ИНОВАЦИИ. ИЗПРЕВАРИЛИ ВРЕМЕТО СИ.

Иновативните функции на BMW Серия 7.

ИНОВАЦИИ. ИЗПРЕВАРИЛИ ВРЕМЕТО СИ.

Иновативните функции на BMW Серия 7.

Търсенето на напредничавите иновации е движещата сила за инженерите на BMW. С функциите като BMW Управлението с жестове, BMW Лазерните светлини или дистанционното паркиране BMW Серия 7 поставя ориентирани към бъдещето стандарти. Освен това с BMW Touch Command за пръв път в автомобил на BMW е интегриран таблет, с който можете да управлявате важни функции.

ИНОВАЦИИ. ИЗПРЕВАРИЛИ ВРЕМЕТО СИ.Иновативните функции на BMW Серия 7.

Търсенето на напредничавите иновации е движещата сила за инженерите на BMW. С функциите като BMW Управлението с жестове, BMW Лазерните светлини или дистанционното паркиране BMW Серия 7 поставя ориентирани към бъдещето стандарти. Освен това с BMW Touch Command за пръв път в автомобил на BMW е интегриран таблет, с който можете да управлявате важни функции.

Read more

BMW ЛАЗЕРНИ СВЕТЛИНИ.

В режим на лазерни дълги светлини BMW Лазерните светлини имат обсег до 600 метра - близо двойно повече от конвенционалните фарове. Благодарение на новата технология на фаровете BMW Лазерните светлини повишават сигурността чрез по-добрата видимост през нощта.
Оборудването включва LED къси светлини и LED дълги светлини с лазерен модул. За разлика от конвенционалните светлинни източници екстремно ярките BMW Лазерни светлини имат много по-висока интензивност на светлината. Фаровете с BMW Лазерни светлини имат сини дизайнерски акценти, както и надпис „BMW Laserlight“, което си диференцира и визуално. BMW Лазерните светлини включват и LED габаритни светлини, LED мигачи, LED светлини при завиване, адаптивни светлини за завой и BMW Selective Beam (незаслепяващ асистент за дългите светлини).

BMW TOUCH COMMAND.

BMW Touch Command е таблет със 7-инчов дисплей, интегриран в средния подлакътник отзад. Той е свързан със системите на автомобила и предлага всеобхватни възможности за управление и настройки.
Така например с таблета могат да се регулират задните седалки и седалката на пътника до водача, както и да се управляват климатизацията, вентилацията, подгряването на седалките отзад, интериорното осветление, щорите на стъкления покрив и слънцезащитните щори на прозорците. Освен това е възможно и управление на развлекателните функции, а на дисплеите отзад може да се изобразява произволно медийно съдържание като филми например.
Портативният BMW Touch Command може комфортно да бъде зареждан чрез Snap-in адаптера.

BMW УПРАВЛЕНИЕ С ЖЕСТОВЕ.

С BMW Управлението с жестове избрани функции могат да бъдат управлявани с дефинирани движения на ръката. Прости жестове като "плъзгане" или "показване" се идентифицират в зоната за разпознаване над средната конзола и активират съответната функция, например приемане или отхвърляне на входящо телефонно обаждане, продължаване или прекъсване на навигацията, както и приемане и прекратяване на гласовите записи. Чрез въртящи движения на показалеца може да бъде регулирана силата на звука. Управлението с жестове допълва досегашните системи за управление като iDrive Touch контролера.
Като помощ при управлението активните в момента жестове се изобразяват на контролния дисплей. Освен това системата дава и незабавна звукова и визуална обратна връзка на жестовете.

Уют и комфорт.

Нова ера на комфорта при пътуване в BMW Серия 7.

 • Навигационна система Professional с Touch Display.

  Навигационната система Professional впечатлява със своя дизайн и изключителните си възможности. Лесната за управление навигационна система е интегрирана перфектно в BMW вкл. концепция за управление iDrive с iDrive Touch контролер, както и Touch Display.
  Системата включва гласово управление, радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 Гб памет за музикални файлове. Освен това може да се ползва и Real Time Traffic Information (RTTI). Свободно стоящият 10,25-инчов цветен LCD дисплей с функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност.
  Управлението позволява плавен преход между възможностите за въвеждане с iDrive Touch контролера, върху чиято чувствителна на допир повърхност въвеждането на целите за навигационната система може да се извършва със собствения почерк, дисплея с функция тъчскрийн, чрез управлението с жестове, гласовите команди или седемте бутона за любими функции. В рамките на BMW ConnectedDrive в подбрани държави в Европа системата актуализира автоматично до четири пъти годишно картите за домашния пазар в продължение на три години.

ДИСТАНЦИОННО ПАРКИРАНЕ.

Функцията Дистанционно паркиране позволява на водача да напусна автомобила и след това удобно да го паркира на преден или заден ход дистанционно в тясно паркомясто или гараж. Дистанционното паркиране се активира от водача извън автомобила с помощта на BMW Display ключа.

Целият процес на паркиране се следи от Контрола на дистанцията при паркиране (PDC), асистента при паркиране и камерите „Птичи поглед“. За дистанционно паркиране автомобилът трябва да бъде позициониран фронтално по средата срещу паркомястото или гаража. По време на процеса на паркиране водачът може контролирано да спре автомобила.

След паркирането двигателят може да бъде изключен с ключа, а при изкарване отново да бъде стартиран. При дистанционното изкарване от паркомястото автомобилът автоматично се движи направо назад.

BMW DISPLAY КЛЮЧ.

BMW Display ключът изобразява различни данни за статуса на автомобила и позволява управлението на подбрани функции чрез интегрирания Touch дисплей.
Може да бъде изобразяван часът, нивото на горивото в резервоара и актуалния пробег, указания за сервизното обслужване, както и актуалния статус на централното заключване, на прозорците и стъкления покрив. Освен това с BMW Display ключа могат да бъдат управлявани оборудванията Дистанционно паркиране и стационарното отопление.
BMW Display ключът може да бъде зареждан безжично (Wireless Charging) или с включения в комплекта USB кабел.

ТЕЛЕФОНИЯ С БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ.

Телефонията с безжично зареждане включва поставка с функция за безжично зареждане и интегрирано предупреждение за забравен телефон. Освен това на разположение са и две напълно функционални USB букси със заряден ток до 2 ампера за бързо зареждане на мобилни устройства.
Антената на покрива осигурява подобрява сигнала за мобилните телефони, а втория микрофон осигурява оптимално чуваемост на функцията Свободни ръце дори и за пътника до водача. Освен това вторият телефон ефективно заглушава дразнещите шумове от зоните до водача и на задната седалка.

Възможно е едновременното свързване на до два мобилни телефона и един мобилен музикален плеър чрез Bluetooth. Освен това пакетът Телефония включва и Bluetooth Office с достъп до функциите календар, SMS и електронна поща за съвместимите смартфони.

РЕЖИМ ADAPTIVE.

РЕЖИМ ADAPTIVE.

Режимът Adaptive е интелигентна, работеща интерактивно функция на контрола на шофирането. Режимът Adaptive повлиява на системата за контрола на окачването Динамичен контрол на амортисьорите, кормилното управление и трансмисията Steptronic и постоянно адаптира настройките към актуалната ситуация на пътя. В режим Adaptive системата взима под внимание множество индикатори като кикдаун, движенията на волана, автопилота, както и индивидуалния стил на шофиране на водача. Освен това чрез интерактивна връзка с навигацията в реално време системата своевременно адаптира контрола на окачването към завои, кръстовище или различни видове пътища. Освен режим Adaptive водачът може да избере и режимите SPORT, COMFORT или ECO PRO.

 • Разход на гориво и CO2 емисии за моделите BMW Серия 7 с бензинов или дизелов двигател:
  Среден разход на гориво с л/100 км: 12,8 до 4,9
  СО2 емисии в г/км: 294 до 129

  Разход на гориво, СО2 емисии и енергия за моделите BMW Серия 7 iPerformance:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,5 до 2,0
  Разход на СО2 емисии в г/км (комбинирано): 56 до 45
  Среден разход на енергия в кВт/100 км: 13,2 до 12,5

  Разход на гориво и СО2 емисии за BMW 750Li xDrive (1):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 8,5 до 8,3
  Разход на СО2 емисии в г/км (комбинирано): 197 до 192

  Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  (1) Данните са валидни до 15.04.2018 г. За по-точна информация се обърнете към вашия BMW Partner.

  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.