ИКОНА+

BMW M

BMW M3 Седан. Радикално повече.

ИКОНА+

BMW M3 Седан. Радикално повече.

ИКОНА+BMW M3 Седан. Радикално повече.

Ускорение 0-100 км/ч в сек

4,3 (4,1)

Максимална мощност в кВт (к.с.) при об/мин

317 (431)5 500-7 300

Среден разход на гориво в л/100 км 

8,8-8,3

СО2 емисии в г/км

204 (194)

Собствено тегло в кг

1,610 (1,635)

Базов модел от

155 100 лева

Безкомпромисен мощен спортен автомобил с 4 врати и спиращ дъха дизайн. С множество технологични иновации, заимствани от моторните спортове. За още по-висока динамика и още по-пъргава управляемост. За богати на адреналин моменти при шофиране, при които веднага разбирате едно: тук се поставят лични рекорди – BMW М3 Седан.

ВЪОДУШЕВЯВАЩИ ФОРМИ.

Динамичен дизайн.

BMW М3 Седан: екстремно спортно, с иконично присъствие и високи динамични възможности, комбинирани с ефективност. Всеки дизайнерски елемент, от големите въздухозаборници, през изразителните алуминиеви джанти до атлетичната задна част подчертава цялата мощ на този High Performance спортен автомобил.

Спортни линии.

Профилът на BMW M3 Седан комбинира гените на мощен спортен автомобил с пригодността за всекидневието на седан с 4 врати.

Мощна предна част.

Устремената напред предна част с гланцирано черни двойни пластини на бъбрековидната радиаторна решетка и големите въздухозаборници се акцентира от Full LED фаровете с прецизна графика. Филигранният им дизайн и впечатляващата яркост гарантират уверено излъчване през деня и перфектно осветен асфалт през нощта.

Поразителна задна част.

Задната част с широката си следа оставя трайно впечатление. Прогресивният дизайн на LED задните светлини, както и широките High Performance спортни гуми оставят трайно впечатление. М задният спойлер осигурява по-добро въздушно притискан и подобрява аеродинамиката. М дифузюорът и скосените накрайници на двойните ауспухови тръби се вписват перфектно в задната броня с характерните въздуховоди.

Аеродинамични елементи.

Двата вертикални въздуховода на Air Curtain и страничните M хриле с инетгиран декоративен елемент на Air Breather понижават въздушното съпротивление в областта на арките на калниците. За оптимални аеродинамични стойности и неслучайно и за ускоряване на пулса.

Ексклузивен покрив с карбонов композит.

Като част от интелигентната концепция на BMW за олекотяване на конструкцията покрив с карбонов композит и армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) допринася за понижаването на теглото на автомобила и за снижаването на центъра на тежестта. Това води до повишена пъргавина и динамика при движение по завои, при ускорение и при спиране.

Изцяло LED светлини.

И при задните светлини светлинните функции са поверени изцяло на светодиоди. Издължената им L-образна форма с цялостен светлинен дизайн преминава плавно в задния капак и по този начин подчертава изразителните линии на задната част.

M COMPETITION ПАКЕТ.

Пакетът M Competition осигурява осезаемо повишаване на динамиката на управлението благодарение на повишената мощност на двигателя и специално настроеното адаптивно М окачване. М спортната спирачна система с черно хромирани двойни ауспухови тръби осигурява мощен звук. Пакетът включва и олекотени М спортни седалки и ексклузивни 20-инчови М алуминиеви джанти с гуми с различен размер на предната и задната ос.

ДОБРЕ ДОШЛИ В ГРАНИЧНИЯ РЕЖИМ.

BMW M

ДОБРЕ ДОШЛИ В ГРАНИЧНИЯ РЕЖИМ.

Дори и извън състезателните писти можете да усетите, че BMW M3 Седан е истински върхов атлет. Той винаги демонстрира изключително прецизна и пъргава управляемост – най-вече при взискателни ситуации на пътя. Тогава мощният М двигател подава тягата си към асфалта мощно, но винаги прецизно дозирана чрез 6-степенната механична М скоростна кутия или без прекъсвания в подаването на мощност чрез 7-степенната М скоростна кутия с два съединителя.

M TWIN POWER TURBO РЕДОВИ 6-ЦИЛИНДРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ.

3-литровият M TwinPower Turbo редови 6-цилиндров двигател съчетава най-доброто от двата свята: високооборотни характеристики до 7 600 об/мин и ненадмината мощ с 550 Нм въртящ момент. Битурбо свръхпълненето, директното впръскване и типичните за М фини настройки осигуряват директни реакции на двигателя, неудържима тяга и уверена гъвкавост при най-лекото докосване на педала на газта. Множеството иновации като конструкцията без цилиндрови гилзи или по-лекия кован колянов вал са част от интелигентната олекотена конструкция, подобряват динамиката и ускорението, понижават разхода на гориво и осигуряват оптимално разпределение на теглото между осите от близо 50:50. Резултатът: ненадминато пъргаво поведение на пътя, което впечатляващо се подчертава от неподражаемия звук на М двигателя.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

  • Данните са измерени при тестовия цикъл на ЕСЕ и са в зависимост от избрания размер гуми. Моделите на изображенията са с допълнително оборудване.

    Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

    Данните не се отнасят до отделен автомобил и не са част от офертата, а служат само като база за сравнение между различни типове автомобили. Според директива 1999/94/EC при измерването на СО2 емисиите не се взимат под внимание СО2 емисиите, генерирани при производството и доставката на горивото респ. другите енергоносители.