АТЛЕТ В ОТЛИЧНА КОНДИЦИЯ.

Ефективност и динамика на BMW i8.

АТЛЕТ В ОТЛИЧНА КОНДИЦИЯ.

Ефективност и динамика на BMW i8.

Със своя иновативен LifeDrive дизайн, BMW i8 има идеални предпоставки за оптимално проектирано тегло и най-ниския център на тежестта измежду всички BMW модели. Перфектната основа за характеристиките на класически спортен автомобил. Благодарение на ултра леки материали, специфичната аеродинамична оптимизация и цялостния пакет от BMW EfficientDynamics технологии, BMW i8 също така постига удивителни стойности за разход на гориво и емисиите.

АТЛЕТ В ОТЛИЧНА КОНДИЦИЯ.Ефективност и динамика на BMW i8.

Със своя иновативен LifeDrive дизайн, BMW i8 има идеални предпоставки за оптимално проектирано тегло и най-ниския център на тежестта измежду всички BMW модели. Перфектната основа за характеристиките на класически спортен автомобил. Благодарение на ултра леки материали, специфичната аеродинамична оптимизация и цялостния пакет от BMW EfficientDynamics технологии, BMW i8 също така постига удивителни стойности за разход на гориво и емисиите.

BMW i

АЕРОДИНАМИКА.

Аеродинамично тяло, поразително конична форма, ниско тегло - i8 BMW безспорно е чистокръвен спортен автомобил. Множеството аеродинамично оптимизирани функции гарантират, че максималната динамика се комбинира с оптимална ефективност. Само един пример за това са LED задните светлини, които са създадени в съответствие с принципите на слоестия дизайн и действат като канали за въздушния поток.

Нисък, широк и динамичен.

BMW i8 демонстрира всички характеристики на един истински спортен автомобил.

  • Аеродинамичен дизайн

    Линиите и плоския силует на BMW i8 разкриват динамичния му спортен характер още от пръв поглед. Впечатляващо динамичен, дори когато не се движи, BMW i8 има форми и детайли, изцяло насочени към идеалите на аеродинамиката, която също влияе на неговия дизайн. Въздушният поток е контролирано насочен от сливащата се линия на C-колоната, страничните модули на автомобила го насочват нагоре към линията на покрива, което е много повече от просто оптичен акцент. В BMW i8 тази концепция категорично подобрява аеродинамиката. Ниската стойност на коефициента на въздушно съпротивление от едва 0,26 прави BMW i8 уникален аеродинамичен спортен автомобил – като никой друг в своя клас.

  • Аеродинамични характеристики

    Частично затворената BMW бъбрековидна решетка и активните въздушни клапи регулират необходимото количество въздух за охладителната система на автомобила. Големите въздухозаборници в престилката отпред (долната част на предната броня), познати като въздушни завеси, допринасят до намаляване на въздушното съпротивление - и правят аеродинамиката на BMW i8 още по-осезаема. Елементи като въздушните отвори (aeroflaps) на предната и задна броня също значително намаляват въздушното съпротивление. Прецизно балансираният въздушен поток в купето дава възможност за оптимална динамика на управление и стабилност. За същото допринасят и специални странични прагове с дифузьор. В допълнение на всичко това аеродинамичните джанти допринасят за постигането на възможно най-ниско съпротивление на въздуха, чрез свеждане до минимум въздушните турбуленции около колелата.

ИНТЕЛИГЕНТНА ОЛЕКОТЕНА КОНСТРУКЦИЯ.

ИНТЕЛИГЕНТНА ОЛЕКОТЕНА КОНСТРУКЦИЯ.

Систематично олекотената конструкция е от съществено значение за електрическите превозни средства. Това е една от най-изразителните черти на автомобила и влияе пряко на динамиката, дизайна и ефективността. А по-ниското тегло на превозното средство означава по-бързо ускорение, по-висока пъргавина и максимална ефективност.

Олекотена конструкция на BMW i8.

По-ниско тегло. По-висока пъргавина и ефективност

КАРБОНОВ КОМПОЗИТ.

КАРБОНОВ КОМПОЗИТ.

За да се компенсира допълнителното тегло на високоволтовата батерия, каросерията се състои от въглероден композит, което доказва, че е гениално многофункционален: до 50% по-лек от стомана и приблизително 30% по-лек от алуминия, но със същите стабилни, удароустойчиви материални характеристики. Моделите на BMW i са първите автомобили в серийно производство, които имат значителни модули, направени от този високотехнологичен материал. Затова карбоновият композит е важен компонент за иновативния LifeDrive дизайн, който променя всичко в BMW i8 - включително и бъдещето на спортното шофиране.

LIFE DRIVE КОНСТРУКЦИЯ.

Пропорциите на спортен автомобил приемат извънредно лека концепция, в която инженерите са успешно премахнали всеки ненужен грам. Дизайна LifeDrive се състои от два основни компонента, които отговарят точно на изискванията на интелигентна олекотена конструкция. Първият компонент е Drive модул и алуминиево шаси, а електромоторът се намира на предната ос. На задната ос е 3-цилиндровия бензинов двигател. Високоволтовата батерия обединява двата профила. Вторият компонент на дизайна LifeDrive е модулът Life, ултра олекотена каросерия, изработена от високоустойчив карбонов композит. Това също допринася за компенсирането на допълнителното тегло на електромотора и високоволтовата батерия. Тази комбинация е известна като концепцията LifeDrive и прави BMW i8 предшественикът на хибридното поколение. С концепцията си за олекотена конструкция, BMW i8 предоставя по перфектен и ефективен начина максимално спортно усещане и гениална устойчивост по пътищата.

Уникална концепция.

Основата за комбинирация на спортен дух и устойчива ефективност.

  • Разпределението на теглото между предната и задна ос е 50:50

    Специалният LifeDrive дизайн позволява на BMW i8 да разпределя теглото си оптимално между двата моста. Електромоторът в предната, бензиновият двигател в задната част – и като обединяващ елемент, така нареченият „енергиен тунел“ - вградената високоволтова батерия е поставена в централната част на автомобила. Хибридната технология с батерия в долната част на каросерията в съчетание с олекотения модул от карбонов композит отгоре, тя осигурява идеално разпределение на теглото – с изумително и изключително спортно управление.