ВИЗИОНЕРСКО ОТ ВСЯКА ПЕРСПЕКТИВА.

Дизайнът на новото BMW i3.

ВИЗИОНЕРСКО ОТ ВСЯКА ПЕРСПЕКТИВА.

Дизайнът на новото BMW i3.

ВИЗИОНЕРСКО ОТ ВСЯКА ПЕРСПЕКТИВА.Дизайнът на новото BMW i3.

BMW i3 не следва никаква тенденция, то е израз на един самоуверен стил на живот. Оформено с ексклузивен дизайн, който излъчва ясен характер отвън и лаундж усещане в интериора. Оборудвано с лекота, която впечатлява с устойчивите си материали и функционални детайли. Автомобил, който ще определи тенденциите с индивидуалността си.

BMW i

ДУХЪТ НА ВРЕМЕТО, В МОДЕРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ.

МОДЕРНО ОТВСЯКЪДЕ.

Екстериорът на BMW i3 излъчва пъргавина още на пръв поглед. И я декларира със стил. Късите надвеси и лакираните в два цвята повърхности допринасят за модерния дизайн. Характерния Stream Flow на сливащите се прозорци допълва излъчването и създава разточителен панорамен обзор.

С ВГРАДЕН ПРОСТОР.

Уникалното усещане за простор на BMW i3 се долавя само след един поглед през срещуположно отварящите се врати. Откритата, приканваща конструкция прави качването и товаренето лесна и комфортна задача. Без да пренебрегва сигурността, защото предпазващата функция на средната колона се поема от затворените врати.

ВЪОДУШЕВЯВАЩО НА ПРЪВ ПОГЛЕД.

Динамиката е „изписана“ на BMW i3. Серийните U-образни LED фарове обграждат символа на марката: затворената бъбрековидна радиаторна решетка. Под тях предната броня визуално увеличава широчината с големите си дизайнерски мигачи и и придава особено динамично излъчване.

СПОРТНО ИЗЛЪЧВАНЕ.

Подобната на дифузор задна броня е по-голяма с 40 милиметра спрямо предишния модел и доминира широчината на задната част. Надписите „eDrive“ и „i3“ на остъкления заден капак са раздалечени максимално и допълнително подчертават спортната и стабилна стойка. Логото с акценти в BMW i blue контрастират с характерния Black Belt и допълнително подчертават спортния дух.

ЕФЕКТЪТ НА ДЕТАЙЛИТЕ.

Подбраните дизайнерски детайли допълват силното присъствие. BMW i3 демонстрира това в най-чиста форма. Предната колона и колоните на покрива в гланцирано черен цвят с матово хромирана лайстна са примери за такива фини детайли. Те подчертават иновативния дизайн на автомобила и му придават дискретна елегантност.

СИЯЕЩО ИЗЛЪЧВАНЕ.

Особено ярките фарове работят с най-модерна LED технология за късите, дългите, габаритните, дневните светлини и мигачите. Пътното платно се осветява по-добре и през нощта, а обектите са по-контрастни. Регулирането на обсега на фаровете е автоматично. Габаритните и дневните светлини са с U-образна визия. Дългите светлини осветяват пътното платно екстремно ярко и равномерно на няколко стотин метра.

ПРЕВРЪЩАТ НОЩТА В ДЕН.

LED задните светлини с типичната за BMW i U-образна визия включват габаритни, спирачни светлини и мигачи. Светлините осигуряват добра видимост дори и при лоши условия и достигат от ръбовете на каросерията до задния капак. Светлините за заден ход, светлината за мъгла и рефлекторите са интегрирани отляво и отдясно в бронята.

ПО-ГОЛЯМА ЛЕКОТА. ПО-ВИСОКА ПЪРГАВИНА.

Като част от интелигентната концепция за олекотяване на конструкцията, карбоновият покрив от армирана с въглеродни нишки пластмаса допринася за понижаването на теглото на автомобила и снижава центъра му на тежестта. Това води до повишена пъргавина и динамика при движение по завои, при ускорение и при спиране.

УНИКАЛЕН ХАРАКТЕР С МНОГО АСПЕКТИ.

Индивидуалността може да бъде изразена по много начини. Също като модерния свят на цветовете на BMW i3, който включва 6 брилянтни лакови покрития. За пръв път се предлагат елегантния Imperial Blue и мощния Melbourne Red, и двата с акцент във Frozen Grey metallic. Подходящите 19- и 20- цолови алуминиеви джанти с различен дизайн допринасят за прогресивното излъчване на автомобила.

СВЕТКАВИЧНО БЪРЗО. И ЗАРЕДЕНО С ЕМОЦИИ.

СВЕТКАВИЧНО БЪРЗО. И ЗАРЕДЕНО С ЕМОЦИИ.

   

ПРОБЕГ, ЗАРЕЖДАНЕ И ЕФЕКТИВНОСТ.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Разход на електрическа енергия и CO2 емисии за BMW i3 (94 Ah):
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0
  Емисии на CO2 в г / км (комбинирани): 0
  Разход на електрическа енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 13,6/13,1
  Електрически пробег в км (комбиниран): 300-290
  Ориентиран към клиента чисто електрически пробег в км: до 200

  Разход на електрическа енергия и CO2 емисии за BMW i3 (94 Ah) с Range Extender:
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0,6
  СО2 емисии в г/км (комбинирани): 14-13
  Разход на електрическа енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 11,9/11,5
  Електрически пробег в км (комбиниран): 235-225
  Ориентиран към клиента общ електрически пробег в км: до 330

  Разход на електрическа енергия и CO2 емисии за BMW i3s (94 Ah):
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0
  Емисии на CO2 в г / км (комбинирани): 0
  Разход на електрическа енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 14,3
  Електрически пробег в км (комбиниран): 280
  Ориентиран към клиента чисто електрически пробег в км: до 200

  Разход на електрическа енергия и CO2 емисии за BMW i3s (94 Ah) с Range Extender:
  Разход на гориво в л / 100км (комбиниран): 0,7
  СО2 емисии в г/км (комбинирани): 14
  Разход на електрическа енергия в кВтч / 100км (комбиниран): 12,5
  Електрически пробег в км (комбиниран): 220
  Ориентиран към клиента общ електрически пробег в км: до 330

  Данните са предварителни и все още не са потвърдени.

  Разходът на гориво, емисиите на CO2 и разходът на електрическа енергия зависят от избрания размер джанти и гуми.

  Обсегът зависи от различни фактори, по-специално от: стила на шофиране, пътните условия, външната температура, отоплението / климатизацията и предварителното подгряване.

  Допълнителна информация относно официалните данни за разхода на гориво, за официалните специфични CO2 емисии и за разхода на електрическа енергия на нови леки автомобили може да се получи от изданието "Насоки за разход на гориво, емисиит на CO2 и потреблението на електрическа енергия при нови лични превозни средства" , което се предлага във всички пунктове за продажба на Deutsche Automobil Treuhand GmbH ( DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.