BMW X3 M АВТОМОБИЛИ.

Четири мощни модела на BMW X3 за спортната разлика.

BMW X3 M COMPETITION.

Максимална динамика на управлението и ексклузивност.
 • High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател.
 • M xDrive с Активен M диференциал и 8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic
 • Ексклузивни дизейнерски елементи и оборудване
 • 375 кВт/510 к.с., 600 Нм, 0-100 км за 4,1 сек
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор.

BMW X3 M.

Динамика на управлението на най-високо ниво.
 • High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател.
 • M xDrive с Активен M диференциал
 • 8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic
 • 353 кВт/480 к.с., 600 Нм, 0-100 км за 4,2 сек
BMW X3 M в цвят Alpine White, екстериор.

BMW X3 M40i.

Изключително балансирана динамика и пригодност за всекидневието.
 • M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател
 • BMW xDrive
 • 8-степенна трансмисия Steptronic
 • 260 кВт/354 к.с., 500 Нм, 0-100 км за 4,8 сек
BMW X3 M40i в цвят Black Sapphire metallic, екстериор.

BMW X3 M40d.

Мощност и динамика без компромиси.
 • M TwinPower Turbo 6-цилиндров дизелов двигател
 • BMW xDrive
 • 8-степенна трансмисия Steptronic
 • 240 кВт/326 к.с., 680 Нм, 0-100 км за 4,9 сек
BMW X3 M40d в цвят Phytonic Blue metallic, екстериор.
 • BMW X3 M COMPETITION.
 • BMW X3 M.
 • BMW X3 M40i.
 • BMW X3 M40d.

BMW X3 M COMPETITION И BMW X3 M.

Динамични компоненти.

Два модела, уникална динамика: всички компоненти на задвижването и окачването подчертават произхода от моторните спортове на BMW M. Допълнени от истинския Х характер, те осигуряват типичната за М радост от шофирането по всеки терен.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор, изглед отпред от „птичи поглед“.
BMW X3 M Competition и BMW X3 M, High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател.

High-Performance M TwinPower Turbo 6-цилиндров бензинов двигател.

M TwinPower Turbo 6-цилиндровият бензинов двигател се отличава с ненадминато разгръщане на мощността и мек като коприна ход със спортен звук. Благодарение на двойния VANOS, Valvetronic, High Precision Injection и двата турбокомпресора той развива 353 кВт (480 к.с.), при модела Competition дори 375 кВт (510 к.с.).
BMW X3 M Competition и BMW X3 M, двигател, M Carbon усилваща греда.

M Carbon усилваща греда.

М Карбон усилващата греда повишава здравината на предната част на автомобила и допринася за по-висока прецизност на кормилното управление и прецизност по курса. Висококачественият детайл от армирана с въглеродни нишки пластмаса е екстремно лек и осигурява истинска атмосфера от моторните спортове при отворен преден капак. С това тя особено ярко подчертава спортната атмосфера и в моторния отсек.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grau metallic, екстериор, три четвърти изглед отзад, специфично за М окачване.

Специфично за М окачване.

Специфичното за М окачване перфектно подчертава високия динамичен потенциал на автомобила. Освен трите режима на шофиране COMFORT, SPORT и SPORT+ водачът може да избере три настройки на Динамичния контрол на стабилността (DSC), за да адаптира степента на стабилизиращите намеси към предпочитания стил на шофиране.
BMW X3 M Competition и BMW X3 M, интериор, контролен дисплей, M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive и Активният М диференциал гарантират максимално сцепление и динамика на управлението както при спортно шофиране, така и във всекидневието. Благодарение на специфичните за М технологии автомобилът може да се управлява прецизно и да се контролира сигурно дори и при мощно ускорение на излизане от остри завои.
BMW X3 M Competition и BMW X3 M, интериор, М селектор на трансмисията, 8-степенна трансмисия M Steptronic.

8-степенна трансмисия M Steptronic.

8-степенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic предлага множество възможности за превключване: от екстремно спортни и динамични до особено комфортни и нежни или икономични. Водачът може да превключва предавките ръчно чрез селектора на трансмисията или лостчетата на волана или да предостави тази задача на трансмисията.
BMW X3 M Competition и BMW X3 M, интериор, кокпит, М кожен волан, M Servotronic.

M Servotronic.

M Servotronic осигурява подходящото за всяка ситуация на пътя сервоусилване, като оптимално адаптира силите за въртене на волана към актуалната скорост. Освен това то осигурява директно и прецизно усещане при завиване при всякакви скорости. Системата е със специфични за М настройки и предлага три различни характеристики, които могат да бъдат активирани с натискане на бутон.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор, M алуминиеви джанти с M Compound спирачки.

M Compound спирачки.

В резултат от изпозлването на различни материали, M Compound спирчките постигат не само изключително кратко време на спиране, но и висока стабилност и дълъг живот. Освен това пониженото тегло оказва позитивно влияние върху гъвкавостта, динамиката и ускорението. Спирачнте апарати в син металик с М обозначение подчертават изключително високото представяне на спирачната система. Подари специфичния дизайн, отличителни звучци могат да се появят временно по време на дълго пътуване с тежък товар, които изчезват почти веднага За избегнете този звук, можете да натоварвате спирачките на регулярни интервали с някои от тях по-силни. Ако спирачните дискове са влажни, можете да ги подсушите, за да избегнете звука. Тези звуци не оказват никакво влияние на работата, сигурността и стабилността на спирачките.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор, изглед отзад с М спортна изпускателна система.

М Спортна изпускателна система.

М Спортната изпускателна система предлага характеристика на звука, която може да бъде адаптирана чрез интегрираните клапи за отработените газове. Избраните чрез превключвателя на контрола на шофирането спортни програми SPORT и SPORT+ се подчертават от още по-интензивен звук, когато при ориентираната към комфорт програма акустиката е дискретно спортна.

BMW X3 M COMPETITION.

Дизайнерски елементи.

Атлетичните пропорции и перфектно съгласуваните гланцирано черни М дизайнерски елементи придават на BMW X3 M Competition изключително динамично излъчване. В интериора спортният дух е съчетан с ексклузивни детайли за едно уникално цялостно изживяване.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор, три четвърти изглед отпред.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор, предна част с гланцирано черна М бъбрековидна радиаторна решетка.

М бъбрековидна радиаторна решетка.

Характерната М бъбрековидна радиаторна решетка в черен гланц с означение на модела доминира в динамичния дизайн в стила на М в предната част. Гланцирано черните двойни пластини повтарят характерния дизайн с двойни спици на М алуминиевите джанти. М бъбрековидната радиаторна решетка е израз на особено спортните амбиции и подсказва за внушителната мощ зад нея, която чака да бъде освободена.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор, задна част с надпис „X3 M Competition“.

Надпис „X3 M Competition“.

Черният надпис „X3 M Competition“ отзад подсказва за високия динамичен потенциал на автомобила.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор, М хриле в черен гланц с означение на модела.

М хриле.

Като силно триизмерен спортен акцент характерните за М хриле с означение на модела подчертават внушителния потенциал на автомобила и обещават забележително изживяване при шофиране. Те онагледяват и динамичната връзка между техническо съвършенство и емоционални форми, които винаги са били характерни за М автомобилите.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор, М външни огледала в черен гланц.

М външни огледала.

Аеродинамично оптимизираните М външни огледала са съществен елемент от спортно-динамичния М дизайн. Те са отделени от каросерията със загатната двойна стойка и се превръщат в дизайнерски символ, като в същото време говорят и за качеството на този прецизен детайл. В дългата, издължена фуга перфектно е интегриран допълнителния LED мигач.
BMW X3 M Competition в цвят Donington Grey metallic, екстериор, специчен за М спойлер на покрива.

Специчен за М спойлер на покрива.

Специчният за М спойлер на покрива с характерна форма осигурява по-високо аеродинамично притискане върху задната ос при високи скорости. В същото време той придава на три четвърти визията отзад характерен спортен дух и обещава високо динамични изживявания при шофиране.
BMW X3 M Competition, интериор, М спортни седалки с кожена тапицерия 'Merino' с Alcantara.

М Спортни седалки.

Регулируемите в много посоки М спортни седалки тип “корито” с частично интегрирани подглавници предлагат великолепна странична опора за водача и пътника до него. Освен това е възможна индивидуално регулиране на широчината на облегалката. Специфичният дизайн с осветено лого на М подчертава още по-добре спортните амбиции на автомобила. (показаните по-горе М предпазни колани вероятно ще се предлагат от август 2019 година).
BMW X3 M Competition, интериор, интериорни лайстни 'Carbon Fibre'.

Интериорни лайстни 'Carbon Fibre'.

Интериорни лайстни 'Carbon Fibre' на арматурното табло, вратите и средната конзола с акцентираща лайстна в Pearl Chrome.
BMW X3 M Competition, интериор, кокпит, М кожен мултифункционален волан.

М кожен мултифункционален волан.

М коженият мултифункционален волан с лого на М, хромирана лайстна и интегрирана въздушна възглавница за водача е с дизайн с двойни спици. С обръча си от черна кожа с цветни контрастни шевове и оформени опори за палците той лежи перфектно в ръцете. Чрез бутоните M Drive водачът може да адаптира настройките на автомобила по време на движение.
BMW X3 M Competition, интериор, М селектор на трансмисията.

М селектор на трансмисията.

Освен логото на М върху горната част на М селектора на трансмисията е разположен и бутонът за избор на трите Drivelogic програми, а под него и P-бутонът за паркинг-спирачката. В ръчен режим „S“ предавките могат да се сменят в типичния за M стил от селектора на трансмисията, а в режим „D“ превключването е автоматично.
BMW X3 M Competition, интериор, кокпит, специфично за М арматурното табло.

Специфично за М арматурното табло.

Специфичното за М арматурното табло включва 4 уреда за скоростта, оборотите включително Shift Lights, нивото на горивото в резервоара, температурата на моторното масло, както и статус индикации на М системите за контрол на динамиката на управлението - кормилно управление, окачване, двигател, Drivelogic и M xDrive. Информационният дисплей може да бъде настройван индивидуално и да изобразява например външната температура и функциите на бордовия компютър.
BMW X3 M Competition, интериор, кокпит, червен бутон Старт/Стоп.

Бутон Старт/Стоп.

Червеният бутон Старт/Стоп е разположен на средната конзола и служи за безключово стартиране на двигателя, след като автомобилът е бил отключен. Той се използва и за изключване на двигателя. Ключът на автомобила се разпознава автоматично, без да е необходимо за бъде поставян в гнездо.
BMW X3 M Competition, интериор, лайстна на прага с надпис Competition.

Лайстна на прага с надпис Competition.

Лайстните на праговете с надпис „X3 M Competition“ поздравява водача и пътника до него още при качването. Надписът върху черните вложки на праговете отляво и отдясно излъчва усещане за особено високо качество и ексклузивност.
BMW X3 M Competition, интериор, М предпазни колани.

М предпазни колани.

М предпазните колани* с обтегачи и ограничители на усилието са с фин бродиран акцент в типичните за М цветове, с което подчертават особено висококачествената и спортна атмосфера в интериора. (* Вероятно ще се предлагат от август 2019 година).
BMW X3 M в цвят Alpine White, екстериор, три четвърти изглед отстрани.
BMW X3 M в цвят Alpine White, екстериор, предна част, М бъбрековидна радиаторна решетка с хромирани акценти и означение на модела.
BMW X3 M в Alpine White, екстериор, 20-inch M алуминиеви джанти в Orbit Grey.
BMW X3 M в Alpine White, екстериор, M gill с хромирани предни светлини и моделно обозначение.
BMW X3 M в цвят Alpine White, екстериор, корпуси на външните огледала в цвета на каросерията.
BMW X3 M в цвят Alpine White, екстериор, задна част с означение на модела.
BMW X3 M в цвят Alpine White, екстериор, задна част с хромирани ауспухови накрайници.
BMW X3 M, интериор, спортни седалки с черна кожена тапицерия 'Vernasca'.
BMW X3 M, интериор, кокпит, М кожен волан със специфични за М контрастни шевове.

BMW X3 M.

Придава спорно изражение на приключенския дух: BMW X3 M. Мощните пропорции и изразителните М дизайнерски елементи самоуверено подсказват за гените от моторните спортове на този Х модел. Полираните до блясък 20-инчови М алуминиеви джанти в цвят Orbit Grey осигуряват уверена стойка на автомобила. Хромираните акценти по рамката на бъбрековидната радиаторна решетка и хрилете, както и хромираните ауспухови накрайници подчертават спортно-ексклузивния характер. Усещането за атлетичност продължава и в интериора. Спортните предни седалки с черна кожена тапицерия 'Vernasca' предлагат превъзходен комфорт на седене – както във всекидневието, така и при динамично шофиране по състезателна писта. Ексклузивният интериор се допълва от висококачествени детайли като тавана BMW Individual anthracite или М кожения волан със специфични за М контрастни шевове.

BMW X3 M40i И BMW X3 M40d.

Дизайн и динамика на управлението.

Мощен дизайн, спортна динамика на управлението. BMW X3 M40i и BMW X3 M40d демонстрират спортните си гени с ексклузивните елементи за интериора и екстериора, както и ориентирания към максимална динамика пакет от технологии.
BMW X3 M40i и BMW X3 M40d в цвят Black Sapphire metallic, в движение, екстериор, страничен изглед на фона на планински пейзаж със светлинни ивици.
BMW X3 M40i и BMW X3 M40d в цвят Black Sapphire metallic, екстериор, три четвърти изглед отпред.

Ексклузивен дизайн.

Ексклузивните дизайнерски елементи подчертават динамичния потенциал на BMW X3 M40i и BMW X3 M40d както в интериора, така и в екстериора. Сред тях са например по-големите въздухозаборници, рамката и пластините на бъбрековидната радиаторна решетка и корпусите на външните огледала в Cerium Grey, както и М коженият волан с лостчета за превключване и ексклузивният надпис M40i на арматурното табло, лайстните на праговете и отзад.
BMW X3 M40i и BMW X3 M40d, интериор, кокпит с М кожен волан.

М кожен волан.

М коженият мултифункционален волан с лого на М и интегрирана въздушна възглавница за водача е с дизайн с двойни спици. С обръча си от черна кожа 'Walknappa' с черен контрастен шев и оформени опори за палците той осигурява спортно-директно усещане при шофиране.
BMW X3 M40i и BMW X3 M40d, интериор, спортни предни седалки.

Спортни предни седалки.

Индивидуално регулируемите спортни седалки с щамповано лого на М за водача и пътника до него се отличават с множество възможности за ръчни регулировки, например на широчината на облегалката, дължината на седалката, както и наклона на седалката и облегалката. По-високите в сравнение със серийните седалки бордове на седалката и облегалката и регулируемата опора за бедрата осигуряват великолепна ергономия и по-висока странична опора.
BMW X3 M40i и BMW X3 M40d в цвят Black Sapphire metallic, екстериор, предна част с М Аеродинамичен пакет.

М Аеродинамичен пакет.

М Аеродинамичният пакет подчертава визуално спортния дух на автомобила и модифицира обтичането на каросерията. Той включва предна броня с увеличени въздухозаборници, специфични странични прагове и задна броня с дифузор. Ауспуховите накрайници са хромирани.
BMW X3 M40i в цвят Black Sapphire metallic, в движение, екстериор, три четвърти изглед отстрани на фона на града със светлинни ивици.

Динамика на управлението и пъргавина.

BMW X3 M40i и BMW X3 M40d предлагат изключителна прецизност и пъргавина. Благодарение на всеобхватните нови настройки на окачването, специфичното за M Performance калибриране на променливото спортно кормилно управление, серийните М Спортни спирачки и подаващата повече мощност към задните колела система за задвижване на четирите колела BMW xDrive се повишават характеристиките за странична и надлъжна динамика и се гарантира интензивна радост от шофирането.
BMW X3 M40i и BMW X3 M40d в цвят Black Sapphire metallic, в движение, екстериор, изглед отстрани с въртяща се алуминиева джанта.

Адаптивно М окачване.

Адаптивното М окачване може по всяко време да бъде адаптирано електронно към пътната настилка и ситуацията на пътя. Освен това чрез превключвателя на Контрола на шофирането водачът може да настрои характеристиките на окачването към предпочитания в момента стил на шофиране – от комфортен до особено спортен с подчертано пъргава управляемост.
BMW X3 M40i и BMW X3 M40d в цвят Black Sapphire metallic, екстериор, алуминиева джанта с М Спортни спирачки.

М Спортни спирачки.

М спортните спирачки с 4-бутални спирачни апарати отпред и 2-бутални спирачни апарати отзад в тъмно син цвят с лого на М са оборудвани с по-големи спирачни дискове и гарантират особено висока спирачна мощност.