НЕНАДМИНАТО ДО ЛИМИТА.

Сигурността и комфортът на BMW M6 Гран Купе.

Осезаемо надмощие – дори и отвъд граничния режим. Новото BMW M6 Гран Купе има едно качество, което не може да се оцени достатъчно високо: сигурността. Активна - например с иновативните LED фарове с адаптивни светлини за завой и интелигентната свързаност на множество системи за асистиране и сигурност. Пасивна - благодарение на използването на високоякостни материали за пътническата клетка. За да може водачът да се чувства така, както изглежда BMW M6 Гран Купе: изключително уверен.

М ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ ВОДАЧА

В BMW M6 Гран Купе всичко е насочено към пилота. Перфектната ергономия винаги е била едно от качествата на М автомобилите. Този четириместен автомобил последователно продължава и оптимизира тази философия. Всеки превключвател, всеки бутон – всичко е точно там, където очаквате да бъде. Защото както на състезателната писта, така и на пътя времето за реакция и контролът са най-важни.

АКТИВНА И ПАСИВНА СИГУРНОСТ

Чрез асистента за внимание Активната защита предупреждава водача, когато разпознае признаци на умора. В критични ситуации обтяга предпазните колани, седалките с електрическо регулиране се връщат в изправена позиция, а прозорците и люкът на покрива се затварят. След инцидента автомобилът се спира автоматично до състояние на покой, за да се предотвратят последващи сблъсъци или да се намали тяхната сила.
Чрез целенасочен избор на материали и изключително здравата структура М автомобилите отговарят на най-високите изисквания по отношение на пасивната сигурност, а в комбинация със системите за задържане на пътниците в седалките, създадени според предписанията на най-уважаваните независими институции осигуряват максимална защита на пътниците.

АДАПТИВНИ LED ФАРОВЕ

Адаптивни LED фарове осигуряват разпределение на светлината, което се адаптира автоматично към скоростта (динамично осветяване на пътното платно). Освен мигачите и дневните светлини те включват функциите адаптивни светлини за завой с променливо разпределение на светлината за града и автомагистрала, светлини за завой, както и BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) с автоматично превключване от къси на дълги светлини. По този начин системата осигурява оптимално осветяване на пътното платно при всякакви условия.
Подвижните фарове позволяват на водача да вижда далече във завоите, когато завива. Интегрираните светлини при завиване за подобряване на видимостта в близката зона се активират автоматично още в покой при задействане на мигача или завъртане на волана. По този начин адаптивните светлини за завой осигуряват оптимално осветяване на близката зона и повишават активната сигурност на пътя. С BMW Selective Beam винаги пътувате с включени дълги светлини, което осигурява оптимална видимост през нощта. Системата следи движещите се в същата и противоположната посока превозни средства и не допуска тяхното заслепяване чрез адаптиране на дългите светлини.

BMW SERVICE INCLUSIVE

С BMW Service Inclusive клиентите могат да изберат период, в рамките на който няма да им се наложи да си губят времето в притеснения относно разходите за поддръжка, прегледи и части, подлежащи на естествено износване. Тези услуги, включително и оригиналните резервни части BMW, са включени в покритието на BMW Service Inclusive. Това важи не само във Вашата държава, но и във всички участващи в програмата BMW Сервизи в цял свят. Ако решите да продадете Вашето BMW, пакетът BMW Service Inclusive автоматично се прехвърля на следващия собственик, повишавайки стойността на вашия автомобил. Кой пакет отговаря на Вашите изисквания? Можете лично да изберете най-подходящия за вас пакет. BMW Service Inclusive: смяна на моторното масло вкл. количествата на доливане (предпоставка: редовна смяна на маслото в оторизиран сервиз на BMW), смяна на поленов филтър, горивен филтър, въздушен филтър и запалителни свещи, смяна на спирачната течност, проверка на автомобила и други дейности съобразно сервизната книжка.
Ако изберете пакета BMW Service Inclusive Plus, допълнително получават и следните BMW Service Inclusive услуги: смяна на предните и задните спирачни накладки и дискове, смяна на съединителя (при необходимост), както и смяна на чистачките (при необходимост, в рамките на смяната на маслото). Service Inclusive се предлага за различни периоди от 3 до 10 години и пробег от 40 000 до 200 000 километра.