BMW M

НЕВИДИМИ ПОМОЩНИК-ПИЛОТИ.

BMW ConnectedDrive асистиращите системи на BMW M2 Купе.

В един М автомобил важното е само едно: чистата радост от шофирането. Всичко останало може да се възложи. Интелигентните системи като Асистент за шофиране и предупреждение при напускане на лентата идентифицират възможните рискове. С навигационната система Professional ще се ориентирате безпроблемно, дори и когато не сте на състезателната писта. BMW Selective Beam осигурява допълнителна сигурност чрез перфектно осветяване на пътя. А камерата за обратно виждане ви облекчава при паркиране и маневриране.

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL.

Навигационната система Professional впечатлява с изключителния си дизайн и богатата гама от възможности. Това е лесна за управление, перфектно интегрирана в BMW навигационна система, включително концепция за управление iDrive и iDrive Touch контролер. Системата включва: hands-free устройство с USB-интерфейс и гласово управление, радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 GB памет за музикални файлове. Вграденият 8,8-инчов LCD цветен дисплей с функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност.

 • iDrive Touch контролер

  Управлението чрез iDrive Touch контролера е интуитивно, а върху неговата чувствителна на допир повърхност въвеждането на дестинациите в навигационната система може да се извършва със собствения почерк. Като алтернатива, системата може да бъде управлявана от бутоните за директен достъп, осемте бутона за любими функции или чрез гласови команди. Благодарение на триизмерното изобразяване на картите, както и на сателитни снимки, като фон и подбрани забележителности с фотореалистично качество, навигацията се превръща във вълнуващо визуално преживяване.

 • Актуализация на картите

  Актуализации на картите се предлагат безплатно в срок от три години от дилърите на BMW. В рамките на BMW ConnectedDrive в подбрани държави в Европа системата актуализира картите напълно автоматично до четири пъти годишно.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ.

Оборудването Асистент за шофиране комбинира работещото с камера предупреждение при напускане на лентата, предупреждение при опасност от сблъсък и предупреждение за пешеходци със спирачна функция при градски условия.

Предупреждение при напускане на лентата.

Предупреждението при напускане на лентата разпознава маркировката на пътното платно и предупреждава с вибрация на волана и съобщение на арматурното табло при опасност от неволно напускане на лентата при скорост над около 70 км/ч. При включен мигач, тоест когато напускането на лентата е целенасочено, предупреждението не се активира.

Предупреждение при опасност от сблъсък.

Когато е активирано, Предупреждението за опасност от сблъсък със спирачна функция реагира веднага, ако движещият се отпред автомобил намали скоростта рязко. Първо светва символ на арматурното табло, след това той започва да мига, след което прозвучава и акустичен сигнал, а при скорост до 60 км/ч леко се активират и спирачките.

Предупреждение за пешеходци.

При предупреждението за пешеходци, което работи между 10 и 60 км/ч, при непосредствена опасност се активира едностепенно предупреждение. Когато системата предупреждава за опасност от сблъсък, се подготвят и спирачките за по-бърза реакция. В аварийна ситуация, системата автоматично активира спирачките. При тъмнина и мъгла функциите на системата могат да бъдат ограничени.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ.

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ.

С камерата за обратно виждане наблюдавате областта зад автомобила върху контролния дисплей при маневриране и паркиране. Камерата за обратно виждане осигурява по-добра ориентация при шофиране на заден ход и при паркиране със скорост под 15 км/ч.
Интерактивните линии ви показват дали избраното паркомясто е достатъчно голямо за автомобила и при паркиране ви подпомагат чрез маркираните в цвят площи на контролния дисплей. Така например при пълно завъртане на волана се изобразяват червени линии на радиуса на завой, както и зелени линии, които се адаптират към въртенето на волана.
Камерата за обратно виждане се деактивира автоматично след 10 метра или при достигане на скорост над 15 км/ч.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

С BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини) пътуванията през нощта са още по-сигурни и комфортни. Това оборудване осигурява най-добра видимост през нощта, без да заслепява останалите водачи. Системата разпознава другите участници в движението и целенасочено променя разпределението на светлината на дългите светлини.

 • Разход на гориво и СО2 емисии на BMW M2 Купе:

  Среден разход на гориво в л/100 км: 8,5 до 7,9

  СО2 емисии в г/км: 199 до 185

  Повече информация за разхода на гориво и официалните специфични емисии на СО2 може да намерите в брошура, която се разпространява безплатно от дилърите на BMW.