СЪРЦЕБИЕНЕ+

BMW M

Динамиката на управлението на BMW M4 Кабриолет.

СЪРЦЕБИЕНЕ+

Динамиката на управлението на BMW M4 Кабриолет.

СЪРЦЕБИЕНЕ+Динамиката на управлението на BMW M4 Кабриолет.

Усещането при шофиране на BMW M4 Кабриолет е със спираща дъха интензивност и предлага неограничена радост от шофирането. При този мощен спортист всичко е насочено към мощната динамика и пъргавата управляемост. Благодарение на множеството заимствани от моторните спортове технологии този атлет винаги пренася мощността си към пътя с най-висока прецизност. Тази амбиция се повишава допълнително от опционалния пакет M Competition с по-висока мощност на двигателя и специално настроеното адаптивно М окачване.

BMW M4 Кабриолет (1):
Среден разход на гориво в л/100 км: 9.5 (8.7)
СО2 емисии в г/км (комбинирани): 218 (203)
Данните в скоби се отнасят до автомобилите със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител с Drivelogic.

Read more
BMW M

ОТКРИТО ДО ЛИМИТА.

Водачите на BMW М4 Кабриолет, устремили се към слънцето, ще се насладят на заредени с адреналин изживявания зад волана. Това се дължи на М двигателя с 431 к.с., който винаги разгръща мощността си динамично премерено. А благодарение на множеството заимствани от моторните спортове технологии като активния М диференциал или M Servotronic върховият атлет винаги реагира с най-висока прецизност и техническо съвършенство. До граничния режим. Същото се отнася и до пулса ви.

M COMPETITION ПАКЕТ.

Чисто състезателно усещане: с пакета M Competition BMW M4 Кабриолет предлага дори още по-добра динамика благодарение на повишената мощност на двигателя, специално настроеното адаптивно М окачване, новите настройки на Динамичния контрол на стабилността DSC, активния М диференциал, както и на 20-инчовите М алуминиеви джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос.

Мощността на M TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател е повишена до 331 кВт (450 к.с.). М спортната изпускателна система създава особено мощен, характерен звук за гарантирано настръхване на кожата. Специално настроеното адаптивно М окачване осигурява оптимален контакт с пътя, повишено сцепление и още по-пъргава управляемост. Олекотените М седалки са оборудвани с регулируеми по широчина опори за гърба с вертикални отвори. М предпазните колани имат фини М ленти. Специално настроеното Адаптивно М окачване осигурява оптимален контакт с пътната настилка, повишено сцепление и по-пъргава управляемост. В екстериора пакетът M Competition впечатлява с ексклузивните ковани и полирани до блясък 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици 666 М с гуми с различен размер на предната и задната ос. Спортният характер се подсилва от BMW Individual high-gloss Shadow Line с разширен обхват, който преминава от хрилете до означението на модела в гланцово черен цвят и завършва в ауспуховите накрайници с покритие от черен хром.

 • Акценти на динамиката на управлението при пакета M Competition

  Мощността на M TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател е повишена до 331 кВт (450 к.с.). М спортната изпускателна система създава особено мощен, характерен звук за гарантирано настръхване на кожата. Специално настроеното адаптивно М окачване гарантира както на състезателната писта, така и на пътя, че всяка команда с кормилното управление ще бъде изпълнена с максимална прецизност.

 • Акцентите в екстериора при пакета M Competition

  В екстериора пакетът M Competition впечатлява с ексклузивните ковани и полирани до блясък 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици 666 М с гуми с различен размер на предната и задната ос. Спортният характер се подсилва от BMW Individual high-gloss Shadow Line с разширен обхват, който преминава от хрилете до означението на модела в гланцово черен цвят и завършва в ауспуховите накрайници с покритие от черен хром.

ВАРИАНТИ НА ТРАНСМИСИИТЕ НА BMW M4 КАБРИОЛЕТ.

При BMW М4 Кабриолет имате избор между 6-степенна механична М скоростна кутия и 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя, които ще ускорят пулса ви от 0 до 180. И двете предлагат максимално удоволствие от шофирането.

 • 6-степенна механична М скоростна кутия

  С намаленото си с 12 кг тегло спрямо предишния модел и по-компактната си конструкция 6-степенната механична М скоростна кутия на BMW M4 Кабриолет е пример за интелигентна олекотена конструкция. Новаторските синхронизатори с карбонови фрикциони осигуряват по-висок комфорт при превключване, а смазването тип сух картер осигурява още по-ефективно подаване на масло.

 • 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя

  Превключване без прекъсване на подаването на мощност, без съединител и без отнемане на газта: това е възможно при 7-степенната М скоростна кутия с два съединителя с Drivelogic. Превключването на предавките е автоматично или ръчно чрез лостчетата на волана респективно скоростния лост. Launch Control гарантира оптимално ускорение от място.

АКТИВЕН М ДИФЕРЕНЦИАЛ.

АКТИВЕН М ДИФЕРЕНЦИАЛ.

Активният М диференциал оптимизира сцеплението и стабилността по курса при смяна на лентите и ускорение на излизане от завои, при висока скорост в завоите, както и при неравни пътни настилки. Сцеплението се оптимизира чрез електронно управляван многодисков съединител, който намалява разликите в оборотите между задните колела.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ.

Чрез електронно управляваните амортисьори Адаптивното М окачване автоматично осигурява оптимално адаптиране на автомобила към ситуацията на пътя. Настройките на окачването могат да бъдат конфигурирани от комфортни до спортно-динамични чрез режимите COMFORT, SPORT и SPORT+

ЗА 365 ДНИ СЪСТЕЗАТЕЛНО УСЕЩАНЕ.

M Servotronic адаптира сервоусилването на волана към актуалната скорост и осигурява директни и прецизни реакции на кормилното управление при висока скорост. Системата повишава и комфорта чрез намаляване на усилията за въртене на волана при паркиране и маневриране, както и при шофиране по тесни улици и по пътища с много завои.

 • Launch Control

  Launch Control позволява максимално ускорение от място. Системата автоматично настройва идеалните обороти на двигателя за стартиране, а М скоростната кутия с два съединителя избира моментите на превключване така, че при възходящо превключване на разположение винаги са оптималните обороти на двигателя.

 • M Driver’s Package

  С M Driver’s Package максималната скорост се повишава до 280 км/ч. M Driver’s Package може да бъде поръчан при покупката на нов автомобил, но винаги може да бъде добавен и по-късно. При инсталирането му всички други технически данни остават непроменени. Включен е и ваучер за BMW M Intensive Training като част от BMW Driving Experience.

 • M Drive

  M Drive позволява индивидуална конфигурация на режима DSC, изгледа на Head-Up дисплея и личните профили на водача от комфортно пътуване до спортно-директни настройки чрез адаптиране на характеристиките на двигателя, амортисьорите и кормилното управление, както и настройките на трансмисията. За активиране е достатъчно натискането на един от двата М бутона, интегрирани в мултифункционалния волан.

 • M Servotronic

  M Servotronic осигурява директно и прецизно усещане във волана дори и при високи скорости, като оптимално адаптира силите за въртене на волана към актуалната скорост. Освен това то повишава комфорта чрез намалените усилия за въртене на волана при паркиране и маневриране или при шофиране по тесни улици или пътища с много завои.

 • Режим M Dynamic

  Режимът M Dynamic като функция на динамичния контрол на стабилността (DSC) позволява известно превъртане на колелата и по този начин осезаемо повишава динамиката на управлението. И докато DSC целенасочено предотвратява недозавиването и презавиването, Режимът M Dynamic позволява пълното оползотворяване на максималния потенциал на надлъжната и страничната динамика. Но подпомагането от страна на DSC се запазва.

ЗАХАПВАЩИ СПИРАЧКИ.

Решаващ фактор за изключително динамичното изживяване в BMW M4 Кабриолет е спирачната система. Благодарение на изключителната си прецизност M Carbon керамичните спирачки и M compound спирачките осигуряват ненадмината динамика.

 • M Compound спирачки

  Благодарение на използването на различни материали M Compound спирачките освен, че постигат превъзходни стойности на ускорение постигат и висока стабилност при много дълъг живот, както и понижение на теглото, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. Спирачните апарати в цвят Blue Metallic с логото на М подчертават са отличителната черта на тази специфична за М мощна спирачна система.

 • M Carbon керамични спирачки

  При M Carbon керамичните спирачки спирачната мощ е още по-директна, те не корозират, по-издръжливи са на висока температура, износват се по-малко и допринасят за понижаването на теглото на автомобила, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. M Carbon керамичните спирачки се разпознават лесно благодарение на лакираните в цвят matt Gold спирачни апарати с лого на М.

  Поради специфичните характеристики на материала в зависимост от ситуацията и износването могат да се чуят шумове, особено при мокра настилка и малко преди спиране на автомобила. Под влиянието на влагата и солта по пътищата спирачното действие може да отговаря на това на конвенционална спирачна система. Това може да бъде усетено като кратковременно намаляване на спирачната сила и при нужда може да бъде компенсирано с по-силно натискане на педала.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  (1) Данните са валидни до 15.04.2018 г. За по-точна информация се обърнете към вашия BMW Partner.

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.