BMW i

360° ELECTRIC – КОМФОРТНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ - НАВСЯКЪДЕ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ.

Зареждане на BMW i8.

Всеобхватният пакет от услуги 360° ELECTRIC освен различни Assistance Services и оферти за гъвкава мобилност предлага и една иновативна концепция за зареждане. BMW i8 може удобно да бъде заредено у дома с BMW i Wallbox или кабел за зареждане – а по желание и с електроенергия от възобновяеми източници с решенията на BMW Green Energy. При пътуване на ваше разположение е постоянно увеличаващия се брой обществени станции за зареждане, достъпът до които е лесен и удобен с картата ChargeNow. BMW i8 лесно открива най-близката зарядна станция, например чрез иновациите като например напълно свързаните BMW i ConnectedDrive услуги за навигацията.

ВСЕОБХВАТНО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ.

  

360° ELECTRIC.

Вижте филма с какво може да предложи 360° ELECTRIC.

ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА.

В дома ви можете много лесно и удобно да зареждате вашия BMW i8 с помощта на BMW i Wallbox или BMW i Wallbox Pro. Тези зарядни станции, които могат да бъдат монтирани на къщата или гаражната ви стена, не само допълват оптически уникалния дизайн на BMW i8, но също така и зареждат вашия BMW i8 много по-бързо, отколкото само с кабела за зареждане, част от базовото оборудване на автомобила - следователно, с Wallbox Pro, BMW i8 може да бъде зареден до 80% от пълния си капацитет за по-малко от два часа.
 

* В зависимост от местната инфраструктура на електроенергия.

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox e домашна станция за зареждане на частни клиенти, с която те могат особено бързо, сигурно и лесно да заредят своето BMW i8.
  Единият от двата предлагани варианта – Pure – осигурява лесно и безпроблемно зареждане. Когато автомобилът бъде свързан с кабела за зареждане с Wallbox, процесът стартира автоматично, но по всяко време може да бъде прекратен с натискане на бутона Стоп. С BMW i Wallbox Pure за инсталация в дома BMW i8 е заредено напълно след най-много 2 часа*.
  Вторият вариант, BMW i Wallbox Pro, позволява зареждането на BMW i8 до 80 процента от максималния капацитет за по-малко от 2 часа*. В допълнение към функциите на Wallbox Pure Wallbox Pro се оборудва с цветен тъчскрийн за интуитивно управление и може да запамети множество профили на потребители. Освен това е възможно зареждане със слънчева енергия собствено производство (напр. от Solarcarport), свързването с локалната система за управление на енергията и Smart-Home системите е лесно.
  С ергономичния си и емоционално висококачествен BMW i дизайн Wallbox Pure подхожда перфектно на BMW i8. Също като автомобила тя до голяма степен е изработена от рециклирани материали. По желание монтажът се извършва от BMW i Wallbox Installations Service.
  * в зависимост от местната инфраструктура на енергопреносната мрежа.

 • BMW i Wallbox Installation Service

  BMW i предлага атрактивна цялостна услуга за монтажа на Wallbox Pure: с помощта на Online Pre-Check можете бързо да проверите дали при вас монтирането на BMW i Wallbox е възможно по принцип. Този бърз тест може да бъде направен и от вашия BMW i Partner. Впоследствие с Wallbox Installations-Check, който можете да поръчате директно при вашия BMW i Partner, се гарантира, че вашата електрическа инсталация позволява монтирането на BMW i Wallbox. Последната стъпка е монтирането на Wallbox от Wallbox Installations Service, която може да бъде поръчана при вашия BMW i Partner.

BMW i WALLBOX.

Бърз. Сигурен. Ефективен.

Design

ДИЗАЙН.

Новият BMW i Wallbox впечатлява със своя модерен дизайн и висококачествени материали.

При ежедневна употреба, станцията за зареждане от дома демонстрира изключителна функционалност. Нейните компактни размери, функционален дизайн и дълъг кабел подпомагат лесното боравене и процес на зареждане.
Charging process

ПРОЦЕС НА ЗАРЕЖДАНЕ.

Вкарването на кабела за зареждане в контакт е всичко, което което е необходимо да направите - и процесът по зареждане започва автоматично.

Мощността на зареждане е до 7,4 кВт в монофазен режим и до 11 кВт при трифазно захранване.Това означава, че можете да заредите вашия BMW i8 до 80% от пълния капацитет за по-малко от два часа. Затова процесът на зареждане е по-бърз и по-удобен, отколкото при стандартния кабел за зареждане, включен в базовото оборудване на автомобила.

По време зареждане на автомобила, интериора на вашия BMW i8 може да бъде предварително загрят или охладен. Необходимата за тази цел енергия не се взима от батерията на автомобила и следователно това увеличава впоследствие обхвата на пътуването ви.
Installation

ИНСТАЛАЦИЯ.

Възползвайте се от услугите за инсталация на BMW i.

По време на проверката за монтаж, квалифицирани експерти проверяват и оптималните възможности за свързване на BMW i Wallbox. След инсталацията ви се предоставят инструкции за експлоатацията на BMW i Wallbox. Безопасна работа е гарантирана от 24-месечната гаранция.

BMW i WALLBOX PRO.

Умно. Устойвичо. Мултифункционално.

Design

ДИЗАЙН.

По-добро качество на зареждане, интелигентна връзка към Smart Home и системи за енергийно управление - BMW i Wallbox Pro съчетава най-висококачествен дизайн с максимална функционалност.

BMW i Wallbox Pro се управлява чрез 7-инчов тъчскрийн, който ви дава възможност да се контролира процеса на зареждане и също така ви предоставя актуална информация относно вашите данни за електрическо потребление. Личен PIN код предпазва BMW i Wallbox Pro от неоторизиран достъп. Благодарение на високата приставка за кабел, зареждането е толкова лесно, колкото и зареждането на стандартна станция за гориво. Правилно пригодената дължина на кабела за зареждане на BMW i Wallbox Pro предотвратява нежелан контакт със земята и минимизира риска от настъпване или спъване. Атрактивни фиброоптични LED линии показват текущото състояние на зареждане.
Operating Concept

КОНЦЕПЦИЯ НА ОБСЛУЖВАНЕ.

Итегрираният в BMW i Wallbox Pro 7-инчов тъчскрийн ви позволява да изберете вашите лични настройки. Работата с него е възможна на открито, при всякакви метеорологични условия и дори когато носите ръкавици. Веднага след като се доближите до BMW i Wallbox Pro, сензор за близост реагира автоматично и активира дисплея.

Мониторът показва текущите данни за потреблението, както и информация за предишни цикли на зареждане.
Charging Process

ПРОЦЕС НА ЗАРЕЖДАНЕ.

Просто включете кабела за зареждане - и процеса на зареждане започва автоматично в съответствие с вашите лични предпочитания.

Със скорост на зареждане на до 7,4 кВт, BMW i Wallbox Pro поддържа много бързо зареждане на електрически и хибридни автомобили. Високоволтовата батерия на BMW i8 може да се зарежда до 80% от пълния си капацитет за по-малко от два часа.

Изберете сами с какъв вид електричество да захранвате вашия автомобил. Интелигентни функции на BMW i Wallbox Pro за отчитане с електромер ви позволяват да използвате генерирана енергия при процеса ви на зареждане в дома - например система за генериране на слънчева енергия от дома като частен енергиен източник за вашата мобилност без вредни емисии. Ако не е на разположение генерираната енергия в дома, BMW i Wallbox Pro ще използва захранване от мрежата.
User Administration

ПОТРЕБИТЕЛСКА АДМИНИСТРАЦИЯ.

С помощта на BMW i Wallbox Pro, можете да поддържате постоянен контрол върху потреблението на електроенергия.

Ако използвате вашия автомобил за бизнес цели, интегрирана функция позволява този вид потребление на електроенергия да се отчитат отделно, което е улеснява разходите за счетоводство.

Пълната информация относно потреблението на електроенергия на даден потребителски профил може да бъде изпращана по електронна поща директно от BMW i Wallbox Pro.
Charging Management

УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОЦЕСА НА ЗАРЕЖДАНЕ.

Благодарение на интегрираното управление на зареждане BMW i Wallbox Pro разпознава текущото потребление на електричество в домакинството ви и се адаптира според това зареждането автоматично.

Това гарантира максимална ефективност на зареждане в съответствие с всички електрически уреди в дома ви.

Ясната и актуална информация върху тъчскрийна показва колко енергия се използва от електрическата система на домакинство.
Installation

ИНСТАЛАЦИЯ.

Възползвайте се от инсталационните услуги на BMW i.

По време на проверката за монтаж, квалифицирани експерти проверяват и оптималните възможности за свързване на BMW i Wallbox. След инсталацията ви се предоставят инструкции за експлоатацията на BMW i Wallbox. Безопасна работа е гарантирана от 24-месечната гаранция.

ЗАРЕЖДАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕ.

BMW i разработи иновативна концепция, която предлага оптимални възможности за зареждане на BMW i8 и по време на пътуване. ChargeNow е мобилната услуга на BMW i и най-голямото обединение на обществените станции за зареждане, където BMW i8 може да бъде зареждано. Тази концепция включва и ParkNow LongTerm, предложения за дългосрочно наемане на паркоместа с възможност за зареждане на BMW i8, например в многоетажни паркинги.
Навигацията на BMW i8 ви подпомага при търсенето на подходящи възможности за зареждане, които се изобразяват в автомобила, на BMW i Remote App и в интернет-портала BMW ConnectedDrive.

 • ChargeNow

  ChargeNow осигурява достъп до обществените станции зареждане на партньорите на BMW i. За лесно и оптимално ползване на различните предложения и технологии BMW i е включило голям брой доставчици на услугата в мрежата на ChargeNow. Достъпът и ползването стават с картата ChargeNow. Веднъж на месец ще получавате детайлна справка за всички направени зареждания и свързаните с тях разходи. Благодарение на BMW i ConnectedDrive всички налични станции за зареждане се изобразяват на BMW i BMW i ConnectedDrive услугите за навигационната система.

 • ParkNow LongTerm

  ParkNow LongTerm предоставя на клиентите на BMW i Kunden дългосрочни възможности за паркиране и зареждане в обществени паркинги близо до местоживеенето или работното място.
  Предложението е насочено най-вече към клиентите, които нямат собствен достъп до място за зареждане.
  Независимо дали за цял ден, за през нощта или в работно време – с ParkNow LongTerm ще намерите подходящото за вас решение.

ЗАРЕЖДАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ШОФИРАНЕ.

В режимите на неелектрическо шофиране, високоволтовата батерия се зарежда директно от бензиновия двигател, така че да е на разположение за допълнителна мощност. Така най-много енергия може да бъде подадена към батерията в режим SPORT, и регенерацията на енергия при отпускане на педала на газта и натискане на спирачките също да достига своя максимум. В режимите COMFORT и ECO PRO съответно се пренася по-малко енергия към високоволтовата батерия. И ако управляване вашия BMW i8 в HYBRID режим, високоволтовата батерия се зарежда предимно от спирачната енергия.

ИНДИВИДУАЛНО ПОВЕДЕНИЕ НА УПРАВЛЕНИЕ.

Реалното потребление на BMW i8 зависи изцяло от личните начини на управление и есплоатация. Благодарение на електрическите компоненти на задвижване, индивидуалният стил на шофиране има по-голямо влияние върху разхода на гориво, отколкото при конвенционалните превозни средства. С напълно заредена батерия, максималния чист електрически обсег от 37 км може да се използва пълноценно. Ако се активира бутона eDrive, е възможна чисто електрическа скорост до 120 км/ч. При режимите на шофиране COMFORT и ECO PRO, бензиновият двигател автоматично се включва от интелигентна операционна система, и също и за целите на презареждане на батерията. В режим SPORT, бензиновият двигател работи непрекъснато. Стила на шофиране и дължината на маршрута могат да имат отражение върху потреблението на BMW i8 – колкото по-често зареждате високоволтовата батерия чрез кабел за зареждане или BMW Wallbox, толкова повече ще имате възможност да шофирате чисто електрически, и по този начин и да намалите общото потребление.

 • Шофиране в градски условия

  При шофиране в градски условия BMW i8 напълно може да разчита на силните си качества на plug-in хибрид. Къси разстояния могат да бъдат изминати изцяло електрически, и шофирането в режим HYBRID позволява комбиниран разход на гориво 2,1 л/100 км и СО2 емисии от 49 г/км. Така при движение в града BMW i8 може да бъде наречен истински „3-литров“ автомобил.

 • Ежедневно шофиране

  Ако изминавате с BMW i8 около 60 до 80 км на ден, разхода на гориво може да бъде около 5 л/100 км. Това означава, че можете да се насладите на удоволствието от шофирането в истински спортен автомобил всеки ден, докато в същото време имате същия разход на гориво като на компактен автомобил.

 • Шофиране на дълги разстояния

  BMW i8 показва и нов тип ефективност на дълги разстояния. Въпреки това, в зависимост от нивото на текущия заряд на високоволтовата батерия, разхода на бензин все пак ще остане под 8 литра/100 км при следващото ви ваканционно пътуване.

 • Спортно шофиране

  Ако изискате пълната мощ на BMW i8 в режим SPORT, бензиновият двигател поддържа батерията в процес на зареждане и по този начин помага да се гарантира пълната ефективност на задвижващата системата по всяко време. В резултат на това, разхода на гориво достига до 12 литра на 100 км - стойност, която е приблизително една трета под стойностите на конвенционален спортен автомобил с подобни характеристики.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ.

BMW i разработи концепцията за устойчивост 360 ° ELECTRIC, която ви гарантира надеждно обгрижване преди и след закупуване на BMW i8 - и което също така ви гарантира, че ще останете мобилен във всяка ситуация.

 • Асистиращи услуги

  BMW i Assistance Services ви предоставя широка гама от услуги, които са специално разработени за BMW i и ви помагат да се отпуснете и да се насладите на всяко пътуване в BMW i8.