НЕОТРАЗИМО ОЩЕ ОТ СТАРТА.

Новото BMW M5 с M xDrive.

ЛОВЕЦЪТ. ДОРИ ЗА КОЛЕНЦИОНЕРИ.

BMW M5 First Edition, вдъхновено от BMW Individual.

НЕОТРАЗИМО ОЩЕ ОТ СТАРТА.

Новото BMW M5 с M xDrive.

ЛОВЕЦЪТ. ДОРИ ЗА КОЛЕНЦИОНЕРИ.

BMW M5 First Edition, вдъхновено от BMW Individual.

Възхитителен и елегантен дизайн. По-мощно от всякога. Новото поколение на BMW M5 е изявление на най-високо инженерно майсторство и иновативна интелигентност при шофиране. За невъобразими досега измерения на динамиката на управлението. Изпълнено с най-модерни технологии, които оформят бизнес всекидневието по-сигурно и комфортно. Иновативната система за задвижване на четирите колела M xDrive на новото BMW M5 с мощност 600 к.с. (441 кВт) превръща водача в самоуверен пилот на изключително мощен спортен седан с невероятна динамика, прецизност и пъргавина – чиста М радост от шофирането на ново ниво.

 

BMW M5 с M xDrive:
Среден разход на гориво в л/100 км: 10,5
CO2 емисии в г/км: 241

Данните за разхода на гориво и СО2 емисиите са измерени при тестовия цикъл на ЕС и зависят от избрания размер джанти и гуми. Моделите на илюстрациите са с опционално оборудване.

 

НЕОТРАЗИМО ОЩЕ ОТ СТАРТА.

ВЪРХОВА ДИНАМИКА НА ПЕТА СТЕПЕН.

  • 01 Мощност 441 кВт (600 к.с.)
  • 02 Максимален въртящ момент 750 Нм
  • 03 От 0 до 100 км/ч за 3,4 сек
  • 04 Максимална скорост 305 км/ч с M Driver’s Package
  • 05 Ненадмината динамика на управлението блгодарение на M xDrive

ПЪРВОКЛАСЕН КОКПИТ.

Дизайнът на новото BMW M5 с M xDrive.

Новото BMW M5 с M xDrive се управлява като автомобил със задно задвижване – но с подобрено сцепление.
Франк ван Меел, BMW M GmbH, председател на Управителния съвет

СПИРАЩО ДЪХА МАЙСТОРСТВО.

Как да превърнем огромната мощност на новото BMW M5 директно и прецизно в максимална динамика на управлението? С иновативни технологии, вдъхновени от моторните спортове.

Изключително прецизно превключване на предавките.

8-степенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic се отличава с екстремно бързо време за превключване и множество опции на превключването: от екстремно спортни и динамични до комфортни и икономични. Предавките на автоматичната трансмисия могат да бъдат сменяни ръчно чрез селектора на трансмисията или лостчетата на волана.

Максимално отрицателно ускорение

При M Carbon керамичните спирачки спирачната мощ е още по-директна, те не корозират, по-издръжливи са на висока температура, износват се по-малко и допринасят за понижаването на теглото на автомобила, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. M Carbon керамичните спирачки се разпознават лесно благодарение на лакираните в цвят matt Gold спирачни апарати с лого на М.
Поради специфичните характеристики на материала в зависимост от ситуацията и износването могат да се чуят шумове, особено при мокра настилка и малко преди спиране на автомобила. Под влиянието на влагата и солта по пътищата спирачното действие може да отговаря на това на конвенционална спирачна система. Това може да бъде усетено като кратковременно намаляване на спирачната сила и при нужда може да бъде компенсирано с по-силно натискане на педала.

Перфектна управляемост.

M Servotronic осигурява подходящото усилие за въртене на волана при всякакви ситуации на пътя, като го адаптира оптимално към актуалната скорост. Освен това то осигурява директно и прецизно усещане във волана при всякаква скорост. Системата е със специфични за М настройки и предлага три характеристики, които могат да бъдат активирани с натискане на бутон.

Оптимално разпределение на мощността.

Активният М диференциал оптимизира сцеплението и стабилността по курса при смени на лентата и ускорение на излизане от завои, при висока скорост в завои, както и при различни пътни настилки. Сцеплението се оптимизира чрез многодисков съединител с електронно управление, който намалява разликите в оборотите между задните колела.

ПОНИЖЕНО ТЕГЛО. ОПТИМИЗИРАН ЗВУК.

ПОНИЖЕНО ТЕГЛО. ОПТИМИЗИРАН ЗВУК.

M Sport изпускателна система.

M Sport изпускателната система предлага динамичен звук, който може да бъде адаптиран чрез интегрираните клапи за отработените газове. Програмите SPORT и SPORT+, които могат да бъдат избрани чрез буоните за динамиката на управлението, се акцентират от още по-интензивен звук, докато ориентираната към комфорт програма набляга на по-дискретна акустика на двигателя. Освен това нивото на шума може да бъде понижено чрез новия бутон за контрол на звука.

СВЪРЗАНОСТ И АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

BMW M5 поставя стандарти по отношение на свързаността и асистиращите системи. Независимо дали организирате срещи, проверявате имейли или искате да постигнете нови най-добри лични постижения на състезателната писта. Иновативната концепция за управление, мултифункционалното арматурно табло и Head-Up дисплеят впечатляват с изключително интуитивното управление, дигиталните услуги и напълно новите, специфични за М графики. За да можете видите всички важни за пътуването информации за части от секундата: от индикациите за включената предавка, навигационните указания и километража през режима на задвижването на четирите колела до изобразяването на индивидуано избраната настройка. По желание на ваше разположение като Copilot са множество интелигентни асистиращи системи.

BMW M5 FIRST EDITION.

BMW M5 FIRST EDITION.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

  • Данните за разхода на гориво и СО2 емисиите са в зависимост от избрания размер джанти и гуми. Данните за разхода на гориво са измерени на базата на тестовия цикъл на ЕС.

    Повече информация за официалния разход на енергия и гориво и официалните специфични СО2 емисии на новите автомобили можете да получите от брошура, която се разпространява безплатно от дилърите на BMW.