СЪРЦЕБИЕНЕ+

BMW M

Динамиката на управлението на BMW M4 Кабриолет.

СЪРЦЕБИЕНЕ+

Динамиката на управлението на BMW M4 Кабриолет.

СЪРЦЕБИЕНЕ+Динамиката на управлението на BMW M4 Кабриолет.

Усещането при шофиране на BMW M4 Кабриолет е със спираща дъха интензивност и предлага неограничена радост от шофирането. При този мощен спортист всичко е насочено към мощната динамика и пъргавата управляемост. Благодарение на множеството заимствани от моторните спортове технологии този атлет винаги пренася мощността си към пътя с най-висока прецизност. Тази амбиция се повишава допълнително от опционалния пакет M Competition с по-висока мощност на двигателя и специално настроеното адаптивно М окачване.

BMW M4 Кабриолет:
Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 10,5-10,2 (10,2-9,9)
CO2 емисии в г/км (комбинирано): 239-233 (232-226)
Данните в скоби се отнасят до автомобили с 7-степенна М трансмисия с двоен съединител и Drivelogic.

Read more
BMW M

ОТКРИТО ДО ЛИМИТА.

Водачите на BMW М4 Кабриолет, устремили се към слънцето, ще се насладят на заредени с адреналин изживявания зад волана. Това се дължи на М двигателя с 431 к.с., който винаги разгръща мощността си динамично премерено. А благодарение на множеството заимствани от моторните спортове технологии като активния М диференциал или M Servotronic върховият атлет винаги реагира с най-висока прецизност и техническо съвършенство. До граничния режим. Същото се отнася и до пулса ви.

M COMPETITION ПАКЕТ.

Чисто състезателно усещане: с пакета M Competition BMW M4 Кабриолет предлага дори още по-добра динамика благодарение на повишената мощност на двигателя, специално настроеното адаптивно М окачване, новите настройки на Динамичния контрол на стабилността DSC, активния М диференциал, както и на 20-инчовите М алуминиеви джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос.

Мощността на M TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател е повишена до 331 кВт (450 к.с.). М спортната изпускателна система създава особено мощен, характерен звук за гарантирано настръхване на кожата. Специално настроеното адаптивно М окачване осигурява оптимален контакт с пътя, повишено сцепление и още по-пъргава управляемост. Олекотените М седалки са оборудвани с регулируеми по широчина опори за гърба с вертикални отвори. М предпазните колани имат фини М ленти. Специално настроеното Адаптивно М окачване осигурява оптимален контакт с пътната настилка, повишено сцепление и по-пъргава управляемост. В екстериора пакетът M Competition впечатлява с ексклузивните ковани и полирани до блясък 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици 666 М с гуми с различен размер на предната и задната ос. Спортният характер се подсилва от BMW Individual high-gloss Shadow Line с разширен обхват, който преминава от хрилете до означението на модела в гланцово черен цвят и завършва в ауспуховите накрайници с покритие от черен хром.

 • Акценти на динамиката на управлението при пакета M Competition

  Мощността на M TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател е повишена до 331 кВт (450 к.с.). М спортната изпускателна система създава още по-мощен, характерен звук от страндартната изпускателна система. На състезателната писта и в града, адаптивното М окачване гарантира, че всяка ваша команда ще бъде изпълнена с максимална прецизност.

 • Акцентите в екстериора при пакета M Competition

  В екстериора пакетът M Competition впечатлява с ексклузивните ковани и полирани до блясък 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици 666 М с гуми с различен размер на предната и задната ос. Спортният характер се подсилва от BMW Individual high-gloss Shadow Line с разширен обхват, който преминава от хрилете до означението на модела в гланцово черен цвят и завършва в ауспуховите накрайници с покритие от черен хром.

ВАРИАНТИ НА ТРАНСМИСИИТЕ НА BMW M4 КАБРИОЛЕТ.

При BMW М4 Кабриолет имате избор между 6-степенна механична М скоростна кутия и 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя, които ще ускорят пулса ви от 0 до 180. И двете предлагат максимално удоволствие от шофирането.

 • 6-степенна механична М скоростна кутия

  С намаленото си с 12 кг тегло спрямо предишния модел и по-компактната си конструкция 6-степенната механична М скоростна кутия на BMW M4 Кабриолет е пример за интелигентна олекотена конструкция. Новаторските синхронизатори с карбонови фрикциони осигуряват по-висок комфорт при превключване, а смазването тип сух картер осигурява още по-ефективно подаване на масло.

 • 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя

  Превключване без прекъсване на подаването на мощност, без съединител и без отнемане на газта: това е възможно при 7-степенната М скоростна кутия с два съединителя с Drivelogic. Превключването на предавките е автоматично или ръчно чрез лостчетата на волана респективно скоростния лост. Launch Control гарантира оптимално ускорение от място.

АКТИВЕН М ДИФЕРЕНЦИАЛ.

АКТИВЕН М ДИФЕРЕНЦИАЛ.

Активният М диференциал оптимизира сцеплението и стабилността по курса при смяна на лентите и ускорение на излизане от завои, при висока скорост в завоите, както и при неравни пътни настилки. Сцеплението се оптимизира чрез електронно управляван многодисков съединител, който намалява разликите в оборотите между задните колела.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ.

Чрез електронно управляваните амортисьори Адаптивното М окачване автоматично осигурява оптимално адаптиране на автомобила към ситуацията на пътя. Настройките на окачването могат да бъдат конфигурирани от комфортни до спортно-динамични чрез режимите COMFORT, SPORT и SPORT+

ЗА 365 ДНИ СЪСТЕЗАТЕЛНО УСЕЩАНЕ.

M Servotronic адаптира сервоусилването на волана към актуалната скорост и осигурява директни и прецизни реакции на кормилното управление при висока скорост. Системата повишава и комфорта чрез намаляване на усилията за въртене на волана при паркиране и маневриране, както и при шофиране по тесни улици и по пътища с много завои.

 • Launch Control

  Launch Control позволява максимално ускорение от място. Системата автоматично настройва идеалните обороти на двигателя за стартиране, а М скоростната кутия с два съединителя избира моментите на превключване така, че при възходящо превключване на разположение винаги са оптималните обороти на двигателя.

 • M Driver’s Package

  С M Driver’s Package максималната скорост се повишава до 280 км/ч. M Driver’s Package може да бъде поръчан при покупката на нов автомобил, но винаги може да бъде добавен и по-късно. При инсталирането му всички други технически данни остават непроменени. Включен е и ваучер за BMW M Intensive Training като част от BMW Driving Experience.

 • M Drive

  M Drive позволява индивидуална конфигурация на режима DSC, изгледа на Head-Up дисплея и личните профили на водача от комфортно пътуване до спортно-директни настройки чрез адаптиране на характеристиките на двигателя, амортисьорите и кормилното управление, както и настройките на трансмисията. За активиране е достатъчно натискането на един от двата М бутона, интегрирани в мултифункционалния волан.

 • M Servotronic

  M Servotronic осигурява директно и прецизно усещане във волана дори и при високи скорости, като оптимално адаптира силите за въртене на волана към актуалната скорост. Освен това то повишава комфорта чрез намалените усилия за въртене на волана при паркиране и маневриране или при шофиране по тесни улици или пътища с много завои.

 • Режим M Dynamic

  Режимът M Dynamic като функция на динамичния контрол на стабилността (DSC) позволява известно превъртане на колелата и по този начин осезаемо повишава динамиката на управлението. И докато DSC целенасочено предотвратява недозавиването и презавиването, Режимът M Dynamic позволява пълното оползотворяване на максималния потенциал на надлъжната и страничната динамика. Но подпомагането от страна на DSC се запазва.

ЗАХАПВАЩИ СПИРАЧКИ.

Решаващ фактор за изключително динамичното изживяване в BMW M4 Кабриолет е спирачната система. Благодарение на изключителната си прецизност M Carbon керамичните спирачки и M compound спирачките осигуряват ненадмината динамика.

 • M Compound спирачки

  В резултат от изпозлването на различни материали, M Compound спирчките постигат не само изключително кратко време на спиране, но и висока стабилност и дълъг живот. Освен това пониженото тегло оказва позитивно влияние върху гъвкавостта, динамиката и ускорението. Спирачнте апарати в син металик с М обозначение подчертават изключително високото представяне на спирачната система. Подари специфичния дизайн, отличителни звучци могат да се появят временно по време на дълго пътуване с тежък товар, които изчезват почти веднага За избегнете този звук, можете да натоварвате спирачките на регулярни интервали с някои от тях по-силни. Ако спирачните дискове са влажни, можете да ги подсушите, за да избегнете звука. Тези звуци не оказват никакво влияние на работата, сигурността и стабилността на спирачките.

 • M Carbon керамични спирачки

  С опционалните М карбонови керамични спирачки, спирачната сила е още по-прецизна, без корозия и по-устойчива на топлина, което допринася за по-висока гъвкавост, динамика и ускорение. Специалното оборудване се забелязва през джантите в цвят златен мат с М обозначение от външната страна. Поради използването на специфични материали, отличителни звуци могат да се чуят докато изпозлвате спирачките, например при продължително ниско натоварване или при влажни условия, непосредствено преди спиране на автомобила. Шумът може да бъде избегнат чрез подсувашане или чрез упражняване на по-голяма сила на спирачката след продължително ниско натоварване. Влажните пътни условия или сол на пътя могат да се отразят на ефективността на спирачната система и да я сведат до тази на конвенцоналната спирачна система. Намалената спирачна сила може да бъде компенсирана чрез по-силен натиск на педала. Гореспоменаните шумове нямат никакво влияние върху работата, сигурността и стабилността на спирачките.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.