BMW M

НЕВИДИМИ ПОМОЩНИК-ПИЛОТИ.

BMW ConnectedDrive асистиращите системи на BMW M2 Купе.

В един М автомобил важното е само едно: чистата радост от шофирането. Всичко останало може да бъде делегирано. Интелигентните системи като Асистент за шофиране и предупреждение при напускане на лентата идентифицират възможните рискове. С навигационната система Professional ще се ориентирате безпроблемно, дори и когато не сте на състезателната писта. А камерата за обратно виждане ви облекчава при паркиране и маневриране.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

Навигационната система Professional включително устройство Свободни ръце, USB-интерфейс, 8,8-инчов LCD цветен дисплей и радио BMW Professional с DVD-плеър предлага триизмерно изобразяване на картите и 20 GB капацитет на паметта. Системата се управлява интуитивно чрез iDrive Touch контролера или тъчскрийн. Актуализациите на картите* за безплатни за три години.


*Актуализацията важи за България.

 • iDrive Touch контролер

  iDrive Touch контролерът, който е част от навигационната система Professional, позволява интуитивно и комфортно управление на системата iDrive. Тъчпадът, интегриран в контролера, позволява лесното въвеждане на адреси в навигационната система чрез изписването им на ръка. Въвежданията могат удобно да се следят на контролния дисплей.

 • Актуализация на картите

  Актуализации на картите се предлагат безплатно в срок от три години от дилърите на BMW. В рамките на BMW ConnectedDrive в подбрани държави в Европа системата актуализира картите напълно автоматично до четири пъти годишно.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ.

Оборудването за сигурност Асистент за шофиране предупреждава при неволна смяна на лентата за движение или евентуален сблъсък и в случай на опасност спира автомобила автоматично.

Предупреждение при напускане на лентата.

Предупреждението при напускане на лентата разпознава маркировката на пътното платно и предупреждава с вибрация на волана и съобщение на арматурното табло при опасност от неволно напускане на лентата при скорост над около 70 км/ч. При включен мигач, тоест когато напускането на лентата е целенасочено, предупреждението не се активира.

Предупреждение при опасност от сблъсък.

Когато е активирано, Предупреждението за опасност от сблъсък със спирачна функция реагира веднага, ако движещият се отпред автомобил намали скоростта рязко. Първо светва символ на арматурното табло, след това той започва да мига, след което прозвучава и акустичен сигнал, а при скорост до 60 км/ч леко се активират и спирачките.

Предупреждение за пешеходци.

При предупреждението за пешеходци, което работи между 10 и 60 км/ч, при непосредствена опасност се активира едностепенно предупреждение. Когато системата предупреждава за опасност от сблъсък, се подготвят и спирачките за по-бърза реакция. В аварийна ситуация, системата автоматично активира спирачките. При тъмнина и мъгла функциите на системата могат да бъдат ограничени.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ.

Камерата за обратно виждане осигурява по-добра ориентация при движение на заден ход при скорости под 15 км/ч, например при паркиране. Тя показва зоната зад автомобила върху контролния дисплей. Интерактивните линии за дистанцията и диаметъра на завой подпомагат водача при маневрирането, а препятствията се маркират в цвят.

 • Разход на гориво и СО2 емисии на BMW M2 Купе:

  Среден разход на гориво в л/100 км: 8,5 до 7,9

  СО2 емисии: 199 до 185

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.