МОЩНОСТ. ДЕЛО НА ИНЖЕНЕРНОТО ИЗКУСТВО.

BMW TwinPower Turbo двигателите на BMW Серия 7.

Ненадмината мощност и забележителна ефективност – всеки двигател на BMW Серия 7 изразява страстната развойна работа на инженерите на BMW EfficientDynamics. Тяхната работа в екип е не по-малко впечатляваща. BMW 740e/Le iPerformance е пример за иновативни, устойчиви и ефективни задвижващи технологии.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO 12-ЦИЛИНДРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ.

M Performance TwinPower Turbo 12-цилиндровият мотор на BMW M760Li xDrive и BMW M760Li xDrive модел V12 Excellence е връх на автомобилостроителното изкуство и е изключително изискан източник на мощ за уверена радост от шофирането. Неговият несравнимо спокоен ход и нежно разгръщане на мощността са емоционално изживяване за водача и пътниците в автомобила.

V12-двигателят комбинира два турбокомпресора с безстепенното регулиране на разпределителните валове, двоен VANOS и High Precision Injection. Благодарение на това 12-цилиндровият мотор разгръща между 5 250* и 6 000* оборота и максималния си въртящ момент от внушителните 800* Нм. С максималната си мощност от 448 кВт* (610* к.с.) той ускорява автомобила за само 3,7* секунди от 0 до 100 км/ч. Благодарение на High Precision Injection горивото се оползотворява максимално ефективно, като допълнително понижение на разхода се постига чрез функцията Auto Start Stop, която автоматично изключва двигателя при кратки спирания. Благодарение на тези иновативни технологии, въпреки впечатляващите си динамични характеристики, двигателят се задоволява със средно 12,6* литра гориво на 100 км при СО2 емисии от само 294* г/км.

Интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive разпределя мощността безстепенно и гъвкаво между предните и задните колела – за още по-високо сцепление, стабилност по курса и сигурност при почти всякакви ситуации на пътя.

*Данните са предварителни и все още не са потвърдени официално.

 • BMW M760Li xDrive
 • BMW M760Li xDrive модел V12 Excellence
  Цилиндри/клапани
  12/4
  Работен обем в куб. см
  6 592
  Ход/диаметър в мм
  няма данни
  Мощност в кВт (к.с.) при об/мин
  448 (610)/5 250-6 000
  Максимален въртящ момент (Нм) при об/мин
  800/1 500-5 000
  Степен на сгъстяване : 1
  няма данни

BMW TWINPOWER TURBO БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ.

BMW TwinPower Turbo бензиновите двигатели от най-ново поколение впечатляват с темпераментното си разгръщане на мощността и спонтанни реакции още при ниски обороти. В същото време те са по-икономични, по-екологични и по-мощни от предшествениците си. За да се повиши ефективността и динамиката, този пакет от иновации – крайъгълен камък на стратегията BMW EfficientDynamics – комбинира най-новите технологии при впръскването и напълно променливото управление на клапаните Valvetronic вкл. двоен VANOS с иновативни технологии на турбокомпресорите. Резултатът е особено ефективно задвижване, което убедително демонстрира всепризнатата компетентност на BMW по отношение на двигателите. Така например отличаваният многократно с наградата „Engine of the Year Award“ редови 6-цилиндров BMW TwinPower Turbo бензинов двигател е получил признание по целия свят за динамичното си разгръщане на мощността, изключително спокойния си ход и впечатляващата си ефективност. Наложилата се технологична концепция на двигателите от семейството на EfficientDynamics се прилага при почти всички бензинови двигатели.

BMW TWINPOWER TURBO ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ.

BMW TwinPower Turbo дизеловите двигатели от ново поколение са олицетворение на последователното прилагане на основния замисъл на BMW EfficientDynamics: комбинирането на най-висока мощност и най-спокоен ход с нисък разход на гориво. Дизеловите двигатели се отличават със спонтанни реакции и темпераментно разгръщане на мощността при всички оборотни режими, както и със своята икономичност. Освен това те работят особено екологично и с ниско вътрешно триене, като всичко това гарантира максимална радост от шофирането. Олекотените нови алуминиеви дизелови двигатели от семейството EfficientDynamics се оборудват с един, два или три турбокомпресора и променлива геометрия на турбината. Директното впръскване CommonRail от най-ново поколение осигурява оптимизирано изгаряне и има допълнителен принос за понижаването на разхода на гориво и СО2 емисиите.

 • Данните за разхода на гориво и СО2 емисиите са в зависимост от избрания размер гуми.

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.

  Максималната скорост е електронно ограничена за моделите BMW Серия 7 (освен за BMW 740e, BMW 740Le и BMW 740Le xDrive).

  Всички двигатели отговарят на нормите EU6. Разходът на гориво е установен по цикъла на движение ECE. Той се състои от една трета движение при градски условия и две трети извънградско движение (на база на изминатото разстояние). Освен разхода на гориво се измерват и емисиите на СО2. Данните за разхода на гориво се отнасят за автомобилите със серийно оборудване. Допълнителното оборудване (напр. по-широки гуми) могат чувствително да се отразят на разхода на гориво.

  Тези данни са за моделите със спесификация за българския пазар. Някои от автомобилите на илюстрациите са с опции, които не са включени в серийното оборудване на модела. Поради различните законови изисквания на другите пазари са възможни различия с описаните тук модели и нива на оборудване. Повече информация може да получите от вашия дилър на BMW. Подлежи на промени по отношение на конструкцията и дизайна. Специфичното оборудване за различните пазари не е описано.

  Собствено тегло по нормите на EU: стойностите включват пълен на 90 процента резервоар за гориво, водач с тегло 68 кг и 7 кг багаж. Собственото тегло важи за автомобили със серийно оборудване. Допълнителното оборудване може да увеличи тази стойност.

  Мощност на двигателя: BMW препоръчва употребата на безоловен бензин А95Н. Допуска се и използването на безоловен бензин с октаново число 91 и по-високо с максимално съдържание на етанол от 10% (Е10). Данните за мощността и разхода на гориво се отнасят за автомобили, работещи с А98Н.

  Разход на гориво и CO2 емисии за моделите BMW Серия 7 с бензинов или дизелов двигател:
  Среден разход на гориво с л/100 км: 12,6* до 4,4
  СО2 емисии в г/км: 299 до 116

  Разход на гориво, СО2 емисии и енергия за моделите BMW Серия 7 iPerformance:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,5 до 2,0
  Разход на СО2 емисии в г/км (комбинирано): 56 до 45
  Разход на енергия в кВт/100 км (комбинирано): 13.9 до 12.5

  Данните за разхода на гориво и СО2 емисиите са в зависимост от избрания размер гуми.


  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.