НЕОТРАЗИМО ОЩЕ ОТ СТАРТА.

Новото BMW M5 с M xDrive.

ПО-ЯРКО ОТ ВСЯКОГА.

Новото BMW M5 Competition.

НЕОТРАЗИМО ОЩЕ ОТ СТАРТА.

Новото BMW M5 с M xDrive.

ПО-ЯРКО ОТ ВСЯКОГА.

Новото BMW M5 Competition.

Възхитителен и елегантен дизайн. По-мощно от всякога. Новото поколение на BMW M5 е изявление на най-високо инженерно майсторство и иновативна интелигентност при шофиране. За невъобразими досега измерения на динамиката на управлението. Изпълнено с най-модерни технологии, които оформят бизнес всекидневието по-сигурно и комфортно. Иновативната система за задвижване на четирите колела M xDrive на новото BMW M5 с мощност до 625 к.с. (460 кВт)* превръща водача в самоуверен пилот на изключително мощен спортен седан с невероятна динамика, прецизност и пъргавина – чиста М радост от шофирането на ново ниво.

BMW M5 с M xDrive (1)(2)(3):
Среден разход на гориво в л/100 км: 10,8–10,7
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 246–243

BMW M5 Competition (2)(3):
Среден разход на гориво в л/100 км: 10,8–10,7
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 246–243

* Стойностите се отнасят за BMW M5 Competition.

Read more

НЕОТРАЗИМО ОЩЕ ОТ СТАРТА.

ВЪРХОВА ДИНАМИКА НА ПЕТА СТЕПЕН.

 • 01 Мощност 460 кВт* (625 к.с.)*
 • 02 Максимален въртящ момент 750 Нм
 • 03 От 0 до 100 км/ч за 3,3 сек*
 • 04 Максимална скорост 305 км/ч с M Driver’s Package
 • 05 Ненадмината динамика на управлението блгодарение на M xDrive

* Стойностите се отнасят за BMW M5 Competition.

Read more

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ.

Дизайнът на новото BMW M5 с М xDrive.

М дизайн.

Само с няколко линии ясният, специфичен за М дизайн на новото BMW M5 сигнализира последователна динамика – от всяка перспектива. BMW Individual high-gloss Shadow Line ексклузивно подчертава атлетичния характер. Ламинирано М5 Competition лого при страничните прагове и налично като допълнително оборудване.

Read more

М външни огледала.

Специфичните за М външни огледала с двойни конзоли и интегриран допълнителен LED мигач са аеродинамично оптимизиран и прецизен инженерен детайл и последователно изражение на спортно-динамичната М дизайнерска концепция.

Read more

М бъбрековидна радиаторна решетка.

М бъбрековидната радиаторна решетка с М5 означение на модела и гланцирано черни двойни пластини по неподражаем начин подсказват, че мощният двигател зад спортната предна част осигурява спираща дъха динамика.

Read more

М преден капак.

Двете характерни извивки контурират предния капак на новото BMW M5, изработен от лек алуминий. Дизайнът на покрива от CFRP продължава специфичните за М линии и последователно ги отвежда назад.

Read more

М карбонов покрив.

Като част от интелигентната олекотена конструкция М карбоновият покрив от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) и предният капак от алуминий допринасят за понижаването на теглото на автомобила, а с това и за повишаване на динамиката на управление.

Read more

М хриле.

Типичният елемент на М хрилете в гланцирано черен цвят с означение на модела М5 като силен триизмерен спортен акцент подчертава динамичното съчетание между техническо съвършенство и емоционални форми, което винаги е било характерно за М автомобилите.

Read more

20" инчови алуминиеви джанти 789 M.

Ексклузивните ковани 20-инчови М алуминиеви джанти 789 М с Bicolor визия и гуми с различен размер на предната и задната ос с динамичен Y-образен дизайн на спиците подчертават атлетичността на BMW M5 Competition.

Read more

М двойни ауспухови накрайници.

Типичният M двоен ауспух , централният дифузьор и задната престилка в гланцирано черно са подсказват за спортния характер на BMW M5 Competition.

Read more

ПЪРВОКЛАСЕН КОКПИТ.

Дизайнът на новото BMW M5 с M xDrive.

Новото BMW M5 с M xDrive се управлява като автомобил със задно задвижване – но с подобрено сцепление.
Франк ван Меел, BMW M GmbH, председател на Управителния съвет

СПИРАЩО ДЪХА МАЙСТОРСТВО.

Как да превърнем огромната мощност на новото BMW M5 директно и прецизно в максимална динамика на управлението? С иновативни технологии, вдъхновени от моторните спортове.

Read more

Изключително прецизно превключване на предавките.

8-степенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic се отличава с екстремно бързо време за превключване и множество опции на превключването: от екстремно спортни и динамични до комфортни и икономични. Предавките на автоматичната трансмисия могат да бъдат сменяни ръчно чрез селектора на трансмисията или лостчетата на волана.
Read more

Максимално отрицателно ускорение

При M Carbon керамичните спирачки спирачната мощ е още по-директна, те не корозират, по-издръжливи са на висока температура, износват се по-малко и допринасят за понижаването на теглото на автомобила, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. M Carbon керамичните спирачки се разпознават лесно благодарение на лакираните в цвят matt Gold спирачни апарати с лого на М.
Поради специфичните характеристики на материала в зависимост от ситуацията и износването могат да се чуят шумове, особено при мокра настилка и малко преди спиране на автомобила. Под влиянието на влагата и солта по пътищата спирачното действие може да отговаря на това на конвенционална спирачна система. Това може да бъде усетено като кратковременно намаляване на спирачната сила и при нужда може да бъде компенсирано с по-силно натискане на педала.
Read more

Перфектна управляемост.

M Servotronic осигурява подходящото усилие за въртене на волана при всякакви ситуации на пътя, като го адаптира оптимално към актуалната скорост. Освен това то осигурява директно и прецизно усещане във волана при всякаква скорост. Системата е със специфични за М настройки и предлага три характеристики, които могат да бъдат активирани с натискане на бутон.
Read more

Оптимално разпределение на мощността.

Активният М диференциал оптимизира сцеплението и стабилността по курса при смени на лентата и ускорение на излизане от завои, при висока скорост в завои, както и при различни пътни настилки. Сцеплението се оптимизира чрез многодисков съединител с електронно управление, който намалява разликите в оборотите между задните колела.
Read more

* Стойностите се отнасят за BMW M5 Competition.

Read more

ПОНИЖЕНО ТЕГЛО. ОПТИМИЗИРАН ЗВУК.

ПОНИЖЕНО ТЕГЛО. ОПТИМИЗИРАН ЗВУК.

M Sport изпускателна система.

M Sport изпускателната система предлага динамичен звук, който може да бъде адаптиран чрез интегрираните клапи за отработените газове. Програмите SPORT и SPORT+, които могат да бъдат избрани чрез буоните за динамиката на управлението, се акцентират от още по-интензивен звук, докато ориентираната към комфорт програма набляга на по-дискретна акустика на двигателя. Освен това нивото на шума може да бъде понижено чрез новия бутон за контрол на звука.

СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

BMW M5 поставя стандарти по отношение на свързаността и асистиращите системи. Независимо дали организирате срещи, проверявате имейли или искате да постигнете нови най-добри лични постижения на състезателната писта. Иновативната концепция за управление, мултифункционалното арматурно табло и Head-Up дисплеят впечатляват с изключително интуитивното управление, дигиталните услуги и напълно новите, специфични за М графики. За да можете видите всички важни за пътуването информации за части от секундата: от индикациите за включената предавка, навигационните указания и километража през режима на задвижването на четирите колела до изобразяването на индивидуано избраната настройка. По желание на ваше разположение като Copilot са множество интелигентни асистиращи системи.

BMW M5 COMPETITION.

BMW M5 COMPETITION.

Разход на гориво и СО₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  Стойностите, отбелязани с (2) са предварителни.

  Стойностите, отбелязани с (3) са базирани на новите WLTP регулации и са обърнати обратно в NEDC, за да може да се направи сравнение между автомобилите. [По отношение на тези автомобили, данъците за превозните средства, или други мита, базирани (поне между другото) на СО2 емисиите, стойностите на CO2 могат да се различават от посочените тук.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.