МОЩНОСТ. ВЕДНАГА.

M TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател

Инженерите на BMW M GmbH създават не просто двигатели, а шедьоври. С високоефективното си двойно свръхпълнене с турбокомпресор M TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател е перфектен за шофиране в граничен режим. Достатъчно е леко натискане на педала на газта, за да се насладите на спонтанното и равномерно разгръщане на мощността.

M TWINPOWER TURBO 8-ЦИЛИНДРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ.

Превръща мощността в изумление: M TwinPower Turbo 8-цилиндровият бензинов двигател е върхът на М агрегатите. Благодарение на иновативната TwinScroll концепция на свръхпълненето неговата изключителна мощ от 560 к.с. (412 кВт) и 680 Нм е винаги на разположение, а с опционалния пакет М Competition може да бъде увеличена до 600 к.с.
Това става възможно благодарение на комбинацията между високи обороти, свръхпълнене с турбокомпресор и технологични акценти като Valvetronic и High Precision Injection. При това пълният въртящ момент е на разположение още от около 1500 об/мин, осигурявайки почти линейна крива на разгръщането на мощността – както и усмивка на лицето на водача. M TwinPower Turbo 8-цилиндровият бензинов двигател демонстрира, че мощността и ефективността не се изключват взаимно – благодарение на интелигентните технологии на BMW EfficientDynamics като регенерацията на спирачната енергия, които осигуряват среден разход на гориво от само 9,9 литра бензин на 100 километра.