КОНСКИ СИЛИ+

BMW M

Динамиката на управлението на BMW M4 Купе.

КОНСКИ СИЛИ+

Динамиката на управлението на BMW M4 Купе.

КОНСКИ СИЛИ+Динамиката на управлението на BMW M4 Купе.

Повече от четири десетилетия опит в разработката на мощни автомобили нашата цел винаги е била перфектната съгласуваност между задвижването, окачването, трансмисията и кормилното управление – като критерия е водачът. BMW M4 Купе олицетворява всичко, характерно за BMW M. Всеки детайл е насочен към изключителна динамика и прецизност. Настройка за пилоти, която е трудно да бъде надмината.BMW М4 Купе (1):
Среден разход на гориво в л/100 км: 9,1 (8,3)
СО2 емисии в г/км: 209 (194)

Данните в скобите се отнасят до автомобил със 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя с Drivelogic.

Данните са измерени при тестовия цикъл на ЕС и са в зависимост от избрания размер джанти и гуми. Моделите на изображенията са с допълнително оборудване.

Read more
BMW M

ПО СЪСТЕЗАТЕЛНАТА ЛИНИЯ.

BMW M4 Купе е преминало през стотици тестове по състезателната писта, за да може множеството заимствани от моторните спортове иновации да бъдат настроени за серийно производство. Резултатът е повече от впечатляващ: концентрираната мощност със спиращо дъха ускорение среща екстремно пъргава и изключително прецизна управляемост. Във всяка ситуация на пътя. На всяка пътна настилка. Включително гарантиран прилив на адреналин – и многозначителна усмивка.

M COMPETITION ПАКЕТ.

Чисто състезателно усещане: с пакета M Competition BMW M4 Купе предлага дори още по-добра динамика благодарение на повишената мощност на двигателя, специално настроеното адаптивно М окачване, новите настройки на Динамичния контрол на стабилността DSC, активния М диференциал, както и на 20-инчовите М алуминиеви джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос.

Мощността на M TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател е повишена до 331 кВт (450 к.с.). М спортната изпускателна система създава особено мощен, характерен звук за гарантирано настръхване на кожата. Специално настроеното адаптивно М окачване осигурява оптимален контакт с пътя, повишено сцепление и още по-пъргава управляемост. Олекотените М седалки са оборудвани с регулируеми по широчина опори за гърба с вертикални отвори. М предпазните колани имат фини М ленти. Специално настроеното Адаптивно М окачване осигурява оптимален контакт с пътната настилка, повишено сцепление и по-пъргава управляемост. В екстериора пакетът M Competition впечатлява с ексклузивните ковани и полирани до блясък 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици 666 М с гуми с различен размер на предната и задната ос. Спортният характер се подсилва от BMW Individual high-gloss Shadow Line с разширен обхват, който преминава от хрилете до означението на модела в гланцово черен цвят и завършва в ауспуховите накрайници с покритие от черен хром.

 • Акценти на динамиката на управлението при пакета M Competition

  Мощността на M TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател е повишена до 331 кВт (450 к.с.). М спортната изпускателна система създава още по-мощен, характерен звук от страндартната изпускателна система. На състезателната писта и в града, адаптивното М окачване гарантира, че всяка ваша команда ще бъде изпълнена с максимална прецизност.

 • Акцентите в екстериора при пакета M Competition

  В екстериора пакетът M Competition впечатлява с ексклузивните ковани и полирани до блясък 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици 666 М с гуми с различен размер на предната и задната ос. Спортният характер се подсилва от BMW Individual high-gloss Shadow Line с разширен обхват, който преминава от хрилете до означението на модела в гланцово черен цвят и завършва в ауспуховите накрайници с покритие от черен хром.

ВАРИАНТИ НА ТРАНСМИСИИТЕ НА BMW M4 КУПЕ.

При BMW М4 Купе имате избор между 6-степенна механична М скоростна кутия и 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя, които ще ускорят пулса ви от 0 до 180. И двете предлагат максимално удоволствие от шофирането.

 • 6-степенна механична М скоростна кутия

  С намаленото си с 12 кг тегло спрямо предишния модел и по-компактната си конструкция 6-степенната механична М скоростна кутия на BMW M4 Купе е пример за интелигентна олекотена конструкция. Новаторските синхронизатори с карбонови фрикциони осигуряват по-висок комфорт при превключване, а смазването тип сух картер осигурява още по-ефективно подаване на масло.

 • 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя

  Превключване без прекъсване на подаването на мощност, без съединител и без отнемане на газта: това е възможно при 7-степенната М скоростна кутия с два съединителя с Drivelogic. Превключването на предавките е автоматично или ръчно чрез лостчетата на волана респективно скоростния лост. Launch Control гарантира оптимално ускорение от място.

АКТИВЕН М ДИФЕРЕНЦИАЛ.

АКТИВЕН М ДИФЕРЕНЦИАЛ.

Активният М диференциал оптимизира сцеплението и стабилността по курса при смяна на лентите и ускорение на излизане от завои, при висока скорост в завоите, както и при неравни пътни настилки. Сцеплението се оптимизира чрез електронно управляван многодисков съединител, който намалява разликите в оборотите между задните колела.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ.

Чрез електронно управляваните амортисьори Адаптивното М окачване автоматично осигурява оптимално адаптиране на автомобила към ситуацията на пътя. Настройките на окачването могат да бъдат конфигурирани от комфортни до спортно-динамични чрез режимите Comfort, Sport и Sport+.

ЗА 365 ДНИ СЪСТЕЗАТЕЛНО УСЕЩАНЕ.

Трансферът на иновативни технологии от моторните спортове към производството на серийни автомобили е основната компетентност на BMW M GmbH. Поради това BMW M4 Купе постига перфектен баланс между заредената с адреналин динамика и пригодността за всекидневието.

 • Launch Control

  Launch Control позволява максимално ускорение от място. Системата автоматично настройва идеалните обороти на двигателя за стартиране, а М скоростната кутия с два съединителя избира моментите на превключване така, че при възходящо превключване на разположение винаги са оптималните обороти на двигателя.

 • M Driver’s Package

  С M Driver’s Package максималната скорост се повишава до 280 км/ч. M Driver’s Package може да бъде поръчан при покупката на нов автомобил, но винаги може да бъде добавен и на по-късен етап. При инсталирането му всички други технически данни остават непроменени. Включен е и ваучер за BMW M Intensive Training като част от BMW Driving Experience.

 • M Drive

  M Drive позволява индивидуална конфигурация на режима DSC, изгледа на Head-Up дисплея и личните профили на водача от комфортно пътуване до спортно-директни настройки чрез адаптиране на характеристиките на двигателя, амортисьорите и кормилното управление, както и настройките на трансмисията. За активиране е достатъчно натискането на един от двата М бутона, интегрирани на мултифункционалния волан.

 • M Servotronic

  M Servotronic осигурява директно и прецизно усещане във волана дори и при високи скорости, като оптимално адаптира силите за въртене на волана към актуалната скорост. Освен това то повишава комфорта чрез намалените усилия за въртене на волана при паркиране и маневриране или при шофиране по тесни улици или пътища с много завои.

 • Режим M dynamic

  Режимът M Dynamic като функция на динамичния контрол на стабилността (DSC) позволява известно превъртане на колелата и по този начин осезаемо повишава динамиката на управлението. И докато DSC целенасочено предотвратява недозавиването и презавиването, Режимът M Dynamic позволява пълното оползотворяване на максималния потенциал на надлъжната и страничната динамика. Но подпомагането от страна на DSC се запазва.

ЗАХАПВАЩИ СПИРАЧКИ.

Решаващ фактор за изключително динамичното изживяване в BMW M4 Купе е спирачната система. Благодарение на изключителната си прецизност M Carbon керамични спирачки и M Compound спирачките осигуряват ненадмината динамика.

 • M Compound спирачки

  Благодарение на използването на различни материали M Compound спирачките освен, че постигат превъзходни стойности на ускорение постигат и висока стабилност при много дълъг живот, както и понижение на теглото, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. Спирачните апарати в цвят Blue Metallic с логото на М подчертават и са отличителната черта на тази специфична за М мощна спирачна система.

 • M Carbon керамични спирачки

  При M Carbon керамичните спирачки спирачната мощ е още по-директна, те не корозират, по-издръжливи са на висока температура, износват се по-малко и допринасят за понижаването на теглото на автомобила, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. M Carbon керамичните спирачки се разпознават лесно благодарение на лакираните в цвят matt Gold спирачни апарати с лого на М.

  Поради специфичните характеристики на материала в зависимост от ситуацията и износването могат да се чуят шумове, особено при мокра настилка и малко преди спиране на автомобила. Под влиянието на влагата и солта по пътищата спирачното действие може да отговаря на това на конвенционална спирачна система. Това може да бъде усетено като крактовременно намаляване на спирачната сила и при нужда може да бъде компенсирано с по-силно натискане на педала.

Разход на гориво и СО₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.