ДОВЕРЕТЕ СЕ НА НАДЕЖДНИ ПОМОЩНИЦИ.

BMW Personal CoPilot асистиращите системи за BMW Серия7.

Множество иновативни технологии ви подпомагат по време на шофиране по най-различни начини и гарантират комфорт и сигурност на най-високо ниво. За да можете да се фокусирате върху най-важното - безгрижната радост от шофирането.

Read more

НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА PROFESSIONAL С TOUCH DISPLAY.

Навигационната система Professional впечатлява със своя дизайн и изключителните си възможности. Лесната за управление навигационна система е интегрирана перфектно в BMW вкл. концепция за управление iDrive с iDrive Touch контролер, както и Touch Display.
Системата включва гласово управление, радио BMW Professional с DVD-плеър, както и 20 Гб памет за музикални файлове. Освен това може да се ползва и Real Time Traffic Information (RTTI). Свободно стоящият 10,25-инчов цветен LCD дисплей с функция Splitscreen (основен и асистиращ прозорец) гарантира оптимална четимост и прегледност.
Управлението позволява плавен преход между възможностите за въвеждане с iDrive Touch контролера, върху чиято чувствителна на допир повърхност въвеждането на целите за навигационната система може да се извършва със собствения почерк, дисплея с функция тъчскрийн, чрез управлението с жестове, гласовите команди или седемте бутона за любими функции. В рамките на BMW ConnectedDrive в подбрани държави в Европа системата актуализира автоматично до четири пъти годишно картите за домашния пазар в продължение на три години.
Показаните илюстрации подлежат на промени.

 • Автоматичен ъпдейт на картите

  Най-новото поколение на навигационната система Professional в комбинация с BMW ConnectedDrive актуализира навигационните карти до 4 пъти годишно. Когато за дефинирания район са на разположение нови версии на картите, ъпдейтът се прехвърля чрез мобилна връзка и монтираната в автомобила SIM карта.
  Автоматичният ъпдейт на картите не е свързан нито с лицензни такси, нито с разходи по прехвърлянето на данните, не е необходима и регистрация. Ръчното инсталиране чрез носител на данни или при сервизен партньор на BMW вече не е необходимо. По време на процеса на актуализиране всички навигационни функции са на разположение без ограничения.

АСИСТЕНТ ЗА ШОФИРАНЕ PLUS ВКЛ. АСИСТЕНТ ПРИ ЗАВИВАНЕ И ВОДЕНЕ В ЛЕНТАТА.

Оборудването Асистент за шофиране Plus предлага комфорта на частично автономното шофиране благодарение на Активния автопилот с функция Stop&Go и Асистента за завиване и водене в лентата. В допълнение към функциите на Асистента за шофиране, сигурността се повишава благодарение на предупреждението при напускане на лентата, асистента за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар, предупреждението при опасност от сблъсък, за пешеходци с лека спирачна функция при градски условия, както и предупреждението за напречен трафик отпред.

Активният автопилот поддържа избраната скорост до 210 км/ч, както и дистанцията до движещия се отпред автомобил. В същия диапазон от скорости работи и комфортния Асистент за завиване и водене в лентата, който контролира волана и автоматично поддържа курса на BMW в средата на неговата лента. Избраната дистанция до движещия се отпред автомобил се поддържа дори и при бавно движение и задръствания чрез автоматично спиране и ускорявяне.

Показаните илюстрации подлежат на промени.

 • Асистент за завиване и водене в лентата вкл. асистент за задръствания

  Асистентът за завиване и водене в лентата вкл. асистент за задръствания може да бъде активиран, за да подпомага водача в монотонни ситуации на пътя. При скорост до 210 км/ч системата автоматично управлява автомобила и го поддържа в средата на неговата лента.

  Модерната функция за надлъжно водене може да се ползва независимо от активния автопилот. Тя използва множество следящи заобикалящата среда радарни системи, както и стерео камера. С тях системата се ориентира по ограничителната маркировка на пътното платно, както и движещия се отпред автомобил, ако има такъв. Тя автоматично поддържа дистанцията до движещия се отпред автомобил, автоматично контролира скоростта до пълно спиране и при това завива активно. По този начин асистентът за завиване и водене в лентата е следващата крачка по пътя към високо автоматизираното шофиране.

  И въпреки че системата може да управлява автомобила напълно самостоятелно, поради законовите изисквания водачът трябва да продължи да управлява автомобила с двете ръце на волана. Ако водачът не отговори на тези изисквания, системата разпознава това чрез сензори в обръча на волана и след известен период го предупреждава, след което преминава в режим стенд бай. Това се случва и при включен мигач за смяна на лентата или когато системните изисквания вече не отговарят на актуалната ситуация, например пътното платно е прекалено тясно.

BMW HEAD-UP ДИСПЛЕЙ.

Пълноцветният BMW Head-Up дисплей проектира важната информация за пътуването директно в зрителното поле на водача и така повишава концентрацията му върху случващото се на пътя. Освен актуалната скорост на движение се изобразяват и указанията на навигационната система, съобщенията на Speed Limit Info вкл. забраните за изпреварване, информация за развлекателната система като радиостанциите, имена на песните или телефонния указател, списъците с обаждания и предупрежденията на асистиращите системи.
Проектираните на предното стъкло символи се изобразяват пълноцветно и с брилянтна резолюция. Изображението сякаш е разположено на 2,3 метра пред автомобила и благодарение на оптималната му позиция информацията може да бъде възприета бързо, комфортно и при минимално отклоняване на вниманието.
Яркостта на проектираните изображения автоматично се адаптира към външните светлинни условия. Системата разполага с нощен и дневен режим, а може да бъде адаптирана и височината на изображението. Освен това можете да изберете каква допълнителна информация да се изобразява освен актуалната скорост и предупрежденията на асистиращите системи.

ПАРКИРАНЕ.

Три функции, които работят перфектно заедно – благодарение на асистента за паркиране, дистанционното паркиране и Активния контрол на дистанцията при паркиране паркирането на BMW Серия 7 винаги е много лесно. Дори и тесните гаражи не са никакъв проблем. Просто слезте и паркирайте дистанционно своето BMW Серия 7 с натискане на бутон на вашия BMW Display ключ.

 • Дистанционно паркиране.

  Функцията Дистанционно паркиране позволява на водача да напусне автомобила и след това удобно да го паркира на преден или заден ход дистанционно в тясно паркомясто или гараж. Дистанционното паркиране се активира от водача извън автомобила с помощта на BMW Display ключа.

  Целият процес на паркиране се следи от Контрола на дистанцията при паркиране (PDC), асистента при паркиране и камерите „Птичи поглед“. За дистанционно паркиране автомобилът трябва да бъде позициониран фронтално по средата срещу паркомястото или гаража. По време на процеса на паркиране водачът може контролирано да спре автомобила. След паркирането двигателят може да бъде изключен с ключа, а при изкарване отново да бъде стартиран. При дистанционното изкарване от паркомястото автомобилът автоматично се движи направо назад.

  Функцията Дистанционно паркиране ще се предлага от март 2016 година за 730d, 740d, 730i, 740i, 750i, 730Ld, 740Ld, 730Li, 740Li и 750Li.

 • Асистент при паркиране.

  Асистентът за паркиране включително надлъжно водене паркира автомобила напълно автоматично в паркоместа, разпологени успоредни или перпендикулярно на пътното платно. Независимо дали е активирана, системата измерва размера на паркоместата при преминаване с ниска скорост (под 35 км/ч) и максимално отстояние от 1,5 метра до редицата паркирани автомобили.
  Когато бъде открито достатъчно голямо паркомясто, водачът трябва само да включи мигача и асистента при паркиране поема завиването, докато водачът подпомага маневрирането чрез избор на подходяща предавка, подаване на газ и натискане на спирачката. При това системата подпомага водача с указания на контролния дисплей и допълнителни акустични сигнали. Асистентът за паркиране приключва процеса на паркиране със звуков сигнал и включва трансмисията на P.
  При паркиране без асистента за паркиране се ползват неговите допълнителни сензори, за да може да се следи зоната встрани от автомобила и препятствията да се изобразяват на контролния дисплей.
  Активният контрол на дистанцията при паркиране (PDC) автоматично спира автомобила при опасност от сблъсък с препятствие при движение на на заден ход. Така водачът може да е спокоен и да се наслади на още по-висока сигурност при паркиране.

 • Active PDC

  Спирачната функция Active PDC подпомага водача при паркиране на заден ход за избягване на сблъсъци респективно намаляване на тежестта на инцидента. Така водачът може да е спокоен и да се наслади на още по-висока сигурност при паркиране.

КАМЕРИ "ПТИЧИ ПОГЛЕД" ВКЛ. 3D VIEW, TOP VIEW И PANORAMA VIEW.

Камерите „Птичи поглед” са система, която включва системите от камери Камера за обратно виждане, Panorama View, Top View и 3D View. Камерите в страничните огледала, отпред и отзад осигуряват 360° панорамен обзор на зоната около автомобила.


Освен показването на зоната зад автомобила Top View осигурява обзор върху пространството около вратите и отстрани за по-комфортно маневриране. При 3D View показаното едновременно компютърно генерирано 3D изображение осигурява още по-добър обзор при паркиране. Panorama View позволява по-сигурно движение в зони с лоша видимост, например изходи или непрегледни кръстовища. Дигитална камера в средата на предната част на автомобила следи ситуацията пред автомобила. Това позволява своевременно разпознаване на напречния трафик и водачът може да реагира правилно. Side View се деактивира автоматично при скорост над 15 км/ч.


Водачът може да превключва по избор между трите функции Top View, Panorama View и 3D View. При последващото ползване на системата автоматично се активира функцията, която е била ползвана последно. Системите от камери се активират при включване на режим „R“, при натискане на бутона PDC или Panorama View. Изображението се показва на контролния дисплей.

Камери „Птичи поглед“

Насладете се на филма за това оборудване.

BMW NIGHT VISION С РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИ.

BMW Night Vision с разпознаване на пешеходци осигурява на водача видимост далеч зад светлинния лъч на фаровете, като му позволява да разпознае пешеходци и по-големи животни в тъмнината още от голямо разстояние. Освен това те целенасочено се осветяват от функцията Динамична маркираща светлина на незаслепяващите основни фарове. Инфрачервена камера в бъбрековидната радиаторна решетка предава изображение от пространството пред автомобила върху контролния дисплей. На изображението, пешеходците и животните могат да бъдат разпознати на разстояние до 300 метра.

Освен това, въз основа на скоростта на движението и ъгъла на завъртане на волана, системата изчислява дали има опасност за разпознатите обекти. При непосредствена опасност на видеоизображението или на опционалния BMW Head-Up дисплей се изобразява мигащ червен символ (на животно или човек). Допълнително се чува и акустичен предупредителен сигнал, а спирачките се поставят в готовност за спиране.

Предупредителният символ се активира автоматично при стартиране на автомобила. Системата предупреждава и когато изображението не е активно. BMW Night Vision с разпознаване на пешеходци е една иновация на BMW ConnectedDrive.

 • Разход на гориво и CO2 емисии за моделите BMW Серия 7 с бензинов или дизелов двигател:
  Среден разход на гориво с л/100 км: 12,8 до 4,9
  СО2 емисии в г/км: 294 до 129

  Разход на гориво, СО2 емисии и енергия за моделите BMW Серия 7 iPerformance:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,5 до 2,0
  Разход на СО2 емисии в г/км (комбинирано): 56 до 45
  Среден разход на енергия в кВт/100 км: 13,2 до 12,5

  Разход на гориво и СО2 емисии за BMW 750Li xDrive (1):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 8,5 до 8,3
  Разход на СО2 емисии в г/км (комбинирано): 197 до 192

  Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  (1) Данните са валидни до 15.04.2018 г. За по-точна информация се обърнете към вашия BMW Partner.
  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.