РАЗЧИТАЙТЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.

BMW ConnectedDrive асистиращите системи на BMW M6 Кабриолет.

Множество иновативни технологии ви подпомагат по време на шофиране по най-различни начини и гарантират комфорт и сигурност на най-високо ниво. За да можете да се концентрирате върху най-важното - безгрижната радост от шофирането.

BMW NIGHT VISION.

BMW Night Vision с разпознаване на пешеходци осигурява видимост отвъд светлинния сноп на фаровете и ви позволява да разпознаете хора и по-големи още от голямо разстояние през нощта. Инфрачервена камера в бъбрековидната радиаторна решетка предава изображение от зоната пред автомобила върху контролния дисплей. Пешеходци и животни могат да бъдат разпознати от разстояние около 300 метра.
Освен това въз основа на скоростта и ъгъла на завъртане на волана системата изчислява дали има опасност за сблъсък с разпознатите обекти. При непосредствена опасност във видеоизображението и на опционалния BMW Head-Up дисплей се появява мигащ червен символ (на животно или човек). Освен това се чува и звуков предупредителен сигнал, а спирачките се поставят в максимална готовност.
Предупредителната функция се активира автоматично при стартиране на автомобила. При опасност системата предупреждава водача дори и когато изображението на дисплея не е активирано. BMW Night Vision с разпознаване на пешеходци е иновация на BMW ConnectedDrive.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ С М ИНДИКАТОР.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей с M индикатор проектира важната информация за пътуването директно в зрителното ви поле и така повишава вашата концентрация върху случващото се на пътя. Дисплеят изобразява данни като актуалната скорост, указанията на навигационната система, Speed Limit Info вкл. забраните за изпреварване, както и имена на песните или телефонния указател и списъците с обаждания и предупрежденията на асистиращите системи. С натискане на бутон може да бъде избран по-спортен, специфичен за М дисплей. Освен дигитален скоростомер се изобразява и включената предавка, както и многоцветен символ на оборотомер със светлини за превключване.
Проектираните на предното стъкло символи се изобразяват пълноцветно и с брилянтна резолюция. Те се появяват все едно са на 2,3 метра пред автомобила и така информацията се разпознава бързо и комфортно от водача, при минимално отклоняване на вниманието му. Яркостта на проектираните изображения автоматично се адаптира към външните светлинни условия. Системата разполага с нощен и дневен режим. Настройката на яркостта може да се извършва чрез менюто на iDrive. Освен това можете да изберете каква допълнителна информация да се изобразява освен актуалната скорост и предупрежденията на асистиращите системи.

КАМЕРИ „ПТИЧИ ПОГЛЕД”

Камерата „Птичи поглед” включва системите от камери Top View, Side View и камера за обратно виждане. Камерите в страничните огледала и камерата за обратно виждане осигуряват 270° видимост около автомобила. Top View осигурява изображение на пространството около вратите за по комфортно маневриране. Side View осигурява по-висока сигурност при маневриране в зони в лоша видимост като изходи или непрегледни кръстовища. Двете дигитални камери отляво и отдясно в предната част на автомобила показват ситуацията пред автомобила и позволяват своевременно разпознаване на напречно движещите се автомобили, за да може водачът да реагира правилно. При скорост над 15 км/ч функцията Side View се деактивира автоматично. Водачът може да избере дали да активира камерата за обратно виждане, Top View или Side View.
Системите от камери се включват с избор на задна предавка, с бутона PDC или бутона Side View. Изображението се показва на контролния дисплей.

BMW SELECTIVE BEAM.

С BMW Selective Beam (незаслепяващия асистент за дългите светлини) на BMW пътуванията през нощта са още по-приятни и сигурни.Той осигурява най-добра видимост през нощта, без да заслепява останалите водачи. Системата разпознава другите участници в движението и целенасочено променя разпределението на светлината на дългите светлини. Обсегът на фаровете от над 400 метра осигурява своевременно разпознаване на опасностите и подобрена стабилност по курса.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителния си дизайн и изключителната гама от възможности. Това е лесна за управление навигационна система iDrive Touch контролер, контролен дисплей, устройство „Свободни ръце“ с USB-интерфейс и гласово управление. Тя включва и радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 GB памет за музикални файлове включително база данни за музикални заглавия. Освен това е възможно онлайн-показването на алтернативни маршрути. Най-често ползваните POIs (Points of Interest) като бензиностанции, хотели и подобни се подреждат като символи в менюто на POI според честотата на търсенето им. Свободно стоящият 10,2-инчов цветен дисплей с висока разделителна способност и функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност.

Управлението чрез iDrive Touch контролера е интуитивно, върху неговата чувствителна на допир повърхност въвеждането на целите за навигационната система може да се извършва със собствения почерк. Като алтернатива системата може да бъде управлявана от бутоните за директен достъп респ. осемте бутона за любими функции или чрез гласови команди. Благодарение на триизмерното изобразяване на картите, както и на сателитни снимки като фон и подбрани забележителности с фотореалистично качество, навигацията се превръща във вълнуващо визуално преживяване.

ИНТЕЛИГЕНТЕН ГЛАСОВ АСИСТЕНТ.

Интелигентният гласов асистент с offboard обработка на гласа осигурява гласова подкрепа на най-високо ниво: вместо ограничени команди той разпознава и естествения говор. И то не само в голям спектър от индивидуални и ситуативни варианти: гласовият асистент владее и диалекти и жаргони. Това е свързано и със значително разширени възможности при диктуване на текстове, например имейли. Подобрените функции стават възможни и благодарение на предоставеното от ConnectedDrive, базирано на сървър offboard разпознаване на глас, което лежи в основата на интелигентния гласов асистент. Тази Cloud функционалност позволява и бързо и неспецифично търсене на конкретни цели за навигацията в интернет с естествен език, например с въпрос за определени ресторанти наблизо. В същото време качването на данните в Cloud позволява по-бързи цикли на актуализация, така че в бъдеще другите иновации ще бъдат на разположение по-бързо, независимо дали става дума за софтуер или компютърна лингвистика.