ЕСТЕТИКА. ЗА ВИЗИОНЕРИ.

Дизайнът на BMW Серия 7.

ЕСТЕТИКА. ЗА ВИЗИОНЕРИ.

Дизайнът на BMW Серия 7.

"Новото BMW Серия 7 показва нашето разбиране за модерен лукс. Ние сме убедени, че техническите иновации и високото качество на детайлите са също толкова важни, колкото и емоционалния език на формите и уютната атмосфера в интериора. По време на дизайнерския процес ние работихме с идеята за "Технологична поезия - усещането за перфектно взаимодействие между напредничавите технологии и тяхното превъплъщение в дизайн".

Карим Хабиб, ръководител на Design BMW Automobiles

ЕСТЕТИКА. ЗА ВИЗИОНЕРИ.Дизайнът на BMW Серия 7.

"Новото BMW Серия 7 показва нашето разбиране за модерен лукс. Ние сме убедени, че техническите иновации и високото качество на детайлите са също толкова важни, колкото и емоционалния език на формите и уютната атмосфера в интериора. По време на дизайнерския процес ние работихме с идеята за "Технологична поезия - усещането за перфектно взаимодействие между напредничавите технологии и тяхното превъплъщение в дизайн".

Карим Хабиб, ръководител на Design BMW Automobiles

Read more

ВЪНШЕН ДИЗАЙН.

Динамични пропорции, прецизни линии и скулптурирани повърхности: BMW Серия 7 демонстрира типичният за BMW дизайн в най-елегантната му форма. Динамичната и устремена напред предна част, издължения профил или мощната задна част: BMW Серия 7 излъчва естествено и уверено присъствие от всяка перспектива.

 • Самоуверена предна част

  Отпред изпъква широката рамка на голямата и изправена бъбрековидна радиаторна решетка, която придава на BMW Серия 7 динамичен, устремен напред характер. Разположеният под нея, визуално разделен на три части въздухозаборник, преминава през цялата предна броня на автомобила и му придава подчертано уверено и изискано излъчване. Оборудван серийно с LED технология, вътрешните елементи на опционалните адаптивни LED фарове са свързани с бъбрековидната радиаторна решетка с хоризонтална лента.
  Светлинната технология, която в буквален смисъл осветява устрема напред, са BMW Лазерните светлини, които се разпознават по сините хоризонтални ленти в центъра на светлинните елементи.

 • Елегантен профил

  В профил снижаващата се нежно линия на покрива създава особено елегантен силует. Хромираните рамки на прозорците плавно преливат в извивката на Хофмайстер. Двойната линия с интегрирани дръжки на вратите преминава прецизно от предните до задните светлини. Между тях е разположена тясна площ, която благодарение на игрите на светлината и сянката изпъква като постоянно осветена лента и подчерава както дължината, така и страничната височина на BMW Серия 7. Балансираната визия и визуално ниският център на тежестта на тази лимузина се подчерават от хромираната лайстна, която преминава от Air Breather по цялата странична част на автомобила.

 • Мощна задна част

  Хоризонталната насоченост на всички елементи отзад подчертава широчината и увереността на BMW Серия 7. Хоризонталната хромирана лайстна преминава по цялата широчина на автомобила и създава визуална връзка между задните светлини. За пръв път L-образната форма на светлинните елементи е продължена и в геометрията на стъклото, което придава на задните светлини още по-впечатляващо излъчване. Ауспуховите накрайници са оградени от изискана хромирана рамка. В комбинация с широката следа и оформените арки на калниците те снижават визуалния център на тежестта и придават уникално излъчване на задната част на BMW Серия 7.

ACTIVE AIR STREAM БЪБРЕКОВИДНА РАДИАТОРНА РЕШЕТКА.

Неподражаем и изискан детайл в предната част на BMW Серия 7 е Active Air Stream бъбрековидната радиаторна решетка. Въздушните клапи и техните хромирани пластини са видими и активно управляват въздушния поток. Когато нуждите за охлаждане на двигателя се повишат, въздушните клапи се отварят. При затворено състояние те подобряват аеродинамиката и осигуряват впечатляващо излъчване с вертикалните си хромирани пластини.

ВЪТРЕШЕН ДИЗАЙН.

Независимо кое място в BMW Серия 7 заемете, вие ще усетите модерната и ориентирана към бъдещето атмосфера на луксозен уют. Една виртуозна композиция от материали, светлина, форми, цветове и иновативни технологии, която да съпътства хората, които искат да движат нещата - независимо дали отзад или на седалката на водача.

Уют и комфорт.

Нова ера на комфорта при пътуване в BMW Серия 7.

 • За пътниците на задната седалка

  В задната част всичко е насочено към комфортното пътуване в луксозна атмосфера. Пътниците се наслаждават на разточителен комфорт и редица ексклузивни развлекателни опции. Демонтиращият се Touch Command таблет предлага напълно интегрирани възможности за управление на комфортните и развлекателните функции.
  С допълнителното оборудване “Executive Lounge” пътникът на задната седалка от страната до водача може да се наслаждава на особено разпускаща позиция на седене по време на пътуване. Интегрираната в средния подлакътник масичка е покрита с черна кожа Nappa и е с висококачествена визия и усещане при допир. В допълнение панорамният стъклен покрив Sky Lounge при дългата версия създава отворено и обляно в светлина усещане за простор, като при желание може да бъде осветен в цветовете на дифузното осветление. Идеалната атмосфера, за да е насладите на великолепното студийно качество на музикалната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound с мощност 1 400 вата.

 • За водача и пътника до него

  Насоченото към водача арматурно табло на BMW Серия 7 е сцена за технологични иновации. BMW е първият производител, който предлага управление с жестове, за да може основните команди да се подават с движение на ръката. Също толкова интелигентни са и модернизираното гласово управление, iDrive Touch контролера и алтернативния Touch Display, който в комбинация с навигационната система Professional позволява директно управление чрез 10,25-инчовия LCD цветен дисплей.
  В зависимост от избрания режим на шофиране индикациите на арматурното табло зад кожения волан са с различна графика. За още по-приятно усещане при допир мултифункционалните бутони са оформени триизмерно и са вградени в полирана хромирана повърхност. Погледът се привлича от елегантната архитектура с хоризонтални повърхности и се задържа от визуалните акценти на дифузното осветление.

ОБЛАГОРОДЯВАНЕ В ДЕТАЙЛИТЕ.

BMW Серия 7 представя прецизност и качество на изработката на най-високо ниво. Доказателство за това е Floating Design Mirror: страничните огледала сякаш израстват органично от графиката на прозорците. Модерни и елегантни като ефект, те освен това подобряват и аеродинамиката. Други примери за истинско облагородяване на детайлите са Active Air Stream бъбрековидната радиаторна решетка с хромирани надлъжни пластини, изключително прецизният, мощен и изискан дизайн на джантите и изработената без фуга извивка на Хофмайстер.
В интериора висококачествените материали като хромът с интериорните лайстни Poplar Grain Grey fine-wood finish и седалките, тапицирани с ексклузивна кожа ‘Nappa’ в цвят Ivory White създават хармонична комбинация. Висококачествена изработка и майсторство демонстрира и арматурното табло, чиито елементи са съгласувани индивидуално още при производствения процес, за да се създаде хармонична цялостна картина.
Други разнообразни възможности за персонализация на BMW Серия 7 предлага BMW Individual Collection с ексклузивната си концепция от цветове и материали. Сред тях са тапицерията от кожа Merino с фина структура в средиземноморския цвят Brown Tartufo с ръзно изработени детайли като плетената структура, изработени на ръка кантове и шевове в контрастни цветове.

 • M Driver's Пакет.

  M Driver's Пакет повишава максималната скорост от серийните 250 км/ч до 305 км/ч. M Driver's Package може да бъде поръчан директно при покупката на нов автомобил, но може безпроблемно да бъде добавен и по-късно. След инсталацията всички технически данни остават непроменени. Освен това е включен и ваучер за BMW M Intensive Training като част от BMW Driving Experience. При повторна покупка на M Driver's Package обучението Driving Experience може срещу доплащане да бъде променено с друга тренировъчна програма.

BMW Серия 7 – Луксозно шофиране. Порцелановата скулптура KPM for BMW.

Непреходна елегантност, динамични пропорции и перфектна естетика: дизайнът на BMW Серия 7 поставя стандарти. Той комбинира мощност и увереност и с всяка линия олицетворява най-високата ексклузивност и истински лукс.

Този емоционален дизайнерски език вдъхнови BMW и KPM Königliche Porzellan-Manufaktur Berlin за едно ексклузивно сътрудничество: порцелановата скулптура KPM for BMW. Изработената старателно на ръка скулптура създава уникална връзка между ексклузивната елегантност на BMW Серия 7 и перфектното занаятчийско изкуство на богатата на традиции порцеланова манифактура в Берлин. Изкусно редуцирана до най-важните дизайнерски елементи, тя комбинира иконичния силует на автомобила с монолитна порцеланова конзола. Тя е старателно покрита с глеч и със структурата на комуникационния модел на BMW Серия 7. Автомобилът в мащаб 1:18 е изработен от бял бисквит-порцелан, който благодарение на намаленото отражение на светлината напомня на пароски мрамор.

Порцелановата скулптура KPM for BMW е лимитирана до 500 екземпляра за целия свят. Всеки екземпляр е номериран старателно и по желание може да бъде персонализиран с калиграфски надпис от платина. Уникат за всички, които ценят особеното и обичат изключителното.

От 15 юли 2016 година скулптурата с размер 30 х 17 сантиметра може да бъде поръчана при вашия дилър на BMW.

Освен това от 1 септември 2016 година скулптурата може да бъде закупена в търговските галерии на KPM и при подбрани търговски партньори на KPM.

Порцелановата скулптура KPM for BMW.

Научете повече за ексклузивното сътрудничество.

Специално издание “Montblanc for BMW”.

Подбрани материали, обмислен дизайн и изключителни функции – модерният лукс има много изражения. Специалното издание „Montblanc for BMW“ олицетворява общата страст на двете марки към най-високо качество и занаятчийско изкуство. За тази цел Montblanc са разработили колекция от подбрани аксесоари специално за BMW Серия 7.
Кожените аксесоари и писалки са перфектни спътници – както във всекидневието, така и при дългите луксозни пътувания. Всички те са с изискана щампа в стила на BMW Серия 7, както и надпис “Montblanc for BMW”. От пролетта на 2016 година ексклузивната серия ще се предлага по целия свят като част от BMW Lifestyle Collection при подбрани дилъри на BMW и в бутиците на Montblanc.

 • Разход на гориво и CO2 емисии за моделите BMW Серия 7 с бензинов или дизелов двигател:
  Среден разход на гориво с л/100 км: 12,8 до 4,9
  СО2 емисии в г/км: 294 до 129

  Разход на гориво, СО2 емисии и енергия за моделите BMW Серия 7 iPerformance:
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 2,5 до 2,0
  Разход на СО2 емисии в г/км (комбинирано): 56 до 45
  Среден разход на енергия в кВт/100 км: 13,2 до 12,5

  Разход на гориво и СО2 емисии за BMW 750Li xDrive (1):
  Разход на гориво в л/100 км (комбинирано): 8,5 до 8,3
  Разход на СО2 емисии в г/км (комбинирано): 197 до 192

  Данните за разхода на гориво, емисиите на СО2 и разхода на електроенергия са измерени в съответствие с Европейската директива (EC) 715/2007 във версията, валидна за този модел. Цифрите се отнасят за превозно средство с основна конфигурация в Германия и показаният диапазон отчита различния размер на избраните колела и гуми и опционалното допълнително оборудване и могат да се променят по време на конфигурацията.

  (1) Данните са валидни до 15.04.2018 г. За по-точна информация се обърнете към вашия BMW Partner.

  Данните за автомобилите, означени с (3), вече са измерени на базата на новият тестов цикъл WLTP и са преизчислени обратно към NEDC за сравнимост на автомобилите. [При тези автомобили установяването на данъците и другите свързани с автомобилите данни, които (също) са базирани на емисиите на СО2, могат да са различни от указаните тук данни.]

  СО2 спесификациите за ефективност са измерени в съответствие с директива 1999/94/EC и Pkw-EnVKV в актуалната им версия и за класификация ползват данните за разхода на гориво и СО2 емисиите на NEDC.

  Повече информация за официалния разход на гориво и специфичните СО2 емисии на нови автомобили можете да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.