РАЗПУСКАНЕ. НА НАЙ-ВИСОКО НИВО.

Уютът и комфортът в BMW Серия 7.

РАЗПУСКАНЕ. НА НАЙ-ВИСОКО НИВО.

Уютът и комфортът в BMW Серия 7.

BMW Серия 7 разширява типичната за BMW радост от шофирането с насладата да бъдете возени. Пътниците, които заемат място в луксозните седалки отзад, се наслаждават на усещане за разточителен простор. И докато активните технологии на окачването на оборудването Executive Drive Pro осигуряват неограничено комфортно и динамично изживяване при шофиране във всяка ситуация на пътя, дифузният светлинен дизайн, както и иновативните комфортни и развлекателни функции осигуряват спокойна наслада от пътуването на най-високо ниво.

РАЗПУСКАНЕ. НА НАЙ-ВИСОКО НИВО.Уютът и комфортът в BMW Серия 7.

BMW Серия 7 разширява типичната за BMW радост от шофирането с насладата да бъдете возени. Пътниците, които заемат място в луксозните седалки отзад, се наслаждават на усещане за разточителен простор. И докато активните технологии на окачването на оборудването Executive Drive Pro осигуряват неограничено комфортно и динамично изживяване при шофиране във всяка ситуация на пътя, дифузният светлинен дизайн, както и иновативните комфортни и развлекателни функции осигуряват спокойна наслада от пътуването на най-високо ниво.

Read more

ОЗВУЧИТЕЛНА СИСТЕМА BOWERS & WILKINS DIAMOND SURROUND SOUND.

Озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound предлага изключително студийно качество на звука в автомобила. Целенасоченото позициониране на високоговорителите гарантира най-висока наслада от музиката за водача и пътниците независимо от позицията им на седене. Въодушевяващото музикално изживяване се осигурява от 16 високоговорителя с обща мощност 1 400 вата.
Иновативните материали за високоговорителите осигуряват перфектно съотношение между качеството на звука и теглото на автомобила. Високочестотните високоговорители на озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound са изработени от чисти синтетични диаманти. Този подчертано лек и екстремно стабилен материал е идеален за възпроизвеждането на високочестотни сигнали. Другите акценти са технологията NautilusTM, която отвежда нежеланите звуци от задната част на конусите и позволяват създаването на триизмерна музикална картина, както и средночестотните високоговорители с технология Kevlar® и централните басови високоговорители с технология Rohacell®.
Капаците на високоговорителите от неръждаема стомана са с ексклузивния Fibonacci дизайн с перфорации. Освен това при включена музикална система високоговорителите са леко осветени, което подчертава и визуално изключителното качество на звука на системата.

EXECUTIVE LOUNGE.

Едва ли има друго място, където можете да разпуснете толкова ефективно по време на пътуване като в Executive Lounge на BMW Серия 7. Тя предлага на пътника на задната седалка от страната на пътника до водача най-висок комфорт на седене благодарение на разнообразните възможности за регулировки, опционалната масажна функция и комбинираната „Програма Vitality“, както и опора за краката за особено комфортна позиция за почивка. Освен това седалката за пътника до водача може да бъде преместена електрически особено далеч напред, а облегалката да бъде сгъната напред за максимално пространство за краката. Сгъваемата масичка и оборудването Развлекателна система за задната седалка перфектно допълват мястото за почивка в задната част на BMW Серия 7.

 • Executive Lounge седалки

  Оборудването Executive Lounge седалки осигурява на пътника на задната седалка зад пътника до водача висок комфорт на седене чрез максимално пространство за краката. Седалката и наклонът на облегалката могат да се настройват индивидуално и позволяват комфортна позиция за почивка. Разгъващата се електрически опора за краката на облегалката на седалката на пътника до водача допълнително повишава комфорта на седене.
  За допълнително предлагане на място отзад седалката на пътника до водача може да бъде преместена напред с до 90 милиметра, а подглавникът да бъде сгънат за подобряване на видимостта напред.

 • Executive Lounge задна конзола

  Executive Lounge задната конзола предлага множество функции за най-висок комфорт в задната част на автомобила и чрез BMW Touch Command, 7-инчов таблет с тъчскрийн функция, позволява удобно управление на комфортните и развлекателните функции.
  Освен сгъваемата, масичка с регулируем вертикален наклон и възможност за хоризонтално изместване за пътника отзад зад седалката до водача Executive Lounge задната конзола предлага и две интегрирани поставки за напитки вкл. отделение за вещи, както и второ отделение под подлакътника.
  В допълнение към това Executive Lounge задната конзола предлага и Snap-In стойка за зареждане на BMW Touch Command, както и ексклузивни дебели стелки. При Executive Lounge задната конзола в автомобила има 4 места за седене.

 • Програма Vitality

  Спокойно пътуване и пристигане в добра форма и изпълнени с енергия. В комбинация със задните масажиращи седалки и оборудването Развлекателната система Experience за задните места програмата BMW Vitality предлага на пътниците на задната седалка всеобхватна програма за повишаване на физическия уют.
  Осемте различни тренировъчни програми мобилизират мускулатурата на гърба и раменете. Интерактивната тренировка на тялото се изобразява на монитора на развлекателната система за задните места, докато вградените в задните седалки сензори осигуряват обратна връзка за оптимално изпълнение на упражненията.

 • Масажна функция за пътниците на задните места

  Пътниците на задната седалка могат да избират между 8 различни масажни функции за облегалката и седалката, за да се постигне целенасочено активизиране респективно разпускане на мускулатурата, както и разтоварване на междупрешленните дискове на гръбначния стълб. Интензивността на масажиращите програми може да се регулира на три степени.
  Осемте масажиращи програми са разделени на областите мобилизация, разпускане и витализиране. При мобилизацията се масажират както отделни области на тялото като таза и горната част, така и цялото тяло.
  Освен това се разтоварва и гръбначният стълб чрез предварително зададени тренировъчни движения. В областта разпускане нежно се масажират гърба, раменете и лумбарната област. При витализирането движението осигурява осезаемо разпускане и стимулиране на тялото, особено при дълги пътувания. Анимираната тренировъчна програма (Програма Vitality) в комбинация с масажните актуатори се изобразява на монитора на развлекателната система за задната седалка. Цялата гама от програми се настройва от BMW Touch Command на развлекателната система за задната седалка.

ДИФУЗЕН СВЕТЛИНЕН ДИЗАЙН.

Светлината създава светове - в природата, в изкуството, в дизайна и при BMW Серия 7. Множеството директни и индиректни светлинни източници придават на интериора на BMW Серия 7 модерен Lounge характер. Светлинната концепция се дооформя перфектно от панорамния стъклен покрив Sky Lounge, когато естествената светлина се комбинира с цветните нюанси на дифузното осветление, създавайки незабравима атмосфера.

 • Панорамен стъклен покрив Sky Lounge

  Панорамният стъклен покрив Sky Lounge осигурява на пътниците ясна видимост към небето през деня и нощта и създава разточително и открито усещане за простор. Обленият в светлина интериор изглежда особено атрактивен и луксозен. Електрическите щори отпред и отзад се регулират поотделно и осигуряват приятна сянка при интензивни слънчеви лъчи.

  При тъмнина изпълнена с приятно настроение атмосфера се създава от светлинната графика на повече от 15 000 светлинни елемента. Светлината графика може да се превключва в шестте цвята на дифузното осветление на интериора.

  С функцията си плъзгане и повдигане стъкленият покрив създава допълнителни възможности за вентилация на интериора. Интегрираният, издигащ се автоматично ветробран предпазва пътниците от силния вятър дори и при шофиране с отворен покрив.

 • Дифузно осветление

  Когато навън е тъмно, дифузното осветление създава разпускаща и уютна атмосфера в интериора. Welcome Light Carpet, част от оборудването Дифузно осветление, осветява зоната пред вратите на автомобила при качване и слизане.
  Освен Welcome Light Carpet това оборудване включва и шест светлинни дизайна с променлива яркост в бял, син, оранжев, бронзов, лилав и зелен цвят.
  Оборудването включва и лампи в зоната за краката отпред, в жабката, в подлакътника и в отделението за вещи в задния подлакътник, на облегалките на предните седалки, лампи за четене отпред и отзад, осветление на задния капак, на декоративните лайстни, страничните огледала и джоба за пътни карти, лампи за зоната за краката отзад, както и осветление при слизане за всички врати.

ПАКЕТ AMBIENT AIR.

Пакетът Ambient Air изпълва целия интериор на автомобила с дискретен приятен аромат при натискане на бутон. На ваше разположение са 8 различни аромата от четири теми, които са композирани специално за автомобила. По два от тях могат да бъдат използвани успоредно в автомобила и след това да бъдат избирани алтернативно. Интензивността на аромата може да се регулира на три степени. Те се активират или чрез iDrive контролера и менюто на iDrive, или директно от съответните бутони на блока за управление на климатичната инсталация. Функциите се изобразяват на контролния дисплей.

Едновременно с ароматизирането на интериора се филтрира и ефективно се пречиства и външният въздух. Освен това качеството на въздуха се подобрява значително чрез кислородна йонизация.

Осемте аромата са разделени на четирите категории „Blue Suite“ със свежи водни аромати, „Green Suite“ със свежи растителни аромати, „Golden Suite“ с топли, богати аромати, както и „Authentic Suite“ с естествени аромати. Всички аромати имат средна дълготрайност от около 6 месеца и могат да бъдат поръчани като Оригинални BMW Аксесоари.

РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА EXPERIENCE ЗА ЗАДНИТЕ МЕСТА.

Оборудването развлекателна система Experience за задните места гарантира най-добро развлечение на задната седалка дори и при дълги пътувания.
Развлекателната система Experience за задните места се управлява чрез BMW Touch Command и включва два 10-инчови цветни дисплея на гърба на облегалките на предните седалки. То включва Blu-ray плеър, HDMI интерфейс за мобилни устройства, както и различни букси за MP3 плеъри, игрални конзоли и т.н. С помощта на интегрирания безжичен интерфейс могат да бъдат свързани до три чифта слушалки.
В комбинация с масажиращите седалки отзад с оборудването развлекателна система Experience за задните места може да бъде ползвана и програмата Vitality.

EXECUTIVE DRIVE PRO.

Executive Drive Pro е система за контрол на окачването, която съчетава високия комфорт на возене с висока динамика на управлението. И въпреки че въздушното окачване на предната и задната ос с адаптивни амортисьори осигурява великолепен комфорт, благодарение на активното стабилизиране на каросерията срещу наклоняване, което за пръв път работи електро-механично, наклоняването на каросерията при движение по завои и по прави отсечки се намалява до минимум. Системата е базирана върху активни стабилизатори на предната и задната ос и постоянно контролира окачването по време на движение. Чрез комбинацията с Динамичния контрол на амортисьорите и ползването на допълнителна информация от навигационната система, анализа на стила на шофирането, както и предвиждащите данни от камерата комфортът на шофиране, както и динамиката на управлението се повишават до най-високо ниво.

 • Разход на гориво и CO2 емисии за моделите BMW Серия 7 с бензинов или дизелов двигател:
  Среден разход на гориво с л/100 км: 12,8 до 4,9
  СО2 емисии в г/км: 294 до 129

  Разход на гориво, СО2 емисии и енергия за моделите BMW Серия 7 iPerformance:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,5 до 2,0
  Разход на СО2 емисии в г/км (комбинирано): 56 до 45
  Среден разход на енергия в кВт/100 км: 13,2 до 12,5

  Разход на гориво и СО2 емисии за BMW 750Li xDrive (1):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 8,5 до 8,3
  Разход на СО2 емисии в г/км (комбинирано): 197 до 192

  Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  (1) Данните са валидни до 15.04.2018 г. За по-точна информация се обърнете към вашия BMW Partner.

  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.