МОЩНОСТ В ПЕРФЕКТНА ФОРМА.

BMW M6 Гран Купе.

МОЩНОСТ В ПЕРФЕКТНА ФОРМА. BMW M6 Гран Купе.

Среден разход на гориво в л/100 км (M TwinPower Turbo двигател)

9,9

СО2 емисии в г/км (M TwinPower Turbo двигател)

231

Максимален въртящ момент (Нм) при об/мин

680/1 500-5,750

Впечатляващо във всеки детайл, завладяващо като цялостно произведение: BMW M6 Гран Купе е нещо повече от перфектно съгласувана комбинация от High Performance технологии и е олицетворение на опита и постиженията на инженерите на BMW M. С темпераментен и уверен характер, който трябва да усетите лично. Най-добре на една от петте перфектно оформени седалки – по желание заобиколени от най-фините материали на BMW Individual Collection. Мощният звук от неподражаемите двойни ауспухови тръби подсказва за забележителната мощ на M TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател с 560 к.с. В симбиозата с технологиите като М скоростната кутия с два съединителя и Drivelogic и опционалните M Carbon керамични спирачки BMW M6 Гран Купе се превръща във вдъхновяваща среща с философията на М. Това изживяване може да бъде още по-интензивно: с опционалния пакет М Competition се повишава както мощността, така и пулса на пилота в кокпита на мощно моделираната каросерия.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА BMW M6 ГРАН КУПЕ

Design.

Уникалния характер на BMW M6 Гран Купе се разкрива от всяка перспектива. Въздухозаборниците отпред подчертават неговите спортни амбиции още на пръв поглед. Също като всеки друг детайл на този елегантен автомобил с четири врати те са подчинени на функцията и осигуряват достатъчно свеж въдух на мощния двигател зад М бъбрековидната радиаторна решетка с хромирани двойни пластини. Характерната странична линия започва директно зад М хрилете. Тя преминава покрай мощно оформените арки на калниците и продължава към мускулестата задна част, където оформя рамката за типичните за М двойни ауспухови тръби. Също като покрива и дифузорът е изработен от лекия материал карбон. Лаковото покритие Pure metal Silver придава още по-изразително излъчване на BMW M6 Гран Купе: тази изключителна опция на BMW Individual привлича погледите, обгръщайки каросерията на автомобила като течен метал.

Динамика на управлението и ефективност.

В BMW M6 Гран Купе непосредствено ще доловите философията на BMW M GmbH: идеалното разпределение на теглото между осите, трансфера на технологии от моторните спортове и интелигентното използване на олекотени материали обещават максимална динамика. Така например лекият карбонов покрив повишава не само ефективността, но и пъргавината благодарение на по-ниския център на тежестта на автомобила. Идеалните предпоставки за още по-спортно изживяване при шофиране – в луксозна атмосфера, която няма равна на себе си.

Пакет Competition.

Чисто състезателно усещане: благодарение на повишената мощост на двигателя, по-директното кормилно управление и специалните настройки на окачването BMW M6 Гран Купе с пакета Competition осигурява още по-висока динамика на пътя. Мощността на M TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател е повишена от 412 кВт до 423 кВт. Това повишение се постига с увеличаване на налягането на нагнетявания въздух във високия диапазон от обороти. Спортната изпускателна система осигурява особено спортен звук на двигателя, който ще ви развълнува. По състезателните писти или във всекидневието - специално настроеното окачване и екстремно динамичното и директно кормилно управление гарантират, че всяка команда с волана ще бъде изпълнена с максимална прецизност. На пътя пакетът Competition впечатлява с ексклузивните 20-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици 601 М с визия Bicolour и гуми с различен размер на предната и задната ос, както и черните хромирани двойни ауспухови тръби на спортната изпускателна система.