НАКЪСВА ЗАВОИТЕ НА ПАРЧЕТА.

BMW M

Динамиката на управлението и ефективността на BMW M2 Купе.

НАКЪСВА ЗАВОИТЕ НА ПАРЧЕТА.

Динамиката на управлението и ефективността на BMW M2 Купе.

Създаден за спонтанни спринтове и бързи завои. За екстремно изживяване при шофиране, което няма да забравите лесно. С високата си пъргавина, динамика и впечатляващия звук BMW M2 Купе е типичен М автомобил. С опционална 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя за особено бързи превключвания на предавките. С M Compound спирачки, предвидени за най-високи натоварвания. Серийно с Активен М диференциал за максимална стабилност и сцепление. Накратко: автомобил, създаден да доминира всеки път.

НАКЪСВА ЗАВОИТЕ НА ПАРЧЕТА.Динамиката на управлението и ефективността на BMW M2 Купе.

Създаден за спонтанни спринтове и бързи завои. За екстремно изживяване при шофиране, което няма да забравите лесно. С високата си пъргавина, динамика и впечатляващия звук BMW M2 Купе е типичен М автомобил. С опционална 7-степенна М скоростна кутия с два съединителя за особено бързи превключвания на предавките. С M Compound спирачки, предвидени за най-високи натоварвания. Серийно с Активен М диференциал за максимална стабилност и сцепление. Накратко: автомобил, създаден да доминира всеки път.

ОПЦИИ ЗА ТРАНСМИСИЯТА.

6-степенна М скоростна кутия.

С леката си и компактна конструкция механичната 6-степенна М скоростна кутия е пример за олекотена конструкция. Иновативните карбонови фрикционни накладки на синхронизаторите осигуряват още по-висок комфорт на превключване, а смазването тип „сух картер“ гарантира ефективно подаване на масло.

7-степенна M DCT с Drivelogic.

Превключване без прекъсване в подаването на мощност, без съединител, без отнемане на газта: 7-степенната М скоростна кутия с два съединителя с Drivelogic. Предавките могат да бъдат превключвани автоматично или ръчно чрез лостчетата на волана респективно селектора на трансмисията. Launch Control гарантира оптимално ускорение от място.

М ИЗПУСКАТЕЛНО ГЪРНЕ.

М ИЗПУСКАТЕЛНО ГЪРНЕ.

 

Типичното за М изпускателно гърне с два двойни ауспухови накрайника оптимизира мощността и екологичността на М двигателя благодарение на ниското насрещно налягане на газовете. Електрическото управление на клапата за отработени газове подобрява до съвършенство характерния спортен звук.

АКТИВЕН М ДИФЕРЕНЦИАЛ.

Активният М диференциал с напълно променливо разпределение на задвижващия момент между задните колела оптимизира сцеплението и стабилността по курса при динамични смени на лентите и ускорение на излизане от завои, при високи скорости в завои, както и при наличието на сняг, макадам и лед. Активният М диференциал осигурява прецизна управляемост дори и при екстремно странично ускорение. Постоянното, безстепенно блокиране на диференциала води до хармонизиране на поведението на пътя и до по-добър контрол над автомобила при екстремни ситуации на пътя.

Сцеплението се оптимизира чрез многодисков съединител с електронно управление, който намалява разликите в оборотите между задните колела. Системата от моторните спортове е свързана чрез електронен управляващ блок с Динамичния контрол на стабилността (DSC) и при всяко състояние на автомобила осигурява проактивно и свързано със ситуацията променливо ползване на блокиращия момент между 0 и 100 процента, с което се неутрализират дори и най-фините разлики в оборотите между задвижващите колела – без тенденция към недозавиване. По този начин Активният М диференциал осигурява оптимално сцепление, както и стабилна, перфектна управляемост и без почти никакви загуби превръща мощността на двигателя в ускорение.

СЪСТЕЗАТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ.

Неустоима динамика, въодушевяваща пъргавина, прецизна управляемост: три признака, които винаги са били характерни са М автомобилите. Радостта от шофирането в BMW M2 Купе е базирана на високи технологии, които са тествани при най-екстремни условия, благодарение на което автомобилът винаги е готов за перфектен спринт и осигурява максимално сцепление. Важните компоненти са оптимизирани при условия, подобни на тези при моторните спортове, и са тествани за максимална динамика. DSC с M Dynamic Mode, електрическото сервоусилване на волана със специфична за М Servotronic и олекотената конструкция на предното и задното окачване допълват възхитителната концепция на автомобила.

 • Пригодност за състезателна писта

  Високите странични и надлъжни ускорения на състезателната писта поставят особени изисквания към снабдяването на двигателя с масло. Благодарение на опита си от моторните спортове инженерите на BMW M GmbH са гарантирали сигурно снабдяване с масло във всекидневието и на състезателната писта.

 • M Dynamic mode

  M Dynamic Mode като функция на Динамичния контрол на стабилността (DSC) допуска приплъзване на колелата до определена степен и с това осезаемо подобрява динамиката на управлението. И докато DSC целенасочено противодейства на недозавиването и презавиването, M Dynamic Mode позволява пълното оползотворяване на динамичния потенциал по отношение на страничната и надлъжната динамика. Въпреки това подкрепата от страна на DSC се запазва.

 • M Servotronic

  M Servotronic оптимално адаптира сервоусилването на кормилното управление към актуалната скорост и осигурява директни и прецизни реакции дори и при високи скорости. В същото време чрез намалените усилия за въртене на волана то осигурява най-висок комфорт и максимална повратливост при паркиране и маневриране, шофиране по тесни улици или пътища с много завои.

M COMPOUND СПИРАЧКИ.

M COMPOUND СПИРАЧКИ.

Благодарение на използването на различни материали M Compound спирачките освен превъзходни стойности на отрицателното ускорение са екстремно стабилни и изключително издръжливи. Освен това те са и по-леки, което се отразява положително на пъргавината, динамиката и ускорението. Спирачните апарати в цвят Blue metallic с лого на М са отличителния белег на тази изключително мощна спирачна система.

ИНТЕЛИГЕНТНА ОЛЕКОТЕНА КОНСТРУКЦИЯ.

Олекотено предно окачване.

Благодарение на понижаването на теглото на подресорните маси олекотеното предно окачване осигурява още по-висока динамика на управлението, по-високо сцепление и оптимизиран комфорт на возене. Постигнатото по този начин оптимизирано разпределение на теглото между осите осигурява по-неутрално поведение на пътя и по-добър контрол над автомобила в граничен режим.

Олекотено задно окачване.

Чрез понижаването на теглото на автомобила олекотеното задно окачване допринася за подобряването на пъргавината, динамиката и ускорението, а понижаването на подресорните маси осигурява по-добро сцепление и оптимизиран комфорт на возене.

ТЕХНОЛОГИИ BMW EFFICIENT DYNAMICS.

ТЕХНОЛОГИИ BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Извлечете повече от всеки литър гориво с BMW EfficientDynamics: повече мощност, по-висока ефективност и повече радост от шофирането. Чиста динамика благодарение на техническите иновации, които понижават разхода на гориво и в същото време повишават радостта от шофирането – във всяко едно BMW.

 • Разход на гориво и СО2 емисии на BMW M2 Купе:

  Среден разход на гориво в л/100 км: 8,5 до 7,9

  СО2 емисии: 199 до 185

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.