BMW i

ИНОВАЦИИ, НА КОИТО МОЖЕТЕ ДА РАЗЧИТАТЕ.

Сигурността в BMW i8.

Специална концепция за безопасност е разработена за BMW i8, която е перфектно пригодена към превозното средство. Висока якост на каросерията от въглероден композит не само предпазва пътниците, но и защитава високоволтовата батерия, разположена между предната и задната ос на автомобила, от външни влияния. Иновативните системи в помощ на водача BMW ConnectedDrive помагат на водача да остане информиран, със заобикаляюите го фактори, така че да може да реагира правилно в дадена ситуация. И ако все пак възникне непредвидено събитие, широка гама от взаимосвързани услуги гарантират, че ви остават мобилни и свързани по всяко време.

АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

При опционалното оборудване с Асистент за шофиране, BMW i8 разполага с голям брой системи за подпомагане на водача, базирани на актуална информация от камерите на автомобила.


Ако системата регистрира пешеходец или друго препятствие, активната защита срещу сблъсък в града със спирачна функция за пешеходци спира автомобила напълно в диапазон на скоростта от прибл. 10 км/ч до 60 км/ч. Предупреждението за опасност от сблъсък допълнително дава защита срещу удар с автомобила пред вас при по-високи скорости. Ако системата изчисли, че не е възможно да се избегне инцидент, спирачната функция спомага да се намали според ситуацията максимално скоростта за възможно най-малко щети.


Системите с камери Surround View и Side View с бързо регистриране на обект предлагат максимален комфорт и улесняват паркирането. Допълнителни функции като Асистент за дълги светлини и Speed Limit Info гарантират по-голяма безопасност и комфорт по време на пътуването ви.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Опционалнията пълноцветен BMW Head-Up Display проектира важната за пътуването информация директно в зрителното ви поле на предното стъкло и по този начин повишава концентрацията на водача зад волана.


В зависимост от оборудването на автомобила, тази информация може да включва информация за ограничения на скоростта, включително и индикация за забранение за изпреварване. В допълнение можете да използвате BMW Head-Up дисплея, за да ви покаже данни за развлекателната система като информация за радиостанции и музикални записи, както и записи на телефонни указатели и н списъци с последно избрани номера.


Символите, прожектирани върху предното стъкло се появяват в пълен цвят с брилянтна резолюция, така че пътните знаци са изобразени реалистично. Проекцията е позиционирана особено ергономично на предното стъкло, като има възможност и за индивидуално адаптиране. , Яркостта на проекцията се адаптира автоматично към условията на външно осветление; системата предлага и различни дневен или нощен режим.

ЛИТИЕВО-ЙОННА ВИСОКОВОЛТОВА БАТЕРИЯ.

ЛИТИЕВО-ЙОННА ВИСОКОВОЛТОВА БАТЕРИЯ.

Дълъг живот на акумулатора.

Литиево-йонната високоволтова батерия обединява двата модула за управление и по този начин е идеално защитена от външни влияния. Специално разработената отоплителна и климатична система осигурява минимални температурни колебания, което значително удължава експлоатационния живот на батерията.


Системата Battery Guard ви подкрепя чрез наблюдение на високоволтовата батерия на автомобила и ще ви уведоми, ако се появи отклонение от стандартния процес на зареждане, или например, ако светлините на автомобила са били оставени включени твърде дълго. Системата ви съдейства да се предотврати излишно използване на енергийния заряд на батерията. В случай на инцидент, високоволтовата батерия се изключва автоматично, като по този начин се гарантира, че няма да бъде насочена допълнителна енергия към автомобила.


Високоволтовата батерия на BMW i8 има гаранция за период от 8 години или 100 000 км, което настъпи първо.

АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ.

Асистиращите системи на BMW i осигуряват широк набор от функции, които са специално разработени за BMW i и ви позволяват да се отпуснете и да се насладите на всяко пътуване в BMW i8. BMW i ConnectedDrive услугите не само ще ви асистират в индикацията за нивото на заряд на батерията и възможния процес на зареждане чрез вашия смартфон, но също така BMW i ConnectedDrive услугите за навигационната система ви подават реална информация за актуалния обсег и външни фактори, като например задръствания по текущия маршрут, които се следят непрекъснато и се пресмятат.
 

Благодарение на разнообразните услуги в пакета за BMW ТЕЛЕУСЛУГИ, вие ще бъдете незабавно уведомени, ако е необходимо обслужване в сервиз. Така чрез мобилния асистент вие винаги оставате информирани в случай на предстоящо обслужване, ремонтни дейности или повреда.

 • BMW Телеуслуги

  BMW Телеуслуги е цялостен пакет от услуги, с които BMW i8 може да общува с водача или директно с BMW i агента, като ги информира за предстоящата поддръжка или необходими сервизни дейности и прехвърля директно съответните данни. Водачът е уведомен автоматично когато предстои обслужване и също може да се свърже с BMW i агент по всяко време и ръчно прехвърли данните за автомобила си. Това позволява на всички евентуални неудобства, да бъдат решени предварително или по-бързо, чрез телефонно обаждане или директно при BMW i агента.

 • Мобилна асистенция

  Мобилната асистенция ви гарантира, че ще останете мобилни дори когато автомобилът ви е на сервизно обслужване или ремонт. При закупуване на BMW i8, вие получавате цялостния пакет мобилност BMW i Mobile Care в случай на повреда. Ако някакви непредвидени събития засягат състоянието на автомобила или възможността за зареждане, този пакет ви предоставя експертни съвети по телефона и, ако е необходимо, незабавна помощ на място.

 • Пакети за поддръжка и ремонт

  Следните пакети с различни преложения за обслужване са налични като допълнителни опции: Service Inclusive (поддръжка), Service Inclusive Plus (за поддръжка и обслужване при износване) или Repair Inclusive (удължена гаранция).


  С BMW i Service Inclusive/Service Inclusive Plus, можете да се насладите на удоволствието от шофирането в новия си BMW i автомобил докрай. В зависимост от избрания пакет, това означава, че се покриват разходите за поддръжка, преглед и сервизно обслужване при износване, включително и оригинални BMW i части. И това се отнася не само за вашата държава, но и в световен мащаб, при всички отиризирани BMW i сервизни партньори. Ако някой ден решите да продадете вашия BMW i8, пакет от сервизни услуги на BMW i се прехвърля автоматично към следващия собственик, като по този начин се увеличава стойността при препродажба на вашия автомобил.


  В допълнение Repair Inclusive ви предлага възможността - в зависимост от точно закупения пакет - извършването на ремонтни дейности, без никакви допълнителни разходи извън задължителния гаранционен срок от 24 месеца.

BMW i SERVICE INCLUSIVE.

BMW i Service Inclusive разширява услугата BMW i Assistance Services за безгрижно шофиране и включва цялостен пакет за поддръжка и ремонтни дейности. При еднократно плащане това ви осигурява многобройни BMW i услуги включително BMW i оригинални части- при всички отиризирани BMW i агенти по света. Това ви осигурява пълна прозрачност на разходите и ви защитава срещу увеличението на цените или на непредвидени разходи за целия срок на договора ви. Всеки BMW i Service Inclusive пакет е валиден от датата на първоначалната регистрация на автомобила и приключва веднага след като срокът на договора ви е изтекъл или договореният пробег е превишен.


Възможни са увеличение на договореният пробег, продължителността и съдържанието на предпочитания от вас пакет по всяко време. И ако продадете вашия автомобил, вашия BMW i Service Inclusive пакет се прехвърля на новия собственик. вашият BMW i агент ще се радва да ви предостави повече информация относно обхвата на предоставяните пакети и услуги.

 • BMW i Service Inclusive пакет

  Със сервизната проверка на автомобила, както и подмяната на микро филтъра и спирачната течност, BMW i Service Inclusive обхваща всички основни обслужвания и поддръжка на автомобила.

 • BMW i Service Inclusive Plus пакет

  BMW i Service Inclusive Plus гарантира безкрайно удоволствие от шофирането. Пакетът предлага предимствата на BMW i Service Inclusive пакета, както и смяна на накладки и спирачни дискове при износване, и в допълнение и смяна на чистачките на годишна база.