чрез селектора на трансмисията или лостчетата на волана или да предостави тази задача на трансмисията.
BMW X4 M Competition и BMW X4 M, интериор, кокпит, М кожен волан, M Servotronic.

M Servotronic.

M Servotronic осигурява подходящото за всяка ситуация на пътя сервоусилване, като оптимално адаптира силите за въртене на волана към актуалната скорост. Освен това то осигурява директно и прецизно усещане при завиване при всякакви скорости. Системата е със специфични за М настройки и предлага три различни характеристики, които могат да бъдат активирани с натискане на бутон.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор, M алуминиеви джанти с M Compound спирачки.

M Compound спирачки.

В резултат от изпозлването на различни материали, M Compound спирчките постигат не само изключително кратко време на спиране, но и висока стабилност и дълъг живот. Освен това пониженото тегло оказва позитивно влияние върху гъвкавостта, динамиката и ускорението. Спирачнте апарати в син металик с М обозначение подчертават изключително високото представяне на спирачната система. Подари специфичния дизайн, отличителни звучци могат да се появят временно по време на дълго пътуване с тежък товар, които изчезват почти веднага За избегнете този звук, можете да натоварвате спирачките на регулярни интервали с някои от тях по-силни. Ако спирачните дискове са влажни, можете да ги подсушите, за да избегнете звука. Тези звуци не оказват никакво влияние на работата, сигурността и стабилността на спирачките.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор, изглед отзад с М спортна изпускателна система и карбонов дифузор.

М спортна изпускателна система.

М Спортната изпускателна система предлага характеристика на звука, която може да бъде адаптирана чрез интегрираните клапи за отработените газове. Избраните чрез превключвателя на контрола на шофирането спортни програми SPORT и SPORT+ се подчертават от още по-интензивен звук, когато при ориентираната към комфорт програма акустиката е дискретно спортна.

BMW X4 M COMPETITION.

Дизайнерски елементи.

Муксулестите пропорции, динамично снишаващия се силует на купе и перфектно съгласуваните М дизайнерски елементи придават на BMW X4 M Competition изключително динамично излъчване. В интериора спортният дух е съчетан с ексклузивни детайли за едно уникално цялостно изживяване.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор, три четвърти изглед отстрани.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор, предна част с гланцирано черна М бъбрековидна радиаторна решетка.

М бъбрековидна радиаторна решетка.

Характерната М бъбрековидна радиаторна решетка в черен гланц с означение на модела доминира в динамичния дизайн в стила на М в предната част. Гланцирано черните двойни пластини повтарят характерния дизайн с двойни спици на М алуминиевите джанти. М бъбрековидната радиаторна решетка е израз на особено спортните амбиции и подсказва за внушителната мощ зад нея, която чака да бъде освободена.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор, снимка отблизо на задната част с карбонов заден спойлер и надпис „X4 M Competition“.

Надпис „X4 M Competition“.

Черният надпис „X4 M Competition“ отзад подсказва за високия динамичен потенциал на автомобила.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор, М хриле в черен гланц с означение на модела.

М хриле.

Като силно триизмерен спортен акцент характерните за М хриле с означение на модела подчертават внушителния потенциал на автомобила и обещават забележително изживяване при шофиране. Те онагледяват и динамичната връзка между техническо съвършенство и емоционални форми, които винаги са били характерни за М автомобилите.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор, М Карбон екстериорен пакет, М външни огледала с корпуси от карбон.

М външни огледала.

Аеродинамично оптимизираните М външни огледала са съществен елемент от спортно-динамичния М дизайн. Те са отделени от каросерията със загатната двойна стойка и се превръщат в дизайнерски символ, като в същото време говорят и за качеството на този прецизен детайл. В дългата, издължена фуга перфектно е интегриран допълнителния LED мигач.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Red metallic, екстериор, М Карбон екстериорен пакет, М заден спойлер от карбон.

М заден спойлер.

М задният спойлер подчертава спортния силует на автомобила и осезаемо повишава аеродинамичното притискане, благодарение на което автомобилът има по-добро сцепление на задната ос при високи скорости и по-висока стабилност по курса.
BMW X4 M Competition, интериор, М спортни седалки с кожена тапицерия 'Merino' Adelaide Grey.

М спортни седалки.

Регулируемите в много посоки М спортни седалки тип “корито” с частично интегрирани подглавници предлагат великолепна странична опора за водача и пътника до него. Освен това е възможна индивидуално регулиране на широчината на облегалката. Специфичният дизайн с осветено лого на М подчертава още по-добре спортните амбиции на автомобила. (показаните по-горе М предпазни колани вероятно ще се предлагат от август 2019 година).
BMW X4 M Competition, интериор, арматурно табло с интериорни лайстни 'Carbon Fibre'.

Интериорни лайстни 'Carbon Fibre'.

Интериорни лайстни 'Carbon Fibre' на арматурното табло, вратите и средната конзола с акцентираща лайстна в Pearl Chrome.
BMW X4 M Competition, интериор, кокпит, М кожен мултифункционален волан.

М кожен мултифункционален волан.

М коженият мултифункционален волан с лого на М, хромирана лайстна и интегрирана въздушна възглавница за водача е с дизайн с двойни спици. С обръча си от черна кожа с цветни контрастни шевове и оформени опори за палците той лежи перфектно в ръцете. Чрез бутоните M Drive водачът може да адаптира настройките на автомобила по време на движение.
BMW X4 M Competition, интериор, М селектор на трансмисията.

М селектор на трансмисията.

Освен логото на М върху горната част на М селектора на трансмисията е разположен и бутонът за избор на трите Drivelogic програми, а под него и P-бутонът за паркинг-спирачката. В ръчен режим „S“ предавките могат да се сменят в типичния за M стил от селектора на трансмисията, а в режим „D“ превключването е автоматично.
BMW X4 M Competition, интериор, кокпит, специфично за М арматурното табло.

Специфично за М арматурното табло.

Специфичното за М арматурното табло включва 4 уреда за скоростта, оборотите включително Shift Lights, нивото на горивото в резервоара, температурата на моторното масло, както и статус индикации на М системите за контрол на динамиката на управлението - кормилно управление, окачване, двигател, Drivelogic и M xDrive. Информационният дисплей може да бъде настройван индивидуално и да изобразява например външната температура и функциите на бордовия компютър.
BMW X4 M Competition, интериор, кокпит, червен бутон Старт/Стоп.

Бутон Старт/Стоп.

Червеният бутон Старт/Стоп е разположен на средната конзола и служи за безключово стартиране на двигателя, след като автомобилът е бил отключен. Той се използва и за изключване на двигателя. Ключът на автомобила се разпознава автоматично, без да е необходимо за бъде поставян в гнездо.
BMW X4 M Competition, интериор, лайстна на прага с надпис Competition.

Лайстна на прага с надпис Competition.

Лайстните на праговете с надпис „X4 M Competition“ поздравява водача и пътника до него още при качването. Надписът върху черните вложки на праговете отляво и отдясно излъчва усещане за особено високо качество и ексклузивност.
BMW X4 M Competition, интериор, М предпазни колани.

М предпазни колани.

М предпазните колани* с обтегачи и ограничители на усилието са с фин бродиран акцент в типичните за М цветове, с което подчертават особено висококачествената и спортна атмосфера в интериора. (* Вероятно ще се предлагат от август 2019 година).
BMW X4 M в цвят Alpine White, екстериор, три четвърти изглед отстрани.
BMW X4 M в цвят Alpine White, екстериор, предна част, М бъбрековидна радиаторна решетка с хромирани акценти и означение на модела.
BMW X4 M в цвят Alpine White, екстериор, 21-инчови М алуминиеви джанти в цвят Orbit Grey.
BMW X4 M в цвят Alpine White, екстериор, М хриле с хромирани акценти и означение на модела.
BMW X4 M в цвят Alpine White, екстериор, корпуси на външните огледала в цвета на каросерията.
BMW X3 M в цвят Alpine White, екстериор, снимка отблизо на задната част с означение на модела.
BMW X4 M в цвят Alpine White, екстериор, задна част с хромирани ауспухови накрайници.
BMW X4 M, интериор, спортни седалки с кожена тапицерия 'Merino' Sakhir Orange.
BMW X4 M, интериор, кокпит, М кожен волан със специфични за М контрастни шевове.

BMW X4 M.

Демонстрира самоуверено потенциала си: BMW X4 M. Мощните пропорции и ясно дефинираният силует се допълват от хромираните акценти на рамката на бъбрековидната радиаторна решетка и хрилете, както и хромираните ауспухови накрайници. Полираните до блясък 21-инчови алуминиеви джанти в цвят Orbit Grey осигуряват уверена стойка на автомобила от всяка перспектива. Усещането за атлетичност продължава и в интериора. Спортните предни седалки с кожена тапицерия Merino Sakhir Orange предлагат перфектен комфорт на седене – както във всекидневието, така и при динамично шофиране по състезателна писта. Ексклузивният интериор се допълва от висококачествени детайли като тавана BMW Individual anthracite или М кожения волан със специфични за М контрастни шевове. (показаните по-горе М предпазни колани вероятно ще се предлагат ог август 2019 година).

BMW X4 M Competition в цвят Toronto Rot metallic, екстериор, М карбон екстериорен пакет, лайстни на външните въздухозаборници и Aeroblades от карбон.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Rot metallic, екстериор, М карбон екстериорен пакет, карбонови корпуси на външните огледала.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Rot metallic, екстериор, М карбон екстериорен пакет, М заден спойлер от карбон.
BMW X4 M Competition в цвят Toronto Rot metallic, екстериор, М карбон екстериорен пакет, заден дифузор от карбон.

М Карбон екстериорен пакет.

M Карбон екстериорният пакет* подчертават спортните амбиции и ексклузивността на автомобила. Страничните аеродинамични елементи в предната броня, Aeroblades, корпусите на външните огледала и задният дифузор са изработени от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP). Дифузорът преминава по цялата широчина на автомобила и обгражда двата двойни ауспухови накрайника. (*вероятно ще се предлага от август 2019 година).

BMW X4 M40i И BMW X4 M40d.

Дизайн и динамика на управлението.

Мощен дизайн, спортна динамика на управлението. BMW X4 M40i и BMW X4 M40d демонстрират спортните си гени с ексклузивните елементи за интериора и екстериора, както и ориентирания към максимална динамика пакет от технологии.
BMW X4 M40i и BMW X4 M40d в цвят Black Sapphire metallic, в движение, екстериор, три четвърти страничен изглед отпред отляво със светлинни ивици.
BMW X4 M40i и BMW X4 M40d в цвят Black Sapphire metallic, екстериор, три четвърти изглед отпред отдясно.

Ексклузивен дизайн.

Ексклузивните дизайнерски елементи подчертават динамичния потенциал на BMW X4 M40i и BMW X4 M40d както в интериора, така и в екстериора. Сред тях са например по-големите въздухозаборници, рамката и пластините на бъбрековидната радиаторна решетка и корпусите на външните огледала в Cerium Grey, както и М коженият волан с лостчета за превключване и ексклузивният надпис M40i на арматурното табло, лайстните на праговете и отзад.
BMW X4 M40i и BMW X4 M40d, интериор, кокпит с М кожен волан.

М кожен волан.

М коженият мултифункционален волан с лого на М и интегрирана въздушна възглавница за водача е с дизайн с двойни спици. С обръча си от черна кожа 'Walknappa' с черен контрастен шев и оформени опори за палците той осигурява спортно-директно усещане при шофиране.
BMW X4 M40i и BMW X4 M40d, интериор, спортни предни седалки.

Спортни предни седалки.

Индивидуално регулируемите спортни седалки с щамповано лого на М за водача и пътника до него се отличават с множество възможности за ръчни регулировки, например на широчината на облегалката, дължината на седалката, както и наклона на седалката и облегалката. По-високите в сравнение със серийните седалки бордове на седалката и облегалката и регулируемата опора за бедрата осигуряват великолепна ергономия и по-висока странична опора.