ПРОИЗХОД М.

BMW M

BMW M2 Купе.

ПРОИЗХОД М.

BMW M2 Купе.

ПРОИЗХОД М.BMW M2 Купе.

Максимална мощност в кВт (к.с.) при об/мин

272 (370)/6 500

Максимален въртящ момент в Нм при об/мин

465/1 400-5 560

Ускорение 0-100 км/ч в сек

4,5 (4,3 с опционалната 7-степенна DCT с Drivelogic)

Максимална скорост в км/ч

250 (270 с M Driver’s Package)

Дизайнът и концепцията на първото BMW M2 Купе ни връщат към историческите корени на BMW M GmbH. Автомобилът комбинира високи спортни възможности и класическо задно задвижване с прецизността и пъргавината на модерен М автомобил. Характерните предна и задна броня оптимизират въздушния поток и аеродинамиката. Спортно настроеното окачване и мощният M TwinPower Turbo редови 6-цилиндров двигател осигуряват спираща дъха динамика.

ДИНАМИКА НА УПРАВЛЕНИЕТО И ЕФЕКТИВНОСТ.

Механична 6-степенна скоростна кутия или М скоростна кутия с Drivelogic, Активен М диференциал и спонтанни реакции с до 500 Нм въртящ момент – категорични характеристики на чистокръвен спортист, напълно в духа на BMW M GmbH.

Състезателни характеристики.

Радостта от шофирането на BMW M2 Купе е базирана на високи технологии, тествани при най-екстремни условия. Резултатът е автентично изживяване при шофиране, каквото може да предложи само един М автомобил: с почти оптимално разпределение на теглото между осите от 50:50, забележително окачване и оборудване, вдъхновено от моторните спортове.

7-степенна M DCT с Drivelogic.

Превключване без прекъсване в подаването на мощност, без съединител, без отнемане на газта: 7-степенната М скоростна кутия с два съединителя с Drivelogic. Предавките могат да бъдат превключвани автоматично или ръчно чрез лостчетата на волана респективно селектора на трансмисията. Launch Control гарантира оптимално ускорение от място.

Активен М диференциал.

Активният М диференциал оптимизира сцеплението и стабилността по курса при смяна на лентата и ускорение на излизане от завои, при висока скорост в завоите или по пътища с неравни настилки. Сцеплението се оптимизира чрез многодисков съединител с електронно управление, който намалява разликите в оборотите между задните колела.

M Compound спирачки.

Благодарение на използването на различни материали M Compound спирачките освен превъзходни стойности на отрицателното ускорение са екстремно стабилни и изключително издръжливи. Освен това те са и по-леки, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. Спирачните апарати в цвят Blue metallic с лого на М са отличителния белег на тази изключително ефективна спирачна система.

КОГАТО ПРЕКАЛЕНО МНОГО Е ТОЧНО КОЛКОТО ТРЯБВА.

BMW-M.com – Новият уебсайт на най-мощната буква на света.

ДИЗАЙН.

Дизайнът на BMW M2 Купе е олицетворение на чистата мощ и динамика. Спортната линия на купето, мускулестите форми и кокпитът с автентични детайли от моторните спортове подчертават атлетичното излъчване.

  • Разход на гориво и СО2 емисии на BMW M2 Купе:

    Среден разход на гориво в л/100 км: 8,5 до 7,9

    СО2 емисии: 199 до 185

    Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.