ДИНАМИКА+

BMW M

Динамиката на управлението на BMW M3 Седан.

ДИНАМИКА+

Динамиката на управлението на BMW M3 Седан.

ДИНАМИКА+Динамиката на управлението на BMW M3 Седан.

Убедително на състезателната писта. Впечатляващо на пътя. Особено с опционалния пакет M Competition. С мощността на двигателя от 450 к.с. и множество иновации, заимствани от моторните спортове, които допълнително повишават спортния характер на автомобила. Специално настроеното адаптивно М окачване, активният М диференциал, M Servotronic или 7-степенната М скоростна кутия с два съединителя дават нова дефиниция на граничния режим – и на водача на BMW M3 Седан като екстремен спортист.

BMW М3 Седан:
Среден разход на гориво в л/100 км: 8,8 (8,3)
СО2 емисии в г/км: 204 (194)

Данните в скобите са за автомобил със 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя.

Данните са измерени при тестовия цикъл на ЕС и са в зависимост от избрания размер гуми. Моделите на изображенията са с допълнително оборудване.

BMW M

ДОБРЕ ДОШЛИ В ГРАНИЧНИЯ РЕЖИМ.

Дори и извън състезателните писти можете да усетите, че BMW M3 Седан е истински върхов атлет. Той винаги демонстрира изключително прецизна и пъргава управляемост – най-вече при взискателни ситуации на пътя. Тогава мощният М двигател подава тягата си към асфалта мощно, но винаги прецизно дозирана чрез 6-степенната механична М скоростна кутия или без прекъсвания в подаването на мощност чрез 7-степенната М скоростна кутия с два съединителя.

M COMPETITION ПАКЕТ.

Чисто състезателно усещане: с пакета M Competition BMW M3 Седан предлага дори още по-добра динамика благодарение на повишената мощност на двигателя, специално настроеното адаптивно М окачване, новите настройки на Динамичния контрол на стабилността DSC, активния М диференциал, както и на 20-инчовите М алуминиеви джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос.

 • Акценти на динамиката на управлението при пакета M Competition

  Мощността на M TwinPower Turbo редовия 6-цилиндров бензинов двигател е повишена до 331 кВт (450 к.с.). М спортната изпускателна система създава особено мощен, характерен звук за гарантирано настръхване на кожата. Специално настроеното адаптивно М окачване осигурява оптимален контакт с пътя, повишено сцепление и още по-пъргава управляемост.

 • Акцентите в екстериора при пакета M Competition

  В екстериора пакетът M Competition впечатлява с ексклузивните ковани и полирани до блясък 20-инчови М алуминиеви джанти със звездовидни спици 666 М с гуми с различен размер на предната и задната ос. Спортният характер се подсилва от BMW Individual high-gloss Shadow Line с разширен обхват, който преминава от хрилете до означението на модела в гланцово черен цвят и завършва в ауспуховите накрайници с покритие от черен хром.

ВАРИАНТИ НА ТРАНСМИСИИТЕ НА BMW M3 СЕДАН.

При BMW М3 Седан имате избор между 6-степенна механична М скоростна кутия и 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя, които ще ускорят пулса ви от 0 до 180. И двете предлагат максимално удоволствие от шофирането.

 • 6-степенна механична М скоростна кутия

  С намаленото си с 12 кг тегло спрямо предишния модел и по-компактната си конструкция 6-степенната механична М скоростна кутия на BMW M3 Седан е пример за интелигентна олекотена конструкция. Новаторските синхронизатори с карбонови фрикциони осигуряват по-висок комфорт при превключване, а смазването тип сух картер осигурява още по-ефективно подаване на масло.

 • 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя

  Превключване без прекъсване на подаването на мощност, без съединител и без отнемане на газта: това е възможно при 7-степенната М скоростна кутия с два съединителя с Drivelogic. Превключването на предавките е автоматично или ръчно чрез лостчетата на волана респективно скоростния лост. Launch Control гарантира оптимално ускорение от място.

АКТИВЕН М ДИФЕРЕНЦИАЛ.

АКТИВЕН М ДИФЕРЕНЦИАЛ.

Активният М диференциал оптимизира сцеплението и стабилността по курса при смяна на лентите и ускорение при излизане от завои, при висока скорост в завоите, както и при неравни пътни настилки. Сцеплението се оптимизира чрез електронно управляван многодисков съединител, който намалява разликите в оборотите между задните колела.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ.

АДАПТИВНО М ОКАЧВАНЕ.

Чрез електронно управляваните амортисьори Адаптивното М окачване автоматично осигурява оптимално адаптиране на автомобила към ситуацията на пътя. Настройките на окачването могат да бъдат конфигурирани от комфортни до спортно-динамични чрез режимите COMFORT, SPORT и SPORT+

ЗА 365 ДНИ СЪСТЕЗАТЕЛНО УСЕЩАНЕ.

Трансферът на иновативни технологии от моторните спортове към производството на серийни автомобили е основната компетентност на BMW M GmbH. Поради това BMW M3 Седан постига перфектен баланс между заредената с адреналин динамика и пригодността за всекидневието.

 • Launch Control

  Launch Control позволява максимално ускорение от място. Системата автоматично настройва идеалните обороти на двигателя за стартиране, а М скоростната кутия с два съединителя избира моментите на превключване така, че при възходящо превключване на разположение винаги са оптималните обороти на двигателя.

 • M Driver’s Package

  С M Driver’s Package максималната скорост се повишава до 280 км/ч. M Driver’s Package може да бъде поръчан при покупката на нов автомобил, но винаги може да бъде добавен и на по-късен етап. При инсталирането му всички други технически данни остават непроменени. Включен е и ваучер за BMW M Intensive Training като част от BMW Driving Experience.

 • M Drive Управление

  M Drive позволява индивидуална конфигурация на режима DSC, изгледа на Head-Up дисплея и личните профили на водача от комфортно пътуване до спортно-директни настройки чрез адаптиране на характеристиките на двигателя, амортисьорите и кормилното управление, както и настройките на трансмисията. За активиране е достатъчно натискането на един от двата М бутона, интегрирани на мултифункционалния волан.

 • M Servotronic

  M Servotronic адаптира сервоусилването на волана към скоростта и осигурява директни и прецизни реакции на кормилното управление при висока скорост. Системата осигурява и изключителен комфорт чрез намаляване на усилията за въртене на волана, както и максимална повратливост при паркиране, маневриране и при шофиране по тесни пътища с много завои.

 • Режим M Dynamic

  Режимът M Dynamic като функция на динамичния контрол на стабилността (DSC) позволява известно превъртане на колелата и по този начин осезаемо повишава динамиката на управлението. И докато DSC целенасочено предотвратява недозавиването и презавиването, Режимът M Dynamic позволява пълното оползотворяване на максималния потенциал на надлъжната и страничната динамика. Но подпомагането от страна на DSC се запазва.

ЗАХАПВАЩИ СПИРАЧКИ.

Решаващ фактор за изключително динамичното изживяване в BMW M3 Седан е спирачната система. Благодарение на изключителната си прецизност M Carbon керамични спирачки и M Compound спирачките осигуряват ненадмината динамика.

 • M Compound спирачки

  Благодарение на използването на различни материали M Compound спирачките освен постигат превъзходни стойности на отрицателното ускорение постигат и висока стабилност при много дълъг живот, както и понижение на теглото, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. Спирачните апарати в цвят Blue Metallic с логото на М подчертават и са отличителната черта на тази специфична за М мощна спирачна система.

 • M Carbon керамични спирачки

  При M Carbon керамичните спирачки спирачната мощ е още по-директна, те не корозират, по-издръжливи са на висока температура, износват се по-малко и допринасят за понижаването на теглото на автомобила, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. M Carbon керамичните спирачки се разпознават лесно благодарение на лакираните в цвят matt Gold спирачни апарати с лого на М.

  Поради специфичните характеристики на материала в зависимост от ситуацията и износването могат да се чуят шумове, особено при мокра настилка и малко преди спиране на автомобила. Под влиянието на влагата и солта по пътищата спирачното действие може да отговаря на това на конвенционална спирачна система. Това може да бъде усетено като кратковременно намаляване на спирачната сила и при нужда може да бъде компенсирано с по-силно натискане на педала.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните в скобите са за автомобил със 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя.

  Данните са измерени при тестовия цикъл на ЕСЕ и са в зависимост от избрания размер гуми. Моделите на изображенията са с допълнително оборудване.

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

  Данните не се отнасят до отделен автомобил и не са част от офертата, а служат само като база за сравнение между различни типове автомобили. Според директива 1999/94/EC при измерването на СО2 емисиите не се взимат под внимание СО2 емисиите, генерирани при производството и доставката на горивото респ. другите енергоносители.