БЕЗ КОМПРОМИСИ. ДАВА ВСИЧКО ЗА РАДОСТТА ОТ ШОФИРАНЕТО БЕЗ ЕМИСИИ.

Устойчивостта на новото BMW i3 и новото BMW i3s.

БЕЗ КОМПРОМИСИ. ДАВА ВСИЧКО ЗА РАДОСТТА ОТ ШОФИРАНЕТО БЕЗ ЕМИСИИ.

Устойчивостта на новото BMW i3 и новото BMW i3s.

БЕЗ КОМПРОМИСИ. ДАВА ВСИЧКО ЗА РАДОСТТА ОТ ШОФИРАНЕТО БЕЗ ЕМИСИИ.Устойчивостта на новото BMW i3 и новото BMW i3s.

BMW i3 олицетворява едно ново отношение към мобилността. То е базирано на цялостния подход, от разработката през производството до рециклирането на автомобила. Много от материалите са изработени от възобновяеми суровини – а BMW i3 се произвежда със 100% енергия от възобновяеми източници. Усещането от радостта от шофирането никога не е било толкова приятно.

Read more
BMW i

НАПЪЛНО ПРЕОСМИСЛЕНА УСТОЙЧИВОСТ.

БЕЗГРАНИЧНО СЪЗДАВАНЕ НА ЦЕННОСТИ.

Устойчивост за BMW не е просто дума. Това е нашият най-висш водещ принцип. Ето защо целият жизнен цикъл на BMW i3 е структуриран на принципа за максимално запазване на ресурсите и устойчивостта.
Read more

РАЗРАБОТКА.

Още от самото начало цялата концепция на автомобила бе разработена за електрическа мобилност. И докато иновативните аеродиманични решения намаляват въздушното съпротивление и разхода на енергия, възобновяемите и рециклируеми материали предпазват околната среда и заместват традиционните материали като например пластмаса.
Read more

ПРОИЗВОДСТВО.

Изключително устойчиво: използваните за BMW i3 въглеродни нишки са изработени изцяло с водноелектрическа енергия. В завода на BMW в Лайпциг BMW i3 се изработва изцяло чрез вятърна енергия. И за разлика от другите модели на BMW за производството му е необходима два пъти по-малко енергия.
Read more

УПОТРЕБА.

С BMW i3 се движите без емисии, шум и миризми. Това намалява замърсяването на въздуха в градовете. И още по-важно е, то лесно се зарежда със „зелена енергия“ или електроенергия от вашите собствени соларни панели. Режимът ECO PRO увеличава пробега и понижава разхода на енергия.

Read more

РЕЦИКЛИРАНЕ.

BMW i3 се рециклира на 95%. Батерийните модули могат да бъдат използвани за съхранение на соларна електроенергия. А излишните карбонови нишки могат наново да бъдат използвани в производствения процес.
Read more

МАТЕРИАЛИ С БЪДЕЩЕ.

ЕЛЕМЕНТИ ОТ ЕСТЕСТВЕНИ ВЛАКНА.

Видимо устойчиво: широката употреба на кенаф заменя произвежданите от нефт пластмаси и намаляватеглото на теглото на BMW i3, защото влакното от кенаф е с до 30% по-леко от конвенционалните материали. Изключително лекият материал е получен от растението малва, което по време на растежа си преобразува големи количества CO₂ в кислород, надхвърляйки средните показатели.
Read more

СЕДАЛКИ ОТ 40% ЧИСТА ВЪЛНА.

Възобновяем материал, който предлага висока степен на комфорт е сертифицираната чиста вълна, която се използва до 40% за тапицерията на интериорния дизайн Lodge. Така получената материя е смес от вълна, има дишащ ефект и по този начин регулира температурата между тялото и повърхността на седалките, в резултат на което седалките остават приятно хладни дори и при високи температури.
Read more

ИНТЕРИОРНИ ЛАЙСНИ ОТ ЕВКАЛИПТОВО ДЪРВО.

Евкалиптовото дърво по природа има естествена пореста структура и поради това изисква около 90% по-малко обработка на повърхностите му в сравнение с обичайно използваното дърво. То произхожда от сертифицирани по FSC плантации, което гарантира устойчивото използване на горите.
Read more

100 % ЕСТЕСТВЕНА КОЖА, ОБРАБОТЕНА С ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНОВИ ЛИСТА.

Използваната кожа в BMW i3 изравнява температурните разлики и е обработена екологично със 100% натурален екстракт от маслинови листа. Така кожата запазва естествения си блясък. Освен това при реколтата на маслини листата остават като отпадъчен материал, които може да бъде разумно оползотворен по този начин.

Read more

ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ.

BMW i3 ви улеснява да реализирате устойчивостта във всекидневието си, понеже по време на шофиране не се отделят вредни емисии. Това намалява замърсяването на въздуха в градовете, което ви дава повече свеж въздух за дишане. Ако зареждате със "зелена енергия" или с ток от от фотосоларни панели, вие последователно шофирате без никакви вредни емисии. В режим ECO PRO се увеличава пробега и се намалява разхода на електрическа енергия.

Разход на гориво и СО₂ емисии.

 • Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i3:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано):0
  СО2 емисии в г/км (комбинирано):0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км:16,3-15,3
  Електрически пробег в км (комбинирано):308-295

  Разход на електроенергия и СО2 емисии за BMW i3s:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано):0
  СО2 емисии в г/км (комбинирано):0
  Разход на електроенергия в кВтч/100 км:16,5-16,2
  Електрически пробег в км (комбинирано):284-279

  Данните за разхода на гориво, СО2 емисиите и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с новия тестови цикъл WLTP (World Harmonised Light Vehicle Type Procedure) и според Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Данните се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  По отношение на тези превозни средства, данъците, свързани с превозните средства, или други мита, основаващи се на СО2 емисии, стойностите на СО2 могат да се различават от стойностите показани тук.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.