ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ЛУКС И АДРЕНАЛИН.

Новото BMW M760Li xDrive: 610 к.с., 448 кВт.*

BMW M Performance

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ЛУКС И АДРЕНАЛИН.

Новото BMW M760Li xDrive: 610 к.с., 448 кВт.*

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ: ЛУКС И АДРЕНАЛИН.Новото BMW M760Li xDrive: 610 к.с., 448 кВт.*

С BMW M760Li xDrive и BMW M760Li xDrive Modell V12 Excellence BMW M GmbH за пръв път представя M Performance автомобил на базата на BMW Серия 7. Двата върхови модела на серията са оборудвани с M Performance TwinPower Turbo 12-цилиндров бензинов двигател. И докато BMW M760Li xDrive подчертава спортното излъчване, моделът V12 Excellence привлича вниманието към луксозния характер на автомобила. Двата модела предлагат изискани компоненти за екстериора и интериора от портфолиото на BMW Individual. Резултатът са два автомобила, които въодушевяват с чистата си динамика и уникалния си лукс.

Данни за BMW M760Li xDrive:
Среден разход на гориво: 12,8 л/100 км*
CO2 емисии: 294 г/км*

Данни за BMW M760Li xDrive Модел V12 Excellence:
Среден разход на гориво: 12,6 л/100 км*
CO2 емисии: 294 г/км*

*Данните са предварителни и все още не са потвърдени.

Design

M PERFORMANCE ДИЗАЙНЪТ НА BMW M760Li xDRIVE.

Подбраните елементи на М спортния пакет придават еднозначен спортен акцент на стилното излъчване на BMW M760Li xDrive. Те са допълнени с ексклузивните дизайнерски елементи на M Performance. Множеството технически и визуални промени позволяват да разпознаете подписа на BMW M GmbH. Целта са максималната динамика, минималното въздушно съпротивление и най-високият комфорт на возене. Впечатляващото присъствие на луксозната лимузина е разширено с пъргави детайли, които ще въодушевят водачите със спортен дух.

ЕКСКЛУЗИВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА BMW M760Li xDRIVE.

Дизайнерски елементи в акцентиращ цвят.

Модифицираната предна част с увеличени въздухозаборници включва ексклузивни M Performance елементи. Рамката и челните повърхности на бъбрековидната радиаторна решетка са в цвят Cerium Grey.

20-инчови М с двойни спици 760 М.

Алуминиевите джанти в Cerium Grey с полирна матова повърхност в комбинация с 19-инчовата М спортна спирачна система със сини спирачни апарати оптимално пренасят ускоренията и спиранията към асфалта.

Стилни M Performance детайли.

Отстрани това са надписът М, логото V12, корпусите на външните огледала, Air Breather, както и декоративните елементи на вратите и дръжките на вратите в Cerium Grey.

Впечатляваща М спортна изпускателна система.

В ексклузивните накрайници с визия на двойни тръби в Cerium Grey включително разделител М спортната изпускателна система на M760Li xDrivе е оптимизирана за спортно-харизматичен звук.

Неподражаем изглед отзад.

Ексклузивно за M Performance: декоративната лайстна на задния капак и означението на модела в Cerium Grey. Опционалният М заден спойлер допълнително подчертава особения спортен характер.

Индивидуални лайстни на праговете.

Осветените лайстни на праговете с означение V12 подсказват на водача и пътниците както необикновено изживяване при шофиране ги очаква.

BMW M760Li xDRIVE МОДЕЛ V12 EXCELLENCE.

Ако желаете да оборудвате BMW M760Li xDrive подчертано луксозно, на вашите изисквания ще отговори опционалният характерен модел BMW M760Li xDrive Модел V12 Excellence. Фокусът е насочен към есклузивния комфорт, елегантния лукс и осезаемото присъствие. Този M Performance 12-цилиндров модел може да бъде препоръчан на всеки, който предпочита да заеме място луксозната задна част.

 • Външен дизайн Pure Excellence

  При този характерен модел визуалното излъчване съответства на външния дизайн Pure Excellence. Този пакет включва и 20-инчови BMW Individual алуминиеви джанти с W-образни спици 646 и М спортни спирачки с блестящо черни спирачни апарати. Отпред BMW M760Li xDrive V12 Excellence има хромирана лайстна на решетката на въздухозаборника. Пластините на бъбрековидната радиаторна решетка са сребристи с хромирани предна повърхност и рамка. Рамките на прозорците, Air Breather с декоративния елемент на вратите, както и надписът V12 на задните колони са в цвят светъл хром. Отзад, над хромираната лайстна блести надписът xDrive от лявата страна на капака на багажника, както и емблемата V12 на мястото на означението на модела.

 • Вътрешен дизайн Pure Excellence

  Характерният модел включва и вътрешен дизайн Pure Excellence. Той включва таван от Alcantara, както и лайстни на вратите от фино шлифован алуминий с осветено означение на модела V12. Елегантни акценти поставят детайлите от фино дърво за отворите за предпазните колани, подлакътникът и дръжките на покрива отзад, както и BMW коженият волан с дървени апликации. При включване на запалването в средата на арматурното табло се изобразява емблемата V12, която сигнализира началото на незабравимо луксозно изживяване при шофиране.

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO 12-ЦИЛИНДРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ.

Този двигател поставя стандарти в своя сегмент. M Performance TwinPower Turbo 12-цилиндровият бензинов двигател комбинира впечатляваща мощност със запазваща се до най-високи оборотни диапазони тяга. Максималният въртящ момент от 800 Нм* е на разположение още от 1 500 об/мин*. 6,6-литровият двигател развива максималната си мощност от 448 кВт* (610 к.с.) * от 5 250* до 6 000* об/мин. 12-цилиндровите седани на BMW Серия 7 ускоряват от 0 до 100 км/ч за само 3,7 секунди*.

*Данните са предварителни и все още не са потвърдени.

 • Модифицирана изпускателна система

  Ексклузивното звуково изживяване от новоразработената М спортна изпускателна система с управление на клапите се променя между дискретно-елегантен стил до емоционален 12-цилиндров звук, който подчертава динамичния характер на BMW M760Li xDrive.

  При BMW M760Li xDrive Модел V12 Excellence ориентираната към по-висок комфорт изпускателна система осигурява сдържан и изискан звук. Двата хромирани ауспухови накрайника са оградени от допълнителна хромирана лайстна в задната броня и са свързани визуално.

M PERFORMANCE ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО.

BMW M760Li xDrive се оборудва с активното регулиране на окачването Executive Drive Pro с въздушно окачване на предната и задната ос, Динамичен контрол на амортисьорите, както и интегрално активно кормилно управление и интелигентно задвижване на четирите колела xDrive. Благодарение на специфичните за M Performance настройки тези системи осигуряват изключителна динамика на управлението, комбинирана с много висок комфорт на возене.

 • По-висока пъргавост: Интегрално активно кормилно управление.

  Интегралното активно кормилно управление се отразява положително на динамиката на управлението чрез адаптиране на ъгъла на завиване на предните и задните колела в зависимост от скоростта и по този начин допълнително повишава пъргавината и стабилността по курса. То се справя с неподражаема пъргавина с ускоренията при излизане от завои и бързите смени на лентата. Различните параметри на електрониката на кормилното управление са свързани директно с превключвателя на контрола на шофирането. Те се активират при избора на съответния режим на шофиране и са адаптирани специално към динамичния характер на BMW M760Li xDrive.

 • Повече сцепление: задвижването на четирите колела BMW xDrive

  BMW M760Li xDrive серийно се оборудва с интелигентната система за постоянно задвижване на четирите колела. Интелигентната система за задвижване управлява безстепенното разпределение на мощността между двете задни колела. По-високата динамика, по-високата пъргавина и осезаемо по-доброто сцепление се отразяват положително на спортното удоволствие при шофиране. За подсилване на динамичния M Performance характер на BMW M760Li xDrive системата подава по-висока мощност към задните колела за постигане на още по-прецизна динамика.

В ДЕЙСТВИЕ.

M Performance моделите BMW M760Li xDrive и BMW M760Li xDrive Модел V12 Excellence.

ПОВЕЧЕ КОМФОРТ: EXECUTIVE DRIVE PRO.

Във взаимодействие с въздушното окачване на предната и задната ос и Динамичния контрол на амортисьорите това активно управление на окачването осигурява изключителен комфорт на возене. Системата за стабилизиране при наклоняване Dynamic Drive е модернизирана. Окачването, амортисьорите и вибрационният комфорт на този M Performance седан са балансирани между спортно и уверено поведение. Страничното наклоняване при резки смени на лентата се компенсира незабавно. При движение направо регулируемите стабилизатори осигуряват на окачването максимална свобода на движението, която допълнително повишава комфорта на возене. Системата е настроена специално към динамичния характер на BMW M760Li xDrive.

Steptronic

8-СТЕПЕННА ТРАНСМИСИЯ STEPTRONIC SPORT.

Пренасянето на мощността на V12 агрегата е поверено на 8-степенна трансмисия Steptronic Sport. Специфичните за M Performance настройки на програмите за превключване са специално адаптирани към характеристиките на двигателя с мощност над 610 к.с. Предавките могат да се превключват особено спортно чрез лостчетата на волана. Освен това трансмисията разполага и с Launch Control, който осигурява оптимално ускорение при всякакви условия. Компактната конструкция, ниското тегло и перфектното взаимодействие с автоматичната функция Старт/Стоп имат значителен принос за понижаването на разхода на гориво и емисиите.

СЕМЕЙСТВОТО НА M PERFORMANCE.

Фино подобрен дизайн, перфектно задвижване, максимална динамика на управлението. M Performance автомобилите олицетворяват перфектно тези три качества. Като ексклузивни предложения на BMW M GmbH те комбинират най-доброто от съответното моделно семейство на BMW с динамичните гени на BMW M и така създават свой собствен клас.

Още по-интензивна радост от шофирането.

Насладете се на цялата палитра на M Performance автомобилите.

Разход на гориво и CO₂ емисии.

 • Данните за разхода на гориво, за СО2 емисиите и за разхода на електроенергия са в зависимост от избрания размер джанти и гуми. Данните за разхода на гориво са измерени при тестовия цикъл на ЕСЕ.

  Пробегът зависи от различни фактори, най-вече индивидуалния стил на шофиране, особеностите на трасето, външната температура, отоплението/климатизацията и предварителната климатизация.

  Повече информация за официалния разход на гориво и официалните емисии на СО2 на новите леки автомобили може да получите от брошура, разпространявана безплатно от дилърите на BMW.