ИЗЛЮЧИТЕЛНА МОЩ. РАЗГЪРНАТА ОПТИМАЛНО.

M TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател.

Инженерите на BMW M GmbH създават не просто двигатели, а шедьоври. С високоефективното си двойно свръхпълнене с турбокомпресор M TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател е перфектен за шофиране в граничен режим. Достатъчно е леко натискане на педала на газта, за да се насладите на спонтанното и равномерно разгръщане на мощността.

M TWINPOWER TURBO 8-ЦИЛИНДРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ.

Превръща мощността в изумление: M TwinPower Turbo 8-цилиндровият бензинов двигател е върха на М агрегатите. Благодарение на иновативната TwinScroll концепция на свръхпълненето неговата изключителна мощ от 560 к.с. (412 кВт) е винаги на разположение. С опционалния пакет Competition мощността може да бъде увеличена до 600 к.с.

Това става възможно благодарение на комбинацията между високи обороти, свръхпълнене с турбокомпресор и технологични акценти като Valvetronic и High Precision Injection. При това пълният въртящ момент е на разположение още от около 1500 об/мин, осигурявайки почти линейна крива на разгръщането на мощността – както и усмивка на лицето на водача. M TwinPower Turbo 8-цилиндровия бензинов двигател демонстрира, че мощността и ефективността не се изключват взаимно – благодарение на интелигентните технологии на BMW EfficientDynamics като регенерацията на спирачната енергия. Които осигуряват среден разход на гориво от само 9,9 литра бензин на 100 километра.

 • M TwinPower Turbo
  Цилиндри/клапани
  8/4
  Работен обем в куб. см
  4.395
  Ход/диаметър в мм
  88,3/89,0
  Мощност в кВт (к.с.) при об/мин
  412 (560)/6.000-7.000
  Максимален въртящ момент (Нм) при об/мин
  680/1.500-5.750
  Степен на сгъстяване : 1
  10,0